Нашествие на плъхове в центъра на София

Множество гризачи са се навъдили около кофите за боклук до хранителни и търговски обекти в столичния квартал "Лозенец"

Обратно в новината

Коментари - Нашествие на плъхове в центъра на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че не е трудно да се свържат плъховете и повсеместната мръсотия и кучета, разнасящи боклука.

Преди месец ме нападна агресивен плъх. Сигурно имаше бяс. Обикновено бягат от хора, но това чудо направо си скачаше към мен агресивно. Гладни са и изтрещяват. И не беше в Лозенец.

Въпросният плъх,който те е нападнал посред бял ден вероятно е СДС-плъх.Само такъв плъх може така да те нападне така.Опасни са и за това,защото разнасят и СДС-Чума, от която няма отърсване,хване ли те веднъж.

Няма по-страшна от червената чума

В Луксозенец да свикват !!! А ако знаете навремето в коритото на Перловската река , точно под Графа какви огромни плъхове съм виждал... Бяха като малки прасета, поне по 20-25 кг. с големи розови петна. Тия дератизацията не ги лови...

Като не ви харесва да има уични котки на ви плъхове!

Доближаваме се до господарите от щатите - там изобилстват. Нали сме пудели...опс, партньори

Абе някой няма ли да каже как в Русия има още повече плъхове,как бягат наляво-надясно,нагоре-надолу,настрани,на калъч,и как в щатите няма кьорав паткан,а в Европа пък съвсем,даже и за цяр да искаш,хммм странна работа

Има има, в метрото но прехваления Ню Йорк особено

Да си ги взима , и с прЪвиО влак , та на Самоков...

кога в Самоков е имало влак, бе, невежа?????

Плъховете правилно са се ориентирали като нападат най-богатия квартал на София където могат да намерят наой-много хранителни отпадъци.

Щом плъховете излизат това може да означава, че скоро ще има земетресение.

"обезпокойтел"-на e неграмотността ви

После пищите, че имало плъхове... Верно 80% са дебили.

само да не мутират

Мишки рокери от Марс :)

В Лозенец контейнерите за боклук стоят препълнени и отворени - това го няма в нито една Европейска столица!

Няма ли го бе? Няма го викаш в нито една европейска столица, а ? Аре са си направи труда и потърси снимки от Париж и кризата с боклука и пак се върни да коментираш. Пред айфеловата кула всички кошове преливат. Да ви еба в разбирачите, не са мърдали по-далече от работата, обаче коментират.

В Париж и Версай не видях - бях там общо 6-7 пъти през годините. В Шартър също. Може да си видял някаква стачка, криза и така....това не те прави разбирач!

Не си видел щото си блеял в телефона . Париж има огромен пробелм с плъхвете от гоидни

Има го в доста европейски столици, но това не означава, че трябва да се търпи. А добри примери има и у нас - Бургас например. Не е идеално, но е в пъти по-чисто от София.

Защото и хората ,са в пъти по-малко, например.

Да благодарим на фондация Четири лапи, която миналата година унищожи много котки в София явно по някоя програма на ЕС " да превъртим едни пари"!!! София вече прилича на Кабул, но за крадливите НПО и управници котките се оказаха най-големия проблем! Да чакаме освен плъхове и нови глутници кучета като в зората на "демокрацията".

Комунистите нарочно са развъдили плъхове в кварталите на демократичните ДБ.

тези плъхове са дошли от Париж, .. веднага да се извозят със Спартана на собствениците им

и е само там-Бели Брези-ул Ворино до плодзеленчука и не само и то огромни…щъкат по мазите…хлебарки в блоковете също…

Тези плъхове по нищо не се различават от кучетата. Природозащитните организации да се активират. Никой плъх не трябва да бъде убит. Който убие гръбначно животно ще бъде съден по закон. Изтрепят ли плъховете имат пълно основание да се изтрепят и уличните помияри.

Ами унищожете ги, вместо да хленчите!

Закона не позволява да се убиват гръбначни животни.

РЗИ да провери хранителните магазини и складове. Някои даже смърдят на изтровени плъхове.

Веднага да се заеме армията, защото дъртите комуняги и техните деца наркомани и алкохолици се чувстват в опасност. Бързооо

избивайте и тровете котките и кучетата, сега са плъховете, после лисици, чакали, добре,че не виреят тигри и лъвове!

Това е най-аристократичния квартал на София и България! Всички се стремят на там!

Бившето село Лозенец и аристокрация...

Не е било село. Това е един от най-старите квартали на София създаден след Освобождението. Преди това са били лозя там. Там през Античността е имало огромен за времето си манастирски комплекс с античен мавзолей. Там се е провел и Сердийския събор през 343 г. За съжаление "строителят" Барбуков го разрушава в началото на ХХI век.

Провинциалистите бъркат с. Лозен с кв. Лозенец.

Лозенец не е от най старите квартали. Когато са пуснали трамвая в София,НДК е била последната спирка и край на града. Лозенец е квартал на бивши партийни величия. Доказателство. Няма нито една стара сграда тМ. Всичко е от Соца. Верно ранния соц

Къщи от преди 1944 г. в Лозенец са разрушени и на тяхно място са направени тези соц кооперациики. Останали са еденици от тях. Те са в Долни Лозенец предимно и началото на Кръста. Стари Лозенци са ми разказвали, че отдавна няма нищо общо с едно време...

За провинциалистите не знам, но Лозен (Горен и Долен) може вие да ги бъркате. Тва е от уикипедията - До началото на XX век днешният квартал Лозенец е извъградска местност, разположена непосредствено на юг от границите на град София. Да, да, знам, че тя не е достоверен източник да нищо, та няма нужда да ми възразяваш по тази точка. Ама я кажи на тази карта къде е Александровска болница, къде е Борисовата градина и къде е Лозенец - http://stara-sofia.com/map1907.jpg Тръгнал да ме оборва, пък аз съм роден в източната част на тази карта, в рамките на плана на София и съм в района на днешното Пето районно, което е до градинката с паметника на военните лекари и с вижда на картата. Вашето Четвърто на тази карта е в бялото поле - ха, ха, ха. Те в Бояна и Драгалевци са още по-големи (селски) аристократи и от вас...

Добре, де, на лепнете минус е лесна работа, ама вземете се понапънете да кажете къде е аристократичният Лозенец, създаден веднага след Освобождението, на карта от 1907-а. Айде, намерете го и на карта от 1917-та - http://stara-sofia.com/map1917.jpg Чак през 1928-а се появява, и то извън строителните граници на София, ха, ха, ха - http://stara-sofia.com/sofiamap1928.jpg Смешници...

С ваше позволение, прилагам следната картина от Обенбауер (на чието име има улица в Лозенец), с името "Аристократи от центъра отиват към... София" - https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/JosephOberbauerKrasta.jpg Споменах ли вече, че сте смешници?

Не са само в кв. Лозенец плъховете.

Изток и Изгрев са доста по аристократични. Лозенец е по скоро парвенюшки.

Лозенец идва от лозе , едно време около селото там е имало доста лозя. Но с български сортове, силно недемократични.

Това е добра новина. Значи София не потъва.

Има много плъхове защото веригите изхвърлят непродадена храна .Стана по-скъпа от храната в Германия и Франция,народа няма пари и не купува. Затова тя се изхвърля и плъховете я ядат . Веригите отказват да дадат храната на бездомните и гладните или да намалят цените.

Откога "Лозенец" стана Център на София?

Тихо, бе! Ще подбиеш цените там, пък ще вземеш да ги вдигнеш тук, дето не сме нито център, нито толкова престижен квартал, пък до СУ ходим пеша.

Преди време имаше същия проблем с хлебарките. Излизаш и центъра гъмжеше, по всички улици, по жълтите павета, огромни хлебарки.

Не бях чувал думата "дератизация",явно не съм внимавал в часовете по български език,но пък в часовете по родна реч,научих прекрасни,български думи като : импийчмант,хаштаг,флашмоб,чоковайб,слоган,мърч,стриймване,бламиране и още много красиви,"автентични" думи от нашият уникален език.Думи,използвани от великите ни поети,писатели и творци.

Е, тва си е технически термин открай време и мероприятия по дератизация се провеждат редовно в складове, предприятия и т.н. - основно капани и отрови.

"Дератизация, дегазация, дезактивация" - термини от задължителното обучение в казармата в едно минало време.

Е па да беше ходил на училище. Аз тази дума я чух още преди има-няма 35 години.

Абе уж съм ходил и на училище и в казарма,явно съм спал когато са я преподавали и сега като ви чета се зачудих,кой ли е корена на тази уникална,сладка родна дума?Ти понеже си ходил на училище,ще можеш да ми кажеш.

мoже би е получена от френската "rat", която на български е "плъх".

Това си е твой проблем. Има си я думата от време оно. Просто си невежа

ами като те дразни тази, според тебе чуждица,що не измислиш някоя по-подходяща и българска дума - ето ти няколко предложения - деплъховизация,десъселовизация,демишковизация............ама ти като умен човек можеш да измислиш нещо още по-хубаво

В тая софийска кочина няма да се учудя ако и костенурките нинджа изскочат от канализацията

Котките си имат достатъчно храна и бидейки гнусливи животни, не се занимават с проскубани плъхове. Друго ни трябва - норки, невестулки и подобни машини за убиване от семейство порови. Тези тръшкат плъхове и мишки, не щото са гладни, ами щото този им инстинкт е непреодолим за тях. Само че порове в София не издържат на свинщината и се изнасят. Само веднъж съм виждал голям и разкошен пор в краен квартал на Пловдив. Та, Фандъчката да говори с Пилето, дето в Старозагорско гледа визони, за да си утилизира пилешките отпадъци и отдавна ги е изтървал в природата. Да изтърве малко и в София от тези зверове, та докато се усетят да избягат по селата, кьорав плъх няма да остане.

Не става - норките развъждат корона, казаха от ЕК. Пък плъховете скоро ще ги обявят за годни за храна и ще сложат квоти във каймата, така че да инвестираме от сега.

СЗО и ЕК както винаги лъжат. Короната също тръгна от плъховете - Фаучи и Дейзак.

Плъховете са предвестник на Черната Гостенка -ЧУМА очаквайте средновековни позабравени заболявания да пламнатв IT клоаката .

Не си много наясно с тези неща, а? Но пък си умираш от злоба по заплатите на хората в ИТ сектора.

Открай време населяват територията около Лъвов мост, разхождат се между хората... На никого не му е правило впечатление.

Какво ли пък прави впечатление на Столична община?! Пред вратата в градинката - сума ти кучета. Но нали те пеша не ходят.

Няма да пипате тези кореняци софиянци.

В Драгалевци и някои по 'ЛУКСОЗНИ' квартали на София тези Софийски плъхове в 21в. все още нямат собствена канализация и я карат на Фекални ями и изкопани нужници из двора.Свине мислещи се за царе.

Стига де, изливат акото в деретата

Вземете си яйца от гларуси, завъдете си и ще ликвидират плъховете. Не че ги ядат просто са в една хранителна ниша, а гларусите са по-брутални в конкуренцията. Ама ще трябва да траете крякане и от време на време по някоя бомба отгоре

Няма по голям ташааааак от "елитния" квартал Лозенец (вече включва и Хладилника, ама айде...)

Къв Хладилник, бре?! Гледам един адрес - пише кв. Лозенец. Отварям гугъл мапса, пък то почти до южното околовръстно...

а политици. Проучват нагласите без прикритие.

Подобие жалко подобие на град с абсолютни утайки и плъхове какво да очакваш да излезне наоколо .София е утаячната станция на Европа.Честити ви 5000 евро накупени имоти плъхове .

имате в предвид народното сабрание там е пълно с плъхове отдавна

Нормално е. В предизборна кампания са все пак.

"Граждани" в частност "столичани" с преобладавщо ниска отходна (и не само) култура, т.е повсеметсна мръсотия на улици, сгради, а и немалко "хора". Като прибавим и, хайде да не кежем солидна, а само видимата под-група на видиотените хранещи кучета, котки, гълъби и пр. то появата на плъховете е съвсем закономерна.

Ми и те искат да папкат, милите!

така е като котките ви са оядени с разно гмо-та и едва си носят тумбаците !

Е та в коя столица няма плъхове и плъховете не живеят охолно? Прииждащите нови столичани си хвърлят отпадъците пътьом където свърнат.

Обяснявах какво и защо ще се случи, ако изчезнат бездомните кучета от улиците, ама идиотите нито слушат нито разбират. Подробно обяснявах целия механизъм, ама каква ли полза. И не се надявайте на котките, те не могат да променят ситуацията, всъщност плъховете ще изгонят тях. Прогонихте и унищожихте бездомните кучета, сега посрещайте плъхове. И това е само началото.

Според мен количеството котки е малко. В Истанбул където любовта към котките е голяма плъхове няма.

където има достатъчно котки няма плъхове, доказано!

Плъховете са елита на Лозенец

Плъхове, джукести чалга певици и назобани батки, това стана Лозенец

Кога ще направим НПО да храни и брои плъховете? Кандидатирам се за усвояване на средствата. Котките не ги ловят, защото са нахранени и презадоволени.

Да бе. Всичко е по предписание и е изпълнено. ЕФЕКТ ЗАЩО НЯМА????

То не бяха марокански скакалци, афг. хлебарки, боко-калинки, харварди, ми сега и плъхове...

Продължаваме промяната.

Предизборна кампания . И те искат депутати .

Къде са котките? Има доста.

Преяли са с Whiskas подхвърлян от загрижени лели

Котките няма да ви свършат работа. Ама какво ли разбират празните ви кратуни.