Националната детска болница ще бъде построена до януари 2028 г.

Ресорната парламентарна комисия прие Проект за решение за необходимите действия за изграждане, оборудване, пускане в експлоатация и кадрово обезпечаване на здравното заведение

Обратно в новината

Коментари - Националната детска болница ще бъде построена до януари 2028 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз нещо не разбирам,болницата ще е построена в 2028 или тогава ще е работеща???Защото в предният век дядо ми е залагал строеж на къщатата-3 години е правил само кирпич!Сега пак ли е така???

Нали национална защо пак в София

Искат да я строят отдалечено от други болници. Поредната идиотщина, защото детска болница, отделена от болница за възрастни е обречена на голямо логистично усилие и перманентен функционален недостиг на специалисти. НИКОГА детската болница не може да има цялото оборудване и всички специалисти. За това се строи до развита болница за възраастни, за да се ползват ресурсите. Отделянето надалеч е ТОТАЛНА ИДИОТЩИНА, която ше струвеа скъпо и като логистика, и като риск за здравето, а често и за живота на дечица пациенти. То бива простотия, но като българската май няма!

Потрошохме над 2 МИЛИАРДА за ковид ваксини, вместо да ги дадем за изграждане на билици и обучение на нови лекари и друг медицински персонал. Сега имаме едно голямо нищо срещи тези милиарди!

4 години за болница? Я сега ми обяснете, как в разпадащата се Русия за 5 години се прави магистрала москва-казан. Дължина 780 км.

Тати каза че ще ми купи колело...

Най-евтино и бързо щеше да бъде да довършат съществуващият строеж, но някой хора, като чуха, че има заделени 100 млн.лв. за целта, почнаха да се чудят как да ги усвоят! Сега ако евентуално се построи след години, дали тогава ще има кадри за въпросната болница ?!?

дотогава Шиши ще е построил поне 10 хотела

Китайците построиха за дни ковидна болница за хиляди пациенти. В Лос Анджелис изляха за 1 нощ 40000 тона бетон за основи на сграда. В България децата няма къде да се лекуват и ще чакат.

Бас хващам, че вече е определен и проектанта и, евентуално, вече има и проект.

За събаряне на строежа в Александровска дадоха 5 лилиона и си седи сега може да литнат поне 50 и нищо да няма .