Нели Петрова: Какъвто и да е законът, шофьорът се възпитава в семейството

Децата виждат какво правят родителите им и след това правят същото - и на улицата, и в училище, и навсякъде, каза почернената майка и бивш депутат

Обратно в новината

Коментари - Нели Петрова: Какъвто и да е законът, шофьорът се възпитава в семейството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-после разумна мисъл. Демек, българинът си е калпав матриял. Което всички много добре си го знаем.

На калпав народ , държавата му пречи. Сингапур в момента е за пример за спазване на обществен ред , чистота, подреденост. Обаче преди години е бил кочина. Решават и налагат безотказни глоби за всички нарушения . Сега местните не смеят да се изплюят на обществено място , да не говорим за по сериозни нарушения.

Сингапур е като всяко друго място на света, има си фасове по улиците, дори дъвки дето уж били забранени по тамошните земи, неправилно паркирани превозни средства. Единствената разлика е че в Сингапур сам полицай може да глоби всеки нарушител който забележ, без да се страхува че ще му се случи случка, така че там често се вижда как край нарушителите спира полицейски мотор, ченгето бавно слиза от него и започва демонстративно да записва регистрационните номера, като не се главоболи ако някой междувременно избяга... за сметка на това събираемостта на глобите гони 95%, все пак Сингапур до скоро беше диктатура.

изобщо не е до възпитание, едно му се говори, то се обръща и казва: баща ми е страхлив шофьор, дай газ, пак му се обяснява, но спори ли спори, и думите са: вие какво си мислитеза вас времето е спряло, навън е различно от вкъщи.....знаете ли тази държава с калпавото и управление ние унищожи децата, промени начина им на мислене, направи ги изроди, борбата да ги научим на нещо добро е на път на бъде изгубена

Като ги видиш - баща и син които пресичат на 10м от пешеходната пътека разбираш къде се е счупило всичко ! Да не говорим , че в много случаи детето пита защо тук , а не на пешеходната пътека ! И според вас кой виновен , ако не родителя !!!

Тази жена само създава работа на властимащите. Кара ги да работят и да мислят. А властимащите не им се занимава. По-важно нещо е усвояването на фондове, грантове и джендър хайпа. Тази жена да не се напъва, безмислено е.

Нашите закони НЕ са по-различни от тези в другите държави. Разликата е, че там се спазват. И нито възпитанието, нито размерът на наказанието влияят по какъвто и да било начин. Като водещ фактор в причините за инциденти ВИНАГИ е загубата на внимание! Скоростта е на трето място или по-назад. Има достатъчно статистики в европейските държави, САЩ, Канада, Австралия, Япония и т.н. Само че за нашите катаджии е по-лесно да набиват в главите на немислещите как трябва да се намалява скоростта. А някой да споменава за "възпитанието" на пешеходците? Или на тези с велосипедите и моторетките? Каква работа има пешеходецът на платното, когато тротоарът е свободен? Каква работа има колата върху тротоара, когато на 100 м има свободни места за паркиране? И пак опираме до спазването на законите. И за едните, и за другите.

Добре на думи , и все едно и също до втръсване трябва трябва трябва ........Е като трябва защо не го направихте ????????????

ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХТЕ , А ПАРИТЕ ПОЛУЧИХТЕ . В НАШИЯ БЛОК ЖИВЕЕШЕ ДЕПУТАТКА ОТ ГЕРБ 3 МАНДАТА /И СЕГА /ВЕЧЕ Е СЪС СОЛИДНА БАНКОВА С-КА + ЛУКСОЗЕН АПАРТАМЕНТ.

Ми работила е здраво и е ЗАСЛУЖИЛА. Да е жива и здрава и да си харчи с кеф заграбеното.

Като са рекли бащата и мамата че никой не спазва законите у нас и че детето им не трябва да е ничий последовател ами трябва да е лидер, пионер и аутсайдер, то остава самото то да си прави каквото си поиска, когато си поиска независимо и безпрепятствено. Хайде да си вдигнат ръцете тука всички набори на които са им пълнили главите тука с тия бръщолевици измислени от последните няколко поколения прецакани от комунизма.

много съм съгласен с заглавието - основното възпитание е решаващо в поведението навсякъде

Що тогава има закони след като само и единствено възпитанието е важно?

Глупости ако ти нямаш мозък в главата и съзнание и че ти си мислиш че си господ на пътя ти си опасен човек и тук семейството няма нищо общо.

Възпитава се от прилагането на закона! Но КАТ не работи. В Гърция изведнъж 90% стават примерни, а не се е променило семейното им възпитание. До кога медиите ше дават поле за изява на дебили и идиоти?!?

Какво семейство ма.. Тва е комунистическа единица... Сега полове няма, няма семейство, няма семейни ценности, че и други няма. Има само евроценности като наркомания, безхаберие, безполовост, мърлящина, татуиране дойато почернееш повече от орангутан.... Секви такива .

Ама как хубаво ги разбирате вие и джендърството и еднополовите семейства и наркоманията.... Явно голям опит имате.

НАЙ-ВАЖНО Е СЕМЕЙСТВОТО! Колкото и да се опитват разни там институции, на базата на куци закони, не могат да поправят лошото възпитание!

Ама гледам в другите държави някак си успяват. Само ние не можем.

В германия например спазването на правилата и законите се възпитава със съответните наказания и глоби. Които наказания се изпълняват и глобите се събират. Интересно защо същите тия български шофьори стават изключително примерни, когато карат извън България.

Права е жената. Ама във всяка държава, във всяко общество има неразумни или недобре възпитани индивиди. Затова са предвидени превенции и наказания - за да бъдат озаптени такива. Колко години вече минават и си говорим, а няма реални превенции като промяна на закона, и слагане на много камери по пътищата, особено по натоварените булеварди. Вече си мисля, че има някакво задкулисие, заради което не става нищо... Я си помислете - какво ще стане ако има навсякъде камери - хората си карат с ограниченията, намаля се консумацията на гориво, намаля се броя на катастрофите или по-скоро на катастрофите със тежки телесни повдреди и щети и съответно се намаля ползването на сервизи, намаля се търсенето на адвокати по дела за катастрофи, намалят се обезщетенията по гражданска отговорност и съответно намалят вноските. Айде си помислете защо от години вече не влиза системата "Бонус малус" в действие, въпреки че много говорят за нея. Имам позната, рускинче, разказва ми, че в града, в който живее - 100 хиляден град в подмосковието...е пълно вече с камери и съответно много се спазват правилата...ествествено пак има герои.

Точно обратното, цялата сган караща в западна Европа да не би да е от интилигентни семейства, само да натисне газта и гаранция е сниман и до месец ако не плати глобата му заминава заплатата и са тихи като мишки, а у нас карат с по 200 фиша и чакаме майка му да го вразуми?????????

Точно обратното партийни членове. Каквото и да е възпитанието във семейство, законът трябва да има възпираща сила, за да се съобразяват хората с нормите в обществото. Всички партии са виновни за това че наказанията в България са малки и има множество го вратички.

Не са малки наказанията, ами не се налагат както трябва присъдите. Не може за двойно убийство на пешеходна пътека нашият "безпристрастен" съд да осъжда сина на виден политически деец на две години условно! Ако му бяха изтресли една справедлива присъда от 20 или повече години, нямаше да се помни това, а щяхме да вярваме на съдебната система.

Мъчно ми е за всички почернени семейства, но монетата има две страни. Има произшествия с трагичен край, при които не е виновен водача. Не мисля, че проблемът е в законите, а в съдебната система, където... а бе всички знаем, то не бяха конвои, стълби, изчезнали доказателства... В тази държава една камара богаташки синчета с много пари и мощни коли изтрепаха сума народ и им се размина пред Темида, защото нашата Темида е свалила превръзката. Трябва да си заработят институциите и нещата ще се наместят от самосебеси.

Няма закон, който да промени гените на едно малоумно и диво племе. Дори и с много терор трудно би станало.

Вчера, постоянно ме задминаваха с леко превишена скорост луксозни немски мощни автомобили, шофирани от младежи с девойки до тях. Според мен, от доста ранна възраст се помпа самочувствието на младежите, а едно време на тази възраст събирахме домати и картофи в калта, по бригадите, а автомобилите повече ги разглобявахме, отколкото да ги управляваме. Щом човек не е спечелил нещо с труд, пот и мисъл, е бошлаф работа.

Има автомобил има проблем, няма автомобил няма проблем:)))) Бе интересно в другите държави дето имат и повече автомобили и не са ходили да работят на ангария- защо правилата се спазват?

Целта е младежите да се научат на труд и скромност, и уважение, а парите, са хартийки за гъзарене на невидели.

Като работиш за без пари ще се учиш на скромност труд и уважение щото партията така е казала. И като виждаш че синчетата на партийците ги няма на полето в калта- още повече се учиш на отговорност. Пак да питам- защо в другите държави хората спазват закони и правила, без да са полагали робски труд по заповед на партията?

Илиян Илиев

Защото има общество ! Там всеки може да те наклевети , че нарушител и това за тях е нормално ! И като знаеш , че за всяко дребно нещо ще те накажат спазваш закона ! Само , че тук сме Андрепковци и няма оправия ! Манталитет !