Петкова: Прокурор разследва продажби на занижени цени от НЕК

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова призна, че има притеснителни продажби на електроенергия от НЕК на занижени цени.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Прокурор разследва продажби на занижени цени от НЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, стряскаща новина, няма що!!!! И да знаете, че до една соцпетилетка, ще има дело, а може да има и внесен обвинителен акт, от прокуратурата де! А после, безкомпромисните и честни съдии, само това чакат, за да произнесат тежката си, но справедлива присъда! Да се знае, де! Защото данните са изпратени на прокуратурата и се извършват досъдебни разследвания! Сериозна работа, нали? И всички сме под напрежение, в очакванена Годо! И тъй като непрекъснато по Европата ни сравняват със съседна Румъния (а ние доскоро се гневяхме на това сравнение!), то нека да попитаме какво би се случило в тази корумпирана съседна Румъния, при кражба или какъвто и да е годишен недостиг, на около 400 млн. лева? Ами сумарно на 3 млрд. лв.?! Откраднати или неволно пък нещо се случило? А в някоя от белите държави, европейски например, там където уж сме от години! Та да вземем, примерно, казаното от др. Кадиев(ех, ако всички червени имаха неговия морал, как ли би изглеждала централата на Позитано, със стотиците хрантутници?!) На едва ли има някой, който да се осмели бръкне в проблема НЕК?! Та затова, скъпи мой сънародници, бъдете търпеливи, почакайте една петилетка, не е много! Погледнете назад, за да видите колко поредни петилетки минаха, а ние непрекъснато ръкопляскахме, или наблюдавахме като български овце или искърски сиви говеда, или като дядо Йоцо И вЕрвайте на политиците те не лъжат. Понякога се опитват да говорят полуистини! Понякога, в останалото време, те просто не казват Истината! В случая, нямам никакви упреци към съответната чаровна министърка, колкото и да й се иска да промени нещо! Няма как да се случи това чудо, защото то просто не зависи от нея?! А тези, от които зависи, просто да прочетат част от написаните коментарии, на едни наистина загрижени, но истински българи, вероятно наясно с щекотливата тема!

Защо я смотахте на бързо тая статия?

Най -вероятно това редовното занятие на енергийната мафия,разбира се с покровителството на правителството. Какво се правят на ущипани.Мафията си слага милионите в джоба,а на нас ни обясняват ,че трябва да ни вдигнат цената на тока щото" НЕК бил на загуба"Каква гавра с бедният народ.И тия са за изхвърляне ,че са почнали отгоре на всичко да ни подговят и за война и да вземат огромни заеми.Крадци,мизерници,бандити,мафиоти -това са управляващите.

Сигурно това дело и се е паднала с връзки. Ще напълни гушата, както и касата на ГЕРБ.

Този ток да не е на баща им,че сделките да са "конфиденциални"?Документите са налице,сделката е сключена, един обикновен дознател за 15 дни може да извърши разследването и чрез прокурора материалите да влизат в съда.Той спокойно може да се произнесе за двадесетина дни.Нали ще правим реформа в съдебната система,защо се ослушват?

Чл. 220. (1) Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6 . (2) (Нова - ДВ, бр. 89 от 1986 г.) В особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е от една до десет години лишаване от свобода, като съдът постановява и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 .

Дир-а, не е коректно да набутвате тази " новина" в ъгъла.Нека хората да си изкажат мненията, ще помогнете да се изкачим на някое по горно място в класацията за свобода на словото.

нормална и правилна практика... обикновена фиучърсна сделка... отстъпката е заради поетия риск, в случаи, че електроенергията не бъде произведена!

Тая фрапираната е толкова смешна...

Хм, септември декември 2014 беше бЛизашки, нацначен от плевньо - близък до прокопиев и цветелинка ! Я дайте тези фирми бе другари демократи - защо пак крадете безобразно от енергетиката ? Защо отново енергийната принцеса на България - добрата милиардерка цветелинка намаза от далаверите служебното правителство ? То да не излезне, че е близка до мутрата от Банкя ?

И ко от туй? Ще гледа, ще "разследва" и накрая НИЩО!!

Днес я чух по радиото- каза,че парите са задигнати по правилата и кои ги задигнали-било търговска тайна ли, или конфиденциално ... нещо такова бърбореше.Ама 30 милиона си ги разпределиха набързо-имаше един счетоводител от близу и го направиха енергиен министър, сега сигурно с тези пари вече е съдружник

БОКО Е ВИНОВЕН! ОСТАВКА!

ПЕТКОВА ПРИЗНАЛА???? КАКВО Е ПРИЗНАЛА ТОКА Е ПРОДАДЕН ОТ ДРАГОМИР СТОЙНЕВ И ОРЕШАРСКИ--СТИГА С ТЕЗИ КОМУНО НОМЕРА

Чети ГОВЕДАРЧЕ ( Ив. Вазов ) "...Чети! То прави сляпото окато ..." В периода септември - ноември 2014 г.

Кога ще публикувате имена на депутати и управляващи,които имат ВЕИ.само, че се водят на техни съпруги, деца и близки роднини.Това не е ли конфликт на интереси. Ние ги знаем кои са, но нека ги види цяла България. Дойдохте с големи обещания, но нищо няма да се случи, както изглежда.

На другаря Кадиев нали жена му също препродава ток!?!? Че какво пък толкова тайно има да обявят имената на убавците , които ни грабят, както и имената на тези, които са подписали неизгодните договори.

1. ОСВЕН ДА СЕ КРАДЕ ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ ДРУГО ПРАВИ ЛИ СЕ В ТАЗИ ИЗСТРАДАЛА БГ. 2. КОЙ ЩЕ ОБЯСНИ КОЕ Е НАЦИОНАЛНОТО В ТАЗИ НАЦИОНАЛНА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КОМПАНИЯ, ОСВЕН НЯКОЛКО СТЪЛБА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ. / ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ, КАНЦЕЛАРИИТЕ КЪМ НЕК НЕ ГОВОРЯ/. 3. С КАКВИ ПАРИ СЕ ПРЪКНАХА ПОНЕ ЗА СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ НАД 20 ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ЕЛ ЕНЕРГИЯ, ОТ КОИТО ЕНЕРГО-ПРО КУПУВА ЕНЕРГИЯ И Я ПРОДАВА НА НАСЕЛЕНИЕТО, А НЕ КУПУВА ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ НА НИСКИТЕ ЦЕНИ. 4. ЗАЩО СЛЕД КАТО АЕЦ КОЗЛОДУЙ ПРОИЗВЕЖДА ТОК НА НИСКИ ЦЕНИ , ЦЕНАТА НА ЕЛ ЕНЕРГИЯТА ЗА НАРОДА Е НА ТОЛКОВА ПО-ВИСОКА, КЪДЕ Е ДЪРЖАВНИЯ РЕГУЛАТОР. ..А СЕГА ОТГОВОРА - ДОКАТО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ДЕПУТАТИ ИМАТ ФИРМИ ДА КУПУВАТ ТОК ОТ КОЗЛОДУЙ НА НИСКИ ЦЕНИ И ДА ГО ПРОДАВАТ, ДОКАТО ИМАТ ФИРМИ ВЕИ-ТА И Т. Н. ТАКА ЩЕ Е. Е ЩОМ ТЪРПИМ ЩЕ НИ ЛЪЖАТ ЗА ЗАГУБИ НА НЕК , ЩЕ НИ БАЛАМОСВАТ С МИКСОВЕ ЗА ТОК, ТЕ ЩЕ БОГАТЕЯТ И ЩЕ СА МИЛИОНЕРИ, ПЪК НИЕ ЩЕ СИ БРОИМ ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ И ЩЕ СЕ МЪЧИМ ЗА ПАРЧЕТО ХЛЯБ.

Отговарям ти по т.2 - в националната елкомпания национални са само загубите! Печалбите, както четеш, са конфиденциални;о)

Като знаеш отговора защо питаш.Има говеда за доене и гъзоблизци,продаващи се за един пробит долар,кой ще им прости

Добре че е този американски ТЕЦ, че иначе горките американци са умрели от глад!

У нас всичко е законно. Законно е, когато в "пазарни условия" сключиш договор на преференциални цени за десетки години напред. Законно е, когато натоварваш народа да плаща разликите до тези "пазарни" цени. Законно и нормално е фотоволтаици да произвеждат ток по 30 часа в денонощието. Законно е да продадеш огромен металургичен комбинат за 1 лв., а малко след това същият комбинат да бъде препродаден за стотици милиони. Законно е да продадеш цяла авиокомпания за 150 хил. долара - по-малко от цената на една спортна кола, а след това да платиш десетки милиони на купувача, че нещо не си бил направил както трябва. Законно е да разрушиш едно модерно селско стопанство, което може да изхрани няколко пъти по-голямо население и да докараш същото това население до просешка тояга и да му внасяш всякакви ГМО-та от цял свят. Законно е да унищожиш една армия и да нарежеш цялото й въоръжение, а сетне да ревеш, че имаш само един самолет... И много други неща са законни. Само не е законно да попиташ - ЗАЩО и ОТ КОГО бяха извършени всичките тези законни неща и защо извършителите не са в модерно райе на плаж на някой остров пор. Дунав

Защото им търсим място НА острова,а толкова много място има до острова

Тук се говори спокойно за милиарди лева загуба на едно държавно предприятие, все едно, че се говори за зарзават на пазара. А кой, в края на краищата ще плати тези загуби? Защото пари не се губят-те само сменяват собственика си. Така че, загубата вече знаем за кого е. Остава да разберем печалбата в кого е отишла. Била нещо, като секрет. В България всички кражби са търговска тайна.

Докога ще ни баламосвате, че договорите за продажба на ток от НЕК са конфиденциални. Нали казахте, че правите ревизия в енергетиата. Кога ще видим резултатите. Или и Вие м-р Т.Петкова сте като предишните.Как да Ви вярваме.

кой ще плати разликата- отново ние потребителите.

Матрияла прост, а хляба от мъката по чер. Когато се продават 200 тона картофи и се плаща всичко авансово, цената е една. Когато продаваш един чувал картофи и чакаш да ти се плати след една година /ако въобще видиш някакви пари/ цената е друга. Същото е и с електроенергията.

Кой нормален "търговски субект" продава под кост цената си?! Дори и цените за пазара на едро си имат някакви граници, под които не падаш!

не се премахне мораториума, по който китайците дават всекиму заслуженото, продажните гниди ще продават интересите на българите. Не сме правова държава, не сме!

Е, като разберете кой е източвал НЕК-а та какво ??? Договорите са формални и перфектни !! Ако това се е случило през втората половина на 2014 то се знаеше кой беше на власт от август-герб патерици+ герб !

Човек ще помисли, че в България има 1000 електроцентрали и 300-400 ЕРП-та, че се налага да има и "търговци на електроенергия", т.е. посредници. ЗАЩО СА?

България има 1000 електроцентрали.

Когато НЕК е във фалит, но "правилата позволяват тя да сключва неизгодни договори", не може да не си зададем въпросът: КОЙ пише правилата на НЕК? Кой пише такива правила, които позволяват националната ти ел. компания да продава на загуба в полза на определени фирми?! Къде си, куха лейке, сега да ми обясниш как "хората искали да крадат" ? КОИ ХОРА МОГАТ ДА КРАДАТ?! Аз мога ли да крада от себе си или някой там по държавните върхове пише закони, устави и правилници така, че да позволяват кражбите да бъдат легитимирани?!

ИМА ХОРА КОИТО МОГАТ ДА КРАДАТ, ЗАЩОТО СА СЕ СПЕЦИАЛИЗИРАЛИ В ТАЗИ ДЕЙНОСТ 45 ГОДИНИ НЯКОГА... И СЕГА ДОЙДЕ ТЯХНОТО ВРЕМЕ - ДЕМОноКРАДЦИЯТА, ЗА ДА ЖЪНАТ ПЛОДОВЕТЕ ОТ ПОСТИГНАТАТА КВАЛИФИКАЦИЯ НА КЛЕПТОМАНИ. "Мъни , мъни ... Трябва да им е забавно. В света на богаташите. ..." АББА

Айде бе, къде са Еленко, Ерменко и Куюмджийко и разните тролове да коментират и призовават за глоби и отнемане на лицензи,а?! ЕРП за един неотчетен електромер искат да ги глобяват по 200 х.лв, а държоавната НЕК за откраднати милиони - нищо! Европа, мислите, е сляпа?!...

Не четеш ли бе тапир - септември декември 2014 - тогава бяха бЛизашки и аверите му !

На кого ли са продавали ток ? . На бат Сали - едва ли . Не вярвам и да са тичали с кофите като жепеец с туба . Та пак не ми е ясно на кого ли ??????

Та КОЙ краде от НЕК-а ??? Май не е ДП ами това на реформаторски подход ми мяза !

Тъй, тъй - "договорите на НЕК са конфиденциални", ама загубите са национални! Та като дойде ред пак да ни качвате цените на тока, как да ви отсвирим - национално или конфиденциално?!