НЕК ще плати на ”Атомстройескпорт” за АЕЦ ”Белене” в срок

МЕ преведе на НЕК 601 617 133 евро за заплащане на присъдени суми по арбитражно решение за покупката на руските реактори за АЕЦ "Белене".

Обратно в новината

Коментари - НЕК ще плати на ”Атомстройескпорт” за АЕЦ ”Белене” в срок | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който държавник НЕ мисли постоянно как да създава нови енергийни мощности е ТЪПАК ИЛИ ПРЕДАТЕЛ НА НАРОДНИТЕ ИНТЕРЕСИ!!!!!ГЕРБ и Б.Борисов спряха проекта БЕЛЕНЕ само от ИНАТ,.... Да не би СЛАВАТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЯДРЕНАТА ЦЕНТРАЛА ДА НЕ БЪДЕ ТЯХНА , А НА НЯКОЙ ДРУГ!!!! ПРЕДАТЕЛИ НА НАРОДНИТЕ ИНТЕРЕСИ!!!! Кажете как ще се чувства българина, ако цената на киловат час ел. енергия е 6 /шест/ стотинки

Предложението на Русия за Южен Поток беше ... да бъде Построен ...Безплатно ! Цената на Газта -Супер Преференциална ...най-евтина в Европа Част от Транзитните такси да отиват после за Изплащане на Газопровода и до 10 години Българската част от Юж Поток става СОБСТВЕНОСТ на България !!! Без да сме дали и стотинка от Бюджета на България ! От там ВСИЧКИ Транзитни такси Остават в България ! Транз Такси от 1,5 Милиарда Годишно !!! Сега Нямаме Нищо , защото имаме ГЕРБ ! Оставка !

Според салфетката на Чърчил и Сталин - България - 75% на Русия, 25% на други. Какво очаквате вас би бият от две страни и бягате ту към единия, ту към другия. Дадохте на УСА тецовете, златото и мините, а на руснаците АЕЦа.

Теменужке, не се тупай че вече сте платили. Нагушили сте бюрократите в НЕК с 600 и кусур милиона евро. Имате ли им довереие за тая сума? А те дали ще ги преведат на Атомстрой ще се види?! Ако междувременно ги "платят" в някоя офшорна сметка на директора на НЕК, или на мутрата?! - Кво прайм сия?!!

НЕК ли?! Всичко в тази държава, ВСИЧКО, се плаща от българският данъкоплатец!! Добре е да се помни!

коъ да плати - бг или боко???

когато боко спря белене,не помисли ли че тези ш00млн долара сите му ги поискат???

Путин опрости на циганска Куба 35 милиарда долара, а на нас се цигани за нема и милиард! Братята братушки ли са или пладнешки бандити?

това е другата фитка в правителството

На "Атомекспортстрой" мога да напомня - "лакомо дупе кръв сере"!

Братя русофили, май дойде време да изпразваме джобите си! Ние сме русофили, ама отсреща ни чакат алчни и кръвожадни българофоби!

ЧАКАМ ВИНОВНИТЕ ЗА ТОВА В ЗАТВОРА С ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА.

Много са, за всички русофили няма място!

Сега се кая, че преди повече от 20 год. скачах с другите по площадите за "демокраДция" каквато в действителност се оказа политическата промяна в България,която в действителност ни върна колониалния капитализъм! Е,времето не се връща назад,но като човек,прекарал младите си години във времето на социализма и благодарение на него получил безплатно висше образование,престижна професия и нормален ЧОВЕШКИ живот,сега все повече ми е много болно за РЕАЛНИЯ упадък на България и фалша с присъствието й в ЕС,което в действителност я прави някакъв вид колонизирана ТЕРИТОРИЯ с намаляващо и изчезващо българско население и големи маси все по-обедняващи българи за сметка на шайка продажници и чужди господари!В моята младост в България се строеше и тя се превръщаше в развита индустриална държава с развитие на образованието и нормално битие на обикновените българи.Сега България вместо да има втора АЕЦ ще плаща милиони дълг и той все повече и повече ще се увеличава с обгрижването?! на западните ни демоКРАДски приятели та да станем нормална!? европейски и капиталоугодна с изчезващ БЪЛГАРСКИ народ територия!!!

Прав си! О, колко си прав! и аз скачах и не пропусках нито един питинг, нито една изявя, спях в града на истината, ходих подир Фори светулката, носех чай и закуски на студентите в СУ, които Тренчев беше организирал, ходех подир Костов с помътен поглед, недоспала и после на работа и едва, когато едни млади същества с компютри започнаха да преписват договорите за износ на ел.енергия в тогавашния НЕК и да ни обясняват, че държавата е най-лошият стопанин и прегабаросаха, не без помощта на нашите мъдреци, осъзнах какво ни предстои, но беше много късно. Всичко се изпари и здравеопазване, и образование, и култура, и междучовешки отношения...Не ми се мисли какво ни чака още....

Вие тия ''спестените'' милиони отдавна си ги гушнахте ама защо да не се правите на ''кло=ари''

На когото му е слаб акъла, да му е здрав гърба ...

Мдаа, плащането няма нищо общо с реакторите. Всъщност реактори изобщо няма, никой не ги е видял. Плащаме защото сме победена (поробена) страна и чичо Сталин, Рузвелт и Чърчил знаят защо и за слафетката с процентите, но никой вещ тъпак досега не се и замислил какво означават тези проценти. Така че най-правилния ход е в БГ да пуснем афганистанците, а ние да се измъкнем назапад, така ще излезем от обсега на злото.

Къде са публикувани докладите на комисията която трябваше преди плащането, да види и приеме на место реактора (около 4 - 5 дек)??? Или отново плащаме за неродена мома??? Важното е че е на промоция!!!

Ще плащате идиоти. Предателят галфон спря строящи се мега проекти, АЕЦ, ЮП. Да бъде подведен под отговорност за престъпления срещу републиката и нанесени ужасяващо неизчислими щети за десетки години напред!

що му викаш гарфон на орешарски??

Така е ,като не се интерусваш достатъчно.Това допотопното нещо да пуши нарочно е направено от разни медии.Дори самите руснаци са се обадили на Шойгу защо атомният им самолетоносач пуши?Той е отговорил как така пуши,колко му е да се нарисува пушек с някоя програма.По тоя повод руснаците съставят шеговито видео.SABI-TIME Ржаве димящее корито ,или Кузя-Шегуват се с глупостта и изобретателността на някои медии. В Китай Русия строи атомни централи.

И къде са сега онези изманцици, които твърдяха, че няма подписан договор с Русия за АЕЦ Белене и спряха проекта????? И как така според вас след като няма подписан договор, ни осъдиха за неустойки??? Нека оня Дянков да се изкаже как точно ги напляска руснаците???

Стига де, Колега ! ... Всички Отдавна Ви разбрахме че НЕ искате Ни да Виждате, Ни да Чувате, Ни да Разбирате ! ...а Конкретно по Тази Целева Свинщина : - Договор - НЯМА !... просто - Няма !!! ...налице са Само технико-икономически Запитвания от страна на 'наште'. ... Само Запитвания !

Чичо Сам , защо се скри, нали ти провали всичко!!! Плащай сега!!!

Дискретно : - чичо Сам - поподготвя По-от-НайГолям.

Не чичо, а леля Хил да плаща сметката. Защото тази вече бита карта дойде, нареди на Боко кво да прави и си отиде. А нашия козирува и изпълни заръката на кака си Хилъри, като отново забрави предизборните си обещания за АЕЦ Белене! А Вдянкоф, който пляскаше лошите руснаци, не чака да се махне от министерството и отиде да работи къде - точно в Москва. Скапани лицемери са всичките в управлението, без изключение!

...а за последноДесет : - Ако приемем (ама Е ли Вярно ?!) че у Нас - Работещи са Неповече от 1.2М => Всеки Работещ(а) - Ако това Доене стане Ще даде по 1К лв !!! Е ?!

700+ хиляди са само бюджетните служители.

Потвърждавам. ....а като Отчетем че те СА на издръжка на Работещите - Очевидно съм Занижил Доста колко Ще плати Всеки Работещ(а), Колега.

Да им приседнат дано!

балгарский человек трошится головой у стеной.

...и моитеЛични виждания как Да Блокираме това Целево Доене : - Ако 'наште' ще плащат от Уважавана Банка - намирам за Решение просто Незабавно да Я уведомим ! .... Сме ли в състояние да разберем коя Е ? - но Ако 'наште' Пак ще прилагат Стандартния-Техен прийом с Торбите (т.е. Окраждайки НовоТеглените Заеми) --> Следва Незабавно да Блокираме АбсолютноВсичките 'банки' на 'наште' !

подарък от признателните българи за братския руски народ

Липсват кавички.

Договорът с Русия за изграждането на АЕЦ беше подписан по всички правила и беше изгоден за страната ни. За съжаление надвиха разни тъмни сили, обслужващи зад-океански интереси. Иначе вече можеше АЕЦ-а да е почти готов. Имаме реактори, площадка и изградена връзка към националната ЕП мрежа. Но на зад-океанския гопсодар не му трябват силни роби - трябват му послушни.

Глупоствате. --> Е Азбучен пример за ПодПрикритийност и Целево Доене на Н.В. Данъкоплатеца на Република България.

Е ти трябва да си единственият дето си го виждал тоя договор. кажи в крайна сметка колко искаха руснаците за да построят АЕЦ Белене. Така и не се разбра. Те всичките договори с руснаците са такива- никой не ги е виждал.

кажи какъв беше договорът? колко беше цената? Или просто в инструкциите от посолството са ти казали да казваш, че бил изгоден.

накърнява доброто име на Теменужка Петкова.

подаряваме пари на Москва защото ни управляват два вида комунисти, скрити тип Цецка Цанчева и отявлени тип Румен Петков, всичките верни слуги на руснаците

Само Хищникът може да се отнесе подобаващо към такива, като Овч, Гоце, Гечев,Таско.....Не Цацаров, не бай Ставри..Само Хищникът....Тънко дране и после окачване на дърво

Колегата 'Ото Скорцени' и Неговите ?

Да,май и той е привърженик на подобни методи на лечение

Коледно подаръче за "братушките".

Купуваме атомен реактор без приемателни комисии, без заводски изпитания, без гаранционно поддържане, без никаква придружаваща документация. На практика - купуваме един куп желязо. За руснаците - това е продажба - мечта.

Разбираш я ядрената енергетика, виждам. Руснаците един АЕЦ никъде не са направили щото, нали? О, чакай- май първият в света дори е техен, хаха! Хайде сега дежурното песнопение за Чернобил,тролчета;-).

Браво. Ето как когато два братски народа се разбират и уважават, може да се постигне компромис. Те ни спестяват стотици милиони от лихви, ние си плащаме поръчаното. Сигурен съм, че ако бяха САЩ насреща щяха да ни цоцат като бирник с години напред.

Мацо, казваш "пито-платено" за "гьола". Но внимавай китайците да не ни врътнат "номера на китайката"! Те са агенти на Путин и вместо гьол могат да превърнат "Белене" в черна дупка на земята. Ако се опитате като бандата на Р.Овч. да откраднете по-големи комисионни от цената на проекта.

...и признавайки Втрещяването-ми че НЕ приемате Изказаното моеЛично Стриктно Позициониране (относно това и Всякакви ДОЕНИЯ ) - позволете да поподхвана изКоренния въпрос, Колеги : - какви СА Нашите варианти ЗА Блокаж на тая Поредна Целева Воня на 'наште' ?

Това твоето не е мнение, а несвързани брътвежи и гавра с българския език. Пиши нормално и ще получиш нормални отговори.

Непродаваемо.

К'во съ Самоминусоососяваш бре, тов. Г.Г.ГенеуатоуШит ?! --> ВЪН бре !, просто - всичките 'наште' ВЪН !!! Незабавно.

Ликвидиране на политическата върхушка от последните 25 /50?/ години и установяване на народна диктатура -от кого, идея си нямам, нещо откъм лидери сме я закъсали, хаха. След което- време разделно, защото тук ще загъмжи от "ислямски тероризъм". Ама за това се искат гащи, а народът чака заплати, коледни премии и намаления в моловете по Коледа... Безизходица, любезни- ще пием горчивата чаша до дъно и за втора ще питаме.

Дискретно : - Се ли присъединихте ЗА Двустъпковата И-Вие, Колега ?

Я стига глупости. Я си кажи направо, че искаш да продадеш България на руснаците. Какво го овърташ?

Успяхме да спестим на българските данъкоплатци близо 90 млн. лева И това ако не е наглост. Докога питам, българския данъкоплатец ще плаща за нещо, което не е ползвал? Заради някой, който не си е свършил работата или заради някой, който се е нагушил за сметка на бедния данъкоплатец. До кога няма да има съд за престъпниците, който се обогатяват на наш гръб?

Това е само едно от многото пера по данъка "Партньор на САЩ". Конграчулейшънс, Борисов! И на тъмнолилавия експерт на снимката- също!

Бихте ли Успяли да обясните Защо, Колега ?

Русия държи 30% от БГ икономиката, руския ЛУКОЙЛ не е плащал данък печалба от сума ти години, разни руски депутатчета директно говорят за купуване на България. А ти говориш за данък САЩ. Нагъл си. Нагъл продажник.

комунист

В услуга на САЩ спряхме всички подписани договори с Русия, онези ни осъдиха да плащаме като попове, ама иначе викаш САЩ не са виновни,така ли? Смотани платени демагози...

На Русия ще се плаща, не на САЩ..Ей, ама тези комунисти винаги са сбъркани...."Дълбоката'' му ''мисъл'' е , че заради САЩ плащаме.Нали го разбирате, другари?Правилно го разбирате, щото сте същите сбърканяци.Не заради Гоце, Овч и подобни хлебарки, ами заради САЩ и ББ ще плащаме

Правим подарък на Путин за Нова година ли?

Парекселанс !...ама НЕ Ние, а 'наште'.

Съжалявам ! - винаги съм Бил, Съм и Винаги си Оставам ---> ПРОТИВ !, и то относно Всякакви такива. ...а Всички-Ние, Колеги ?

само герберастията може да се бие в гърдите, че са спестили близо 90 млн., след като заради тях ни осъдиха да плащаме 600 млн.

Не се ядосвайте! След 4-5 месеца БСП ще обяват проекта за рестартиран ;)) Само изчакайте. Белене не мога да преброя колко пъти се замразява и рестартира вече. Малко са ни 4-5 милиарда, трябва да заровим там още. Че накрая да имаме повод да затворим Козлодуй.

Рестартиран с Китай! Точно когато Тръмп им вдигна мушката! Докато Клинтъновци се целеха в Русия, строяхме с Русия, сега с Китай. Думите не стигат за българската геополитическа мисъл!

Дянков: "Пак ще пляскаме руснаците" "Исканията на "Атомстройекспорт" са смешни, искат да ни уплашат, но в съдилищата ще ги разбием, каза вицепремиерът.. " Уверени сме в нашия успех. С компанията "Уайт енд Кейс" достатъчно дълго работим. Тяхното мнение е, че имаме всички аргументи да спечелим делото", каза пред Би Ти Ви енергийният министър Делян Добрев "Имаме план Б, имаме и план В, НИТО ЕДИН от тези резервни планове НЕ ВКЛЮЧВА ПЛАЩАНИЯ на неустойки, нито строителство на централи."

Дискретно : - а може би Трябваше да Осигурим Реалното включване на Симеон от Наша страна .

Тъкмо навреме, че да купят въглища за допотопното посмешище край Сирия....Хората не искат да ги чуят, нашенските(другарски) кретени, тръгнали АЕЦ да правят с тази вискотехнологична държава...Сякаш не знаят какви ги забъркаха в Чернобил

И В ЛИБИЯ??? Щото никой не иска да чуе за тях..

На нормалните хора им е ясно че в БГ манталитета е такъв че или трябва да паднат на местното ниво и да си служат с подкупи или изобщо да не се занимават. Затова сменяме Путин с Пут Ин. От трън та на глог.

Вместо да раздаде 13-14-15 пенсия и заплата на учители и сестри ББ даде да бедните руснаци.

Вие не знаете какво говорите! Ако някой даде на учители и сестри 15-та заплата, останалите държавни служители ще вдигнат бунт, а пенсионерите въоръжено въстание! Сакън! Отиде ни стабилността!

Тая мисирка щяла да плати за незнайно какво 600 млн. евро, но, видите ли, икономисали цели 90 млн. на данъкоплатците!

Да се плаща колкото се може по-бързо на руснаците и повече никакви руски проекти у нас. Това е много важно иначе след няколко години сме втората Украйна!!!

А за шибаната комунистическа сган, която "сготви" този гьол и окраде всичко, прокурор няма ли??? Цацааааааа, къде си бе! Р.Овч??? Коментар???

Р.Овч.: "Делото срещу мен е клевета на политическите ми опоненти!"

Руснаците са ни братушки, те от нас никога не са взимали и няма да взимат пари ...