17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-добре бай Тошо-----отколкото пъдарина му---тлъстата второразрядна СИКаджийска мутра Бою Симитлията!:)))))))) ...като не щете оригинала---ПЛЮСКАЙТЕ ментето, роби!:)))))))

Не знам какви точно са намеренията на "реставратора", както и как точно е изглеждал ликът на тази фреска, но този портрет никак не прилича на Тодор Живков. Очевидно е можещ, рисуващият, но колкото и да сравнявам със снимки от интернет, Бай Тошо не си мяза.

Твърде нескопосано, разликата с останалите две фрески е драстична.

престъпниците пак висят по стените, избиха умната българия и са за диктатура

тва хич не мяза на бай Тошо, аз го помня . Тошо си беше плешив и очите му не бяха такива, а си бяха малки миши очички кат на селски хитрец. Носа му не беше такъв а изгърбен. Устните па хичкин не са на Тошо.

па веждите абсолютно нямат нищо общо с реалността

Повече прилича на Горбачов, отколкото на Живков. От Позитано са сбъркали снимката, май...

Не от позитано,а от ГЕРБ!Той е рожба и емблема на ГЕРБ,учител е на БОЧКО!!!

както мавзалея, така и обрядната зала на престъпния комунистически режим заслужава единствено 25 килограмов сандък с тротил, и рано или късно ще си го получи

Тъпият чалгопитеков добитък може само да руши. Тъпите и ограничени животни, така и не можаха да разберат , че с тъпите си действия не могут да изменят историята. Смешни и жалки палячовци!!!

А когато тази история е трагична, и смешна, и жалка, и когато мутри като Цървула от Правец са решавали съдбите ни, не заслужават нищо друго, освен проклятие. И презрение. Вечно.

А защо не казваш имената на останалите мутри? Не си ли учил история или тези които сте на социялни нямате нужда да четете? Нека само ти помогна малко с другите имена заслужаващи твоето презрение. 1. Уинстън Чърчил 2. Франклин Делано Рузвелт 3. Йосиф Висарионович

Каквото повикало, такова се обадило - проклета да си, драга, проклета.

Историята не могат, но бъдещето - да. Нищо положително не трябва да се казва и прави за тези, които са били идеолози, стожери и привърженици на един престъпен режим. Иначе новите поколения ще растат с изкривената представа, че по време на "развития социализъм" всичко е било розово. Вандалщината не трябва да се толерира, но всички паметници, сгради и обекти, които възхваляват комунистическия режим следва да бъдат преобразени (а ако е невъзможно - премахнати). Концлагерите като Белене, Ловеч и Скравена трябва да бъдат превърнати в музеи и стопанисвани подобаващо, за да знаят идните поколения какви изверги са комунягите и къде всъщност е затрит елита на нацията. Само така ще могат да си отговорят защо българите са от лош материал - защото добрия е позатрит от другарите и другарките на БКП/БСП.

"Иначе новите поколения ще растат с изкривената представа, че по време на "развития социализъм" всичко е било розово." Хич не било розово - Тиквата яла само филии с мас и изпосталяла, а Пастиркта се изхранвала с низане на тютюн и хороскопи.

Комунизмът е бил просо поредния строй - период в историята на България, в който едни хора са живели добре, а други - не чак толкова. Едни са били близо до силните на деня, а други са били натикани в ъгъла. И с това комунизмът като строй и като период по нищо не се различава от нашенския вариант на демокрацията. Разликата е само в това кой е близо до стола на новите господари и кой - е в мазето и спи върху въглищата. Но във всеки случай комунизмът е част от историята на България, а всеки човек, който се срамува и не помни историята си е осъден да повтаря грешките й отново и отново.

грешиш. Различава се. Те убиваха, братко! Убиваха за всяко различно от тяхвното мнение. съсипваха животи. Това няма как да се уеднакви с днешнотовреме, когато всеки глупак има правото да казва каквото мисли, доколкото може да мисли.

Като можем да казваме каквото мислим, а сме гладни като цигани, каква полза има от това. Тези занимавки във форумите нямат никаква полза, само си запълваме времето и си чешем езиците. Кучетата си лаят, кервана си върви, никой не се съобразява с мнението на народа. Само пълните площади могат да променят ситуацията, но за това не останаха свестни хора!

другарко, тия за убийствата ги разправяй на онези, които още не са родени. Хахо

Изгледай филмите Матриархат, Патриархат, Дървото на живота и Кмете, кмете и тогава ще можеш да направиш по-обективна оценка на този "пореден строй"! Последният е най-автентичен, защото сценарият е по разказите/аналите на един кмет от времето на соца.

Жалко, че сложиха охрана там. Така ми се иска да се изпикая пред лика на правешкия тъпанар. Няма нищо, ше препикая паметника му в Правец. Там охрана няма.

Явно си обиден на европлантатора , че те препикава секи ден доде си надцпен у плантацията му, и сега намери единственная изход, да препикаваш исторически паметници в Родината си. Тъп и ограничен чалгоптек!!!мбухахаха

Щот при оня правешкия селяндур билетчето за рейса беше 6ст. а ? Много хубаво беше нали ? А колко рентабилно е било да се возиш за 6ст. тва не го мислим нали ? Я помисли що неговите съпартийци го свалиха от поста и колко време можеше цялата държава да работи на загуба за да поддържа някакъв утопичен стандарт на живот чрез постоянно трупане на дългове ?

се изпикаеш е малко...

Трябва да го бутнат. Аз пък не искам да го има това нещо на Бузлуджа.

не остане и следа от тези изроди. Лъжливи лицемери! Те - милионери, а защитаващите ги - или намазали яко филията поради приспособеност, или прости като дивака от Правец.

Рано, или късно, истината излиза наяве. Тодор Живков беше неук селянин, но беше хитър и прагматичен, направи толкова много за България, което още се краде от днешните управници. Още живеем с останките от Живков, нищо значимо не е построено. Магистрала която има нужда от ремонт само след няколко години, е правена само за да се краде легално от народните пари! Най належащо е, селското стопанство да се възроди, защото народа мре от отровна вносна храна! Младите не са опитали качествена храна, старите поне това помним!

хайде посмали малко.. живял съм и по онова време и помня достатъчно.. качествена храна можеше да ядеш само ако ти си отгледал в твоята градина на село.. иначе не се знае. Особено след като гръмна Чернобил колко народ си отиде така от "качествена" храна напоена с радиоактивен дъжд, който уж не съществувал... Помня как уж прясно мляко от магазина се пресичаше когато майка ми решеше да го вари... Киселото мляко беще същата работа: понякога със странен вкус на нещо друго но не и мляко.. единственото качествено кисело мляко беше това което баба ми на село беше сквасила собственоръчно. И тогава и сега - все тая. Ако купиш от магазина не знаеш какво купуваш...

селяндурко, ко се оплакваш, ма?

Извинете, но това лице не е на Тодор Живков. не знам какво е възстановявал, но лицето няма нищо общо с чертите на Тодор Живков. Това е гавра с държавния секретар на БКП. Не знам как се сдухват червенотиквениците или са горди от "постижението", но това не е Т.Ж.! Това е все едно на мястото на лъва на Шипка да се сложи увиснала на клон пантера.

правешкия тъпондер с лъв ли го сравнявате!

Рисунката е произведение на изкуството. Лице изрисувано дали на платно, дали на стена изисква да бъде претворено с точност или с отличителните за характера черти. в случая лицето на стенописа няма нито отличителни за характера черти, нито приблизителна точност до първообраза. Не за лъв е сравнението, а за изображение най- близко до първообраза. Немислимо е за един стенопис да пишем какъв е Живков и да се правим, че лицето е съвършено въпреки очевадната липса на връзка с първообраза.

Доста некадърен другар...Освен, че явно му хлопа дъската, ръчичките също му пречат

При Тодор Живков живях по добре! Не ме репликирайте, няма да промените мнението ми.

Няма лошо, бил си млад и глупав, давали са ти вода и хляб и е трябвало да ходиш на манифестации.

stankow

Да, и дойчевелето така казва ! :D :D

ти що пишеш на компютър, произведен в комунистически Китай, с руски суровини ?? Що не пишеш на американска пишеща машина от 70-те години на миналия век ?

бил е нобразован и мързелив бачкер/крадец, останал си е такъв и сега му е мъчно, напълно нормално

Защо при тодор живков, като всички са живели толкова добре, стреляха ако се опиташ да напуснеш това райско място?

Същият въпрос е валиден и за евроатлантическа България - уж демократична и преуспяваща, а то...

По комунизма поне 10 пъти съм ходил в чужбина като дете. А за преминаващите нелегално граница, по принцип се стреляше и на запад. Това е реално пазене на границата, а не като сега. Като утрепат 2-3-ма и бежанците щяха да заобикалят България. Нелегалното преминаване на границата си е престъпление.

си послушен. Примирен. доволен от нищожните облаги. не си бил видял другия свят. Жалки сте. Тъпи сте.

Нима ставаме нормална държава?