Най-важната (и най-малко дискутирана) последица от външната политика на Тръмп

Презрителното отношение на президента Тръмп спрямо Европа започва да подкопава трансатлантическия съюз, който от много десетилетия е главен стълб на американската политика по националната сигурност

Обратно в новината

Коментари - Най-важната (и най-малко дискутирана) последица от външната политика на Тръмп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цвъки почвай да въртиш лопатата. Виж какви ги вършат твоите приятели с техните евроатлантически ценности !

За близо осем часа събра цели 12 плюса. Веноменално ! Ако беше написал и какво е дала САЩ на Европа, можеше да събереш и толкова минуса. Чаткаш ли за какво говоря ?

Поведението на САЩ към ЕС, сухи факти. 1. САЩ "инвестират" 5 млрд.$ в украински майдан, казаха фак ди ию, след което задължиха ЕС да участва в санкциите срещу Русия. ЕС стоките се лишиха от 150 млн. души пазар. 2. САЩ задължават ЕС да участва в санкции срещу Иран, без да се притеснява от пропаднали инвестиции и пропуснати ползи. 3. САЩ налагат мита на ЕС стоки. 4. САЩ унищожиха десетина страни, вкл. европейски, ЕС поема удара под форма на миграция с непредвидими разрушителни последици. Икономически, културни, терористични. Ако унищожените страни бяха живи, сега щяха да са многомилионен пазар за ЕС стоки. Сега са черна дупка, която повлича ЕС по всякакъв начин. 5. САЩ задължава натовските страни да увеличат плащанията за отбрана, т.е. ще се купуват основно американски продукти. Нищо, че военна заплаха всъщност няма. 6. САЩ саботират и спират СП-2, уж загрижени за сигурността на ЕС, всъщност целят отслабване на Русия и купуване на скъп американски газ. 7. Спиране на изгодни руски проекти у нас също става чрез директна намеса на САЩ. Ние пък си пращаме децата там, за да плащат данъци в тяхната хазна, не в нашата. Мога да продължа да пиша факти до утре. Почвайте с минусите.

Ще е един сериозен + във воденицата на Русия и нейното военно и икономическо стабилизиране.Интересно как ще реагират ястребите,бизнеса и политиците в САЩ ? Според мен ........хайде да не гадаем !

Ясно е какво ще стане. САЩ имат безброй инструменти да подчинят ЕС. ЕС ще клекне, като в САЩ не обръщат никакво внимание на изявленията на европейските политици. ЕС не е суверенна, не може да е и няма да е. Докато има САЩ.

Кажи поне един. Все пак. САЩ е много уязвим . При отказ от долара като световна валута ще обединят катастрофално. А това не е хич трудно за реализиране и зависи основно от ЕС.

Слава на Русия ! Западът да го ДУ ха !

Ти не знаеш какво си, за Русия питаш - прибирай се в кофата и трай.

Сменете никой с глупаците и ще съм напълно съгласен с вас.

Никойне вярваше че СССР може да се разпадне. Никой не е вярвал и за Римската империя, за Китайската, за Турската, За Австроунгарската. Не ви се вярва и за Американската ама...

Е ха дано да го доживеем, че отдавна ми писна от тия ревностни изпълнители на плана "Калерги".

Хайде сега, евромажоретките се почувствали изиграни. Ще погребваме евроатлантическите ценности, значи... Виктория Нюланд кога ги поздрави с F*ck the EU?!

тази последица е най-малко дискутирана може би защото няма какво да се дискутира... всичко е въпрос на причинно-следствени връзки. Цяла Европа дава сигнали още от лятото на 2016, че е силно притеснена от дипломатическите връзки между САЩ и Европа... И първото което направи Тръмп е да взриви министерството на американската дипломация.

Чудесно. Чудесно. Нещата си отиват към закономерния край. ЕС със собствена армия, банка, полиция и правителство. Който иска, винаги може да се присъедини към друг блок или да си стои неутрален.

Слава на Русия !

а бе слава да е, ама какво е това русия?

Ти не знаеш какво си, за Русия питаш. Мишка се обратно в кофата и трай.

Какви глупости само чета.Как Сащ загиват?! Ама Вие от вчера ли сте? Вица за мушмула знаете ли? Що за плямпане. Та САЩ са с най- мощна ИНДУСТРИЯ,АРМИЯ,НАУКА и БВП!!!!! Ей плямпачи: Русия е в Ик. колапс мужиките мизерстват,Китай -2/3 от насел. е селско и старо БЕДНО!!!! Не плямпайте глупости. Целия световен ЕЛИТ се концентрира в САЩ. Писна ми от комунистичеки демагози. Така плямпаха как строим соца/ бедняци соц строят - УЖАС . Беден човек соц.сънува/ Къде са СССР и СОЦА. Марс написал: всеки с възможностите и на всеки според нуждите-УЖАС. Ленин: На всички по-равно-уравниловката 90 г. Най- простоватия с акъла си и не желаещият да келепири от други човек знае,че това са фантасмагории. Видя се. САЩ до момента спонсорираха в целия свят ЕС,Китай. Купона изтече. Докато още са първи с най- мощната ИНДУСТРИЯ,АРМИЯ и НАУКА , БВП и най- ПРИВЛЕКАТЕЛНИ започват да си събират парсата-ограничават привилегиите. Веднага това повишава още днес успеха. Дърта и богата Европа я стяга чепика както и Китай. За Русия кво да говорим-мужиците мизерстват както винаги. Да,те гонят СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ под мъдрото ръководство на обиржийската и лъжлива върхушка. Кво чакате пак Р Ф ще се озове до СССР и Соца- Глада настава.

Грешиш, брато - САЩ наистина агонизират и загиват. Това е истината.

си се запенил си изтрий устата и си пий редовно медикаментите...

Шило

А бе, да не си работил като партиен пропагандатор преди 1989г.? И не е Марс, а е МарКс.

Американци, нали ? Българоамериканци, нали ? Ха да са ѝ честити на Америка - големи патриоти и държат до край !

Виж сега, никой не е достатъчно силен, за да няма нужда от приятели. Дори и САЩ, а когато ебаваш приятелите си, след време се оказва, че няма кой да ти донесе чаша чай, като ти е зле. Ако си достатъчно глупав ще обвиниш другите, ако имаш два грама мозък може и да се сетиш, че сам си си го направил.

А на мен ми писна от тъпи истерясъли олигофрени с промити мозъци, да ми пробутват още по тъпа и мухлясала пропаганда на тема Призракът на комунизма и добрия чичо Сам! Аре, хол бе, подлого малоумна!

Нали се съгласихме да им даваме пълна информация за пътуващите до там.Сигурно доста неща им сложихме на масата.Да. като не си на масата си в менюто....

Поредната статия в dir.bg, платена от Сорос. Ставате смешни! Само плюете и превеждате либерални статии срещу Тръмп, докато той прави рекорд след рекорд в Америка. Но, така ви е наредено... Европа е смешна, лидерите й също, комплексирани и слаби. Не им е Тръмп проблема, а липсата на глобално лидерство.

Аз

Туймити, онуймити... На никого не му пука за ЕС. ЕС е такава карикатура, че вече не е и смешна, а само тъпа. Има в тоя ЕС една Германия и толкоз. Всичко друго е пълен ташак. От всяка гледна точка. САЩ, Русия и Китай просто ще храносмелят ЕС и даже няма да остане нещо за плюене.

ранди, моляте бееее! бвп на държавите: САЩ-18 561 934 000 000$ ЕС - 16 520 000 000 000$ китай11 391 619 000 000 $ россия 1 267 750 000 000 $ веднага махни россия от списъка на храносмилащите!

На мен ми пука. Както и на поне още 300 000 000 европейци. Я разкажи, как Русия или Китай ще храносмели ЕС? :)))) Даже и САЩ не могат. Могат да го нахапят лошо, ама не могат да го изядат.

Тръмп е последователен в изпълнението на плана по разделяне на света на няколко финансово иконом. зони. Либералната паплач, управлявала еднолично света 28г. ще бъде пратена в канала. ЕС ще бъде ликвидиран, както и всички структури, обслужващи финансово либералния модел, наложен от Уолстрийт на света след предателството на Горбачов.

либаралната сволач съм съгласен обаче за Тръмп от който все пак нищо не зависи е толкова "последователен" че сутринтА казва едно вечерта го променя неадекватно.Например с обявената търг.войн срещу Китай вместо да нали дефицита си за периода януари-март тази година дефицита на САЩ нарасна с още 85 млрд.долара и сдтигна 300 млрд.спрямо Китай. Друг пример -изстреля 103 ракети срещу Сирия и улучи две празни сгради и един бункер и то в момент когато Асад вече контролира цялата страна.Това е назначен Пи Ар президент като всеки друг преди негои нищо повече.

и ще настъпи светлото бъдеще предречено от маркс, и обещано от ленин! ура друзя, и да здраствует!!!

Аз

Всъщност Маркс никога не е обещавал светло бъдеще - точно обратното. А Ленин, и въобще соц-лагерът, никога не са въплъщавали идеите на Маркс в практиката. Никой никога не се е опитвал да построи Марксов комунизъм, освен, може би, някоя и друга комуна някъде в САЩ или Израел.

ранди, моляте бееее! написал съм че маркс е предрекъл, а не обещал! ленин го обеща! а ти за марксизмоленинизма не си ли чувал?

САЩ са една отживелица.Колкото бяха световен жандарм докато не се включиха други жандарми и ги изритаха, толкова са и икономически колос .Разбира се те са колос на хартиена печатница на спекулации ,иначе в действителност са пиян комарджия изгубил всичко в собственото си казино

Затъв ли затъва америка в собствената си глупост. Скоро дявола ще си покаже рогата.

Тръм иска да се отдели от всякакви обвързаности , за да прави каквото си поиска , без някой друг да му търси сметка . Но сметките са му , без кръчмарите , а те станаха още повече !

Мачкай Тръмп! Никаква милост към клинтаноидите в ЕС!!!

Ясно се видя - кой е спал с виктория нюланд.

Не на нас такива дето сме им се нагледали предостатъчно..Пред хората се плюят ама на саме се обарват и се хилят на баламурниците.. Нали ги гледате ежедневно какви прегръдки, какви целувки си раздават за фотото ама винаги на ''4 очи се договарят''...

това е прекрасна новина. и статията е хубава!

олелеее,минус??? сега пък защо бре?

Петилетка за 3 години. Някой хора имат план да изпълняват, а други просто искат да дразня, щото след 30 минути трябва да се приберат вкъщи и да гледат телевизия, докато другите се забавляват. :)

?