Насочват към София опашките с ТИР-ове след затварянето на лабораторията на Капитан Андреево

Държавата играе ролята на чадър над частна фирма, която ще заеме мястото ми, смята бизнесменът Васил Димитров, който досега работеше на граничния пункт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предполагам, че частната фирма е "претупвала" анализите и с корупция и подкупи ( защото турските тирове си имат български получатели, уредили си преминаването) е успявала да "Обработи" , а не да анализира 400 проби дневно. Как става това ? Защо никой досега не написа какво е нивото на тази лаборатория ? какъв е този васил димитров и откъде се е пръкнал в този бизнес?

ПО ПОЧИНА НА БОКО И ПАСМИНАТА, КОЯТО УЖ ЗАМЕНИХА! ЗАМЕНИХА Я НО НА ВХОДА НА ПАРИТЕ И ДАЛАВЕРИТЕ!

Аз виждал дългата ръка на късото джудже с големия хуй тука . Путин е виновен .

Фитосанитарният контрол по границите е изключително блага и доходоносна дейност. Не много отдавна това се вършеше от фирма на добре известен мутрафон. Мутрите се префасонираха на бизнесмени и вече се бият в гърдите колко честни и почтени са и как този и онзи им нарушава правата. Иначе със сигурност е по-добре точно фитосанитарният граничен контрол да се осъществява на държавно ниво.

може буферните зони да ги направят в някой спа курорт да си починат шофьорите докато чакат им излезе резултата от лабораторията

А защо първо не оборудваха държавна лаборатория и тогава да прекъснат договора на частната фирма? Или и за това трябва акъл, а то Просто няма?

ПП -Пълен провал. Много междуушен вакуум се събра на едно място...

престанете да превземате София, селяни

Бойкова подредена и работеща България пред тази крадлива протестърска сган е като Британската империя пред аборигените !

Писах ти плюсче, но дай без расизъм. А иначе думата абориген означава местен жител. В този смисъл, англичаните са аборигени в Англия, ако са се родили там.

Факт е само , че си глупак, който не може да каже едно смислено изречение.

И за какво трябва да ги разкарват до София, за по-напреки ли? Мислех, че ББ и калинките му са дъното, но се оказа, че още може да дълбаем.

това го е измислила калинката вицепремиер по ефективното управление

Нещо не ми е ясно. Хубаво даржавата решила ,че е по-сигурно през нея да минава контрола и това ок. Но защо не си направиха първо държавна лаборатория даже и от сглобяеми фургони,не са скъпи, след това да си назначат персонал и да заработи. И вече тогава да махат частната лаборатория, макар че хич не е редно и това по такъв начин

Оборудвето на държавна лабораторияможе да стане бързо да не се чака някой да се наумува какво работят тези от БАБХ ако не да работят в лаборатория да гледат храните.

В летния сезон ще се возят тирове та задръстването по пътищата ни да е пълно. Мислех, че няма по-тъпи от Борисов и калинките на Герб, ама се оказа, че има. Надявам се турските тирове да се усетят овреме какви мъки ги чакат из България и да се ориентират да минават през Гърция и Македония. Само тези, които карат стоки за България ще се гърчат, ама дано спрат да ги карат. Така ще останем най-сетне без турските домати, чушки, тиквички - браво Кирчо и калинки! Ще останем и без таксите от турските камиони, ама карай.

какви такси плащат турците за преминаване през България, че не знам. Знам само, че разбиват тотално пътищата и са най-големите вършители на пътни произшествия> защото скапаната ни държава ги подкрепя и пази.

Браво за репортажа! Иначе мнението ми е, че държавата прави простотия след простотия. Смятам, че това е изземване на бизнес. Няма нищо общо с граничен фитосанитарен контрол. Зеленчуци, растения, плодове влизат не само от Турция в България. От Гърция внасяме цитруси, от Западна Европа внасяме кореноплодни, картофи, ябълки, цветя, а от Китай колко неща внасяме, да не говорим от Еквадор всички банани и не само. Само на тази граница се създава този проблем. Направо не искам да си мисля какво ще стане във вътрешността на страната пуснат ли буфери за изчакване. Много прости, алчни, некадърни и арогантни хора завзеха властта. Идеята е държавата да печели, а всички знаем какво става когато се намеси държавата, чак тогава почва истинския рекет и същи ската корупция. И сигурно ше очакваме държавата да контролира себе си?! Ама немой! Кога е било това? Прожъфтяването на корупцията започна! Честито на радетелите на промяната.

Това е външна граница на ЕС, глупако! А тази частна псевдолаборатория само печата "сертификати", дали изобщо има необходимата апаратура и персонал, за да е толкова експедитивна?!

Ти лабораторията виждал ли си я? Има си органи, процедури, по които това се проверява. Ако няма явни доказателства си е просто рекет или крадене на бизнес. Алооу...

Това се нарича ДЪРЖАВНА граница. Частни лица или фирми нямат място там.

МИНИСТРЕ прати 10 човека да правят проби БЕЗ ПАРИ иначе си вън.

А ако пробата излезе лоша и камионът трябва да се върне в Турция кой ще поеме разхода за гориво,с тея 3.5 за литър в момента?

Ще ги поеме тоя който е нарушил правилата - декларилал е, че в доматите няма пестициди, а се е оказало че ИМА!! Например.

Тъй. А ако пробата е добра и камиона е бил път 300км в посока различна от маршрута до крайната му цел? Ясно, компаниите ще се бръкнат, ще платят за още гориво. А разбитите пътища заради тази "гениална" идея? Като гледам как вървят ремонтите по пътната мрежа на България, след 2-3 месеца ще трябва луноходи да ди купуваме, щото кратерите ще са подобни на лунните. А мръсотията, шума, трафика, който ще бъде ненужно предизвикан?

Ко викате? Баце бил мутра и изземвал бизнеси, а? Буахаха Няма ли да протестираме на жълтите павета, държавата използва репресивна бухалка?

Виж, че Киро е корумпиран и далавераджия, не значи, че баце не е мутра. Ендото не е причина за да отречем другото. Просто трябват пак ежедневни протести до оставките на това малумно правиелство и президента Радев този път.

Аве, закривайте останалите градове и оставяйте само София. Другото да става обработваема земя. Сакън, накъде извън София да не би да се работи за сносни кинти. Тесногръди задръстеняци

И сега ще се задръстят с тирове и без това тесните ни пътища, асфалтът ще се нагъчка като хармоника, защото такава му е структурата - от прахоляци разни, евтини разбира се, а настилка под него няма. Край София ще настане ад за нормалните хора със старите си трошки, които все пак им трябват да си свършат някаква работа. Или ще каже простото Киро - и без това бензинът ще стане 6 лв. и много малко хора ще могат да си го позволят.

Така ли ви казаха от младежкото ГЕРП?

Не съм нито младеж, нито пък съм за герб - толкова е логично какво ще стане, че трябва да си наистина много тъп, за да не го проумееш. Тези камиони ще ги телепортират ли според теб? Или на влакове от Капитан Андреево ще ги качат до София??? На прогнилите вагони от преди 1990 година може би.

И кой ще поеме извънредния разход за гориво и надник на шофьорите за допълнителното пътуване да София? При тези цени на горивата, ТОЛ и т.н, умножено по стотици камиони на седмица.... Харвардските курсове какво казват за това?

Я не съм у компетенция , ма не мое ли сичката но техника у един камион да нагъчкат и временно да работи на границата? Що тряа да ги куролират тировете у София Ленче бре? Ми ку са негодни а са улезли у наше ко го правим зарзаватя?

И ако има зараза да се разнася през половин България. Това е престъпление!

Нали всичко трябва да е в София.

Малоумници. Частната лаборатория е работила по определен начин години наред. Какво пречеше да не бързат, да оборудват новата лаборатория и да прехвърлят дейността безпроблемно? Ааа, сетих се, отнема три месеца, дотогава може вече да не са на власт и да изпуснат комисионните.

трябва си приемственост и време. Професионалистите-измервачи на нитрати от многогодишната лабаратория да обучат новите в професията от новата лабаратория.

То това измерването на нитратите в зеленчука е сложна работа, минимум изискване е магистратура от Харвард

Лакомията е голяма, но лаком г?з.....

Резилът е страшен, това правителство си е опасно за държавата.

а? И да мълчиш, провокатор смотан. Знаеш ли какви мръсотии се случват от време оно до момента с бездомните кучета? От това правителство ли, бе? Я виж кой ръководи и изпълнява геноцида над бездомничетата, а? Отсега ли, бе? По-голям "резил" от убийствата на бездомни кучета срещу ЗАКОНА и краденето на кървавите пари НЯМА, ясно ли е? Кои са тези, дето го правят, а?

След вас потоп,

800 Тира чакаха на границата. Сега да видим къде ще ги паркират в София.

в Обеля и Връбница. Сигурно ще има място.

Как къде,пред Народното събрание.

Тия от къде ги намират бе ???????????? И тия, като Тиквата, живеят в някакъв паралелен свят

и кой друг. Виж делата на нехората, населили България. Алчност, злоба. Чудовищни "дела". От долу до горе. Всеки лъже, граби и милост няма.

ИСКА Д НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА С ТУРЦИЯ , ЗА ДА ИЗВИКАТ "НА ПОМОЩ" БЛЯДОВЕТЕ !

""И вместо по час-два, в момента турските шофьори чакат по два дни. Призна го и Христанов, но преходният период щял да трае кратко - само няколко месеца, докато оборудват държавна лаборатория. "" Висша класа некъдърност Ми оборудвате пък после отнемайте лицзензи бе тъпаци Ей все по-големи боклуци ни управляват

краставици с нитрати, дето набързо минават, ли са ти най-важните в живота? Що не опитат да минат през границите на цивилизованите държави с един вардарин с едно инструментче за качество под мишница ( като частния пич, дето е майстор Тричко, знае всичко). И каква му е професията на този "частник"? Нещо общо със знания за качество на зеленчуци дали има? А на "лаборантите му"? Ей, на бардак го обърнахте този живот.

Некадърници, сър...

значи си англичанин със синя кръв. БЕгай на границата да помагаш да мерят турските краставици по-бързо.

съботаж по прсто е да се затвори границата з а тирове с турция и македония лабораториката нее издавала никви документи легални...

И ако е кофти пробата, обратно към Капитан Андреево? А вий, вий сте идиоти... /Хр. Ботев/.

Да са мислили преди това стока с какво качество доставят.

ръсят. И ние, бедните мърльовци, да хапнем зеленчук.

Предлагам: 1.На "Капитан Андреево" - германска лаборатория 2.На Харманли - френска лаборатория 3.На Хасково - шведска лаборатория 4.На Димитровград - нидерладска лаборатория 5.На Първомай - полска лаборатория 6.На Пловдив - испанска лаборатория 7.На Пазарджик - италиянска лаборатория 8.София - БАБХ

Ще има да вземаш! Навсякъде сме ние!

С двайсетина тира блокирам богаристан. Напреки на двайсе пътища и се приключва мъката. Заключвам и си отивам. Кой иска да двадя да ги тегли.

бе, смотаняк? Краставиците по-ли са скъпи от тировете, а?

Защо няма надпис "Платена реклама" в този материал и във всички свързани с темата. От километър личи, че статиите за "неописуемия" хаос са платени от собственика на ощетената фирма, който иска да внуши, че бе него света ще се свърши. Трябва да му се направи една яка проверка как точно е правил пробите за 1 ч. до сега и изобщо дали е направил и една истинска проба за този период или всичко е било проформа и е пускал всички тирове без проби, само срещу подходящото заплащане. Ако се окаже вярно второто, този човек трябва да лежи в затвора, защото индиректно ни е тровил с боклуци през последите 10 години. Сега вместо да си трае и да е по-нисък от тревата, той взел да пречи на БАХБ да си свърши работата като хората и саботира процеса (за което също заслужава да бъде арестуван).

не си никакъв smile ти, ами си един обикномвен ASSHOLE

напъвам се да се сетя нещо, което не оплескаха тези. За сега не се сещам. Обещавам да съм обективен - ако се сетя ще го напиша веднага.

още не се сещам. Ще вечерям с моите и продължавам да мисля.

Глупост след глупост. Гърция е платила на Газпром и сега ще ни продава скъп газ. Какво следва още?

Смятаме ли, че още дълго ще ни търпи турската държава да се гаврим с нейните граждани и техния бизнес?

А не може ли да я купят тая лаборатория, да направят предложение на което не може да откаже, да назначат същите хора на същите бюра и да работят.Как може да забраниш една дейност без да имаш готов вариант. Тия двамцата Кирил и Асений ще затрият държавата без един изстрел

Рекетче, ей, а?

Промяна се изразява в министъра на земеделието! Бивш Сик-джия в град Шумен и по точно боса на Сик в Шумен ! Тези лаборатории са под неговия ресор !

И БАБХ вече е на друго място.

А златния гьол кога?

Тировете Ще чакат 2-3 дни в София !? И след 3-4 месеца ще се оправи положението !? ОЛИГОФРЕНИ !

бъркотия дойде от тия циркаджии от ИТН то.Те беха най лакоми за власт но не можаха да се възползват.Там Радев им изигра ,,номер". Вижте сега Бойкикев как си трайка?А Нинова му приглася.Единствено Мая ,Арменеца и Хаджи Генчо язък за тях и барута!?

На Ердоган ще му писне ще окупира България И ще назначи турска лаборатория ! Да се свърши с тая мъка !

да паднем под турско рабство и да се народят изроди от кръвосмешенията? Не, благодаря. Имаме си вече много такива.

ПП - Простотиите Продължават

Как може да има такава пародия на управление! Като сменяш нещо се прави организация месец поне преди това ! За сведение Унгария която е транзитна страна печели стотици милиони на година а тук се прави всичко само и само да не печели държавата ! Един бизнесмен заплашва друг и то с държавната бухалка ако не му продаде лабораторията ! Да не говорим за златните локви на Кпп-та който генерират стотици милиони но в джоба на разни бизнесмени ! Промяна дойде да смени вашите с нашите!

"Продължаваме Измамата" Нулева Корупция ! ХА_ХА ! Честито на победителите в " парламентарните избори ".

седна...

Само ти ли ще седиш

Тъпанари.. кое му е рисковото бе? Ме няма едни пари да отидат за комисионни в джобчето на простото киро и компания ли? Може ли да взимаш подобно малоумно решение без дори да предположиш какъв хаос ще настане? Държавата няма работа да се занимава с подобна дейност. Едни пощи не могат да организират, едни пенсии не могат да сметнат и изплатят, ще ми прави санитарен контрол.. малоумна история от посредствени аматьори,дошли с единствената цел да крадат..