Махат скоро паметника пред НДК

Паметникът "1300 години България" пред Националния дворец на културата в София ще бъде демонтиран през лятото.

Обратно в новината

Коментари - Махат скоро паметника пред НДК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да бъдат взривени всички паметници, създадени през комунизма!

Абе, 21, ти като като надавш вой до небето, знаеш ли имената на това недоразумение, дадени му от Радой Ралин и безапелационно приети от софиянци, а ? Те са показателни - "петоъгълен седмох.йник" и "седмоъгълен петох.йник", и изразяват и оценката за недоразумението. А също и за автора му. Ти как го нарече в поста си - "истински творец", а ? Прав си - творец на недоразумения. Преди да лееш сълзи, попитай софиянци за какво и кого ги лееш.

Най-подходящо е да преместят паметника пред НДК в музея на комунизма и тоталитаризма а не в музея на София

Има много нередни неща в България, но най-после този паемтник няма да е едно от тях. Съжалявам за автора, обаче в това състояние е осърбително да прествлява България. След като неуспяха да го поправят и приведът в приличен вид, по-добре е да го махнат. Още повече, че могат да се съберат достатъчно средтва за войнишкият паметник от дарения.

И защо да го махат????след като подръжката на герберасите го докара до това състояние??Когато не искаме да си запазим творенията на истинските творци а позволяваме да се ''саморазрушат'' от нехайството на властващите ние реално НЕ искаме да си запазим духовността ама ревем че опростяваме непрекъснато..

Добре е да се възстанови паметника на 1-ва дивизия. А защо да се руши паметника на Първата българска държава? - Нека се укрепи, да се шлифова, да се осъвремени с проект. Говорим за символи. Значи сте готови да подскачаше заради символа на героите на една дивизия, а не се сещате какво става като рушите символа на героите на цялата държава!!?? Къде ви е кантара?

прав си бива да се демонтира и да се премести на мястото на МОЧА

Всеки минус показва, колко много антибългари дишат българския въздух. Не съм от София, но я познавам много добре. Изразните средства в обмен по-долу са знак, че тоя град е пълен с безскрупулни егоисти, интересчии и нагаждачи, които битуват единствено в своето его и не заслужават градът да се означава като столица. За пореден път стигам до извода, че откакто София е определена за столица, България не е прокопсала. Средище на антибългари! Позор за България!

Да го махат! но кога ще дойде реда на оня с шмайзера, че той много повече ме нерви!

Чуркаш като кабинката-кенеф!

Помня, като го направиха това нещо, софиянци (а ние си обичахме Мемориала) веднага го кръстихме "Петоъгълен шестох.уйник". Не съм изобщо от феновете на ФандУпкова, но Мемориала на падналите за България войни от 1-ва дивизия - т.нар. "желязна шопска дивизия" ТРЯБВА да се възстанови! А дивзията (и предхождащата я бригада) е наричана така, защото е съставена от шопи от района на София и са били наистина "железни" войници... Историята помни синовте на България, но ние рядко им отдаваме дължимата им почит! Уви.

Преливат от пусто в празно!

това не им простих на мангалите, че за толкова години не успяха да оберат това чучело насред София. Все си виках айде бе, ама не се справиха и те.

Е хайде де ,много бавно действате ,то комунистическата наглост и безродие нямат край !

Въпростният паметник беше връх на човешкият идиотизъм , едно огромно уродливо творение загрозяващо ндк. Каквото и да направят сега ще е много по-добро и смислено.

Разгеле....

Явно, най- големият пожарникар из тенисистите и най- големият футболист из ядачите на пържолки е харесал местенце за паметника си - приживе!

И сега ще си поставим едни перфектни цици, без нито една гънка, новички, лъскави .... от силикон... и ще си пуснем най-новото парче на фики в седалката от еленска кожа на последния модел ... и ще ви Управим.

Аз

Говното на Старчев си е точно на мястото - в кенефа, странно защо наречен столица.

Че ми писна от този френски ключ насред центъра! Бае Величко да го....прибере в хола си.

Няма 1300 години. Няма България. Празник за измекярите.

1 300 г. България не заслужава такава грозотия, а нещо красиво и трайно.

Нещо като бетоните на първа и втора линия, в дюните на Слънчев бряг?

Какво сте се вкопчили в тия 1300 години, като че ли България е спряла да съществува след това. България още я има, колкото и да ви се иска да не е така. България я има и ще я има. Това 1300 години, все едно надгробна плоча и то много грозна. Хайде стига вече.

Най-сетне туй грозилище няма да го виждаме повече! Каквото и да се направи на това място, ще е по-добре от тая ръжда!

Народ който не помни миналото, няма и бъдеще.

Ура! Една грозотия по-малко.

Изумявам се колко измет се прозява в сайта. Неуки, профани, безродници, антибългари. Показател, че България е унищожена. Умните и стойностни предложения или вмятания са малки проценти. Щом говорим за паметници на българите и на България, то най-напред трябва да издигнем "Паметник Българската държавност"на никому неизвестния вожд и биркам Карт Джам Кавес, който на 22 юни 14953 г. пр.н.е. е създал първата българска държава. Вярно, това се е случило на река Влога и никой не е чувал за него?! А ми чуйте и се гордейте. Може да не е било държава с граници и кльон, но е разпоредил на първобитното племе, че от този ден ще има организация: вожд ("началник", както казва днешния ни продажен вожд), ред и дисциплина! И който не изпълнява - боздуган (булава) в картуната! Хайде ревете, ръкопляскайте неуки!

Волга, разбира се...

да бе, ше се гордея с некви азиатски племена. такива и без тва са капка в морето на нашия ,народ. ние сме си основно наследници на изконното население на балканите- т.нар. траки, ама те са си били българи пер се. престанете да измисляте разни хунски и други дивашки теории.

Не само нищожество, ами и тъпо нищожество. Ако се явиш на конкурс по тъпотия, няма да спечелиш и първото място, толкова си смотан. Извади си главата от пясъка и виж, че има и слънце.

Ти знаеш ли че очеИЗ вадно за всички тук имаш сериозни психични отклонения. Същество, което открито призовава към убийства (боздугани в главите, секири и пр.) си е за психото от всякъде. Иди пий хапчета, защото ставаш опасен.

Нима има хапчета?! Дайте срещу бяс и псих, каквото пиете. Закъсахме.

Това българското чудо го няма никъде по света...всичко да се руши..., хората пазят всеки камък без значение за какво напомня.. дали за добри времена или за преживени мъки...нека ги има всички тези неща, за да напомнят, за да помнят хората уроците на живото, за да не допускат същите грешки....и мавзоля така събориха...не можеше ли тази сграда да се използва за нещо ...като галерия или кой знае какво...но, не трябва да съборим всичко от миналото...е, и какво като го съборихме...кое се промени чак толкова....Ние по своята същност сме рушители, не съзидатели за съжаление...В живота ни няма приемственост, всеки нов където дойде започва от нулата, дори и да има нещо положително и правилно от предшествениците....Заслужаваме си съдбата....И, не тоя паметник е проблема...въпроса е принципен за нагласата ни ...

ти в колко комитета по запазване на културното наследство участваш? Питам щото го гледам този монумент как се руши още преди официално да го завършат и открият. Не ти ли се струва неморално мемориал по повод юбилей на родината ни да се руши още преди да е направен???

За какво ни е паметник 1300 години България като работим за закриването на самата България

ВРЕМЕ БЕШЕ! НАЙ-ПОСЛЕ МАЛКО ПРОГРЕС! ;)

Най-после.

Прекрасно е седмицата да започва със слънце и добри новини :-)

Ура..

Най-добре ще е да се направи мемориал на създателите на българската азбука и писменост, дали възможност на вси славяни книги да четат на техния си език. Нека всеки, който посети София да види как уважаваме нашите просветители и държавници, дали навремето това да стане възможно.

Има логика, все пак е до НДК. Военния паметник може да го направят и на друго място.

Истинска епопея беше това предстоящо,най-накрая,махане на грозотията.Радвам се много,че на нейно място,ще се направи Войнишки паметник.Българските войници ще бъдат почетени,най-после. В София трябва да се проведе Референдум,какво се случва с Паметника на вече бившата Съветска Армия.Спокойно може да бъде преместен около Парк Хотел Москва,срещу Посолството на РФ.Да му се наслаждават.

по-лесно ще е да преместят посолството в подземието на паметника

Ще ви изтрият историята докато се хапете един на друг леля ви проста.

Паметникът е символ на моралната и социална разруха и ни напомня къде се намираме и какво представляваме. Кофата на Европа.

Е що?Това щеше да бъде атракция по време на председателството ни:) :) :)

Казвам ти, Петре, не ще пропее днес петел, преди ти три пъти да се отречеш, че Ме познаваш"./Лука 22:31 - 34/

Кога ще бъдат взривени с право мерене червените бордеи -Позитано,Моча и тигана на Бузлуджа??

Бузлуджа няма да я взривяваме. БСП не я ще. Иска Държавата да я ремонтира и издържа. Значи има само един изход. От Позитано да я дарят на главното мюфтийство и да и бият 4 минарета по края. Ще стане кат Св София в Истанбул.

Той вероятно ще бъде следващият, ако не съберат пари да си го подържат. Поне не е центъра на София и не представлява България.

Ами първо тебе и цифрата, която постоянно реве, че е компетентна. Постоянно цитирате Франция, Гърция, Рим... Кой е взривявал там паметници. По вашата безродна логика Бастилията днес трябваше да е на ниво райграс!

Прочети преди да пишеш - Бастилията отдавна е райграс - по-точно асфалт!!!

добре е да го махнат с време. Ще вземе да утрепе някое дете или майка, като оная лампа в тунела и тогава пак ще се чудиме кво стана.

Относно името "КМ", използвано в някои коментари по-долу, пояснявам : КМ = Комунистическо Мекере

айде тая година тая комунистиуческа тъпотия, догодина Альошата и МОЧА! Амин!

Слава Богу, тази грозотия ще си замине. Интересно, защитниците на този паметник дали са ревали така, когато комунистите са заменили друг паметник (както пише в статията) с тази грозотия. Най-вероятно не, защото по онова време да врещиш за подобно нещо, значеше едно - директно в Белене.

идва ред на гробищата..., сега ми стана ясно защо египтяните са строели пирамиди, като застраховка срещу варварите

един паметник дето се е разпада дорде е жив този дето го е правил, не е никакъв паметник, драги! може би само на градоманията и некадърността!

Къде е облицовката на пирамидите? И защо смяташ че са гробници?

Евреолибералните демократи ликвидират паметника на нашата 1300 годишна държавност! Съмнявам се, че ще искат да признаят нашата 17 000 годишна държавност и някъде да поставят такъв паметник! Но така нареченият мемориал с плочите на загиналите войници беше на северозападния край на този парк, а не на североизточния, където сега е паметника "1300 години"! България трябва да се събуди, кой унищожава нейната история, минала слава и настояще и да изрита тая сатанинска сган!

А комунистите са ликвидирали паметник на загинали войници (както виждаме и от статията), за да издигнат това грозилище. Какво ще кажете по темата? Или на комундетата всичко им е позволено, защото тогава не сте смеели да врещите така, понеже никой не е бил толерантен към инакомислещите.

Цифра, ами нека си го възстановят тоя мемориал където му е мястото! Паметникът не му пречи никак, той е на отсрещния край на парка. И не измествай темата, безродник!

Гнидите които не са съгласни с това мнение са най-отявлени антибългари. Никъде по света не разрушават паметници, а ги съхраняват, като елемент от историческата стълбица на държавата. Ако някой твърди, че това произведение не е стойностно, нека иксторията и културата ни го запомни в автентичен вид. Един идиот взриви мавзолея под същите лозунги. Докога тези безродници ще се намесват в българската история и култура! На дръвника един ден цялата недобита сган!

Всички комунисти и всички русофили - национални предатели са за дръвника, много отдавна трябваше да бъдат избити, както те са избивали едно време интелигенцията на България. А всеки който подкрепя родоубийци е безродник.

Тази руина, наистина изглежда да е на 1300г.

Крайно време беше ! На времето комунистическото мекере Валентин Старчев лапна доста парички за това супер грозно творение, но и доста парички плати на аверите си от БКП, които му дадоха поръчката за паметника !

А МОЧА кога???

е, прав си, но те пак ще намерят къде да се чекнат , нали?

да се отмени и кирилицата, "Под игото" на шльокавица изглежда много по-европейски, а и е по-разбираемо за матряла (:

и на славяноруски да я напишат, ти "под игото " пак няма да го прочетеш!

баща ти е пил в кръчмата

УРА-А-А-А !!! УРА-А-А-А !!!

Ако пуснат индобългарите, ще го "демонтират" за 1 вечер това недоразумение. И то безплатно :)

Паметник на ББ с тенисракета в ръка и фон всички слагачи като Красито Велчев, който е срам за инженерната гилдия.

Hе народ а кучета без история.заслужaвате си го да бъдете унищожени.