В НАТО разтревожени от изказванията на Тръмп

НАТО е разтревожена от изявлението на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че Северноатлантическият съюз е остарял, каза Франк-Валтер Щайнмайер.

Обратно в новината

Коментари - В НАТО разтревожени от изказванията на Тръмп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито НАТО , нито ЕС могат да продължат да съществуват в този си вид и с тези си правила в така интензивно изменящия се свят. Нужни са генерални промени, които сегашните ръководители на тези две организаций май не са в състояние да направят (или не искат да правят).

РУСИЯ НЕ Е СССР,ТАКА ОТПАДА РЕАЛНАТА ПРЕДПОСТАВКА ОТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА нато!!!НО ТОЙ СЪЩЕСТВУВА И СЕ ДОБЛИЖАВА ДО РУСКИТЕ ГРАНИЦИ,КАТО СЪЗДАВА РЕАЛНА ОПАСНОСТ ЗА РУСКОТО ОТЦЕЛЯВАНЕ!!!ТОВА КАРА РУСИЯ ДА ВЗЕМЕ ОТВЕТНИ МЕРКИ!!!САЩ,РЪКОВОДЯТ ТАЗИ ЧУДОВИЩНА ОРГАНИЗАЦИЯ,ТОЕСТ ЧРЕЗ НЕЯ ТЕ ОКУПИРАТ СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПА И ГИ ТЛАСКАТ КЪМ ВОЙНА С РУСИЯ!!!В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН,БАНКЕРСКОТО ЛОБИ СЪЗДАДЕ ЛИЧНОСТИ КАТО НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР ЗА ДА СЛОМЯТ РУСИЯ,А СЕГА СЕ СКРИХА ЗАД нато!!!НО ЦЕЛТА СИ ОСТАВА РУСИЯ!!!СИЛНА РУСИЯ,СВОБОДА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО,НЕЗАВИСИМО,ЧЕ ЗА ЧАСТ ОТ НЕГО Е НЕОСЪЗНАТО!!!

симо

Много валериан ще изпият тия,пък и соросоидите.

Поне риболовът със стиропорна тапа и ведица във сладководистните води на Марица и Дунав да е осигуген ! Хайде, с надуваемо-гумена лодка към новия авентуризъм !

Чудя се, че повечето обичат да коментират, а не си дават и малко тред да прочетат всъщност за какво става дума и се получава тролене безкрай. Тръмп не е съгласен със сегашното положение САЩ да финансират в голямата си част разходите по мероприятията под егидата на НАТО и иска Авропейците да поемат пропорционална част, разбирай да финансират чужди амбиции. Хитро, нали. Не може да се пъчиш с чл.5 навсякъде, но за без пари. Платените соросоиднипроизводни, прав ли съм. Парите вместо за вас ще отиват за НАТО, вие отивате на околовръстното. Това като начало, после всеки виден български натовец ще плаща и годишна вноска, то не може само биене в гърдите. Тая танкова бригада в Полша кой ще я издържа, Тръмп ли?

Глей ся как сички на заплатица към НАТО и съюза ще се паникьосат и ще контра-атакуват... Аз в някакъв смисъл мисля, че Тръмп е много печен и мъдър, да ги паникьоса така и да знае предварително кой е срещу него и за какво. Демек, той си очертава съюзниците и враговете, и после се знае какво следва и кой в кой лагер е. Ноо му се възхищавам на Тръмп, и в Туитер го следвам....а да видим дали ше го изтрията оттам!

от казаното не е вярно:"Отдавна говоря, че в НАТО има проблеми. Тя е остаряла, тъй като, както знаете, е била замислена преди много, много години", та му се сърдят. Той не говори за разпускане на НАТО, а за реорганизация, амавдеки да си плаща.

На перушана-скоро,ще му дойде акъла!...

На някой му се е развалило настроението че може да загуби досегашната аванта...

Кой разбива НАТО? Русия или самият президент на САЩ? Лично на мен НАТО не ми трябва. Ако братушките отново влязат тук, ще ги черпиме както винаги е било. Защото са наши хора. Какво ме бърка НАТО или Брюксел, които са ми никакви.

...близач?Те пият вече само лосион,за вана-забрави ли?...

Фейк новина върху думи, извадени от контекста. Тръмп заяви, че който иска да потребява сигурност, следва да си я заслужи - да гради силна армия и да си плаща членския внос. Кое от двете страхува еврочиновниците и кое от двете би направила НАТО по-слабо? Меркелистите бързат да налеят масло в огъня, преди избрания за президент да е заработил на спокойствие, току виж се оказало, че той е по-добър управник от собствената им вилкомен бабичка. Ако все още е оснатал някой, който да се съмнява в това де.

прав е Тръмп - НАТО беше някаква смислена организация по време на Студената война, сега е средство забогатяване на чиновници и военни и с КПД=0

И докато е седнал,даже?!...Скоро-друго,ще плямпаш...

За това е прав, пък като не ти изнася - чупка и не чети!

Тръмп казва директно на европейските дебелосерковци ,че безплатният обяд свърши и че щатите няма да издържат повече цяла Европа във военно отношение ,време е затлъстялите богати европейци да поемат отбраната в свои ръце.

поддръжката на над 900 военни бази по целия свят сигурно не е евтина, базите в Окинава дали си ги плаща Япония, или несъществуващото окупирано кралство Райкус ? "Преди своето анексиране от Япония през 1879г, островната верига Окинава са формирали независимо кралство наречено Райкус. Самия остров Окинава е мястото на най-бруталните битки по време на тихоокеанската кампания през Втората световна война, където са загинали над 240 хиляди войници. Територията остава под американски контрол до 1972, след което е върната на японското правителство. Опасенията, че островът може да падне под контрол на китайските власти в случай, че обяви независимост са безпочвени, настояват от кампанията. Самите жители на Окинава се различават етнически от останалите японци като език и култура."

И ЩЕ ВИ МИНЕ :)

Някои са пропуснали изказването на Тръмп, че обича своята страна, така че очакванията, че ще работи срещу интересите на САЩ са силно преувеличени!

всъщност не са. Както е казал един знаменит български актьор (той и "партизанин") да искаш е едно, да можеш второ, а да го направиш трето и четвърто. Тая простотия с СМС-ите, тоест туитовете, не е от днес и вчера. Още от 80-те години Тръмп е доказал, че е много добър шоумен. Това съвсем не значи, че става и за политик от ранга на президент на държава. Защото още от 20-и ще му се наложи да взема решения, които засягат поне 300 милиона човека и там закона за защита при фалит не върви. Прочее приказката, че пътят към ада е постлан с добри намерения не бива да се забравя или пренебрегва. Ако един журналист може да го изкара от нерви Тръмп представям си какво ще стане при първият по-сериозен проблем.

ОЩЕ ПРИ ПЪРВИТЕ МУ ИЗЯВЛЕНИЯ СИ КАЗАХ, този ще последва Кенеди!!! Онези с дебелите пури и в сянка наистина му точат ножовете!!!!

Не бойте се - Тръмп може и да зареже НАТО, но Путин няма да го пипне. След разпада на СССР единственият смисъл на НАТО беше да се противопоставя военно на Русия. И ето, днес - след 25 години, в сравнение с Русия, НАТО е военно джудже. Вместо да се превърне в съюз на силни държави, благодарение на командната политика на САЩ днес всичките му членки са смешни рахитични лилипути, разчитащи единствено на американската мощ, която, обаче, нещо взе, че се спомина. Днес НАТО няма никакъв смисъл, не може да отговори на никакви предизвикателства и може да изплаши само страни от калибъра на Вануату, Кирибати и Науру. Защо ѝ е на Русия да го бута... Да си седи там и да подхранва фалшивите надежди на идиотите от разни недострани...

скоро вече няма да можеш да пръднеш, без някой фатмак от Пентагона да обяви, че това застрашава американските интереси!

НЕ ИМ КАЗВАЙ НАПРАВО КАКВО СИ НАМИСЛИЛ! БАЙ ТИ КЕНЕДИ НАПРАВИ СЪЩАТА ГРЕШКА-НАБРОЙКА ЦРУ И ВИДЯ КАКВА СТАНА ТЯ!!! ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ ПЪРВИ-МАСОНИТЕ И УМРЯ НА 33 ДЕН ОТ ПАПУВАНЕТО! ТИЯ ВЕЧЕ ТОЧАТ НОЖОВЕТЕ!!!

те "тия с ножовете" няма да имат нищо против светът да потъне в хаос.

Какво ще правим сега, ние соросоидите ? На кого ни оставят Хилъри и Барак ...

На сенилните старчета, които се опитват да управляват световните дела, седейки в кожените си кресла в потайните си клубове и пафкайки самодоволно пурите си, нещо им се подкосиха крачетата, само при изказванията на чичо Тръмп!... Е, не че съм му фен на тоя кукумицин, ама самата мисъл, че кукловодите не могат да спят спокойно, ме пълни с кеф и духовна радост! ;-)...

И аз съм разтревожен. Вече не знам от къде духа вятъра ...

ми духни и ти,белким усетиш вятъра

...ами виж от под опашката си! Нещо, от там идва течението, май... Сега разбираш ли колко си тъп, момко?!

Окупирана Германия би трябвало да се радва при подобна новина. И сигурно се радва, изключая компрадорската върхушка, от която е част и Щайнмайер.

НАТО остаряло..остаряло но на темата "Полша посрещна танковете на САЩ: Чакахме ви десетилетия" путеноидите написали 2066 коментара от страх..ха.ха..ха.ха

Кефи се като за последно, подлого невчесъна, защото малко остана... Който се смее последен, най-добре се смее, нали знаеш, а мърльо?!

Най добре се смее този който стреля пръв, а краварите това го умеят

в момента русофилчетата ги плаши само дали ще си вземат парите навреме.

Прогнозата ми, че ще гледаме шоу и сеир, след избирането на Тръмп, се оправдава..., за добро или за лошо - ще видим!... А, и зависи от гледната точка, разбира се...;-)

"САЩ трябва да се противопоставят на Русия, ако нейното поведение е насочено срещу американските интереси"... и обратното ...като гледам голямо затопляне се очаква ...даже може да ни разтопи ...

Тая новина сразила Иво Инджев, Огнян Минчев и Асен Генов. Тримата соросоида изпаднали едновременно в несвяст. Хвърчат линейки ... Проблем има за Огнян Минчев - няма линейка, която може да го побере

хахахаа.... ))))

Тръмп ме кефи все повече и повече. Шашкайте се соросоиди!

И за какво се кефиш? Няма да живееш по-добре със сигурност. А след НАТО Тръмп ще иска да види сметката и на великата Рассия.

Започне ли да запада публичния дом, лекарството е само едно-смяна на курвите. От това са разтревожени сегашните висши представители на НАТО.

ЕС трябва да има армия и собствена отбранителна политика- просто е! Франция е водеща в това, а немците ще трябва да извадят повече за финансиране на проекта. Така и ЕС ще се балансира- немците водещи в икономиката, а Франция в отбраната, но ефекта ще е положителен- ще се купува общо оръжие и ще има общи компетенции, а не всеки по отделно и колкото може или иска... Тръмп не иска да плаща повече фактурата щото Европа не му е първа грижа- светът се мести към Тихия океан и там е бъдещето май и за наше съжаление.

"Франция е водеща в това"... В КОЕ? И два бързи въпроса: - коя е последната спечелена от Франция война.? Коя година? - кога за последно френската армия е печелила битка?

И два бързи отговора: - вчерашната, в Мали, разбили са 4-5 легиона черни римляни; - миналогодишната, в Плевенско, завършиха почти наравно със селските специални сили.

хихихи,истината вече е спам,хихихи

Това , че е "остаряла", не значи, че Тръмп е против НАТО. По-скоро означава, че организацията според него е политически и военно неефективна. Не може само с "количествени натрупвания" на оръжия и агресия да постогнеш политически или национални цели. Това само изтощава и изглеждаш "световен глупак"! Като Клинтънови! Страхът на народите от САЩ е само до време - после следват неконтролируеми и непредвидими анти действия. Та Тръмп изглежда по-умен, отколкото някои искат да ни внушат...

Нормалните хора са разтревожени от НАТО което се държи предизвикателно обсаждайки РУСИЯ

Тревогите са излишни. НАТО и ЕС се разпадат и без Тръмп. Най са разтревожени соросоидите в България

На Тръмп трябва да му слагат "прангите", докато не е станало късно. Ако не е директно вербован, то поне е попаднал под контролирано влияние от Русия. С какво го държат в такъв случай те (Русия) си знаят. Но вероятно съдбата на Тръмп ще бъде като на комета - много опасност от нея, но накрая изгаря в атмосферата.

Много си умен. Като на агнето майка му. Къде Трамп-аният е казал, че ще разтури НАТО?

Браво на Тръмп, отново хвърли камък в блатото. Буквално думите му бяха, че НАТО е остаряла организация със старо мислене. Нещо като феодални старци с динозавърско мислене. Шапка му свалям за тази констатация. Сега на поляците дето със сълзи на очи от радост посрещаха американските танкове, ще им се приплаче при очератващите се високи цени за американския престой, ако не чао и братушките идват.

Така е. Прав е Щайнмайер. С помощта на своят агент Путин ще разбие ЕС и НАТО. Единственото на което можем да се надяваме защитните механизми на демокрацията да сработят.

Ахаххаааааа Муххахахахааа

Единия МЕХАНИЗЪМ на Демокрацията е ГЕЙ ДВИЖЕНИЕТО и ПАРАДИТЕ МУ. Ще сработят, НЕМЪ СЪ ПРИТЕСНЯВАШ

Аз повече разчитам на "механизмите" на толерантността.

Твойта засрана демокрация заби кръста на гроба на Майка България, преврыщайки я в циганския дом на Балканите.

Под "остарял" четете "даваме много пари". НАТО ше се поднови като Тръмпи поиска от разните му членове да дават повече пари в общият натовски сандък. Тръмпи се мисли за бизнесмен и хората около него са истински бизнесмени. Така че пробва да върти америка като фирма а не като империя. Да видим до къде ще стигне....

РЕХАВИЯ МОКЕТ дали СЪ ТРЕВОЖИ?

Лошо ДЪРТЛЬО, много лошо. Сега освен за Бегълците на Обонгу, ще трябва да плащаш и за НАТО. Хаххахахааааа

Който се е дръвчил без причина на Русия е силно притеснен. Господарят изоставя пинчерите.