Коментари - Законодателството не бивало да се пипа поради отделни случаи | Днес.dir.bg

Законодателството не бивало да се пипа поради отделни случаи

Няма нужда от разширяване на неизбежната отбрана, категоричен е бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев.

Обратно в новината

Коментари - Законодателството не бивало да се пипа поради отделни случаи | Днес.dir.bg

Коментари

"Не може от отделен случай да се търси промяна в основен наказателен закон" МОЖЕ, МОЖЕ! И ОЩЕ КАК МОЖЕ, ако един закон защитава престъпника, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕН!!! Нека направя елементарен анализ на "ОТДЕЛНИЯ СЛУЧАЙ". Такива "отделни случаи" изобилстват вече, а реакция практическа НУЛА! Имаме типичен представител(не е задължително да е с индийски корени) на една прослойка в обществото, която е намерила доста лесен и сравнително ниско-рисков(за сега) начин да паразитира за сметка на "будалите", които работят, внасят данъци, осигуровки и са полезни за същото това общество. Забележете: Въпросният индивид МНОГОКРАТНО Е ПРЕВЪЗПИТАВАН ОТ ПРАВОСЪДИЕТО (като всеки път е получавал, естествено, адекватно наказание за поредното престъпление)! И КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ - НЕ САМО НЕ Е ПРЕВЪЗПИТАН(ОТУЧЕН), НО И СТАВА "СВЕТЪЛ" ПРИМЕР ЗА ИЗПОВЯДВАЩИТЕ ПРИНЦИПА "КРАДЕШ, КРАДЕШ, КАТО(АКО) ТЕ ХВАНАТ - ЛЕЖИШ И "ОБМЕНЯШ ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ", А КАТО ИЗЛЕЗЕШ - ПАК ОТ НАЧАЛО!" От другата страна имаме ЕДИН ЛЕКАР С ЧИСТО СЪДЕБНО МИНАЛО - човек очевидно полезен за обществото, КОЙТО ПОСТИГА ТОВА, КОЕТО ПРАВОСЪДИЕТО НЕ Е УСПЯЛО ДА СВЪРШИ ЗА ОКОЛО 20 ГОДИНИ - т.е. "отучва по съкратената процедура" въпросния индивид от вредните му навици. Ако е съществувал друг начин за превъзпитаване, то съдебната машина е разполагала с достатъчно много време и поводи за да го приложи! Следователно ПОСТЪПКАТА НА ЛЕКАРЯ, не само е полезна за обществото, но ИМА И ПРЕВАНТИВЕН(ВЪЗПИТАТЕЛЕН) ЕФЕКТ ВЪРХУ ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА ЮНАКА.(не познавам, някой, който да иска да получи някоя дупка по-вече) Забележете: Излиза, че лекарят попада под ударите на закон, който защитава КОГО?(него или престъпника рецидивист, който сам се е поставил извън закона) От всичко това следва въпросът: КАКВО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ИСКАТ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ - НАМАЛЯВАНЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА ИЛИ УВЕЛИЧАВАНЕ НА СПОМЕНАТАТА ПРОСЛОЙКА?

То, по тази логика ние живеем от близо 30 години в ситуация на "уплах и смущение". Кога съдилищата ще започнат да го взимат предвид при разглеждането на случаите с отбрана?

"експерт" ни дължи 100 000 лв. Не ми трийте коментара, а го питайте кога ще ни ги върне.

Докторът е заплаха за БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи. Мъртвият престъпник си е жива загуба, защото не пълни касичките на всичките по веригата.

Не ми се чете, но по заглавието мисля, че е правилно ... Иначе ще вземе да се стреля без основание ... Примери много в тази насока

Добре звучи! :)

Сега практически "законът" е "лиценз за свободни кражби"! Крадците не спират нито от полиция, нито от съд, нито от прокуратура! Ходенето по разпити и съдилища е безкраен празник за джоба на адвокати и съдии! Прокуратурата е зарината от дела срещу "неизвестен извършител"! Хората са подложени на ежедневен страх и терор на нагли обирджии! Това трябва да спре!

от утре Василев щеше да е на трудовата борса, а домът му - преместен във Филиповци, Столипиново или най-близкото гето...

Поправка, ако беше тиран ;)

че тук смърди на ИК и БХК

БРЦК

Ми то проблема е ,че не са отделни случаи. Примерно доктора е обиран три пъти. Съседите му също. Това ли са 'еденичните случаи'?

Това не е отделен случай другсрю Докога престъпниците ще ни грабят и обират и ние като стадо да си мълчим. Стига вече стига другарю

Прав е човекот,ЕЛЕКТОРАТЪТ трябва да се ПАЗИ.Българите са затова- да ги ограбват,крадат,стрижат и....т.н.

Когато човек стане жертва на престъпление, криминолозите вкарват в обръщение понятието виктимизация.След това жертвата става обект на гавра и подигравки от страна на правоприлагащите- служебна виктимизация. В практиката си установих,че това е масово, т.е. вече се касае за масова виктимизация на обществото.Какъв е съвета на активният брокер роман? Да мълчим,чакайки сетният си час ?

Така е, няма нужда. Както си е формулирано си е много добре. И не бива да разчитаме на гражданите да се пазят, ами полицията да си върши работата !

А като полицията не си върши работата, какво става? Крадците спокойййно си обират, а ние мълчаливо си седиме и чакаме, кога ще дойдат пак....

Трябва много внимателно да се отнасяме към казаното от бившите прокурори Роман Василев и Николай Кокинов. Принципно най-вероятно истината е обратното на това, което казват.

обикновеният нападнат от бандит човек за секунди трябва да прецени коя е адекватната защита. Значи той, без юридически познания, в стрес и уплах трябва да анализира за секунди това, което после прокурори, адвокати и съдии на спокойствие и без да бързат, със справки в закони и практика разчоплят с месеци! Как така ще стане работата? Бандитът има време спокойно и добре да се подготви, прокурорите и адвокатите - също, само нападнатият е поставен натясно.

Романе, про-ромски си настроен май! Дано ти се случи случка, та да разбереш, ама тия пусти престъпници грамотни ще да са май - информирани са кои са висшестоящите и не им посягат, брей! Мъкааа!

Законодателството трябва ЕДНОЗНАЧНО да обяви: Влизането БЕЗ разрешение в чужд имот - независимо дали е апартамент, къща, двор, гараж и пр. може да завърши с летален изход за НЕпоканения!!!

да се пипа законодателството за отделни случаи Е ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ПРАВНИ НОРМИ. ЗАКОНИТЕ НЕ СА ЕДНОДНЕВКИ КОИТО КОЙ КАК МУ СКИМНЕ МОЖЕ ДА ПРЕКРОЯВА СПОРЕД АКТУАЛНОТО НА МОМЕНТА. ТОВА НИКЪДЕ НЕ СЕ ПРАВИ, ДАЖЕ ПРИ КОМУНИЗМА КОГАТО ЦЯЛОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО БЕШЕ ПОДЧИНЕНО НА КОМУНЯГИТЕ НЕ СЕ ПРАВЕШЕ.

Я недей да крещиш гражданко! Това не е единичен случай, а даже стана масово явление. Явно живееш в някой от онези оградени и охранявани райони и никога не си била обирана, какта и нямаш пострадали възрастни роднини по селата. Такива като теб са пречка за нормалното развитие на обществото, така че - МЛЪК!

Този кодекс е от времето на комунизма, когато полицията не беше беззъба и тогава тези текстове работеха. Сега ситуацията е друга реалността е друга и тези текстове не работят, всеки си развява коня както си иска за това тези текстове трябва да се променят.

може би и чл. 1 от т.нар. конституция трябваше да не променяме? Само БКП, нали?

Във всички аспекти на наказателния кодекс текстовете са редактирани така, ЧЕ да защитават правата на провинилия се, крадеца, разбойника, бандита, ало-измамника, престъпника, закононарушителя, с една дума ВИНОВНИЯ. Пострадалият няма никакви права и разни мастити и не до там почтени адвокати пледират НЕ кражба на МПС, а напр. временно отнето, за подслон при дъжд и пр. СУПЕР ПРОСТОТИИ!!!

Мдамм. Тази работа без тоягата няма да стане. Отгоре на долу.

Тъй като, както вече писах, престъпниците да издевателстват над беззащитното население, е държавна политика. Защо ли? Ами, ако се даде правото на хората да защитават живота си и неприкосновеността на своята собственост, първо ще бъдат ощетени служителите на правосъдната система - престъпниците имат възможност да им дават големи подкупи, а пострадалите - не; Второ - престъпниците могат да си отмъщават на съдиите - нали затова са престъпници, а обикновените хора - не; Трето - българинът роб, ще почне да се чувства по-малко роб и т.н. и т.н.

Властта или БХК е обидена? И двете? :) ГРОБСПежът на десетохилядолетието няма как да бъде скрит. Този ГРОБСПеж е над 200 милиарда лева!!!!

Може да си коментирате колкото искате, но от горе казаха "Нема мърдане" ! Опс, извинявам се ! Това не беше за вас, а за депутатите от ГЕРБ.

Василев да каже как ще наказват престъпниците!Престъпления много наказания НЯМА!Крадците ако ги хванат ги пускат а потърпевшия пие студена вода безпомощен и обиден.До кога!

докато не ни писне и не вземем и ние зорлем да станем престъпници... като Доктора... За вас не знам, но аз сериозно съм решил вече да се въоръжа с нещо, ако ще и арбалет или прашка от оръжейния магазин да е. То не се търпи вече...

Не може да ми пипате законите заради отделни случаи, макар те да са стотици хиляди и буквално всеки човек в България да е потърпевш от досега действащите закони за защита на престъпниците.

Имам един реторичен въпрос: има ли в тази т.нар. държава орган, който да проследява произхода на парите, с които престъпниците плащат на адвокатите си? Можем ли да твърдим, че цяло едно съсловие от експерти има 100 % престъпни доходи? Това представлява ли пране на пари? Е, май са повече от един.

Експертите да бъдат обрани с малка отверка и шперц.

За какви отделни случаи говори този?Вече 29 години апаши безчинстват свободно над беззащитното население.Полицията не си мръдва пръста - само написват протокол и толкова.Едва ли, дори и по Кърджалийско време населението ни е било подложено на такъв терор.И всичко това,което става, е държавна политика.Робът затова е роб,за да може да търпи.

Пожелавам на всички прокурори и съдии, които не искат промяна на закона за самозащита, да им се случи същото като на доктора.

Не знам защо сте пипнали Крумовите закони, но предполагам, че е заради отделни случаи. Следователно, да ги върнем.

Законодателството не бивало да се пипа поради отделни случаи Ако 20-30 хиляди кражби на година са отделен случай,тогава даже не ни и трябва законодателство. А бившият прокурор Другаря Роман знаем какви щурутии сътвори,докато беше в съдебната система.

ГРОБСПежът на десетохилядолетието: А иначе за Ванко 1 пипнаха закона и го кръстиха поправка Ванко 1!!!!! За топлофикация, за ЧЕЗ е пипано много в Закона за енергетиката /ЗЕ/, нали? За ВЕИ мафията колко много е пипано? А за незаконния от 2011 година КЕВР???? ЗЕ е променян повече от 60 пъти за по-малко от 10 години!!!!!!! ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА, ГАДОВЕ, А??!? ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!

Този бивш прокурор защо не пробва да поживее известно време някъде из България, на място с преобладаващо по-мургаво население? Да видим след това дали ще си отстоява така твърдо мнението. Не ми се вярва, ама е хубаво да опита, или, ако не иска, да попита живущите на такива места...

от радиостанция Гласът на крадеца.

трябва да се разглеждат не от политически и социален аспект а в интерес на БЪЛГАРИТЕ !! не ни пука дали меркел ще каже , че не било либерално а това в социален аспект го разбирам да оставим шведите да крадат спокойно щот им била такава психологията

ВИВА!

"Адвокат Николай Кокинов: Хората вземат правосъдието в свои ръце, защото не усещат държавата. В малките населени места има гигантски дефицит на справедливост, безнаказаността се шири, възрастни хора стават жертви непрекъснато на подобен тип посегателства и понеже не усещат, че някой разкрива тези престъпления, понеже не усещат, че някой ги наказва, хората се опитват да вземат нещата в свои ръце, " Тези факти обясняват всичко и не виждам място за повече коментари. А когато фактите говорят, както е добре известно, дори на боговете се налага да замълчат. За справка - т.нар "съд на Линч" Като на юристите не им изнася - да се изнасят някъде, където ще им търпят разтягането на локуми.

Вие ли ще ни дадете оръжие или сами ще си го вземем?

Знаете ли например, че в Румъния почти НЯМА КРАЖБИ НА КОЛИ! Само ако забележат, че си хванал дръжка на вратата на чужд автомобил наказанието е 2 г. лишаване от свобода!

Трябва да има респект ! Влязъл ли е да краде , трябва да можем да се защитаваме с всички средства ! Спомням си преди години една самотна баба , как резна със сатъра пръстите на един крадец , докато се опитвал да отвори вратата и !!Така трябва да се действа ! На крадците пръстите , на изнасилвачите онаковата !

Демек да не стрелям по клиентите на прокуратурата, понеже Роман-ъ няма от къде да лапа кинти, за да ги пуска на свобода!

Сега практически "законът" е "лиценз за свободни кражби"! Крадците не спират нито от полиция, нито от съд, нито от прокуратура! Ходенето по разпити и съдилища е безкраен празник за джоба на адвокати и съдии! Прокуратурата е зарината от дела срещу "неизвестен извършител"! Хората са подложени на ежедневен страх и терор на нагли обирджии! Това трябва да спре!

Това не са отделни случаи , а в чист вид ГАВРА с правото на българина да се защити от толерираните от продажната държава паразити , наречени роми ! Затова случаи като този ще зачестяват и друга алтернатива няма ! Всеки психически здрав българин трябва да има право на лично огнестрелно оръжие с което да може да защити себе си , близките си и имуществото си от престъпник , бил той циганин или не , след като държавата отсъствува !

Само една корекция, не са роми, а цигани! Тия роми те си ги измислиха, не виждам защо трябва да им угаждаме и да ги наричаме така. Цигани са си!

Явно ромът "бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев Роман Василев" го е страх за себе си и събратята си :) Няма лошо, нека ги е страх. Затова трябва да се разшири. Иначе ще трябва да крием труповете в горите и язовирите, вместо да получат прилично погребение от близките им..... Помислете наистина за труповете! Защото на хората им писна и никой няма да се спре и да не стреля вече. И на никой няма да му пука за някакви крадци и рецидивисти. А Дупетатите, дето събират половината състави на извършени престъпления от НК е крайно време да севъдворят на строг тъмничен доживотен режим и принудителен труд в урановите мини. Много от тях натрупват срокове от по няколко века да лежат!

В либералната ЕС диктатура престъпниците имат повече права от жертвите. Този режим от всякъде е лудост. Престъпници, гейове,джендъри,цигани,мигранти с права,а нормалните гаждани трябва да са хуманисти и овце.

"Не мога да се съглася институтът на неизбежната отбрана да бъде разширен до такава степен, каквато се предлага. Така всеки ще се сдобие с оръжие и ще го използва къде правомерно, къде неправомерно. " Г-н бивш (изключително некомпетентен) Главен Прокурор, разяснете значенията на правомерно и неправомерно. Защото аз ги тълкувам така- разбойник в къщата ми е влязал неправомерно и съм в пълното си право да го "правомерна" как и с каквото намеря.Който каквото търси,това намира.

Поправка: Зам.-градски прокурор,не Главен*

Законът може и да е добър и прецизен, но след като няма държава и всичко се решава по законите на джунглата, за какво говорим?

Дюран дюран, повтарям го 2 пъти за да го запомните...

Прекалено тъпи са за да вдянат...

пак ще си я караме по старому... Какво им пука на тях? Смучат си заплатките... Екстра са си! Народа кучета го яли...

Трябва да ви кажа, че когато преди време обраха дома ни в наше отсъствие и в присъствието само на котката ни, животното си остана с травма до края на живота си, щом чуеше по-силен шум от блъскане или чукане или ако дойдеше мъж на гости, котаракът се криеше, а не беше така преди - смело и дружелюбно животно беше. Какво ли остава за човек да преживее това при положение, че животните нямат самосъзнание. И човек да е безпомощен да се защити, само защото самозабравил се държавен служител, няма акъл и при положение,

Животните ИМАТ самосъзнание. Само че хората не желаят да приемат този факт, така им е по лесно, иначе ще възникнат изключително тежки въпроси.

Коментари - Законодателството не бивало да се пипа поради отделни случаи | Днес.dir.bg

Законодателството не бивало да се пипа поради отделни случаи

Няма нужда от разширяване на неизбежната отбрана, категоричен е бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев.

Обратно в новината

Коментари - Законодателството не бивало да се пипа поради отделни случаи | Днес.dir.bg

Коментари

"Не може от отделен случай да се търси промяна в основен наказателен закон" МОЖЕ, МОЖЕ! И ОЩЕ КАК МОЖЕ, ако един закон защитава престъпника, ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕН!!! Нека направя елементарен анализ на "ОТДЕЛНИЯ СЛУЧАЙ". Такива "отделни случаи" изобилстват вече, а реакция практическа НУЛА! Имаме типичен представител(не е задължително да е с индийски корени) на една прослойка в обществото, която е намерила доста лесен и сравнително ниско-рисков(за сега) начин да паразитира за сметка на "будалите", които работят, внасят данъци, осигуровки и са полезни за същото това общество. Забележете: Въпросният индивид МНОГОКРАТНО Е ПРЕВЪЗПИТАВАН ОТ ПРАВОСЪДИЕТО (като всеки път е получавал, естествено, адекватно наказание за поредното престъпление)! И КАКЪВ Е РЕЗУЛТАТЪТ - НЕ САМО НЕ Е ПРЕВЪЗПИТАН(ОТУЧЕН), НО И СТАВА "СВЕТЪЛ" ПРИМЕР ЗА ИЗПОВЯДВАЩИТЕ ПРИНЦИПА "КРАДЕШ, КРАДЕШ, КАТО(АКО) ТЕ ХВАНАТ - ЛЕЖИШ И "ОБМЕНЯШ ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ", А КАТО ИЗЛЕЗЕШ - ПАК ОТ НАЧАЛО!" От другата страна имаме ЕДИН ЛЕКАР С ЧИСТО СЪДЕБНО МИНАЛО - човек очевидно полезен за обществото, КОЙТО ПОСТИГА ТОВА, КОЕТО ПРАВОСЪДИЕТО НЕ Е УСПЯЛО ДА СВЪРШИ ЗА ОКОЛО 20 ГОДИНИ - т.е. "отучва по съкратената процедура" въпросния индивид от вредните му навици. Ако е съществувал друг начин за превъзпитаване, то съдебната машина е разполагала с достатъчно много време и поводи за да го приложи! Следователно ПОСТЪПКАТА НА ЛЕКАРЯ, не само е полезна за обществото, но ИМА И ПРЕВАНТИВЕН(ВЪЗПИТАТЕЛЕН) ЕФЕКТ ВЪРХУ ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА ЮНАКА.(не познавам, някой, който да иска да получи някоя дупка по-вече) Забележете: Излиза, че лекарят попада под ударите на закон, който защитава КОГО?(него или престъпника рецидивист, който сам се е поставил извън закона) От всичко това следва въпросът: КАКВО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ИСКАТ ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНИТЕ ОРГАНИ - НАМАЛЯВАНЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА ИЛИ УВЕЛИЧАВАНЕ НА СПОМЕНАТАТА ПРОСЛОЙКА?

То, по тази логика ние живеем от близо 30 години в ситуация на "уплах и смущение". Кога съдилищата ще започнат да го взимат предвид при разглеждането на случаите с отбрана?

"експерт" ни дължи 100 000 лв. Не ми трийте коментара, а го питайте кога ще ни ги върне.

Докторът е заплаха за БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи. Мъртвият престъпник си е жива загуба, защото не пълни касичките на всичките по веригата.

Не ми се чете, но по заглавието мисля, че е правилно ... Иначе ще вземе да се стреля без основание ... Примери много в тази насока

Добре звучи! :)

Сега практически "законът" е "лиценз за свободни кражби"! Крадците не спират нито от полиция, нито от съд, нито от прокуратура! Ходенето по разпити и съдилища е безкраен празник за джоба на адвокати и съдии! Прокуратурата е зарината от дела срещу "неизвестен извършител"! Хората са подложени на ежедневен страх и терор на нагли обирджии! Това трябва да спре!

от утре Василев щеше да е на трудовата борса, а домът му - преместен във Филиповци, Столипиново или най-близкото гето...

Поправка, ако беше тиран ;)

че тук смърди на ИК и БХК

БРЦК

Ми то проблема е ,че не са отделни случаи. Примерно доктора е обиран три пъти. Съседите му също. Това ли са 'еденичните случаи'?

Това не е отделен случай другсрю Докога престъпниците ще ни грабят и обират и ние като стадо да си мълчим. Стига вече стига другарю

Прав е човекот,ЕЛЕКТОРАТЪТ трябва да се ПАЗИ.Българите са затова- да ги ограбват,крадат,стрижат и....т.н.

Когато човек стане жертва на престъпление, криминолозите вкарват в обръщение понятието виктимизация.След това жертвата става обект на гавра и подигравки от страна на правоприлагащите- служебна виктимизация. В практиката си установих,че това е масово, т.е. вече се касае за масова виктимизация на обществото.Какъв е съвета на активният брокер роман? Да мълчим,чакайки сетният си час ?

Така е, няма нужда. Както си е формулирано си е много добре. И не бива да разчитаме на гражданите да се пазят, ами полицията да си върши работата !

А като полицията не си върши работата, какво става? Крадците спокойййно си обират, а ние мълчаливо си седиме и чакаме, кога ще дойдат пак....

Трябва много внимателно да се отнасяме към казаното от бившите прокурори Роман Василев и Николай Кокинов. Принципно най-вероятно истината е обратното на това, което казват.

обикновеният нападнат от бандит човек за секунди трябва да прецени коя е адекватната защита. Значи той, без юридически познания, в стрес и уплах трябва да анализира за секунди това, което после прокурори, адвокати и съдии на спокойствие и без да бързат, със справки в закони и практика разчоплят с месеци! Как така ще стане работата? Бандитът има време спокойно и добре да се подготви, прокурорите и адвокатите - също, само нападнатият е поставен натясно.

Романе, про-ромски си настроен май! Дано ти се случи случка, та да разбереш, ама тия пусти престъпници грамотни ще да са май - информирани са кои са висшестоящите и не им посягат, брей! Мъкааа!

Законодателството трябва ЕДНОЗНАЧНО да обяви: Влизането БЕЗ разрешение в чужд имот - независимо дали е апартамент, къща, двор, гараж и пр. може да завърши с летален изход за НЕпоканения!!!

да се пипа законодателството за отделни случаи Е ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ПРАВНИ НОРМИ. ЗАКОНИТЕ НЕ СА ЕДНОДНЕВКИ КОИТО КОЙ КАК МУ СКИМНЕ МОЖЕ ДА ПРЕКРОЯВА СПОРЕД АКТУАЛНОТО НА МОМЕНТА. ТОВА НИКЪДЕ НЕ СЕ ПРАВИ, ДАЖЕ ПРИ КОМУНИЗМА КОГАТО ЦЯЛОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО БЕШЕ ПОДЧИНЕНО НА КОМУНЯГИТЕ НЕ СЕ ПРАВЕШЕ.

Я недей да крещиш гражданко! Това не е единичен случай, а даже стана масово явление. Явно живееш в някой от онези оградени и охранявани райони и никога не си била обирана, какта и нямаш пострадали възрастни роднини по селата. Такива като теб са пречка за нормалното развитие на обществото, така че - МЛЪК!

Този кодекс е от времето на комунизма, когато полицията не беше беззъба и тогава тези текстове работеха. Сега ситуацията е друга реалността е друга и тези текстове не работят, всеки си развява коня както си иска за това тези текстове трябва да се променят.

може би и чл. 1 от т.нар. конституция трябваше да не променяме? Само БКП, нали?

Във всички аспекти на наказателния кодекс текстовете са редактирани така, ЧЕ да защитават правата на провинилия се, крадеца, разбойника, бандита, ало-измамника, престъпника, закононарушителя, с една дума ВИНОВНИЯ. Пострадалият няма никакви права и разни мастити и не до там почтени адвокати пледират НЕ кражба на МПС, а напр. временно отнето, за подслон при дъжд и пр. СУПЕР ПРОСТОТИИ!!!

Мдамм. Тази работа без тоягата няма да стане. Отгоре на долу.

Тъй като, както вече писах, престъпниците да издевателстват над беззащитното население, е държавна политика. Защо ли? Ами, ако се даде правото на хората да защитават живота си и неприкосновеността на своята собственост, първо ще бъдат ощетени служителите на правосъдната система - престъпниците имат възможност да им дават големи подкупи, а пострадалите - не; Второ - престъпниците могат да си отмъщават на съдиите - нали затова са престъпници, а обикновените хора - не; Трето - българинът роб, ще почне да се чувства по-малко роб и т.н. и т.н.

Властта или БХК е обидена? И двете? :) ГРОБСПежът на десетохилядолетието няма как да бъде скрит. Този ГРОБСПеж е над 200 милиарда лева!!!!

Може да си коментирате колкото искате, но от горе казаха "Нема мърдане" ! Опс, извинявам се ! Това не беше за вас, а за депутатите от ГЕРБ.

Василев да каже как ще наказват престъпниците!Престъпления много наказания НЯМА!Крадците ако ги хванат ги пускат а потърпевшия пие студена вода безпомощен и обиден.До кога!

докато не ни писне и не вземем и ние зорлем да станем престъпници... като Доктора... За вас не знам, но аз сериозно съм решил вече да се въоръжа с нещо, ако ще и арбалет или прашка от оръжейния магазин да е. То не се търпи вече...

Не може да ми пипате законите заради отделни случаи, макар те да са стотици хиляди и буквално всеки човек в България да е потърпевш от досега действащите закони за защита на престъпниците.

Имам един реторичен въпрос: има ли в тази т.нар. държава орган, който да проследява произхода на парите, с които престъпниците плащат на адвокатите си? Можем ли да твърдим, че цяло едно съсловие от експерти има 100 % престъпни доходи? Това представлява ли пране на пари? Е, май са повече от един.

Експертите да бъдат обрани с малка отверка и шперц.

За какви отделни случаи говори този?Вече 29 години апаши безчинстват свободно над беззащитното население.Полицията не си мръдва пръста - само написват протокол и толкова.Едва ли, дори и по Кърджалийско време населението ни е било подложено на такъв терор.И всичко това,което става, е държавна политика.Робът затова е роб,за да може да търпи.

Пожелавам на всички прокурори и съдии, които не искат промяна на закона за самозащита, да им се случи същото като на доктора.

Не знам защо сте пипнали Крумовите закони, но предполагам, че е заради отделни случаи. Следователно, да ги върнем.

Законодателството не бивало да се пипа поради отделни случаи Ако 20-30 хиляди кражби на година са отделен случай,тогава даже не ни и трябва законодателство. А бившият прокурор Другаря Роман знаем какви щурутии сътвори,докато беше в съдебната система.

ГРОБСПежът на десетохилядолетието: А иначе за Ванко 1 пипнаха закона и го кръстиха поправка Ванко 1!!!!! За топлофикация, за ЧЕЗ е пипано много в Закона за енергетиката /ЗЕ/, нали? За ВЕИ мафията колко много е пипано? А за незаконния от 2011 година КЕВР???? ЗЕ е променян повече от 60 пъти за по-малко от 10 години!!!!!!! ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА, ГАДОВЕ, А??!? ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!

Този бивш прокурор защо не пробва да поживее известно време някъде из България, на място с преобладаващо по-мургаво население? Да видим след това дали ще си отстоява така твърдо мнението. Не ми се вярва, ама е хубаво да опита, или, ако не иска, да попита живущите на такива места...

от радиостанция Гласът на крадеца.

трябва да се разглеждат не от политически и социален аспект а в интерес на БЪЛГАРИТЕ !! не ни пука дали меркел ще каже , че не било либерално а това в социален аспект го разбирам да оставим шведите да крадат спокойно щот им била такава психологията

ВИВА!

"Адвокат Николай Кокинов: Хората вземат правосъдието в свои ръце, защото не усещат държавата. В малките населени места има гигантски дефицит на справедливост, безнаказаността се шири, възрастни хора стават жертви непрекъснато на подобен тип посегателства и понеже не усещат, че някой разкрива тези престъпления, понеже не усещат, че някой ги наказва, хората се опитват да вземат нещата в свои ръце, " Тези факти обясняват всичко и не виждам място за повече коментари. А когато фактите говорят, както е добре известно, дори на боговете се налага да замълчат. За справка - т.нар "съд на Линч" Като на юристите не им изнася - да се изнасят някъде, където ще им търпят разтягането на локуми.

Вие ли ще ни дадете оръжие или сами ще си го вземем?

Знаете ли например, че в Румъния почти НЯМА КРАЖБИ НА КОЛИ! Само ако забележат, че си хванал дръжка на вратата на чужд автомобил наказанието е 2 г. лишаване от свобода!

Трябва да има респект ! Влязъл ли е да краде , трябва да можем да се защитаваме с всички средства ! Спомням си преди години една самотна баба , как резна със сатъра пръстите на един крадец , докато се опитвал да отвори вратата и !!Така трябва да се действа ! На крадците пръстите , на изнасилвачите онаковата !

Демек да не стрелям по клиентите на прокуратурата, понеже Роман-ъ няма от къде да лапа кинти, за да ги пуска на свобода!

Сега практически "законът" е "лиценз за свободни кражби"! Крадците не спират нито от полиция, нито от съд, нито от прокуратура! Ходенето по разпити и съдилища е безкраен празник за джоба на адвокати и съдии! Прокуратурата е зарината от дела срещу "неизвестен извършител"! Хората са подложени на ежедневен страх и терор на нагли обирджии! Това трябва да спре!

Това не са отделни случаи , а в чист вид ГАВРА с правото на българина да се защити от толерираните от продажната държава паразити , наречени роми ! Затова случаи като този ще зачестяват и друга алтернатива няма ! Всеки психически здрав българин трябва да има право на лично огнестрелно оръжие с което да може да защити себе си , близките си и имуществото си от престъпник , бил той циганин или не , след като държавата отсъствува !

Само една корекция, не са роми, а цигани! Тия роми те си ги измислиха, не виждам защо трябва да им угаждаме и да ги наричаме така. Цигани са си!

Явно ромът "бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев Роман Василев" го е страх за себе си и събратята си :) Няма лошо, нека ги е страх. Затова трябва да се разшири. Иначе ще трябва да крием труповете в горите и язовирите, вместо да получат прилично погребение от близките им..... Помислете наистина за труповете! Защото на хората им писна и никой няма да се спре и да не стреля вече. И на никой няма да му пука за някакви крадци и рецидивисти. А Дупетатите, дето събират половината състави на извършени престъпления от НК е крайно време да севъдворят на строг тъмничен доживотен режим и принудителен труд в урановите мини. Много от тях натрупват срокове от по няколко века да лежат!

В либералната ЕС диктатура престъпниците имат повече права от жертвите. Този режим от всякъде е лудост. Престъпници, гейове,джендъри,цигани,мигранти с права,а нормалните гаждани трябва да са хуманисти и овце.

"Не мога да се съглася институтът на неизбежната отбрана да бъде разширен до такава степен, каквато се предлага. Така всеки ще се сдобие с оръжие и ще го използва къде правомерно, къде неправомерно. " Г-н бивш (изключително некомпетентен) Главен Прокурор, разяснете значенията на правомерно и неправомерно. Защото аз ги тълкувам така- разбойник в къщата ми е влязал неправомерно и съм в пълното си право да го "правомерна" как и с каквото намеря.Който каквото търси,това намира.

Поправка: Зам.-градски прокурор,не Главен*

Законът може и да е добър и прецизен, но след като няма държава и всичко се решава по законите на джунглата, за какво говорим?

Дюран дюран, повтарям го 2 пъти за да го запомните...

Прекалено тъпи са за да вдянат...

пак ще си я караме по старому... Какво им пука на тях? Смучат си заплатките... Екстра са си! Народа кучета го яли...

Трябва да ви кажа, че когато преди време обраха дома ни в наше отсъствие и в присъствието само на котката ни, животното си остана с травма до края на живота си, щом чуеше по-силен шум от блъскане или чукане или ако дойдеше мъж на гости, котаракът се криеше, а не беше така преди - смело и дружелюбно животно беше. Какво ли остава за човек да преживее това при положение, че животните нямат самосъзнание. И човек да е безпомощен да се защити, само защото самозабравил се държавен служител, няма акъл и при положение,

Животните ИМАТ самосъзнание. Само че хората не желаят да приемат този факт, така им е по лесно, иначе ще възникнат изключително тежки въпроси.