Конвенционален метод на добив на газ ще има в Добруджа

При газовото находище "Спасово" в района на Генерал Тошево се предвижда да се използва конвенционален метод на добив на газ.

Обратно в новината

Коментари - Конвенционален метод на добив на газ ще има в Добруджа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"рещу идеята за добив на газ, предвид намерението на инвеститор в община Генерал Тошево, са събрани над 2000 подписа и са проведени протести. Социалистът припомни, че преди няколко години при заявен подобен интерес, но за добив на шистов газ" Златно жито зрее, прост народ живее!

Интересът на собствениците на земята е ясна. Хората искат те да печелят от земята си, завещана им от техните прадеди. Интересът на инвеститора също е ясен - той иска да печели от недрата на държавата (щото недрата са държавна собственост) и да владеят и да се разпореждат със земята на същите тези добруджанци, които видиш ли се дърпат доброволно да си дадат и малкото, което имат. Щото оня и сега има милиони, ама явно му се виждат малко, що да не се отнеме на бедняка и последното, което има?! Твоят интерес какъв е? Ти защитаваш интересът на инвеститора, щом наричаш родния си народ - ПРОСТ!

ти от кои си,не си ли от този народ? Продажен и прост еничар.

Няма проблем, след като министърчо на околната среда и водите Нено Димов се чувства по-голем и ще ни заповядва, ще бъде уволнен. И на негово място да дойде друг, който повече е заинтересован от хляба на България, отколкото от интересите на нечия фирма. Ако не искат, тогава цялото правителство да си ходи.

Според КОМУНОПИТЕКИТЕ, трябва да се забрани добив на газ в България,за да сме зависими от чужда държава . ДЪРЖАВАТА Е РУСИЯ.

Аз

А ма, трътло, нали фирмата беше руска, ма... Ко стана...

Пич, тук не ти е мястото, объркал си се малко. Ти си за психиатър. Параноя ли те гони, много пари ли ти плащат за трол. Независимо от това си с видими психични отклонения. Или си стабилно дрогиран. То само такъв типаж може да се заеме с американско-еврейска пропаганда. Разбира се и някое откачено моше. Но те по условие са си сбъркани в главите.

Така като гледам, до сега видях само един дено знае за какво става въпрос при това сондиране. Другите са виждали сонда на филм и на картинка. Имате ли представа колко сондажа са шибнати в Добруджа по бай тошово време? Стотици. Да не са и хиляди. Това е времето дето се дупчеше за метраци а не за добив, щото от метраците зависеха премиите. В тази земя са хакнати хиляди метра тръби и стотици кубици химия. Щото тогава никой не се интересуваше от екология. Ма сега сме по- християни от папата и от всичко разбираме. Всички.

Ами защото тогава земята беше национализирана, а сега си има собственици и не си я дават.

Аз

Това не е съвсем вярно. Двама-трима собственика не е трудно да бъдат навити да продават, а после слуховете за отровените земи ще си свършат работата - земеделието се срива и собствениците ще се избият да продават на безценица.

Не се предвижда да се използва технологията на хидроразрив, хидравличен удар, хидравлично разпукване, хидрофракинг и фракинг, които са характерни за добива на шистов газ. Отпадните води ще се извозват до пречиствателна станция, а утаителят ще се засипва. Както се казва "Вервайте" ми. Абе нали имаше някаква забрана за добив на газ.

Този нещастник министъра на околната среда вместо да защитава природата влиза в играта за нейното унищожение. Незабавна оставка на този мерзавец.

Алоо, Добруджа влиза във всички стандарти за една от най-хубавите и чисти био земеделски земи. Започне ли се добива на газ, тръгва и проучване за въглищата, защото има и въглища, и накрая Добруджа ще се превърне в пустиня. Долу ръцете от житницата на България хиени мръсни!

фирмата която ще добива шистов газ е на мурзилките РУСГЕОКОМ

Аз

1. Фирмата е Русгеоком БГ и е Българска. Руската Русгеоком се занимава само с доставка на оборудване, което даже не е руско, а на други производители. 2. Не става въпрос за шистов газ. 3. Няма значение каква е фирмата. Важна е сигурността.

стига си лъгал бе гнусляр русофилска шушумига лъжлива руска е фирмата лъжци

И на КОЙ е инвестиционното предложение нама ли си име, фирма, произход защо се премълчава

На нашия нов голям партньор , а някои педерутгели го наричат и голям брат.

Аз

На Сащо Дончев и компания.

Тъка им е изгодно,то златото,то Ерп,ама изобщо всичко печалившо еднолично някой печели от нашите природни дадености,а дъжавата поема само разходите.Пък да спомена и КТБ как ни изиграха да им покриваме дълговете.А сега тоя лумпен защитава инвеститорите,а не природата и водите.Ей малумник,какво печели народът от тези инвестиций,дори прилични заплати няма да дават за нови работни места.Всички са шизофреници ненаситни.

ПИПО

И газа, ще бъде като със златото ни, ще ни го взимат за без пари. Ще пълним джобовете на чужди компании.

газпром росатом лукойл най-големите фирми източващи българите

Мноо си си напънал трите гънки да напишеш това.

От тези ни една не добива злато. Ма другата се води канадска- демек приятелска, демократична видиш ли. Затова не джавкаш нали?

поне златото си да си върнете.

точен човек. Не ви ли е срам бе ОП?

са твърдо за руски доставки. Българските били по-вредни от руските...

Аз

Чай ся... Дай да са определим, че нещо са обърках, таквос... Кой протестира - чебурашките, щото да нямаме наша газ и да внасяме руска, или соросоидите - срещу руската фирма... Която така и не стана ясно руска ли е, ква е... Нещо съвсем изтрещяхте козяците май, чак собствените си опорни точки объркахте...

са в ПаркХотела в София. Ползват морски светлинни кодове. И приемат предложения в близкия китайски ресторант. Някой е изтрещял, ама не е от българска страна.

Руският газ е мехлем за душата, ама за руски отрепки всичко извън него е заплаха за човечеството.

Едно добро и умно решение. Нужно е да се обясни на хората обитаващи района, че от това ще печелят много повече и ще живеят по добре. Както и безопасноста при добива на газ. Земеделието в този район вече не е от най печалившите отрасли. Не ме увещавайте в обратното, след като живея в североизточна България.

Колкото печелим и от Златото ли? 1,2% годишно?

от инженерните войски. Или сте пенционер.

Ти си тъпо идиотче , а това е много тежка диагноза. Това е прехрана бе , което си е стратегически отрасъл във всяка нормална държава , ти имаш ли въобще представа кви ги бръщолевиш?!

Дайте да добиваме Шистов Газ и ще има ПИЦА КАЛЦОНЕ за ВАС. ВЕЧЕ ВЕРВАТЕ ЛИ МИ?

Нено е к'рва от бардака за дясна политика.

с шистовия газ стана подозрително лесно ама айде ся да ви видим как ще спрете руска фирма :))

Ти пък що мислиш, че е руска фирмата? От името ли съдиш само? Съвсем не е руска, има си търговски регистър, провери я там и после пиши ...

Я се разходи до сайта на Търговския регистър и виж на какъв адрес е регистрирана фирмата и виж ОВЕРГАЗ на какъв адрес са регистрирани. Стиска ли ти?

Аз

Референдум! Свобода за Добруджа! Столица - Шумен или историческата столица Каварна.

Пучдемончо вече не е върха на сладоледа.

Няма тъкъв министър на околнвата среда и водите,да защитава дубченето и замерсяването с газ на ,,Златна Добруджа,,Е тоя тоя нещастник защитава чужди интереси,а не природата.Тоя неадекватен го питатза жертвите от наводнението,а той отговаря ,че трябва да има система /за още един милион/за наблюдение на водите,а че не се чистят коритата на реките и ври от нерагламентирани сметища,нищо не разбира. Как може такъв продажник,а месният референдум ,важно е комисионните да докачат.За тъкива продажници на Б-я Господи прибери ги където им е мястото.

Аз

Е да не би да е сложен там да разбира... Тоя същия, няколко месеца преди да стане министър, по повод избора на Тръмп, го гледах при Коритаров, където заяви, че капитализмът означавал всеки сам да получава благата, които са продукт на собствения му труд. А това по дефиниция е първобитен комунизъм. Но... просто това е нивото на политическата ни класа...

газ ще добиваме, а българо-савецката дружба?

по обиколни пътища през Турция. Те и двете са империи.

Ще ги излъжат. Някой иска комисионни. И щом толкова напират, считай, че г-н Борисов е замесен. И ще впрегнат Соросовите медии и писачите по форумите.

Конвенционален или не, не разбраха ли най-после инвеститори и техните протежета политици, че хората от Добруджа искат да си обработват земята, САМИ да печелят от нея?! Ако дадат концесията, концесионерът ще има право да изземва която си поиска земеделска земя за свои нужди, а собственикът на земята единствено ще има право да обжалва размера на обезщетението, но не и самият акт на изземване. Т.е. ти си частен собственик, ама някой решил, че той иска да печели, а не ти, и идва и ти взема собствеността. Та затова са против хората! Искат да си запазят собствената земя, дето са наследили от своите прадядовци и искат да я оставят на своите внуци. Напълно човешко право. Земята в Добруджа е много ценна и богата. Да ходят да копат за газ в някой пущинак, дето нищо не расте, а не в китна Добруджа!!!

"САМИ да печелят от нея?! " ..тъй ли? щото чувам само мрънкане за още повече субсидии? Пък като продадат зърното и вкарват Бентлито и Ролса в графата "фирмени разходи", че да не плащат данъци.

Ти ходил ли си въобще в Добруджа? Че там няма нито педя необработваема земя!!! По-твоему тя сама ли се обработва?! Ако си от Балкана, ти ни си нямаш ни най-малка представа какво богатство е Добруджа

Интелигентна си, но да защитаваш политически решения, е глупаво

Министърът е кукла на конци отвъд океана. Помнете ми думите.

Конвенцинален метод за Добив на Шистов Газ.

Ами прави са хората! Я вижте добива на петрол каква пустиня направи от Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн.. Освен това защо трябва да се добива нещо - ние си унищожаваме земята чудесно и без даже да имаме полза от това. Участъците от Добруджа с интензивно земеделие са малка екологична катастрофа от пестициди и изкуствени торове. Хич да не си мислите, че се просмукват във водата, която пият хората! Твърдо не! Ама пшеницата си е 400 лева на тон и на никой не му дреме.

а каиш че американския кукуруз е био а,а не гмо.а бегай да рупаш кукуруз и да едеш повечко бобец за добив на повечко газ за хъбчето

Абе нали любимата ти ТИКВА НЕГРАМОТНА, вече добива Хиляди кубични метри газ в Силистар. Вече е сериозен играч на Пазара

Калинке , Калинке фъркаш от статия на статия и цвъкаш глупости.

Кво да праи. Иде Коледа и трябва премийка

Лъже като всеки гербераст!

Шилo

БСП скачат против ВСЯКАКЪВ ВИД добив на каквито и да са енергийни ресурси, защото това е против интерес на началника им в Москва. Пфууу!!! Мръсни безродници!!! Предатели!

вика няма ви клецаме а ще ви боцнем....

а бе тия не разбраха ли газ нямаме,стига с тия напъни да се усвояват пари за нищо,затова ниновица ще реве с пълно гърло че за бсп няма газ

ЛЪЖЕТЕ и Ще ЯДЕТЕ БОЙ голям.