Щайнмайер: Ужасът на нацизма не бива да бъде забравян

Зверствата на нацисткия режим никога не бива да бъдат забравяни, заяви германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер.

Обратно в новината

Коментари - Щайнмайер: Ужасът на нацизма не бива да бъде забравян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"моята борба" на иврит

Кажете го на украинците

Този човек Щайнмайер явно не е запознат с историята. Не е редно, човек на неговия пост да говори глупости и неверни неща, с което нанася огромни вреди.

Да помним обаче и добрите неща: магистралите............, "спортните зали","метрото" .....обещанията зап светло бъдеще...!

БATKO

А защо подкрепяте нацистите Порошенко, Яйценюк? Защо забравихте Бандера? А дърта фашаго?

А трябва ли да чакат Путин да си напише " МОЯТА БОРБА"?!

Изместваш темата. На 2-ри януари в Киев се проведе факелно шествия от типа на тези през кристалната нощ. Къде беше запада? Сега в момента половин украйна ходят със свастики - къде е запад? Изгорени хора в Одеса - къде е запад. А относно путин - то него и за боинг обвиниха - само че доказателство посочваха друго и сега гузно мълчат.

Хубаво, но сега защо подкрепяте украинската фашистка хунта?

Никога не трябва да се забравят престъпленията на Хитлер и нацизма но също така и престъпленията на другата чума на 20-ти век - болшевизма на Ленин, Сталин, Г. Димитров, Мао, Пол-пот. Проклети да са!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не проклинай - това са мъртъвци, по-добре да възпитаваме така децата, че повече да не се появяват такива личности !!!

Шило

Така се прави. Не забравяш историята, поучаваш се от грешките и продължаваш напред!

си обречен непрекъснато да повтаряш грешките. Ние сме пример на това отричане и забравяне.

Е, то на нас все някой друг ни е виновен. Плюхме даже върху Левски - най-светлата личност.

БATKO

Само че това дърто Менгеле на снимката нищо не е научило и подкрепя нацистите от Киев.

ПРОБЛЕМИТЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК СА СИ НЕГОВИ.ГЕРМАНСКИЯ НАРОД ОТДАВНА СИ Е КАЗАЛ ДУМАТА .НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ СА ПО ГОЛЕМИ ,ЗАЩОТО СЛЕД 20 ГОДИНИ НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ ИЛИ АКО Я ИМА ОЩЕ ,НЯКОЙ КАТО БАТ САЛИ ,ЩЕ Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.

Наскоро Русия предложи в ООН за гласуване декларация, осъждаща възхваляването на нацизма. Три държави гласуваха против - САЩ, Канада и Украйна. Повечето страни от ЕС, вкл. България се въздържаха. Срам, голеееем срам за нашата държава, винаги действаща като васал на САЩ.

Възхвалването на нацизма е престъпление в повечето цивилизовани страни. В САЩ и Канада присъдата е ефективна - затвор. Няма как те да отхвърлят санкции, когато в собствените им страни, това е подсъдно. Недей да измисляш фантасмагории, когато ти самият проповядваш фашизъм.

Изложи се,чети!

Абсолютна истина, запознай се с материали.

Щайнмайер отговаря и на друг въпрос, който е изрязан някак от интервюто му във в. Билд. Оня ден полският външен министър предизвика межд. скандал с изказване отразено от нашите медии, че Аушвиц е освбоден от украинската армия. Надигна се вълна от възмущение в научните среди. Днес Щайнмайер дипломатично смъмри полският си колега, като недвусмислено посочи историческите факти, че именно Червената армия е освободила Аушвиц... но нашата преса избра да не поправи своята грешка.

нацита, дето сега управляват в Кремъл и извършват геноциди и на своя, и на чужда територия? Включително и по национален, расов признак???

Приятелю, вземай си редовно хапчетата.

Все социалисти, било национал , било не.Все престъпници.

Руският комунизъм е най-голямата опасност на 21 век.Дано не налази настрани.

Поинтересувай се кой е създал комунистическата идеология, кой е финансирал авторите на Капитала, на Комунистическия манифест ... кой и с какви пари е отишъл в Русия и е организирал държавния преврат , наречен в последствие ВОСР. И тогава прави мъдри заключения.

защо не изхвърлите мумията от Червения площад и не обявите Маркс и Енгелс за квазифилософи и международни престъпници???

ЦРУ и Мосад са ги финансирали. Лично Обама е носил парите на Маркс.

НА МЕН МИ Е ЯСНО КОЙ Е СЪЗДАЛ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ,НО НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО КАПИТАЛИСТИТЕ СЕ СРАХУВАТ НАЙ-МНОГО ИМЕННО ОТ ТАЗИ ИДЕОЛОГИЯ.ДАЖЕ ОТ НАЦИЗЪМ ,ФАШИЗЪМ,АНТИСЕМИТИЗЪМ ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА,НО ЧУЯТ ЛИ ЗА КОМУНИЗЪМ СЕ УЖАСЯВАТ,ЗАБРАНЯВАТ ТАЗИ ИДЕОЛОГИЯ И Т.Н. МИСЛЯ,МИСЛЯ И СТИГАМ ДО ИЗВОДА,ЧЕ ЕДИНСТВЕНО КОМУНИЗМА ИМ ПОСЯГА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ ,А ОТ ТАМ И НА "ДЕМОКРАТИЧНАТА ИМ СВОБОДА",ЗАЩОТО СПОРЕД МЕН ДОКЪДЕТО ТИ СЕ ПРОСТИРА ИМУЩЕСТВОТО/СОБСТВИНОСТТА/ ДО ТАМ ТИ СЕ ПРОСТИРА И СВОБОДАТА.Т.Е.НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ ,ЧЕ СИ СВОБОДЕН ДА ИЗБИРАШ ДА ХОДИШ ПЕШ ,КОГАТО НЯМАШ КОЛА.ЛИЧНО АЗ НЕ СЕ СТРАХУВАМ ЧАК ТОЛКОВА МНОГО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ.СТРАХ МЕ Е ПОВЕЧЕ ОТ СЕГАШНАТА ДЕМОКРАЦИЯ,КОЯТА МИ СЕ СТРУВА МНОГО,МНОГО ФАЛШИВА.

....стига сме коментирали стари неща.....омръзна ми да 4ета и слушам простотии....разтягане на локуми....не е сега момента за този род коментари....Абе ,гледайте бе,тъпанари....ограбиха родината ни ,продават земята ни,убиват ни и ни ограбват,....вкараха талибани в Родината ни,.....абе вие луди ли сте....Еворпейските лидери не са с вси4кия си е ясно от години....абе ,братя българи,мислете как да си опазим къс4ето рай наре4ено наша България.....мислете как,няма време.....

Институтът за преразглеждане на историята (на английски: Institute for Historical Review) е организация, свързана с Тя е основана през 1978 година, а от 2000 година е оглавявана от Марк Вебер.[1] Основната цел на Института за преразглеждане на историята е разпространението на възгледи, отхвърлящи основни факти за нацизма и свързаните с него масови убийства, включително Холокоста.[2][3][4][5] Много учени определят института като водещата организация за отричане на Холокоста в света.[6] В 1980 г. Институтът обява публична награда от 50 хил. долара за онзи който успее да докаже, че евреи са били убивани с газ в Освиенцим. Бившият затворник и украински евреин Мел Мермелщейн от Мукачево приема предизвикателството и представя нотариално заверен документ, че него са го депортирали в Освенцим и че е свидетел на това как нацистите убили с газ майка му и двете му сестри в газова камера номер 5. [7] Институтът отказва да признае това доказателство и да изплати възнаграждението на Мермелщейн, в резултат на което засегнатият подава иск в съда в Лос Анджелис за изплащането на публично обещаната награда, както и компенсация за неимуществени вреди.[8]. Съдът уважава претенциите на Мермелщейн. Съдията Томас Джонсън приема, че убийството на евреи в Освиенцим през лятото на 1944 г. е общоизвестен факт, който не подлежи на доказване и не се поставя под съмнение.[9] По силата на съдебното решение от юли 1985 г. Институтът изплаща на Мермелщейн 90 хил. долара и публикува писмо с лично извинение.[10]. Бележки

"Съдията Томас Джонсън приема, че убийството на евреи в Освиенцим през лятото на 1944 г. е общоизвестен факт, който не подлежи на доказване и не се поставя под съмнение." Тъкмо това показва, че в САЩ отричането на нацистките престъпления е наказуемо. В България, Русия и други комуно-демокрации е обратното - получаваш орден, защото те са нещо подобно.

Върза се!Всичко на този свят подлежи на съмнение и доказване!Балък!Даже и това какво е Бог.

Нали си знаете, че всички сме "ШАРЛИ". Голямо лицемерие!

Ужасът на комунизма, който е в пъти по-голям не бива да бъде забравян!!!

Няма, няма да забравим най-хубавите години за българския народ, годините на комунизма.

Като почнеш от горяните та стигнеш до Илия Минев,от хубави по-хубави години за комунистите, ама за народа терор.

щайнмайер е сгрешил съвсем мъничко .не е нацизъм . националсоциализъм е ! и като всеки социализъм , пък бил кой и развит като на тошо или интер като но гошо , тесен или широк , е ужасен .

Едно и също е! Нацизъм е съкратено от националсоциализъм! Ама начина по който се е прилагал социализма в Третия Райх и в Съветска Русия (а в последствие и в страните от Източния блок) е мнооооого различен.

Какво е това лицемерие, какви са тези Шарлита? Кой финансира Хитлер. Защо както е написал и един друг форумец, ако кажеш, че има престъпник евреин си нацист? За каква толерантност беше сеира, ама голЕм сеир в Париж на световната лицемерна върхушка?

И помнете кой заби знамето на Райхстага и благодарение на кого имате обединена Германия. Това в никакъв случай не го забравяйте с дъртата Меркел. Защо нямате позиция за цирка, който се разигра в Полша миналата седмица. Защо подкрепяте Киевската хунта, защо играете по гайдата на терорист 1 САЩ? Нищо не сте научили и пак ще подпалите Европа, но този път какво ще остане изобщо от Европа?

Я пак, заради кого имаме обединена Германия? Или не беше съветския ботуш, който смаза милиони хора в Европа и ги отцепи от целия свят???

Тя по-голямата част от Европа си беше обединена от СССР, а само една малка част беше откъсната от американските империалисти.

ТИ СИ ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКИ УБИИСТВА В УКРАИНА 21 02 2014 НА ДОКУМЕНТИТЕ Е ТВОЯ ПОДПИС И ТЕЗИ ДУМИ САЕГА СА КАТО ЕДНА ТУХЛА В СТЕНАТА !!ВСИЧКО КАЗАНО Е ПРИРИВАНЕ -

Не разбирам до кога германците ще търпят терора на еврейте и ще плащат на хора, оправдаващи своята алчност с т.нар. холокост. Колко поколения още ще е необходимо да си подлалгат гърба на тези световни агрекори и смукачи на блага. Новото им поколение толкова ли е заспало, че ще продължава да храни тези пиявици. Съвсем естествено е да не искат повече чрез вменяване на вина да искат да плащат. И младите немци съвсем не са виновни за това, че еврейте са предизвикали ВСВ, а след това искат и да им се плаща.

Винаги ще им плащат!В същност евреите постигнаха това което искаха преди-трудолюбивия германски народ да работи за тях!Затова беше приложен плана "Маршал".Много им дреме на евреите за европейските народи!Те възстановиха икономиките им за да могат да цуцат!

А ужасът на комунизма в ГДР може да бъде забравян

Щом е забравен значи не е имало някакъв ужас в ГДР . Явно нещо такова има само в твоето съзнание.

А ужасът ЩАЗИ а.?

Ivan

"След 70 милиона загинали през Втората световна война и 6 милиона убити евреи" Сиреч евреите не са хора:)

Споко ,г-н Щайнмайер! Нищо няма да се забрави ...ежедневно ни се напомня ! ...............................

Много актуално изказване Най-новата форма на фашизма - руския фашизъм или РАШИЗМА идва насам с насилие и убийства

ФАШИСТ СИ ТИ

То за нацизма добре ама тука в България комунистите избиха без съд и присъда 30000 българи вземаха на хората имотите насила ги вкараха в ТКЗС тези който бяха против избиха по лагерите и с труповете им хранеха прасетата

Малко боклуци са избили.

Жалко ли е, че са те оставили жив? Вие сте уроди, бе! Гледай се в огледалото и си повтряй какъв урод си. Според всичко, което човечеството е постигнало до дмес като цености, ти не си човек. Срам за човешкия ген си. Но не такъв да съчувстваме, а да се гнусим.

Ако не са пари, друго ще е :) Алчност и завист е имало преди да има пари.

Вън руснаците от Украйна! Путин и Лавров на съд! Всички на протест пред руското посолство!

Ей отворко, ами иди да ги изгониш и осъдиш бе, тъп соросоид.

Не подканвай с такива лозунги защото ще седнеш на някой по голямФАШИСТки Х...Й

Ужас да, ама за кои :)

за чифутите, Ха ха ха

Интерпретацията на данните от проучването са силно манипулирани от поредния червен идиот. Онез, които са участвали в т.нар. холокост отдавна са изкупили вината си, а онез, които живеят вече като трето поколение в германия с пълно право не искат да носят кръста на "вината", който им е наложен от еврейската секта. Някъде трябва да се сложи точка. И тя е именно сега. Не може да лежиш на гърба на тези хора и в същото време да ги обвиняваш като грък за мързела си с холокост, фашизъм или друг евфемизъм за думата дисциплина. Когато трябва да я има.

alivap

Ужасът на комунизма също!Защото и последствията са по0страшни.

В момента сме достигнали най-ниската раждаемост от 1930г а по времето на лошия комунизъм са се раждали три пъти повече деца. Така , че замисли се защо е така ако има с какво разбира се.

Ужасът не е от т.нар. комунизъм, а от посткомунизма, който наложиха децата на комунистите, за да станат първи капиталисти. Кросноречив е броя на населението ни. Преди бяхме близо 9 млн. , сега вероятно сме по-малко и от 6 млн. и то пре данни от преди 3г., когато имаше псевдо преброяване.

Това добре. Но защо никога така гръмко и масово не се заклеймяват зверствата на комунистическите режими в Русия и източноевропейските страни, които в много случаи надвишават многократно тези на нацизма?

Защото няма какво да се заклеймява. Още сме живи връстниците на комунизма и помним, че това бяха най-хубавите години за народа.

на нацисткия режим никога не бива да бъдат забравяни, заяви германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер." Тогава дащо позволявате на следовниците на нацистите от Западна Украйна отново да са в управлението съдбините на тази страна?!

дащото сме прости и спамим