Откритията и научните постижения на 2012-а

Епохални открития - едни от най-големите за века и десетилетието, белязаха 2012 г. Безспорно, най-значимото от тях е новата субатомна частица, наблюдавана в Големия адронен колайдер.

Обратно в новината

Коментари - Откритията и научните постижения на 2012-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С гордост е отбелязан броя на българските физици взели участие за доказване на Хигс бозон, а иначе, когато се търсят пари за наука всички от БАН са лентяи и пиявици, живеещи на гърба на народа.

а през 2006 беше така.... Руският математик Григорий Перелман отказа наградата от 1 милион щатски долара, присъдена му от американския математически институт Клей за доказването на хипотезата на Поанкаре. Перелман, който живее като отшелник в кооперация с хлебарки в Санкт Петербург, каза през затворената врата на апартамента си :Имам всичко, което ми трябва. ко стана с тоя човек...

значи ще се возим на гравитолет захранван от лазер без ток похапвайки хамбургер без контролно табло. нищо работа. кога ги правеше теа работи баба ми Яга учените ходеха без долни гаща. целия шум е за по млади секретарки.

ммм..дааааааааа..., без пари не става ......

Айде сега огкрили били нещо? Може да е всичко друго и да не е никакъв Хигс-бозон. Тъмната енергия и материя са измислици за да се обяснят необясними явления, най-вече заради приети преди това фалшиви теории, от рода на СТО и ОТО. Това са модели които дават някакво описание, но са далече от същността на света. Факт е, че частици се събират на електромагнитна основа. Така че няма никакво основание да се смята, че вселената щяла да бъде супа от частици.

Х -бозон ще открият дръндерици. Изпраха толкова пари с тоя колайдер, че не е истина.

Това във ФзФ на Пернишкия УТКА ли го научи?

Хвани ме за винкело.

свалих звезди, открих Марчето, разликата между ХХ и ХУ, сготвената храна и приятен начин за отопление без ел. енергия. но не се хвалиме. просто си чакаме разкритието и марсианците та да ни освободят от тежко бреме..

хе за "мълчащите" ДНК новината е от миналия век ама нейсе кат за дир става

Ама за откритията на Мехран Кеше, не правят и намек. Спазва се стриктно Декретът на Барак Обама от м. април т.г., за ТОТАЛНО ЦЕНЗУРИРАНЕ И ЗАБРАНЯВАНЕ НА НЕГОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ.

Пълни глупости. Няма как спрян в ерата на Интернет, някой да бъде спрян да масовизира едни такива "открития". След акто машините са толкова прости, какво пречи на Кеше да ги прави и продава. Кой НЯМА да си купи? Явно проблема е, че ти НЕ РАБОТЯТ.