Коментари - Нечестивият съюз на Путин и Си. Защо Западът няма да успее да вбие клин между Русия и Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакалчета, кво станА? Нали Китай щеше да превзема Сибир? Сигурна била рабтата??

Що бе, да не би да е руски ... Кога последно си ходил да провериш .... Натиска си опиканите руски парцали руският киртак в държавите от Запада, ама сигурен че Сибир още бил негов

"...повечето американски и европейски чиновници се отнасяха с пренебрежение..." Ами, чиновници бате! А трябват умни политици за тая работа! Чиновниците ги пратете да мият чинии, иначе само крадат. За справка, вижте Мърсула!

Китай си постигна своето благодарение на Вовката- изгонен като миризлив боклук в ъгъла, изолиран и без алтернативи- за разлика от Чайна, която сега ще го играе балансьор и ще точи всички, както Турция Купували газ евтино от Раша? 350 доларес пер кубик? А сега? Китай купува газта от Раша за 200, от Мианамар за 450, от таджиките и езбеките за по 350 въпреки че го доставят до нудобната западна граница на Китай, а руския е близо до източните силно развити пломишлено китайски провинции. Войната в Украйна беше подсказана на глупачето Вова за да го закопае яко, щото той се беше разглезил да взема по 1 млрд днивно от ЕС.. Целите са постигнати- Матушка е заробена курва на Китай

А ЕС какво постигна? Рецесия.

Абе тази "рецесия" ви е миризливите руски усти от 1917г., ама това не спира руснаците да бягат в обятията на "рецесията"

Каква ще е равносметката за Русия: Напълно прекъснати търговски отношения с най-надеждният и значим търговски партньор. Алтернативи- Индия и Китай. За Индия на вдички е ясно що за партньор е, от тях не можеш да спечелиш нищо и никога. Китай ще действат от пизицията на много по-силния, тъй като Китай е много по-малко зависим от Русия отколкото тя от него. Китай е много по-зависим от пазарите в западния свят, които се затварят за китайски стоки, съответно руските суровини няма да бъдат търсени в същата степен. Освен това свършва ерата на неконтролируемото потребление и производство, която настъпи при отварянето на Китай към Запада- отново ще се набляга на производството на трайни и енергоспестяващи стоки, произвеждани на Запад- малко по-скъпи, но истински и качествени, фалшът ще намалее. Годината преди пандемията е била пикът в консумацията на въглеводороди, оттогава и занапред търсенето намалява и ще намалява значително. От това губят разглезените държави , имали късмета да се окажат на територии с много търсеният доскоро ресурс. Арабите и блядовете ще им се наложи за в бъдеще да поработват. Освен това трагичното представяне на руснаците в "СВО" ще им коства и повече от 70% от приходите от продажби на военна техника. Ще има и напрежение по върховете, защото на руските олигарси няма да им хареса промяната- от ухажвани в цяла Европа парвенюта за една година се превърнаха в мразени и ненавиждани мръсни псета в очите на европейците. В Китай и Индия ще им е трудно да го раздават всжни, с и надали им се живее в покрайнините на Бомбай...

Специалната Невоена операция на Китай върви по план! Както Путин използва оранжевия олигофрен да срине САЩ, така и китаеца вкара Матушка в ситуация от която няма измъкване с главен учадтник джуджака- джудист, непобедимият император, наследника на Зевс, исполинът хер ПутлЕр! Ченгето, което поиска трона на света и което почти сигурно ще вкара държавата си в гражданска война! Русия ще бъде срината икономически и изтощена военно. Скоро ще има сериозни вътрешни размирици и до 50г обширти сега руски теритолии ще са в сферата на влияние на Китай. Китай не беше щастлив от задэлбочаващите се връзки на ЕС и Русия, които я направиха силна икономически и военно. Не на Путлер, а на ЕС се дължеше бума на руската икономика и охолния живот на московчани! Но стратега от КГБ провали всичко и сега ще вкара Раша в дэлги десетилетия на мизерия и анархия

Толкова дълга и с повтарящи се мантри тъпня, че се отказах да я дочета. Пропаганда за малоумни .....

Дайте примери когато американците са помогнали на България

Ами за отзвука от Априлското въстание, застъпват се за България на Ньойския договор ... Благодарение на САЩ дес има България !!! Понял ?

като ни намалиха територията ни помогнаха, така ли ?

Цял Сибир си е кирайска провинция ... От пРоссия ще остане малка част. Украйна става част от НАТО и ЕС, Карелия се връща на Финландия, измислената "беларус" е изконна литовска територия

Китай има интереси в Тайван а Русия в Украйна и затова двете страни се съюзяват срещу общия враг САЩ, който подкрепят Тайван и Украйна.

След подобно клозетно мнене, е редно да се пуска водата в тоалетната, щото смрадта е неописуема. Нека уточним, за нормалните пРоссия вече е бившо държавоподобно туморно образувание, което трябва да бъде премахнато от политическата карта на красивата ни планета Земя. Защо ни е свят с мизерия, каквато е пРоссия ?!

Перфектният мъж - Президентът на РФ! Желая го безуно интимно сега и завинаги и му гарантирам само и единсвено непознатото за него, но неповторимо и пермаментно изживяване и преживяване на щастие в интимната ми компания. Нека ми повярва, че незвисимо, че е най-влиятелния мъж не познава все още най-красивите и прекрасни сфери на живота, които само аз мога да му предложа и предоставя. Гарантирам! Постингът е от млада, красива, интелигентна, слаба, спортна фигура, високо квалифицирана, дискретна, лоялна, страстна, и всеотдайна жена.

Китай и русия са азиатски страни, русия има малко общо с Европа, това което е имало е в процес на заличаване. Може би ще и остане името от киевска Рус(присвоено) и Българската азбука(също присвоена).

Скоро раша ще се откаже от дървените рубли и ще приеме юана.Да ви е честита китайскара провинция Русия.

е и? теб точно пък какво те боли да Русия ще приеме юана или не?

Нещо не се връзват тука много неща , до сега ревяха като вдовица за хъй , че били зависими от руския газ . Са що Русия го шитка на Китай . Въвели 15000 санкции , вкл и на отверките , после що Русия пазарува от Китай . Били зависими ама си пазаруват от който им изнася . Тая помия е написана като за средно статистическия украински дебил или източноевропейски лумпен

Добави и български сглобкаджия

"за първи път в руската история членовете на руския елит и техните деца са започнали да учат мандарин." Това казва всичко! НЕма лошо, нека учат, то китайския си е толкова лесен език, за ден-два и са го научили, а и го ползват навсякъде, и в Африка, и в Индия, и т.н. Всъшност, на всичко са готови, само да напуснат прекрасния живот в Русия... Що така бе, другАре??

Ей това да знаеш език за да правиш бизнес е непонятно за тъпоглавец кат тебе :)

Съюзът между Путин и Си или накратко Пуси, е абсолютно срамен в цялата история на ватата. Падат все по надолу, дали да си бензинова колонка на САЩ и Западна Европа или на Китай - мръсни и далечни варвари, всеки ще се съгласи има разлика. Обаче кочината оцелява, с мюзли, с терор, с китайци, ръга, бута, дращи, вкопчила се е с всички сили, а фактите са намаляващо население, намаляващо бяло, намаляващо влияние върху колониите, омраза у всички близки и далечни съседи, пълно технологично изоставане, дори и откъм оръжия (работи се по съвеЦки проекти от 80те). Въпрос на време е не кога ще изчезне гнилия запад, а кога ще се разпадне империята на злото, тогава и Китай ще се нареди пръв зя пая, Китай първи и ще вдигне ръка, ако нещата отидат натам.

Реве трола ;) Ами Украйна искаше да се съюзи с ЕС... чак след заплахите на Русия се заговори за НАТО... в началото нямаше никакво НАТО...

Китай- Русия са като Германия- Франция, само мащабите са много, много по-големи.

Всичко е казано във самото заглавие на статията : МОСКВА ЗАМЕНЯ ПОЧТИ ПЪЛНАТА СИ ЗАВИСИМОСТ ОТ ЗАПАДА СЪС ЗАВИСИМОСТ ОТ ПЕКИН ! На Запад руснаците са приети и се адаптират много добре , милиони от тях живеят там ! Въпросът е , изобщо дали милиони руснаци биха живели в Китай ? Както се казва от трън та на глог , че е по див и висок !

Рашка се опитва да оцелее. Може да я бъде като подлога на Китай. А и не само те ще я използват. Индииците които икономически растат много бързо с руски нефт. А да не говорим за Виетнам които прие повечето американски компании от китайците.

на тея евроджендъри и кравари все някой им пречи, все искат да вбиват клин на някой, не могат ли просто да се кротнат и да живеят в мир с останалия свят?

Отново многословна и нескопосана англосаксонска пропаганда/ Карнеги/, опитваща да се прикрие зад многоумен и задълбочен анализ. А колко по-лесно щеше да е да се каже - с нашето господство, хегемония и ред установен на правила /нашите разбира се / е свършено и ще трябва да се примирим и съобразяваме с тази нова реалност.

SirBob

100 %

Западът искали да забиват клин в отношенията между две държави. Защо западът си мисли, че е някакъв фактор в между държавните отношения на чужди държави? Ако си вади извода от Украйна е в огромна грешка, защото управляващия на Украйна е жалък комедиант, че и корумпиран. А Русия и Китай са съвсем друга величина и там такива елементарни подходи не вървят. Но пасаран.

Голям бой пада. Азов отказали да се включат след молбата на Сирски. Явно нечистивите руснаци бая ги дерат там.

При това един руснак не е дал фира досега.

Ако аз съм диктатор и демокрацията ми пречи и аз ще избера Путлер за съюзник.

Ако ти си диктатор..и демокрацията тим пречи.. ще направиш десетина дела против Тръмп/...

Самото заглавие е партенка. Докато се мислят за господари на света, а те друго не могат, ще има и противодействие. А американците сами ги заставиха да се съюзят, с тяхната епично късогледа политика. Направо да се чудиш! А сега се въртят нервно и се питат откъде им е дошло. Глупаци.

Тука си ти дето си мислиш че САЩ не са направили разбир на ситуацията.

Адвокатинът на ФАЩ, те са си направили разбор, ама криво им е излязла сметката от самото начало. Иначе нямаше да допуснат това да се случи. Ама на папуаз да обясняваш какво е атомна физика е безмислено, живей си с илюзиите...

А кое се случи? Поинтересувай се за печалбите на западните компании. Остави тая тъпа рашистка пропаганда.

Печалбите на западните компании, да, за акционерите. Аз не виждам западните държави да са цъфнали и вързали в последните две години, виждаме какви са цените. И мерси че си го казваш: печалбите на западните компании. Най-вече за оръжие и газ. За това е и цялата патаклама. Ти да не би да си се замогнал за две години? Путя ли ти е виновен или санкциите? Акъл-море, мозък шамандура.

Всеки може да се съюзи с когото си иска.

100% истина!!! Не виждам какъв и е проблемът на русия ако Украина е член на НАТО?

Ми той Путя си им го казва от Мюнхенската конференция ясно, те си правят оглушки.

Венсеремос! ☭

Нечестивият? Ау! А колко свещен е съюза между САЩ и Израел? Европейският съюз благословен ли е? За един пр3ател питам ас...

Кминът е забит до дъно в задника на раша, китайците още се ослушват ...

Въпрос: запада може ли да го духа? Да, може.

Раша може ли да го поеме отзад ? Да, до дъно и с удоволствие и от тебе !

Значи и ти яко ще задухаш.

АМи не, не е /ако е в България/. Явно още не ти е светнало, че ни имат за втора ръка хора, дори и в "великия" ЕС. Пример: Половинчат "Шенген", Дъблински споразумения /които са много яки, като се има напредвид, че набудват само граничните държави/, натиск за вдигане на ветото срещу Северна македония .... и т.н.

Вярно е. Някои ви имат за втора ръка и с право.

Ами аз съм в Източна Европа, по-точно източен Балкански полуостров ..... който е на запад да му мисли :)

Проблемът на всички западни анализатори и всякакви разбирачи, е че крякат и врякат за това, което искат да стане, за не за онова, което реално се случва. Затова и прогнозите им не струват нищо. Не знам защо изобщо си правите труда да четете подобни глупости.

Кое се случва? Запада нсваля до минимум стокооборота с Китай. Китай няма нужда от толкова горива. А гладните азиатски гърла искат ориз.

Колкото и да иска "западят" не може да свали много от стокооборота си ! Западят вече не може да произвежда... Ай фончето ще струва 20000 и нагоре ако го правят във Фащ и ЕС. За машиностроене или енергоконсумиращи производства също западят е капутен... А ЕС скоро ще е капутен и за храни - по нареждане на фащ !

По-важно е колко изкарваш. шеми. Скъп Айфон и добри доходи. Евтин йотафон, обаче без парички. Забравихте цоциализъма на ссср.

Главният виновник за този съюз е недалновидната политика на САЩ към Русия. Както са виновни и за войната в Украйна. Войната В близкият изток. Войните в Африка. Както и конфликти войни по света. Създаването на нестабилност по света е единственият начин на САЩ да поддържат своята хегемония.

Този съюз си го има от десетилетия. Въпроса сега е, дали китайците ще бъдат по-добре с путаран и без САЩ. Или може би, рашка на верижка, за да продължим търговията със САЩ.

Хех..търговия!? Мечти козяшки..

И тоалетната хартия е китайска..от сибирска дървесина... без търговията..и осрани ще ходите...

И при СССР западняците разчитаха на китайска тоалетна хартия, нали. Е нищо, ще им я произвеждат пак китайци сега на гадните западняци. Китайски имигранти. Като си тъп, си тъп и никой не ти е виновен за мизерията, нещастнико.

Ми естествено..тъп си..чекаи емигрантите да ти правят айфони и тоалетна хартия... така и ще си одиш осран..и мозъчно..и анално...

А докат чекаш..на евронивата с ягодите,..кат добро балканско добиче..

Че нали имигрантите чистеха кенефите и миеха чиниите на западняците бе, галфон прост. Объркахте си опорките.

Ми хем кенефи ще ти мият..хем и айфони и тоалетна хартия ще ти правят!? Шизофрения мм!?

А ти ще стоиш..и ще ручаш хамбургери!? мамин фантазьор....

Фантазии ли, реалности ли? Привържениците на путкин сте бедни некадърни мишки. Такива сте били и ще си бъдете. Другото остави на качествените хора.

агресивно се запасява със злато от един месец. Предстоят интересни събития. Дал пък Тайван няма да осъмне напълно китайски скоро?!

Ще връщат нещата от времето на СССР. Някак в Азия не беше добре.

На Русия и Китай им липсва едно нещо което САЩ имат, свобода на индивида. От там идват иновациите и растежа. Всяка технология е открадната от Запада. Но на Руските тролчета им трябва илюзията, че имат татко който да ги наглежда защото са дечица. Лесно е да крадеш, имитираш и сочиш първия, трудно е да родиш нещо собствено.

Ква свобода Пешке!? Я пробвай кажи нещо против педалите и чевнилките... после пиши тъпотии...

Нямам нищо против тях. Няма какво да казвам. Имам доста умни черни и гей колеги. Не ми пука какви са. Само несигурни идиоти хранят други за да се чувстват добре.

Струва ми се, че бъркаш свободата със свободия .... ама и Боинг и Ейрбъс имаха ПРОЕКТАНТСКИ бюра в Москва преди СВО ..... глупендерите му недни :)

В българския език няма таква дума "вбие"....

питай мъжа си

По комунистическо не бяха ли пак заедно, и какво. нека си се самозадоволяват. Постепенно ще се тръгне към изолация на Китай. Стоките ще станат скъпи и качествени. Скъпи за рашисти и качествени за европейци и американци.

Тия тъпотии си ги коментирайте на Прайда !!! И си вЕрвайте ...

Вервам си. Аз и колегите ми не работим с рашисти и китайци, и сме си доста добре. Ти се чуди как да свързваш и величай путиниската пропаганда.

Ааааа затова ли кило агнешко е 30лв.? Щото е качествено и ние сме европейци ?

ристьо грозев го е измислил/писал...

Още от заглавието отсвирих тоя пасквил! Най-обичам имбецил-ни недоразумения, с претенциите за Божи наместник, да ми обясняват кое е "нечестиво" и кое - не... Ярко свидетелство за кв.ича и паниката откъм "благочестивата" страна, която все по-силно усеща, че коня уйде в ряката!

Ние сме НАТО, ние сме ЕС и няма да позволим Украйна да загуби тази война, а Русия на Путин да спечели! Никога, никога, никога! Колкото е необходимо, докогато е необходимо, ние сме НАТО и ние сме ЕС!

вакуум под налягане

ха ха ха, вакуум под налягане, по голяма глупост не бях чел :))))))))))))))

"Безмозъчните олигофрени" вярват в ЕС,НАТО,"европейските ценности" и чакат на опашка , за да си сменят пола...

първа икономика в света, РФ - пета, с тенденция тази година да задмине Япония и да стане четвърта. По данни на Световната банка! Това са фактите! Всичко останало е... метан със стомашно-чревен произход под налягане...

разправят, че задълбочават сътрудничеството, развиват търговията и икономиката... Снажните и премъдри евроатланти обаче чак сега, когато им свършиха оръжията, пръднята и барута, че съюзът бил нечестив! :)

"нечестивият"! Щом не обслужва краварския интерес, значи е нечестив... От друга страна кравопитеците имат право да правят всякакви "праведни" съюзи, дори ако трябва и със самия Дявол, за да вредят на Русия...

SirBob

Изцяло пропагандна статия, написана да успокои американския избирател и да му вдъхне увереност в светлото геополитическо бъдеще. Умилително е янките колко са се загрижили едва ли не за руснаците. А истината е съвсем друга - Русия предоставя на Китай не само суровини, а и авангардни военни технологии, с които западът не разполага. Статията не казва и това, че Русия всъщност НИКОГА не е губила и европейския пазар. Не е зле пишещите тролове да се осведомят, че за периода от началото на СВО до средата на 2023 г. например, вносът на руски (!) втечнен газ за Европа се е увеличил с 40 %. Русия и досега съвсем официално снабдява Белгия и Австрия с втечнен газ , а чрез тях - и Германия. Но статията е вярна в едно - никога досега руско-китайските отношения не са се задълбочавали до такава степен. И затова янките могат да винят единствено себе си.

Напишете в Гугъл:Китайска карта на Сибир:)))

Белите Шапки не трябва да отстъпват,а да избият Драко-рептилите !!!

Те имат брак по сметка. Статистически барковете по сметка изкарват по дълго отколкото по любов. Вместо да се чудат как да слагат клин,по добре ще е да използват Китай за преговорите и да се спре тази война в Украина.

И защо е нечестив съюза между Китай и Русия, защото не ви изнася ли, лицемери тъпи.

Този "съюз" е непоклатим! Китай ще изсмуква руските ресурси, докато рашата грохне. От началото на СВО Китай не е дал нито цент кредити на рашата. Нито цент! Няма и да даде, защото НЯМА ИНТЕРЕС. Едновременно с това й продава всичко скъпо и прескъпо. Преди десетина години Китай купуваше от русия изтребители, а днес русия купува от Китай снаряди и патрони. Падение, позор и срам.

Не разбрах - а защо да дава кредити ? Или ти си от новите ,, икономисти " за които е богатство - когато имаш кредити ... а не когато ги даваш .

Кредит.Те си се развиват и без дори,имат едни 300$ милиарда блокирани от Запада.

"От началото на СВО Китай не е дал нито цент кредити на рашата. Нито цент!" За какво са и на Русия кредити при положение, че външнотърговския и баланс винаги е бил много силно положителен? Даже и преди СВО-то Русия нямаше много кредити, още по-малко пък от Китай.

Я виж какви са "успехите" на 300,000 израелци срещу 40,000 джапанки въоражени по калашници за 6 месеца и после ела да говориш за срам!!!

на него му биха един "клин" другаде между бузките

кой даде технологиите на чинковете