НЕК очаква ”Атомстройекспорт” да оттегли иска за ”Белене”

Ако руската компания "Атомстройекспорт" не оттегли иска си за компенсации по проекта АЕЦ "Белене" към НЕК, от българска страна ще бъде заведен контраиск за 61 млн. евро, заяви пред журналисти изпълнителният директор на НЕК Михаил Андонов.

Обратно в новината

Коментари - НЕК очаква ”Атомстройекспорт” да оттегли иска за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На руснаците явно им писна от тъпите игрички на Тиквата и непремереното плямпане на очилатия пубер и започват да вадят червени картони. Жал ми е за следващите, които ги чака голям зор, за да оправят оплесканите заради интереса на САЩ отношения с Русия. А какво ни чака нас данъкоплатците не ми се мисли. За пенсионерите е ясно - ще се стопяват прогресивно в мизерия, защото от неустойки към Русия, пари за тях няма да има.

То и на нас ни писна от руснаците. Да се махат накрая и да ни оставят на мира. Да си платат кавото са заграбили и да се махат. Щото те май искат да им подарим онзи реактор, дето го взеха и монтираха в руска АЕЦ. ами то ако е така да го вземат без пари, или за жълти стотинки, по-добре да си беше стоял тук - циганите щяха да го нарежат за скрап. Дълги години ние си бяхаме развалили отношенията с целия свят заради СССР. И с Израел, и със САЩ, и с кого ли не. Сега може би Русия трябва да си плати за греховете на СССР.

На мен лично ми писна от тази комедия, евтино-играна от прескъпо-платените от нас ! ( И то -- не-само по тази тема . ) Хайде да си искаме парите ?!

НИКОГА , ама никога не прави компромис с руската мафия ::)) ЗА ДВЕ години- НУЛА ЛЕВА ..Нула- за платен корпоративен /печалба/ данък ::)) НУЛА лева..Били на загуба ..:)))))

това,което според тебе е сляпа омраза,нямаше да се излагаш!За съжаление истината е друга!Ето какво пишат скъпите ти руснаци по повод извършена правителствена проверка на руските АЕЦ:"Проучвания извършени в Русияслед кризата с японската атомна централа "Фукушима",разкриха множество слабости при руските атомни реактори!В официалния доклад се посочва,че енергоблоковете от съветски тип не са добре защитени от земетресение"!И т.н. следват тежки констатации за качествата им!така че,спри обилното слюноотделяни и помисли дали ти самият не си в плен на сляпа омраза ,срещу сънародниците си,защитавайки чужди нам елементи!

ни най-малко, от вашата яростна и сляпа омраза, ще намалите техническите и експлоатационни преимущества на руските технологии. В Япония заради "сигурността" изгърмяха американски реактори, а не са руски. Подчертавам го ДЕБЕЛО. Освен това вие (глупави овци) никога не сте прочели и една страничка от документация за ядрена технология, за да се произнасяте че руските технологии са "боклук", а другите са "супер"?! Аман от глупаци и непрофесионалисти.

Стига бе, не се връзвай. То си е ясно, че тук само реститутките на Костофф си пишат от край време. Само се надявам до следващите избори да е останало нещо от тази държава и екологията й.

Я си подбирай изразите бе простак!

В Китай въобще не се коментират руски технологии в това производство!Разработките на Китай се базират единствено на Уестингхаус,чрез Тошиба!Това са основно АР 1000 и СРR 100!Не ми е ясно защо винаги намесвате политически критерии при строителството на АЕЦ в тази гъсто населена страна,като се има предвид че китайците строят АЕЦ предимно по крайбрежието на Източнокитайско море,където гъстотата е най-висока в света!Там една авария би струвала много скъпо ,за да си позволят да строят по рискови проекти!Стига с този глупав руски сантимент!

Този келеш поставя ултиматуми наляво и надясно! Изчаква да му изтече мандата, за да отчете, че е замразил за четири години всички руски енергийни проекти. Аман от чужди креатури!

Затова призовавам подобните на KGB към следното - Скъпи малки мишлета нито Руснаците са ви виновни нито азбуката нито пък Православието ви е виновно за това че сте родени като малки мишчици църкащи по форумите насам-натам..решението е просто..то се нарича ИНТРОВЕРТНОСТ..вгледайте се в себе си.. преодолейте това неистово желание което ви кара да се мислите за нещо..примирете се с реалната действителност която ви съобщава че сте едно нищо и ще намерите баланс и хармония в себе си..и тогава ще настъпи мир във форумите и баба Вуна вместо по една малка ще мине на по две големи ракий

баба Вуна влиза от време на време във форумите просто ей така заради пенсионерско забавление..и винаги се натъква на едно и също...страховита омраза срещу Руснаците-изпепеляваща-убийствена омраза...обяснението за причината е че този който притежава лакейски манталитет и отмъстителен нрав който бива гонен от неистовото желание да блесне в обществото но няма никаква възможност да го направи ..същият си намира обект когото да обвинява и мрази за своята нищожност и заради тежката форма на фрустрация обладала вътрешният му душевен мир и надавайки най силен вой той се мъчи да заглуши вътрешният си глас който яростно крещи в неговото съзнание -робее-нещастникоо-негодникоо нищожествоо...Фрустрацията е страшно нещо затова баба Вуна си представя какво изпитват такива видни представители на Русофобите като KGB -

Вопросът е толкова прост, ще строим или не. А министър се държи като проститутка, да извинявате ме за израза. Да каже на руснаците ...няма да строим... а му е страх, някой друг да поеме отговорността. Иска му се и на елхата да влезе и да не се ободе.

Доста умело се мъчиш да манипулираш!Единствената централа с китайска технология предстои да заработи през 2012 г.Освен технологията на Уестингхаус китайците разработват технологии закупени от Германия и Франция след отказа на тези страни да развиват ядрената си програма!До 2020г.Китай предвижда построяването на 31 АЕЦ,част от които с технология разработена в Китай!Построените до сега стари АЕЦ са със реактори на Франция,Канада и Русия!

В най-бързо развиващата се икономика в последните години-гази на Китай,се очертава пълно фиаско на руските атомни проекти!От построените досега 13 атомни централи само 3 бр.са построени с руски реактори,а останалите 10 са по френски и канадски проекти!Но в последно време китаиските делови кръгове отделят все по-голямо внимание на американските атомни централи!Така:През юли тази годинаамериканската компания Westinghouse Electric Co/подписа споразумения за построяването на четири АЕЦ в Китай и за предоставянето на технология за изграждането на най-новия китайски реактор. Редно е и нашите политици да вземат пример от китайските си колеги и да предприемат нужните мерки за построяването на сигурна АЕЦ,като изключат руското участие и се ориентират към американските реактори!

90% от китайските реактори са КИТАЙСКО поизводство въз основата на КИТАЙСКА доразработка на френски реактор. Провери си какво е CPR-1000. Така че, кой те е излъгал, че имало руско фиаско... А, и Китай НЯМАТ право да изнасят техологията и да строят CPR-1000 в други страни.

Драги Пол, братята китайци се инесуват от американски технолоигии по съвсем други причини. И то не защото са много по добри от руските, а защото искат да плащат с облигации, които се чудят къде да дяват!

Май ти най-добре си схванал нещата. Щото две държави са най-добри в тая област, Русия и САЩ. Франция е по свирките...

Чудни хора! Като имаме да вземаме от руснаците 61 млн. долара с настъпил падеж, защо досега не са завели дело от НЕК? Значи не са защитили държавния интерес. Ако не е настъпил падежа, защо ще харчим пари за безмислени искове?

Очертава се крупна загуба за БЪЛГАРИЯ!

Крупна, крупна, колко да е крупна? По-добре загуба в началото, отколкото проблеми за следващите 50- 60 години. Защото БСП-то са лесни - ще угодят на Русия, пробутали са ни руските боклуци, ама след 50 години тях не ги интересува каво ще става. Щото няма да ги има. Ама нашите деца и внуци ще трябва да се оправят с малоумието ан доносник Гоце, дришльо Станишко, Р. Овч. и всякаква червена пасмина.

е, след царистко-гербаджийските истории ще има да се оправяте с Шеврон и Уестингхаус. Казвам оправяте, защото някои от нас определено няма да ни има в радиус 2000км.

KGB, стига си квичал от мазетата на Лубянка! Явно добре са те подредили!

ще гледаме същата игра на жмичка като с Лукойл "ту има - ту няма" ... и Мутрата в ролята на мъж-каратист (какъвто никога не е бил)