Наши учени предлагат мисия "Македония“ в САЩ и ЕС

Призоваха политическите партии да не се заиграват с темата предизборно

Обратно в новината

Коментари - Наши учени предлагат мисия "Македония“ в САЩ и ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

През 1878 г. българите не са били допуснати и излушани на Берлинския конгес и не е било взето предвид тяхното мнение против взетото решение за разчленяване на Санстефанска България, обединила българските земи, с цел запазване на интересите на тогавашния колективен запад в Османската империя насочени против Русия. Сега мнението на българските учени от мисия Македония в ЕС и САЩ дали ще бъде чуто и прието или ще стане както на Берлинския конгрес.

Много закъсняло предложение, но все пак е по-добро от нищоправенето и усвояване на милиони от самозванци, които "градяха връзки" . Ако се извади кой, какви пари е усвоил, как е популяризирал България в РСМ ... както и да е, всякакви действия от учени са къде по-добре от бездействие. Само ме притеснява, защото си спомням кадрите с тях от Европейския Парламент, където интересът беше нулев и освен тях и няколко родни евродепутати нямаше други. Жалко, че алчната ни политическа класа не слуша учените, а заложи на псевдо "култур-трегери", а реално пияници свикнали на непрекъсната държавна издръжка.

Преди не можеше. Русия бе не даваше

Пазете политиката чиста от "наши учени"! Инче следват трудно или непоправими поразии.

На Костя К. и чалгарите викаш.

Хубава идея, но не е ли твърде късно вече???? До сега това трбваше да стане основна линия на външната ни политика. Трябваше да се проглушат ушите на ЕС парламента с нашата позиция и историческите факти да са ясно и открито заявени. Доказателствата ни по този въпрос трябваше вече да са планина в медиите- и наши и в ЕС. Има толкова много неща и начини за това, НОоооокакво да правим като нямаме политици...., те т'ва е ПРОБЛЕМА !!!

Няколко лъжи по които ще се познае кой какви интереси преследва с тази тема: - за днешния проблем между България и РСМ е виновна Русия; - днес в РСМ има над 100 000 българи; - нашите партньори не ни разбират като им говорим за история. С първата лъжа се затваря устата на вресливите, че са руски агенти. И без ВМРО и Възраждане щяхме да имаме същия проблем. С втората лъжа ни накараха да повярваме, че е най-важно да защитим днешните българи в РСМ. С третата лъжа ни накараха да повярваме, че историческите фалшификации в РСМ, са непреодолимо препятствие. Политиците ни предадоха българската памет и българския национален интерес и сега се чудят, защо хората не им вярват и не гласуват. Но най-голямото предателство е на българския народ, който се интересува единствено от цената на сиренето и бензина, и зачеркна с лека ръка саможертвата на десетки хиляди загинали свои герои.

Коментар по първата лъжа: - Исторически Русия също е виновна, но нещата вече са се случили и днешния проблем не се дължи на руско влияние, а на израстналите с омраза към България, българите и всичко българско, граждани на РСМ.

Русия е виновна защото е държала винаги българските политици в зависимост. Тя иначе и в момента не се е отказала, но си има малко по-големи проблеми.

От 705, присъствали около 130, не са много евродепутатите, чули нашата теза.

Истината е на наша страна. Имаме добре развита историческа наука и личности, които са носители на историческото знание. Трябва само да ни стиска да заявим и докажем своята позиция. За съжаление и днес мнозина са готови да се поидмажат на чънпни сили, да мишпкуват и да мижитурстват, като се надяват това даи м донесе (лични) ползи.

Това отдавна трябваше да бъде регламентирано. И не знам дали една мисия ще е достатъчно. Нижно е систематично и подкрепено от цялата държавна дминистрация усилие. Проспали сме 70 години! Ако преди 70 години македонците са били готови да се присъединят към България (по ЦРУ), то към днешна дата как сме допуснали нещата да се обърнбат толкова драматично?

Не сме проспали, а не сме могли поради тотална зависимост от Русия - преди СССР. Те комунистите и ДС агенти на СССР насила сменяха паспортите на хирата от ЮЗ България да се пишат македонци. В Гоце Делчев или Неврокоп, от където съм на съседско семейство помаци горките им написаха че са македонци. Насилие, бой, промиване на мозъци, уроци по македонски в началните класове, насаден страх - това не е спане, а си е чист геноцид.

Абе къде тръгнахте с това мъртво родено име на инициативата. Според големите учени "Македония" било логично. Представям си как сега и Гърците ще ги настроим срещу нас. Не разбрахте ли, че те даже като чуят че имаме площад Македония в София се дразнят!

Едва сега България разбра какво е ставало в Македония от 1945 год. до сега, пълна ликвидация от сърбите на българщината там. България не е направила нищо за българите там, проспала е времето. Последното преброяване показа 3584 българи там, 0,1% от населението. Сега се разтичаха, завайкаха, какво е станало там. Добре, че РСМ кандидатства за ЕС, че и този работа да се повдигне и да се види какво е станало. Македонците са с промити мозъци за българите, за общата история, мразят ни, мразят и останалите една шепа българи там. Исканията на България за българите като народотворчески народ в Македония, пренаписване на учебниците и т.н. едва ли ще се случат. Македонците вече спечелиха като българите прехвърлиха работата на ЕС. ЕС не им пука за българите, те искат РСМ в ЕС, ЕС иска да се разширява и да обхване географски Европа, това е целта им, Македония им трябва и щем не щем ще я приемат.

Не ни мразят масово и до скоро не ни мразеха изобщо, както се твърди по медиите и изопачава, но вече започват да го правят заради същите тези платени медии и политици. И е огледално на ситуацията между Русия и САЩ в Украйна, но в Северна Македония. Големите сили създават тези конфликти.

Глупости , явно никога не си стъпвал в Северна Македония

Според САЩ, истината за историята на РСМ, може да я дестабилизира. Ние не можем да кажем нищо ново нито на Вашингтон, нито на Берлин, Париж или Лондон - те чудесно знаят всичко, но отчитат факта, че ако РСМ се обърне против Сърбия е възможна дестабилизация. Тази евентуална дестабилизация не е желана, от една страна заради целостта на РСМ, от друга защото не искат сближаване им с България. Нищо не се е променило за последните 150 години. Българските политици вдигнаха ветото и предадоха българския национален интерес. Видно е обаче, че хората в страната не се интересуват от това предателство. Имам един въпрос към българските историци: "Фашистка държава ли е била България преди 1944 г.?"

И двамата професори подкрепиха френското предложение за падане на ветото относно преговори за членство в ЕС на РСМ. За г-жа Кочева не си спомням. Но въпроса е, сега ли се сетиха, че трябва да се правят такива пресконференции за запознаване на западната общественост с историческата истина за произхода на съвременните македонци? Както и за състоянието на човешките права на българите в РСМ и прекратяване на езика на омразата. Това трябваше да се прави непрекъснато и целенасочено от 1990 година след падането на комунизма. Иначе тук в България и тримата редовно се появяват по телевизиите и защитават българщината в РСМ което е много добре, но не е достатъчно.

Тоест искат да се направи нова историческа комисия, но съставена от дипломатите. Като тепърва отначало да повторим цялата сага с нашите позиции с надеждата това да оправи нещата!? "Ние трябва да изложим нашите позиции много по-добре, отколкото тази смешна комисия", коментира проф. Овчаров. Северна Македония не иска да влиза в ЕС, смятая той." Това вече го играхме. Това беше историческата комисия от която нищо не излезе защото макетата си отстояват своето и отричат всички наши доказателства. Докато за свой доказателства представят само думата си. При което положение стигнахме до следващият разумен ход и наложихме ветото!!! Тоя сега се гласи едва ли не да преоткрие Америка с тия идеи. Колкото до отказа им за влизането в съюза това да не би да е защото опозицията в Македония искат да се откажат?! На база на репортажите за техните твърдения ли Смята, че може да се отказват? "Ние виждаме проводници на руско влияние в Северна Македония, колкото и да говорят, че са против него" То така и нашите политици виждат връзка между Русия и корупцията в България ама така и не смеят(както и професора) да заявят в какво се изразява това и как може да го докажат. Единственото решение по целият казус е да имаме твърда позиция срещу Македония. Да върнем ветото ако може, да наложим ограничения и прочие към тях. Нали едва 5000 били българите там след преброяването? Тогава да намалим валидноста на останалите над 45 хиляди паспорта. Дилемите се решават с разговори и преговори. Когато това не доведе до никъде или обръщаш гръб и не се занимаваш опонента си или му поставяш ултиматоми. Които не ние да решаваме, като че в нас е проблема, а макетата да се нагърбят с решенията. Ясно се вижда че докато ние не ги принудим да започнат да правят истински промени няма да го бъде. Зор да ги водим за ръка и да им отваряме врати, хем зор да ни хапят ръката и да ни обиждат.

Учените почти никъде по света не ги бръснат за слива. ако искат да постигнат нещо трябва да станат я депутат, я президенти и да врякат най-силно. тогава може да има ефект. иначе виж изречение №1.

ДС - Добрите сили ни натресоха със Северна Македония. Простакиро пущи аероплан до Скопие.

Проблемът с макета не е научен, а политически.

Тук преди един даваше линк от конгреса на САЩ: https://www.congress.gov/117/bills/hres741/BILLS-117hres741ih.pdf За македоноамериканците и техните език, история и култура. И как пристигнали 1492г. Тогава Христофор Колумб открива Америка и явно е заварил там западномакедонци. ;) Ето така се пише история. Само видели, че там пише Локо Сф. ;)

На това искане в американския сенат се противопоставиха българите от МПО в Америка, но нито дума не чухме от нашето правителство. Едно най-грозните неща в декларацията е, че в нея, като етнически македонец, се представя доктор Пийт Т. Джордж, само няколко месеца след неговата смърт. Човекът изрично е имал статии, в които обяснява, че е българин с произход от Македония. https://homepages.uc.edu/~ivanovid/pdfs/petitionHR741.pdf

Егати нещастните учени !!! Това ли измислихте ??? Хахахахах как не ви беше срам да го плеснете това ??? Ужас !!!

Никакви конференции няма да има. Тези въпроси се решават със сила. Пример - Крим.

Референдум имаш предвид. Само че макитата няма да гласуват да влязат в нашата кочина.

Измислиха как да оправдаят пред хората харченето на билюк пари от бюджета по разтакаването си по българските консулства, щото то няма къде другаде да тъпоумни да им обърнат внимание.

Тази лудата пак се активира! :))

А, сетила се Мара да се побара ... Що сега се сетихте, бе, тъпоумници!

Това е правилната дейност на учените! Трябва всички аргументи да бъдат представени с факти (снимки, документи и т.н.) Крайно време е да се заяви официално, че това което представят т.нар. Северна Македония е брутална простащина и Югославски геноцид над Българите.

На всички е ясно , че тези които се наричат РСМ нямат нищо македонско ! Не знам защо въобще си губят времето с тях , а не го резнат и да се приключи !

Ако ще е като мисия "Лондон" аз съм съгласен поне ще е весело.

Действайте, няма време вече. С такава политика на българофобия, РСМ няма място в ЕС.