Томислав Дончев ще е ”собственик” на НДК

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще упражнява правата на държавата в НДК.

Обратно в новината

Коментари - Томислав Дончев ще е ”собственик” на НДК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-накрая има някакъв шанс НДК да се откъсне от пост комунистическото си минало, на което (простете) робува и Вежди. Истината е, че от мандат и кусур ние нямаме министър на културата, а груб и недодялан дървар, който се чуди как да се насмуче и как да не си извади пурата от устата. Томислав Дончев поне е грамотен.

Това е страхотна новина! Вежди не става за нищо. Култура в България се прави въпреки министъра...

Явно се готви Чичо Томовата колиба -2. То явно няма какво да работи като вице, та ще стане и домакин на двореца. Може би си търси топло местенце преди да са му ритнали столчето. Остап би казал: Не стана от него министър, време е да се преквалифицира на портиер.

Г-н Дончев, като се пишете честен и справедлив човек, докажете се, като направите една истинска ревизия за 20 години назад кой и с колко е ограбил НДК. И не се плашете, че г-н Друмев назначи жена си конституционна съдийка, за да намаже от нейния имунитет и власт, а и сега, когато тя не е, не излиза от парламента и от телевизора. Защо ли? Толкова ли са ценни и с какво?

Той бай Тошо си го беше казал - "Това което ние построихме вие не можете само да го боядисате". Тъжната истина...

Това са думи на Батето - мир на праха му!

ААА НЕДЕЙТЕ ТАКА !!! ПИТАЙТЕ ХРИСТО ДРУМЕВ -ДЪЛГОГОДИШЕН ДИРЕКТОР НА НДК - ТОЙ Е НАЯСНО КОЛКО МЕДОНОСТИ КЛЕТКИ ИМА НДК. ТОЙ , ПИРИН ВАСИЛЕВ АТАНАСОВ , ХАРАЛАМБИ БОРИСО АНЧЕВ И ДРУГИ УЧАСТВАЩИ ДОБРЕ СЕ ОРИЕНТИРАХА И ОЩЕ УПРАВЛЯВАТ ДМА НА БЪЛГАРСКА ХОЛДИНГОВА КОМПАНИЯ АД -КОЯТО И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ ДАВА ДИВИДЕНТИ НА АКЦИОНЕРИТЕ -ОСВЕН НА СВОИТЕ ДЕ .ПЪЛНИ МОШЕНИЦИ

Наясно сме че НДК е строителство, на което днес никога не можем да достигнем. Една културна традиция построена на мястото, където е разстрелян Вапцаров. Построено здраво и оставено за поколения. В последните години дори и това бижу не можем да стопанисваме. Първо разбиха паметника и от години стои като зловеща кула сякаш руина след бомбардировка, с разкъсани каменища, стърчащи железища, свърталище на наркомани. Лош/хубав, първо трябваше да решат какво ще правят, преди да го рушат. После дойде и този измислен ремонт на иначе вечните гранитени плочи. Разкопаха всички градинки и не остана трева, багери с вериги газят по плочите измежду подтичващи минувачи и изумени туристи, отрязаха всички красиви клекове, свалиха металните решетки на каналите, монилитните мрамори се подменят с евтини блокчета камък, който ще се напука за 1 година, прах, хилтита... пълен хаос. Това е най-просташко менажираният ремонт който съм вижда. Ако този Томислав има капка образование, трябва незабавно да се заеме.

Напълно сте прав, разкопаха прекрасната градинка около НДК и я направиха като разорана целина! Всъщност покрай този голям строеж, целта май е друга, а то е ...да се усвоят многото парични средства отпуснати за ремонта от една шепа лапачи! Жалко за всичко хубаво което се разрушава, с цел кражба!

Какъв културен комплекс. Единствено отдаване под наем се върши в НДК.

Доживях деня, в който се очертава и Томито да свърши нещичко! Защото откакто се е курдисал в шайката на Бочко-2, нито една оперативна програма за периода 2014-2020год. не е отворена и не работи!

Да, доживяхме, ама и той да се облажи "легално"...

нещо играта загрубява ... краде се като за последно ... какво ли знаят което ние не знаем ???

Бившият пазач на бай Тошо уреди габровския Плешо с "общонародния" имот на Людмила Живкова. хе-хе

На промоция каква ли ще е цената?

Примоция...в УНСС ....и едно прасе.

Никой да не пипа НДК че глави ще хварчат! А ако са само административни формалности към кое ведоство ще се води на отчет няма значение :)

Ама за какви 1 милиард говорят тези гербери?! В България нищо не струва толкова! Балкан - 150 000 долара - колкото не особено луксозен Мерцедес. Нефтохим - 70 милиона - колкото 1/5 част от МОЛ БТК - 220 милиона - колкото годишната й печалба! А НДК си е на загуба, тъй че го оценявам на не повече от 1 евро, но от ПРАВИЛНИЯ човек. Примерно с инициали Д.П.

Ръка върху всичко !!!!

Томислав Дончев от, естествено, Герб!? Дали е случайно, а?

А шопе?А? Ааа, шопето знае - Всички са маскари А?

В НДК лапането е сериозно!

Нямам нищо против Томислав да упражнява правата на държавата върху всичкото ни общо имущество скъпи съграждани.