Нашествие на милиони мишки в Нов Южен Уелс, влизат в къщите и леглата (видео)

За да се справи с проблема, местното правителство е поръчало 5000 литра от забранена отрова за гризачи от Индия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато има какво да ядът ще живеят. Значи трябва по стриктно събиране на боклука.

Тук коментират котки ама биооръжието срещу мишки се нарича невестулка. Има бърз метаболизъм бързо огладнява и трепе мишки докато се умори. И в дупките им се навира даже. Друг е въпросът, че селяните не щат и да чуят за това животинче, че напада също зайци и птици. Впрочем това е и една от причините да се горят стърнищата (днес забранена практика) - унищожават се гризачите

Путин е виновен

Ми като живеят в къщи от талашит какво очакват? Битона му е майката.

Много ми е интересно ако това нещо се случи из немско, например, как ще се оправят. Има много ефективни капани, които биха избили стотици за ден, ама са забранени, и сума ти и природозащотници, ерго екотерористи ще кряснат. В заблудената западна Европа са забранени лепящите капани за гризачи, а са много евтини и ефективни. А за промишлени количества гризачи - стъклен съд, дълбок, правоъгълен, отгоре една много тънка лъскава пръчка напреко на ръбовете, по средата и завързано на корда парче сиренце или хляб и на другия ден при такава банда от мишки ще има поне 50 парчета. След това ги оставям на вашето въображение.

Има една приказка, че плъховете първи напускат потъващия кораб, защото усещат опасността. Явно са усетили някаква назряваща опасност като да речем природен катаклизъм и се спасяват, само че там няма накъде повече да се бяга. Да му мислят австралийците.

Аз на дворс имам 3 котки, познайте дали съм виждал жива мишка. Е, трябва да се хранят, но си струва.

Пропусна да споменеш, че на двора Имаш 3 котки, 3 хиляди кърлежа и 3 милиона бълхи, нали?

има елементарни капани, които избиват тия гадини... една кофа с вода до половината, малко просо, или каквото там житно им е под ръка - се пуска да плува на повърхноста - при подобен наплив на гризачи - поне по 50-60 на нощ ще давят.. има и други вариянти - с въртящата се пръчка и тн. а какво стана с прехвалените мишегони? нали ги продават под път и над път? толкова ли не могат да дадат 20 кинта и да си земат?

човече, ти разбираш ли за каква напаст става дума - милиони!!!!!!! милиони гадини!!! и котките ще се уплашат от количеството им! пък и като преядат - какво? още котки да внасят? става дума за ужасен проблем!! засега само в Австралия! тия гадини се плодят на всеки 3 месеца и по много - 4 пъти в годината!!! замърсяването нз планетата, сушите и потопите и глада след тях - ето кое докарва и гризачите! чел съм такъв sci-fi разказ - Of Rats and Men - и нещата сякаш наистина стават по сюжета в него, зловещо е!!!!!!!!

ако никой не се заеме да ги избивва - ще станат милиарди. давам пример за лесни и ефективни капани. колко са жителите на тоя щат? ако секи направи по един капан - сяка нощ ще умират стотици милиони! ако секи обяснява - ма те много - ми ще стават се повече!

отрови, да си вкарат 5000 котки.

Сложете им маски и ги поставете под карантина - за мишките говоря! За да ограничите разпространението им!!!! 'Доказан и много ефективен' метод от последната година

Правя онлайн защитна магия против мишки. Цена 30 паунда. За контакт на лични.

Избиват котките, за да опазят животни като билби, но в природата няма празно. Хишниците на всяко ниво на хранителната пирамида са важни,

Путин е пуснал мишките.......

Тази мишка Путин се е размножил твърде много

Ха, тази нощ сънувах стария ми капан за мишки, явто това не е слиучайно :) Мишките са тъпи животни и влизат в дупката на капана, нищо, че в тази дупка са умрели техни събратя. Плъховете са умни, бягат от капаните където са умирали други плъхове.

Бум на една популация води до бум и на популацията която се храни с нея... Догодина да не реват, че имат много змии...

после таралежите, после лисиците и след тях ловците .... и после всичко отначало

Канят 5000 китайски гости за 2 месеца и готово. Казват им ваши са. Подаряват им фритюрници преди това.

Да вземеш да обадиш на невежите.... Как ще изгонят после китайците ...

Срещу мишките има доказано биологично оръжие - нарича се котка. Само присъствието (и най-вече миризмата на котки) на дадена територия гони мишките оттам. Явно тъпите aussie-та са си изтрепали котките и сега се чудят какво да правят с мишките.

Къде видя осита( австралийци) приятелю ?

Ами статията е за проблем с мишки в източна Австралия, бе приятелю. Ти да не си помисли, че Нов Южен Уелс е в Уелс, приятелю?

"тежка артилерия" - ярък ум си , ей

Срещу котката обаче има доказано биологично оръжие - тъп управник и той взема връх! И у нас е същото - изтребват кучета и котки и плъховете плъзват по улици и мазета!

Такива олигофрени като 123, се срещат все по-често и по-често за съжаление. Имаше един пак подобен “разбирач” в статията за Порто. Интересното е, че са не само незнаещи ами и нагли.

Да си вземат котки.

А уж се хвалят че имали много змии...имате на най...ако не ги бяхте трепали тях наред сега нямаше да имате напаст от мишки

Да си купят от flip капаните. Голям хит са. За какво пък трябва да ги тровят.

Направо на Мъск flamethrower-а да грабват!

Прав си ...а какво ще стане ако други животни изядат от отровените мишки....такъв случай имаше в Дробруджа...една година много мишки се развъдиха и наште умници нахвърлиха отрова...за 2 г. напред измряха всички свраки врани и гарвани...да не говорим за мишелови и соколи. Това е тичпично за австралийците...липса на интелект....вкарват зайци...те изяждат цялата трева и не остава за овцете, вкарват лицици за да изядат зайците а те нападат коалите, преди 2-3г. имаха напаст от диви камили...някакви идиоти ги пуснали на свобода...за 20г. станали напаст...

Чи четеш ли какво ти е писал човека или са те оперирали от мислене ?!

продава Черна отрова за мишки , много яка, да му се обадят

Първо - наследниците на каторжници, наричащи се австралийци, опитали ли са се да потърсят причината за това мише нашествие? Второ - щом е за трепане, може и неразрешена отрова! Но лайнарите и педалите от ЕС ни съсипаха с изисквания да си нарежем заводите, ЧЕТИРИТЕ реактора на Козлодуй. Разбира се, с любезното съдействие на кривоустата курва и останалата сган башибозуци!

Байдън каза, че Путин е виновен, обмислят нови санкции.

Ти не прочете ли, че става въпрос за Австралия ?

Да де !

Па тя чумата от мишоците тръгва, тъкмо лятото няма ковид...

кой донесе мишките на тоя остров

Винаги са си били там, в тия мизерни дървени съборетини всякакви гадини се въдят. Смятай, че още смесителната батерия не е стигнала до острова.

То като че ли на английския остров не е същото.

преди да открият австралия за света май мишките ги е нямало там и разни други гадини

Не е вярно..мишките и плъховете са донесени от хората....зайците, лисиците...и разбира се камили

местните са ползвали мишките за храна. по време на преселенията на полинезийците - на саловете си са имали кози и мишки, които са заселвали навсякъде където отидат. мишките са огормен източник на калории, и почти неизчерпаем при това..