НАТО очаква България да похарчи за отбрана тази година 1,56 на сто от БВП

Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация на срещата на алианса в Брюксел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето защо е било обаждането на Блинкен вчера. Да се увери, че всички са готови със своята поредна лепта за мераците на големия бял брат. В света върлува епидемия, а тия искат пари за още смъртоносни оръжия! Какво се е объркало в главите им! на тея? Това, че за половината деца в София и в други големи градове няма детски градини... Това че лекари и мед. сестри изнемогмат от недофинансиране... Това че пенсионерите живеят в постоянна дилема - хляб или лекарства? - т.к. пенсията не стига и за двете.. Но... изборите чукат на вратата! Казано е: "По делата им ги съдете"!

НАТО гледа от къде да гепне още мангизи продавайки оръжия за да си пълнят джобовете определени върхушки без да им дреме че от джобовете на хората ги вземат а не защото са свършили полезна работа.

НАТО и САЩ, което си е едно и също, въпреки дрън дрън, винаги очаква другите държави да имат грижа за дебелите гангстерски задници, алчни за чужди богатства, заради които съсипали десетки държави. За да владеят света, за да могат да слагат марионетни правителства , да източват всичко ценно, да поставят на колене стари държави, да корумпират всичко по пътя си, ръсейки съмнителните си ценности, като например като награда за ваксинираните подарък цигара с марихуана....Кажете после, че не деградират нарочно всички заради ненаситната си алчност....

у чекмеджетата и апартаменти има кинти

ЕС не казва ли нещо колко трябва да се отделя за заплати и пенсии и как да оцеляваме като сме с най-ниски заплати и най-бедни в ЕС. Нещо прави ли по въпроса освен да овътря най-бедната страна с още излишни разходи.

От тях ли чакаш да те оправят, бе смешник. Защо тук се раждат такива страхливи, наивни, робски ориентирани екземпляри няма да разбера. Други такива няма по света....Така и не разбраха, че от нас си зависи битието ни.

Толкова ли е рекетът тази година?

От къде ще ги вземем - от училищата, болниците, културата .....

Други пък очакват да им се вдигнат пенсиите и заплатите....Ха сега познайте очакванията на кого ще се сбъднат!

за "отбрана".... срещу кого? може би срещу извънземните...

Изглежда че Русия за трети път ще трябва да ни освобождава....

Пак лъжи, демагогия и пропаганда! Нямало страни с по-ниски разходи на глава от население и след нас били само Македония и Черна гора! Глупости на търкалета! Колко са военните разходи на глава от население на Люксембург, Коста Рика, Ватикана, Сан Марино, Монако?

Нищо не е . Русия за "освобождението- окупация" от турско робство поиска 32 тона злато. и от 1878г до 1881г издържаме руската войска на наша територия. . Същото е и след 1944г . Издържаме руските окупатори(цяла армия) до края на 1947г сега и Путин и Газпром искат да сме признателни за тези "освобождения" и да си плащаме ощееее... Мръсни руски лихвари.. ДОБРЕ ЧЕ СМЕ В НАТО!!!!

Трябва пет процента от бвп, не два, за да имаме ефикасна защита от руските душмани

Защото ни защищава от Русия, която е смъртния враг на България.

Ще им кажа, че утре да ти поискат 500 трилиона долара.

Запада очаква България да плаща 2% ЕвроАтлантически Рекет на негови оръжейни компании, като за целта Измисли и Развява плашилото Русия ! А всъщност Русия е най-верният и истински приятел на България.

Чудя се за какво ни е това еб..но НАТО? Набутаха ни в него без да ни питат, сега харчим милиарди и пак си летим на съветските МИГ ове, а може и скоро да ни набутат Ф ки по - стари и от сегашните ни МИГ ове, вече нямаме армия. Само изпращаме пушечно месо в Ирак и Афганистан! Да правим референдум и да се махаме от тая тиня!

скапан кремълски бляд, а не българин! подушвам ви отдалеч масонските кремълски чебурашки!

Отговори на въпросите ми, тъпигьозин!

Айде, джендъри атлантицофили, плащайте! Аз неща НАТО, не ща УСА и не искам да плащам на краварите! Вие дето цвърчите от радост като ви го натегляд отзад гореспоменатите, вие си събирайте "заден" данък и плащайте!!!

Чиба в Русия, безделник! Ние тук сме демократична страна и не искаме СДС ни крадат руските вагабонти. Майка ти може да е ебана от руснаци, след което си се пръкнал ти, ама моята не е.

Като те гледам, опитите в Анадола за зачеване отзад, явно са довели до резултат! ... Постоянно смърдиш на екскременти, но това са странични ефекти!

...по болниците умират хора в приемната на фоайето, понеже отказват да ги приемат, лекуват и то не само от ковид. А в София от 20к. деца, желаещи прием в градина, само половината биват приети. А кувиози за болници за дечица няма. А грижи за дечица със специални нужди няма. А оборудвани линейни няма. А медицински хеликоптер няма. Ами американците като толкова държат да ни доят, то поне да разришелат да инвестиране в тези сектори, като дори съм съгласен техниката да я закупуване от тях!

Още древните римляни са го казали: Ако искаш мир, готви се за война (Si vis pacem, para bellum). Някои го забравиха и си понесоха последствията - например Украйна загуби територия с размерите на България. Военният разход на България не е особено голям, но се изразходва нерационално, прахосва се и се краде. А за НАТО-критиците едно въпросче: Ако не бяхме в Съюза, по-малко ли щяхме да харчим за отбрана?

Ако не бяхме в НАТО с тези пари щяхме да можем да си купим три пъти повече техника и то съвремена. Не трийсет годишни тарялясници

А защо не попиташ Шкембе Войвода защо цялата нова техника се оказа на цени между 50 и 100 процента по-скъпи от предвиденото? И дали тези "допълнителни средства" не са се оказали в нечии банкови сметки и чекмеджета? Или мислиш че нашите чиновници не крадат, ама те, НАТО-вците, насила им тикат парите в ръцете? И ако го нямаше НАТО, те нямаше да крадат, а?

Натовци ще бъдат изтрити от лицето на земята

НАТО поне ни пази дори от гиганти, като Турция и РФ. През Възродителния процес, Горбачов ни хвърли на вълците и обяви, че ако Турция ни смели, няма да се меси. Егати последователния стюзник! Добре, че комшиите излязоха рязумни и не се проля много кръв и Родопите не са сега автономна област.

За сведение на ктемълските тролове. Военният бюджет на бедната НРБ по съветско време е бил 12% от БВП! Отделно големите сделки, като МиГ-29, които са били по 25 милиона преводни рубли, са св финансирали отделно от бюджета със заеми. Резултата го знаем - фалит и купонна система. И четиричленни семейства в гардониера.

българите сме доволни и горди че сме част от НАТО .. иначе щеше да имаме съдбата на Украйна, Грузия , Крим ....так далеееее

Първо да си получим самолетите. До тогава - опълченците ат Атлантическия клуб да се включат в ученията.

ами вземете си ги руските боклуци които и за селскостопанска авиация не стават. Ние българите ще имаме новички Ф 16

Тая сбирщина НАТО друго не прави, а само събира пари.

Информация за размишление... или за къв чеп искат още от парите ни;) "Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предложи през февруари съюзниците да влагат повече пари директно в съществуващите, макар и малки общи бюджети, вместо да разчитат на сегашната система, в която всяко правителство плаща за собствените си военни операции. Предложението също така се стреми да се вслуша в предупреждението на френския президент Еманюел Макрон от 2019 г., че НАТО е в "мозъчна смърт", тъй като алиансът, създаден през 1949 г., за да съдържа военна заплаха от Съветския съюз, няма ясна политическа стратегия в многополярния свят след Студената война. Франция обаче смята, че идеята - която според дипломатите е била да се вложат около 20 милиарда долара в общи бюджети за 10 години - е малко вероятно да бъде от полза за френските военни приоритети и рискува да отклони вниманието и ресурсите от изграждането на слаби отбранителни способности сред страните-членки на Европейския съюз."

Да разбираме ще кихнем 1,5 милиарда доларес и ще получим само квитанцията, а за стоката ще чакаме две петилетки

За ученията у нас, НАТО плаща ли?

А ние плащаме ли, че НАТО ни пази дори пт гиганти, като Турция и РФ? През Възродителния процес, Горбачов ни хвърли на вълците и обяви, че ако Турция ни смели, няма да се меси. Егати последователния стюзник! Добре, че комшиите излязоха рязумни и не се проля много кръв и Родопите не са автономна област.

Като НАТО няма друго, тъй могъщо на света. То е нашата упора , то е нашата висота. Йенс Столтенберг цар е на земята, а джуджето в бункер под земята..ха.ха

Щерев какво стана извадилия тая черна кутия на мига, нали щеше да се гмуркаш с маркучо от градината 4 х 20 метра и си бил готов.

Хихихи, Евала-расипа го...:)

Само за калинки и връзкари с тоя бюджет, вили, кръчми, курви, яхти, нищо по-сериозно.

До 2014 та, когато бяха приятели с Русия, щяха да ни защитават от Иран! Иран беше империята на злото! Сега е Русия!

Турция и Гърция винаги са били приоритет на САЩ/Британия, затова и ги въоръжават до зъби. Скоро САЩ почти подариха (за някаква смешна сума) 70 бойни ударни хеликоптера на Гърция. 70 броя чисто нови, извън онези които Гърция си притежава! Отделно бронирана техника, отделно супер преференциални цени за всяка друга военна техника - вкл. френски Миражи. За Турция няма смисъл изобщо да отваряме дума. В момента ние сме по- зле, отколкото след Ньойския договор!

Ти си загубил Студената война, какво очакваш-победителите да те хранят с мед и масло?! Приятели бяха германците и руснаците, това сега са окупатори! Които сега си искат рекета в размер на 1.33% БВП. И то не само от нас...

То ние коя ли война не сме изгубили? Все на грешната страна..

Навремето имахме огромна войска с огромни разходи да пазим господарите от Москва. Сега добре че сме в НАТО и плащаме нещо символично да ни пазят от руските окупатори и терористи.

Пропусна обаче да отбележиш, мизернико,че тогава имахме и огромна икономика, пак благодарение на Москва, и не усещахме никакви разходи за армията, а сега мишкуваме за 8 изтребителя, на хартия...

м дааа сега е зает един човек с багер , а при руско иго копаха 40 човека трудоваци ..ха.ха

Човек, кво да ти обяснявам...Имахме толкова багери белоруси, болгари, фадроми, безчет! Че всяко ТКЗС имаше по 2-3 земекопни машини! НДК с какво е построено?! Сега що не направим нещо подобно??

ти сега не намесвай безплатния труд на българския народ с комунизма... Това че българския народ е построил нещо и комунистите само ядяха пиеха и крадяха ..... Построеното не е заслуга на слугите на москва а на техните роби- нашите родители.

Ауу, какви обирджии били тез НАТО! Интересно обаче колко даваме за бюджет на "братските" Лукойл и Газпром??

Еми на вторите фончо толупа наля 3млрд за една тръба. Обаче им я подари, а ще я плащаме ние!?

Радев, вземи с тебе и твоя шеф на НАП. По прашки

Яааа, НАТО се е превърнала в търговска организация. Или може би по-правилно е клуб на рекетираните. Ако участваш, длъжен си да похарчиш едни пари при посочени компании. И това ако не е рекет в най-чист вид. И ако не си платиш такса спокойствие, изведнъж ще се окаже, че имаш проблеми с демокрацията. Но тъй като държавите са "съюзнически" то значи, че имаш проблеми с корупцията. Дори ще има и посочен. Този, който не иска да плаща рекет. Веднага ще ги включат в списъка Магнитски. Така действа държавата Мутра САЩ.

без коалиции гък не могат да кажат. Нападнете Русия бе натовци. Хайде... Само хибридни войни и двуличие. Така излъгаха Горбачов и той изведе войските от Германия. Уса мръсниците останаха... Боклуци.....

Еврейчето Паси щял да продаде трабанта и да погаси вноската.

Трабанта отдавна е дарен на музея, а същият фучи с джип за 500 000 евро и жена му и ма от същият модел, а се и премистил в частно имение с двор и охрана. човека работи НПО - Нато. Наскоро обяви, че ще налага санкции на всеки който пречи на Македония да влезе в ЕС.

Сус бе кьопек! За НАТО и пасито или хубаво или нищо!

Павката пак взе да се цепи! Те не ни плащат, щото сме партнери, ама на нас ни вземат тройни цени, като за приятели! Ха ха ха ха. Тоз Павчо много прост!

И 100% няма да да достатъчни да се защитим от империята на злото.

Как може така да наричате САЩ.Срамота ,къде ви е еврогейската ,юдомасонската и неолиберална солидарност

А 200 процента ще стигнат ли?

Баровци ще бъдат изтрити от лицето на земята

Сащ дариха безвъзмездно 27 милиарда щатски долара. А в момента им подариха нови ракети, понеже старите ги изстреляха по арабите. Тая сметка някой трябва да я плати. Туй ще са окупираните територии. И ако се дърпаш Мустафата ще разкрие кой е корумпираният политик , Баце, Слави или Радев, според зависи кой се дърпа. Доказателства не дават само име, според това което им е угодно.

Да уточним на кой ги дариха тия милиарди и ракети не е нужно сещате се , скоро трепаха арабе.

Мисля, че трябва да си купим около 80 или 90 самолета Ф-35, още толкова ударни хеликоптера Апачи и поне 3-4 системи Пейтриът. Плюс ракети земя-земя с обсег до 3000 км. Тогава ще сме горе долу равни с гърците...

Май е важно да се ПОХАРЧАТ парите на българския данъкоплатец за НАТО-вците (САЩ).

Най-безумната световна организация,продължаваща да сеществува по незнайни причини и рекетираща всички свои членове да плащат за оръдията,които произвежда основно най-бруталната и терористична държава на света -сащ.

А не е така. Причината е Расия.

Ама и тя ли иска да влезне в НАТО.Съмнявам се.

И престъпна организация. Ако я няма Русия кой ще е заплаха? Путин изкара 200 хил.срмив на Украинската граница и Сащ върнаха веднага 2 кораба от.Ч.море А фашиста Столтенберг получи удар

Да ни сваляте изтребителите вероятно ще се наложи.

всъщност 1,56% от БВП не е толкова много колкото звучи. 1980-1990 средният военен бюджет е бил 12%, от БВП, отделно по силата на поетите от НРБ финансови ангажименти към Варшавския договор плащаме за логистика, транспорт, осигуряване ... грубо казано плащаме за да ни пазят около 6% от разходите на организацията, около 2-3% от БВП. Пари които не са за българската армия, пари които директно отлитат за чужбина (разбирай СССР). Това е за удоволствието да ни брани СССР! Тъй че ако трябва да похарчим 1,56% от БВП за нашата си армия, за да сме част от НАТО ... бих каза сделката си е повече от изгодна.

мнооого си далече от реалността

Еми то по време на социализма предимно работехме за да хрантутим армията.

Да, БЪЛГАРСКАТА. Сега хрантутим американски производители, с голяма надценка.

малко е, поне инфраструктура трябва да изградим срещу руската военна заплаха

Ами ние я градим .Не случайно всички магистрали са посока запад--изток

Вярно! Що не си плащат за базите? Наем си е това!

Защо да си плащат, нали сме партьори?

Ами тогИва що не ни дават самолетите безплатно, ами държат да ги плащаме на петорна цена? Хем на "зелено". Как се казва такова "партньорство" - танто за кукуригу или? Абе да го дуааат.

Защото ако ни дават безплатно няма комисиони за някои хора

Да си купим тогава войници-наемници за тия пари.