Наследството на Стърджън - разделена нация или нови опити за независимост от Лондон

Първият министър на Шотландия ръководи "през добри времена, но и през най-трудния период от най-новата ни история"

Обратно в новината

Коментари - Наследството на Стърджън - разделена нация или нови опити за независимост от Лондон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се отделят, ги чака украинската история!

на англо-саксите.

В какво се превърна Великата Британия? Министър-председател: Риши Сунак. Кмет на Лондон: Садик Кан. Първи министър на Шотландия: Хъмза Юсаф (най-вероятно). И това ако не е падение, ще да е еволюция.

сега като изберат за премиер министър пакистанеца Хъмза Юсаф, той ще ги обедини

Русия и Китай ще помогнат на братския шотлански народ

Най-добре ще бъде ако Шотландия се отдели в самостоятелна държава. След това ще последват Уелс и Северна Ирландия. Така всичко ще си дойде на мястото след 1000 години неуредици.

Ими просто си мечтаете да се разбие ВеликаБритания?!!

Тая "Велика" Британия май неправилно я тълкуваш, като те гледам. Great е в смисъла на "голям", т.е. това е най-големият британски остров, а не в смисъла на някакво величие.

Англия искаше БРЕКЗИТ; Шотландия - НЕ. Шотландия иска ДА НАПУСНЕ Великобритания и да КАНДИДАТСТВА за ЕС. А Англия ДОТИРА Шотландия....

България вече не може да насмогне с износа на боеприпаси за поробени европейски народи.

На кого му пука, освен на Чарлз и Камила?

Е тежко наследството след управление на дебили.

Разследващият журналист Грозев нещо ще разследва ли по въпроса?

А дали не би могло да ги заместим?

Шотландия иска да напусне Великобритания, за да влезе в ЕС.

Шотландия без Англия е 0.

Не е вярно! Те са малък, но горд и работлив народ. Само уискито и рибните запаси им стигат да задминат джендърите и тъмнозелени те от Англия.

Имаше референдум за тоеа. Ти си от тия идиоти, които още не вярват, че Брекзит се случи, нали.

Ще помагаме на шотландския народ докато е необходимо!

Идеята да се отделят от короната е правилна! Зле ще е само, ако я свързват с влизане в ЕС! Това вече е загубена кауза!

Глобалоизъм , увит в наци целуфан. Чудесното сиренце за по-прсотички мишки.

Шотландците-SCOTs, извеждат потеклото си от Скитиа(Добруджа). Всички антични личности от този регион, от които днешните татарстващи БАН-яджии се дистанцира че са българи, скотите през 11-ти век ги припознават за свои предци. SCOTs означава СКИТи. Хора отглеждащи домашни животни (СКОТ). СКОТовъдци. От българската дума КЪТ-КУТЯ-СКАТАВАМ-СКОТ-СКИТ-СКИТАЛЕЦ. Само българи и скоти имаме национални цветове КАРЕТО, чиито форми и цветове изразяват родовата принадлежност. Скоти и българи имаме ГАЙДА като национален музикален инструмент. А този клоун, Чарлз, не знае в какви цветове и дрехи се е облякъл. Целта му е да покаже, че англосаксонски властват нат СКОТиа.

някой да си избере за национално има думата "скот" в славянското й значение. Твоята простонаровна етимология е иронизирана още от Алеко. Фонетичната близост на думи от различни езикови семейства рядко говори за семантична близост! ...... Скотите са ирландско келтско племе, което превзема северозападна Британия почти по същото време по което англите и саксите превземат юга. Наречени са така от римляните. Търси латинска етимология на етнонима! Към днешна дата тези скоти са само част от етногенезиса на шотландската нация - в същия се включват много брити, пикти, германски племена, малко викинги и др. А онова за Добруджа, скитите, скотите и българите, звучи като нещо измрънкано над 11-тата мастика в некоя кръчма, ще ме извиняваш.

За добро или лишо, английския и гемранския елемент са интегрална част от шотландската нация и история. Една независимост може би звучи чудесно, но тя би взривила държавата отвътре. Млако куха романтика и много истински ядове. Понякога е по-добре съюзите да се запазват, а битката да е за равноправие и автономия вътре в тях. Какво липсва на Шотландия днес, освен нереализираното желание да се покаже формална враждебност спрямо съседа? Ако има подтинсичество, финансови тегоби и дискриминация, разирам. Но иначе ходът би бил поемане на излишни рискове за да бъде угодено на чуства, потодени от историческата митология която сами си възпитават.

влиза в ЕС. Където е Ирландия. Повече въпроси?

Дал ивизането в ЕС ще донесе повече ползи, отколкото вреди ще нанесе разцепването на тази чудесна и красива държава? Защото евентуална независимост ще означава точно това - взривяване на социални мир и мощно движение за отделяне на 1/3 от населението от новата независима държава. Ирландците нямат този проблем, защото още навремето са се разцепили.

Ако е независима повлича няколко военни бази и добива на нефт в северно море , което няма да и позволят, винаги ще губят референдумите с 1 или 2 процента уж статистическа грешка

Хм, Англия ФИНАНСИРА Шотландия. ... " Напускането на Стърджън беше ускорено от отзвука на законодателството, което тя подкрепяше, за да улесни хората в Шотландия да променят законно пола си. " Стърджънката НЯМА ДЕЦА. Да си смени пола!

маскирана като наци, тя се обяви против цялото надигане на народите против заличаването на Европа. Много прилича на едни други патетични нацита, които угаждайки на егоистичния си нацизъм, подкряпят всяка глобалистка дивотия.