Националният съвет на БСП решава днес за третия мандат за съставяне на правителство

Ще бъдат предложени два варианта за действие, но малко вероятно е да бъде съставено правителство

Обратно в новината

Коментари - Националният съвет на БСП решава днес за третия мандат за съставяне на правителство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свилката и Вагинин освен да смучат окапалицата на Нела за нищо друго не стават. А БСП е умряла педераска партия. Мандата могат да го ползват да се самозадоволяват с него сиреч да си го ръгат у Газо но Мунчо скоро ще им вземе играчката а Нела ще се обиди на народа и ще изчезне в САЩ при недоклепаните си деца за да си харчи откраднатото.

Слави го реши още в петък.

ако се намали природният газ с 15% съответно трябва да се увеличи с 15% друг вид гориво за да няма сбой в икономиката, дори при по-високи цени, а то също е проблем и предимно от руски произход в България поне

Тия що се правят на интересни. Ясно е, че се отива на предсрочни избори.

Правят го нарочно за да си прикрият далаверите с оръжието за Украйна,както и много други кражби.

Ако има смелост Нинова да връща мандата още днес

Курнело, стига си стискала мандата и си се правила на важна!!!! Още днес го връщай и Радев да назначи служебно правителство, за да не можем повече да гледаме от телевизионните екрани долни отрепки като врякящята политическата цветарка Настимир, наглия и подъл крадлив и лъжлив “адвокат“ Руди Гела, нахалната лека жена и обикновена пикла Лена, неадекватното и инфантилно Просто Киро, мошеника от класа обратния Ококорен Асен Василев, крадливия измамник мазника-евреин Лорер и прочие противни и вредни за държавата елементи!!!! Телевизионния зрител вече НЕ ИЗДЪРЖА!!!!!!

Народът ще гласува за ПП!

ще гласува за простите ама с тоягата. а после в зандана - да си отлежат мега кражбите за 6 месеца

Изключително точна картинка. Поздравления!

жалки сте, зацепили се за депутатските заплати и сладките държавни службици, служебното правителство няма да ви изхвърли, то е на президента

Е добре ве, тия кво се мотат с избора на новото - старо шефче на кевр, като са го сложили незаконно първия път ? М ? Незаконно, както натовскшя фатмак сложи настъпания плъх за министър. Нали прекратиха дипломатическите отношения с Русия, оставиха ни без газ, махнаха ветото за РСМ, сключиха сделките за доставка на оръжие за Украйна, кво още има бе бате ?!!! Да се разтуря в тая продънена, бедна държавичка ?

Ааааа новата партида чертежи на американските прахосмукачки, може би…и що не вземат да закрият и останалите реактори на АЕЦа до петък ? Че съвсем да накажем лошите руснаци хахахаха

Тя стана като циганска сватба!

Вчера Иван Костов най накрая е дал съгласие да оглави служебния кабинет на Румен Радев за срок не повече от шест месеца.Тоест се очаква да има избори сега октомври и още едни около март месец. Условието на Костов е да си подбере абсолютно всички министри сам,без Радев да му се бърка. Това е новина от кухнята на президенството

Да не си Добри Джуров?

Звездите ли ти го говорят това?

Хахаха много як коментар !

Егати бюрокрацията кво толко имат да решават!? Връщат мандата щото не са кадърни да го реализират.

Курна се мъчи да сготви някакъв тюрлюгювеч , ама Кирчу не може да и достави продукти , пазарува , ама е бая тъп и акъл вериша не върви . Наско , затваряй кухнята тия некадърници един Кокорчо не може да наядът , утре всечки номинирани , даже и Кокорчо .

забравил си че на масата са Мравчо и Мравояда :)))

Всичко в Корнелия е фалшиво и лъжливо. И поведение, и думи, и действия, и даже усмивката ... Още по-жалки са от най-близкото обкръжение, които придават ,,демократичност" на нейното управление

Михаил Миков - Ръководството на БСП, начело с Нинова, играе ролята на необходимия идиот

Само разходи, уж нещо решават! Досега националния съвет не решил нищо различно от мнението на Нинова! И ГЕРБ са така с Борисов! И каква е разликата?

Но пък останалите са силно демократични, а?

лошото е , при някои решава някой, някъде другаде...

БСП трябва да се разграничи от мунчо, копейкин и янев, ако иска да има електорат

Ако следват твоите съвети "съветнико", ще се борят с Глас народен , цецковите и Луна за единия процент и партийната субсидия. като с най-до бри шансове ще е Луна :))

Едно време продаваха смешни значки на Витошка. Едно от посланията на такава значка гласеше "Никой ни мой мъ върна на село!" Ако продължават да се усукват и размотават, ще им подарим значки "Никой ни мой мъ махна от МС" :))) Апрпо, каква н ие на нас ползата от вашето битуване в МС? Прости сме и не разбираме, споделете, похвалте се.

Егото на другарката Нинова да бъде премиер е огромно, така както и егото на мунчо да има пълна президентска власт като началника си путин, разликата е, че Нинова е много по интелигентна от простия фатмак-руски агент.

Никво его не ги тресе. Нито другарката се опитва да стане премиер. Тресе ги сробролюбие. Искат да си заазят позициите такива каквито са, пък който ще да е премиер и каквото ще да върши на този пост.

Бесепарите да връщат мандата и да започват интензивна педизборна кампания, ако желаят да се запазят като мейнстрийм партия, а не като люспа, която се бори да мине 4-тъе процента. Колкото до КЕРВ - ако този шеф е нелегитимен, просто си остава предния шеф, ако той неще, заместника му и пр. Всякакви други спешни гласувания в НС могатда бъдат извършени след върнат мандат. НС да си гласува 2-3 дни допълнитлена работа и да приема каквото смята да приеяма. Всякаки други врътки и усуквания са безобразно неприемливи.

Тези дни много се упражняваха на тема Конституция, особенно дпс и герб. Чухме много глупости и откровени манипулации от сценаристи, паркетни юристи, салфетки, „тежки артилерии“, копейки и т.н. Третият мандат има две цели - парламентарната група да излъчи кандидат за премиер, а не да събира мнозинство, и той в 7 дневен срок да представи проект за структура и състав на МС. - да се даде възможност на НС да реши неотложни задачи, които евентуалното служебно правителство няма да може. Затова няма срок. Ма, четете Конституцията.

Първо, по смисъла на закона мандат се вяръчва на кандидата за премиер. Не се връчва на партия да започва тпеърва да издирва със свещ кандидат от други партии. Ако ПП ще решава кой да е кандидата това би бил2-и мандат за тях, а не за БСП. Второ - каквото и важно НС да има да гласува (да се чудиш досега защо не са го гласували ама нейсе) то може да стане след връчен мандат. Пък ако им трябва кой знае колко много време ,то явно е нужен работещ парламаент, а не НС в оставка.

Пишеш глупости отворко! Не знам кой закон четеш, но по Конституция първият и вторият мандат се връчва на кандидат за премиер, излъчен от парламентарна група. Третият се връчва без срок на парламентарна група, която да излъчи кандидат за премиер, а той в 7 дневен срок да изпълни или не мандата.

Не е идеята на законотвореца да даде мандат на някоя партия, която да седне да протака ,за да осигури по-дълъг живот на правителство в оставка нито да топли мястото на партия която току що се е провалила в първия проучвателен мандат. 7 дни минаха. Кандиат за премиер имате ли? на 8 и 9 ден като нямаш кандидат за премиер, какво правиш ако не едното протакане? Важен е духът на закона и намерението на законотвореца. Ще стигнем до там, че НС ще се знаимава конкретно с този трети мандат и ще сложи конкренти разпоредби, защото някои хора не могат сами да се ограничават в действията си.

Ама чети какво е написано: Третият мандат се реализира на два етапа - връчва се на парланентарна група, без срок, която да излъчи кандидат за премиер - този кандидат в 7 дневен срок може да представи или не пред Президента, структура и състав на МС. Аман от функционално неграмотни, четат ама нищо не разбират.

Вижте сега, там групичката тролове от партийния клуб. При очевидна невъзможност да се реализира третия мандат, логично, почтено и в съответствие с духа на КОнституцията е да го върнте веднага. Удължаването на живота на свален кабинет посредством протакане НЕ отговаря на духа на закона. Вие ако смятате да твърдите, че се занимавате с формиране на кабинет, а не с протакане, това си е ваша работа. Задайте си върпоса, колко хора ще ви повярват на подобно твърдение и си направете сами извода как се отразява на имиджа ви. Хайде сега, кажи на подчинения си да ми сложи 8 минус. Може и 108 :) Чао

ЕЕЕ досега Дрътия ли ми държахте