Не откриваме топлата вода: 120-годишен сертификат за ваксинация от Османската империя

Датировката му е от 1900 г., издаден е на 22-годишен християнин, обясни главният секретар на Мюфтийството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джелал фаик е поредния голям капацитет който плещи глупости

Ще я търсите вие Османската империя, ама йок!

Ваксинираните се мислят за велики защото са се боднали с ваксина която е в експирементален етап и е доказано неефективна. Обаче те са просто едни страхливци които се залъгват че са взели правилното решение.

Аматия или Саматия?

Явно ДПС са се амбицирали да преизпълнят петилетката

А подписва ли се документ, който ти забранява да счупиш на ходжата тиквата ако детето ти направи миокардит

Съвсем се самозабравихте!! От сто кладенци вода ще донесе само и само да излъжете хората, ама колкото повече ни натискате да забием отровната игла, толкова повече се убеждавам, че сме абсолютно прави да не я искаме!!

В Османската империя за 30 години.Преизпълниха петилетката дет се вика,дайте другари да дадем !Баси тиквите смотани

от династията Ка-цян-сън от 5000 години преди Новата ера няма ли да извадят отнякъде? Талантливи художници и фото-шопери, само исторически малко нещицата не се навръзват, ма кой ли се сеща...

Инокулацията (това за което става дума в османския сертификат) е описвана в изтока (Индия, Китай) преди 3000 години. Тук идва с прабългарите, възприемат я почти всички местни. После и фесуляците. До Франция и Англия достига чак към 1720 - ония диваци по това време не са се и къпали, да не говорим за лечение. 1796 Е. Дженър "открива" и популяризира това, което тук знаела всяка баба. А наследниците и са забравили. Вариола, полиомиелит, коклюш, дифтерия, тетанус, жълта треска - и още купища болести от които дедите ни са мрели като мухи са изличени или поне ограничени до минимум посредством ваксините. А някакви джендърчета недоклатени ги е страх от 1-2 инжекции, та пищят до посиране....

Не ни е страх от 1-2 инжекции. Притеснява ни начина, по който се налага, създавайки опасен прецедент. Интересно как в повечето държави никога не се намират пари в бюджета за полиция, здравеопазване, контрол по пътищата, и тем подобни, за да се притиснат престъпността и хроничните здравни проблеми в ъгъла (спасявайки безброй невинни животи), а пък сега изведнъж има пари да се плаща на хора, чиято работа е само и единствено да контролират спазват ли се мерките или не. Диспропорционално отвсякъде, и силно притеснително.

Не ме плашат 1 - 2 игли. Мен ме плаши начина, по който искат аз да си нося отговорността за това, че ползвам техния препарат. За другите ваксини няма подобно нещо, нали. Освен това, с повечето от тях си васиниран доживот, оест никога не се разболяваш. А противогрипните препарати (наречени ваксини) както и тези уж срещу Ковид-19 не те пазят от заболяване. В същото време, обаче, не е знае на какво друго в организма ти оказват влияние. Ами ако отключват автоимунни заболявания? Няма доказателства, че не го равят, затова СЗО да ваксинира всичките си служители и семйствата им; фармацевтичните компании да ваксинират всичките си акционери, служители и семействата им; да минат 10 години и тогава е се замисля дали изобщо да ги ползвам. Въпрос на личен избор. Вярвам в науката, но не и в онази наука, която печели пари за сметка на моето здраве!

Някои тъпо и упорито продължават да се правят, че не разбират на какво се дължи нежеланието на хората да се подложат на инжектиране с нещо, което са го наименували "ваксина"! Хората не са против ваксините, а против кампанията за "доброволно" инжектиране с някакъв препарат, който не бива да се нарича ваксина. Можеха да го нарекат по всякакъв друг начин и много повече хора със сигурност щяха да го приемат, но ваксина? Плюс доброволен писмен отказ от претенции при настъпване на нежелани последствия! Ето, това, последното, вече преобръща колата! Това е капката, която допълни чашата на скептицизма и неверието в предлаганият фарма продукт. А най-тъпото е, че скептично настроените граждани бяха с лека ръка, ей така, неглиже, обявени за... антиваксъри!? Да се смееш ли или какво? Вместо да си седнат на задните части и да преосмислят стратегията, как най-добре да се обясни на хората какво точно искат да им инжектират "доброволно", те се хвърлят в атака срещу тях.

"Мутацията Делта прави невъзможно формирането на колективен имунитет, заяви в Лондон оксфордският учен професор Ендрю Полард, член на екипа, разработил ваксината на AstraZeneca. "Проблемът е, че този вирус не е вирусът на дребната шарка. Ако 95 процента от населението бъдат имунизирани срещу дребна шарка, вирусът няма да може да се разпространява повече. Докато с Делта ще могат да се заразяват и тези, които вече са ваксинирани", цитира "The Guardian" думите на учения. Линк към статията в Дир-а https://dnes.dir.bg/svyat/britanski-uchen-kolektivniyat-imunitet-e-nevazmozhen-pri-delta-varianta Та и този от мюфтийството сравнява ябълки с круши.

Да, защото идиотите не щат да се ваксинират и оставят време на вируса да мутира.

тъкмо защото се ваксинират...

Пак напъни по медиите за "величието" на османофашисткият халифат... Отврат мюфтии, ходжи, имами и секви платени ибрикчии на султана... жалки марионетки и те почнаха.......... Греческие врачи Эммануэль Тимонис (1669—1720) с острова Хиос и Яков Пиларинос (1659—1718) с острова Кефалония практиковали прививание от оспы в Константинополе..... Този сертификат с печатен шриф е на френски.... а ибрикчиите са го доакрасили с техните разчекнати арабски йероглифи.... луева ръка десен джоб... копи пейст щампа мъде ин турки и тъ пест оф тъ пест

"Учените" са считали, че земята е в центъра на вселената. Еми, всички знаем, че не са прави! Толкова по темата за този сертификат!

Не съм противник на ваксините. Ваксинирах се и с ковид-ваксината. Това го казвам, за да не бъда обявен за анти-ваксър. Основният проблем в текущата ситуация не е ваксината, и рядко срещаните проблеми от нея. Проблемът е предимно с начинът, по който се налага, създавайки изключително ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ. Сигурен съм, че дори всеки мъж, жена, дете (включително и новородените) и джендър да се ваксинира с всички съществуващи ковид ваксини наведнъж, проблемите от това ще са единици. Казвам отново - проблемът е в ОПАСНИЯ ПРЕЦЕДЕНТ, даващ практически неограничена власт в ръцете на управляващите да налагат каквито си искат правила за каквито си поискат сценарии. Днес ще е това, утре ще е забрана на моторизиран транспорт и ядене повече от веднъж на ден, за да "спасим климата". Помнете ми думата - преклоним ли глава за ковид правилата, до 2030 година новото нормално ще прилича на живота в Северна Корея "за да се справим с климатичната криза". Моторизиран транспорт само за елита, забрана да отглеждаш животни или посеви, купонна система и централизирано снабдяване "според нуждите" с неща от първа необходимост, определени от съответната местна власт. Световният елит е в паника, че плебса изяде и замърси планетата ИМ. Понеже не могат просто да ни избият, ще направят така, че ние да консумираме колкото да оцелеем и да им работим, за да може те да продължат да тънат в разкош. Ресурсите не са безкрайни, и единствения начин да има трайно много повече за тях е да има много по-малко за нас.

На Султанът му е пукало повече за гяурите, отколкото на Презеденто за партийците.

Турция е създадена чак 1923г. - 45 години след освобождението от османско робство. А какво е разумно, е повече от спорно. И какво изобщо е разум. Някога хората са вярвали и че земята е плоска. Толкова пъти са разправяли неща, които после са се оказвали различни. Как маргарините били за отслабване, а после в щат в САЩ ги забраняват с изкуствени мазнини в ресторанти, че най-голямата смъртност е от дебелеене, което причиняват. И покрай ковида сумати такива. Астра Зенека била за хора до 55 години. После Астра Зенека била за хора над 60 години.

Ваксинация срещу корона ли е това?

Ударихте дъното вече!!! То бива ама това вече...

Проблемът не е дали съществува или не сертификатът за ваксинация, аз имам такъв за всички ваксини. Въпросът е че никой досега не ме е карал да го показвам за да ида на ресторант или на фитнес…

Към краят на 18-ти век, в Руската империя ,често имало епидемии от едра шарка.Тогава Екатерина Велика извикала в Русия ,Английският доктор,който пръв изобретил съвременното ваксиниране срещу вариолата.Всички придворни не горели от желание да се ваксинират и тогава императрицата първа ваксинирала себе си и престолонаследника Павел Първи.След нея ,за да се харесат всички придворни масово се ваксинирали и даже измислили някаква мода , на ръкава където е направена ваксинацията да има някакъв отвор ,обграден от перли и скъпоценни камъни ,за да се вижда ,че и те са се ваксинирали

"и най-вероятно е от поставяне на ваксина срещу едра шарка". Четиво за много, ама много... наивни хора. Първо "най-вероятно" не значи нищо. Нула. Второ - през 1900 г. ваксината срещу едра шарка е била на "само" 104 години. Къде е мястото за сравнение с нещо, което още се изпитва? Да си спестим к`во били написали FDA! Всеки, който е чел документа е видял, че условието за спешно пускане е валидно. Пише го.

Фашизма е навлязал в момент на национална криза, като изход и разрешение на проблема

Де да бяха излезли с такова становище и от БПЦ !!!

И с темповете на триене и блокиране почвам да се чудя как въобще още имате читатели.

Затова е паднала Османската империя

Измрели са от ваксините.

"Неговото ръководство е ваксинирано, включително и самият Фаик" Честит им Ковидъ патаклама̀ байрам!!!

А какво ще кажете за приказката Царят който наредил да избият старите хора защото били ненужни, от Ангел Каралийчев. И за Бойлер, че първо е избил,недъгавите,циганите и там в прогресия защото са в тежест на Държавата. Какво е по-различно сега Няма го Хиклер, но има СЗО,ЕУ,всякакви Ангенций зад който умело се крият новите Фашисти. Да не сме толкова прости да не знаем защо са се нароили толкова много . Като проследим парите и всички Фашисти ще светнат

Благодаря ти много за коментара!!! От колко време казвам, как защитниците на тезата за коспирациите са неграмотници. По-добър пример и да исках нямаше да намеря! Искрено благодаря! Надявам се да си още ученик и да имаш шанс пред теб. А иначе ми беше интересно да видя римски управник, за който не съм чувал - Агенций. Той преди или сме Простой управлява и в кой век пр. хр.? А освен това не занеш какво означават думите - например думата "фашист". По същия начин мога да те нарека строител (без значение какво работиш и дали работиш). Просто се ползват едни думи и така, защото звучат яко.

Като чуеш "фашист", са знаеш, че идва от устата на руски платен трол. Те сега са активизирани да плюят по ваксините и да създават безредици в държавата. Това, че толкова сънародници умират няма значение за тях. ... В България фашизъм не е имало...но руски болшевици - да

Да го чукаш, де се пука....

Що за тъпотии? Всеки в България има имунизационен паспорт. И какво от това? Искат ти го да влезеш в ресторант, театър или кино? Хайде малко по-сериозно.

А какво ще кажете за ваксинираните стотици хиляди по време на Испанския грип 18 век който всичките до един умират и самите те заразяват милиони. Защо не кажете и за тази топла вода. Измекяри и ППФЛОГИ.

в нито един европеиски вестник от онова време няма и дума за кавато и да е пандемия от т.н. Испански грип единствено вестниците в САЩ и Канада от онова време показват снимки на хора с маски и полеви болници - тотално фалшиви разбира се защото в Европа такова нещо не е имало

Що така напирате да се покажете на челото като оядена въшка. Инфлуенцата (испанският грип) се появява по времето на Първата световна война преди 100 години. Това е поне двеста години след обявените от тебе. Майната му. Наименованието Испански си е Европейско и нищо общо с Щатите. Поразпитай у ваше село, колко "граждани" са си отишли от инфлуенцата у нас между 1920 и 1930 година. В много от театралните постановки за тези години непременно се съобщава и за инфлуенцата

18 век??? Хиляди ваксинирани???

Господа водопроводчици от Топлофикация, не става въпрос за топла вода в този сертификат, а за доказани с години ваксини, за разлика от някои други от днес за утре ...

хахахахах наистина ме разсмя 1900 г . толкова добре са били доказани ваксините , че няма накъде. Направо ще изкараш, че медицината е била по напред от сегашанта

Тогава науката занимаваща се с ваксини е била първо медицината, после социологията. Сега първо е социологията, после политиката и накрая медицината. Едно време лекари са следели за ваксините. Сега политици. А евтиният опит да се възвеличава османската империя да не пропуска и факта, че турците освен ваксини са разпространявали 5 века смърт, грабителство и робство за немюсюлманите.

А, има и по древни свидетелства, върху папирус на китайския император Мун-Чо. :)

Доказателство, че отново сме Под Р0бство, но този път ЮдеюСемитско!

сека кво, първо сертификати, после ще върнат жителството от комунистичските времена, после ще ни забранят да минаваме границата, и накрая ще възстановят робството - така ли !? тук въпроса е много прост - МОЕТО ТЯЛО МОЯВ СОБСТВЕНОСТ ЛИ Е ИЛИ Е СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА !? АЗ РОБ ЛИ СЪМ ИЛИ СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК !?

Не, въпросът е ако ти не се ваксинираш, обществото длъжно ли е да ти плаща скъпото болнично лечение след като ти е дало възможност да се предпазиш безплатно.

Все тая

"Обществото" длъжно ли е да плаща ваксините ви? Длъжно ли е да плаща лечението на всеки набоден, който се разболее? Длъжно ли е да плаща лечението на пушачите? Длъжно ли е да плаща лечението на тези с наднормено тегло? Откъде изпълзявате, бе?! Откъде?!

аз длъженн ли съм да ти плащам скъпото лечение защото ти си тъпкал с боклуци и си надебелял като свиня !?

Кацаров е на път да открие газ Мутанг. Иска да го кръсти Мунчостанг. Вълшебно средство за бърз оборот на маркучниците в търговските дружества. Неговия любим бизнес. Само дето не са му казали експертите че Хитлер го е използвал преди 75 години в Аусшвиц.

През 1900 г. ваксината против едра шарка е била само на 100 години. А през 2026 г. ваксината срещу ковид ще е на 1 година.

Да ама и технологиите сега са много по-напреднали. Ама с примати не може човек да се разбере. На баба Ванга вярваш, на наука - не.

Хвала на зеления сертификат - оцветен в цветовете на ислама! Всички ваксинирани да се обявят за почетни еничари!

НЕ МОЖЕ да бъде!!?? Кацаров и Радев, предизборно откриха, ТОПЛАТА вода!!?Султана я бил открил .....!

За жалост ...нашите политици винаги са били ибрикчии и винаги ще си останат такива.

Султанът я е открил ваксината преди Луи Пастьор даже!

Все едно да ми показват сертификат за малария за ваксинация за амазония в Бразилия. Позволяващ да се пътува там. Колко хора не са могли да влезат в магазина да си на пазаруват, защото някой е имал сертификат?

Те в Османската империя преди да открият ваксините срещу едра шарка са открили тази срещу мъжка бременност и активно са я прилагали . Не се знае доколко е ефективна, но опитите там продължават.

То и свастиката не я е открил Адолф Хитлер, а е била древен индийски символ още преди хилядолетия!!!

Между другото османската империя успешно се справя и с чумата , която върлува постоянно в различните и региони. Това става с интензивно копиране на мерките в Западна Европа и карантиниранр през 30 -те години на 19 век. От втората половина на 40-те години на 19 век чума в империята няма. Тук мерките и през 21 век са мръсна дума.

Османската империя се е справила с чумата, през 16ти век, но не е копирала запада. Когато вижда че идва чумата, например в Родопите султана заповядва да се садят картофи. Нещо напълно неприемливо за тогава. Половината от нивите са засяти с картофи. Също заповядва да не се убиват котки, а запада по папска заповед ги е избивала. И заповядва да не се колят 1/10 от овните, но да се дадат като десятък, гледайки ги. Когато идват лошите години хората имат достатъчно храна, дори месо. Няма плъхове и всички се оправя затваряряйки границата и разтоварвали стоката на границата.

Това , че чумата е ликвидирана през 16 век си го чул на някоя селска вечеринка. По темата има много интересна книга на Надя Манолова - „Чумавите времена 1700- 1850г ”, където са описани много подробно година сле година всички сведения за чумата от 18 до средата на 19 век в Османската империя.

Имат само на Клеопатра антигенен тест. Но не е сигурно дали не е тест за бременност. Искаш ли да го видиш ?

Само да не излезе че е за антитела, че ще я глобят, фашагите.

Сега ако върнат гилотинирането и концлагерите, пак ли ще кажете, че не откриваме топлата вода?

Аха, значи натам е бъдещето! Любопитно!

Е, и??

Ето тази публикация уважаеми дами и господа е един типичен пример за приложение на "прозореца на Оберон" и то в няколко направления.

По точно Овертон

Да, извинявам се.