НАСА показа ”истинската” Звезда на смъртта

НАСА показа снимка, на която се вижда "истинска" Звезда на смъртта. Фотосът е на един от спътниците на Сатурн.

Обратно в новината

Коментари - НАСА показа ”истинската” Звезда на смъртта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От цялата статия ми направи впечетление само 8 км връх. Оказва се ,че на тази планета си действа земния закон" всяко деиствие има равно нему противодеиствие". С една дума "откат".

Hе звезда, а петолъчка. Tа как няма да е смърт?

1/3 от повърхността!? Дира, пак обърка сметките! Може би от проекцията, ама визуално и това не изглежда вярно

Не е от проекцията, а от неуважението към нулата след тройката - 1/30. Където с нула, там и без нула :-) Вероятно печатна грешка ...

1/3 от дираджиите са грамотни.

Чичко Гугъл съобщава, че тази снимка с тази статия е била новина през...септември, 2003 година.

Всъщност новина е, че тази точно снимка е направена от космическия апарат "Касини", иначе информацията е стара и просто е "мигрирала" в горната статия.

Тоест ако е 4000км на Земята, значи 4000 е 1/3 от 510 100 000....Ммммм ОК

Искаш да кажеш, че 37 680 000 кв. км е 1/3

Toва е спътника Фобос, той е изкуствен и изоставен от Анунаките / Елохими/. Правени са тестове и кънти на кухо . Сега се използва от джедаите за база, които там ще се скрият преди III-та св. война.

На мен ми прилича на обикновена топка за голф, изпаднала от МКС и следствие на радиацията, претърпяла тежка мутация. А кратера е там, където е ударена със стика за последно ;)

Това не е кратер, който заема 1/3 от повърхността на Мимас. Съвсем очевидно е и не може да е плод наоптична илюзия. Просто тези статии ги пишат едни тъпаци, които не само не могат да мислят, но и не могат да преписват.

N. S.

Oпределено, на две магарета сено едва разделят. Без калкулатор, още на пръв поглед, виждаш че веротно става дума за 1/30.

Замаскирали са я с лед ма..цата им имперска.

с невъоръжено око се вижда, че площа на кратера и много, ама много пъти по-малка от площа на спътниковата повърхност. Стегнете се малко и превеждайте свястно.

Браво на македонците !!

"заема около 1/3 от повърхността" това като го писахте, погледнахте ли снимката? Математика, ура!

Изяли са нулата. Прилича на 1/30

БГ журналистите са слепи и глухи - как ще видят какво е на снимката. Те нито гледат нито чуват какво име се говори и пишат първото нещо, което им дойде на ум само и само да запълнят страниците на вестника.

Журналята съвсем са я окъсали. Даже не ми се мисли на колко години е тази "новина".

Даже в горния ляв край се вижда как Боба Фет играе кючек.

Този кратер е по-малък от кратера Чиксюлуб (180км), образуван преди 65 милона години, когато се предполага, че за измрели динозаврите. А в Антрактира има още по-голям кратер - Уилкис (480km), свързан с предполагаемата най-голяма катастрофа, преди 250 милиона години, когато изчезват 95% от видовете. За сравнение - България би се побрала цялата в него, дори разположена по диагонал.

Диагонал на кръга?!?! :-))))))))))))))))))

Формата на България е подобна на "черен дроб" ... и всъщност на тази територия се "излива" всичката негативна енергия на планетата, за да се пречисти. Затова и животът тук е труден, ... по диагонала от Силистра до Петрич.

ПИПО

Новината е стара.

Рекламират арабски дюнери.

Острият връх е самия метеорит

"кратера заемал 1/3 от повърхноста" ехеееее тоя кратер голям като на редактора задника бре.....

"Кратерът е широк 139 километра и заема около 1/3 от повърхността на Мимас, като луната има диаметър от 396 километра." - Това че кратерът е широк 139 км /т.е. с диаметър 139 км/ не означава, че той заема 1/3 от повърхността. Луната има диаметър 396 км. Потърсете формула и изчислете повърхността на луната, след което изчислете повърхността на кратера и накрая ги съпоставете.

Именно. Отделно на снимката ясно се вижда, че кратерът заема мнооого по-малко от площта на луната. Журналята никога не са се отличавали с особен интелект, да не кажа, че повечето от тях са откровено глупави.

За протокола, ето ги и резултатите от сметките - площта на кратера (приемайки, че е точен кръг) е 15175 кв.км. Общата площ на повърхността на Мимас - 492652 кв.км. (приемайки, че имаме работа с правилна сфера) Т.е. повърхността на кратера е 1/32 от общата.

Чакайте и "инзвънземните" скоро ще е и тях ще ви ги "покажат" още е малко рано подготвят ви в момента вие пък да не се панирате/ то такава е целта но нейсе/!!!

-209 градуса? ибаси тия там, как се справят с лугата и аеца? вецовете 100% са им замръзнали!!!

Ова е на дедо ми брусот за зелка дека си налега киселата зелка ! Не мой барайте македонскиот зимски резерв !

"Кратерът заема около 1/3 от повърхността" МОЖЕ БИ Е ПРАВИЛНО Кратерът заема около 1/30 от повърхността

аи сега незначителни подробности!

Историята е едно, математика е друго! Дирът, както и Вие сте сгрешили (тяхното предложение е по-близо до истината!). Отговорът на задачката е приблизително 1/9, по-точно 0,123201... !

Айде пък да не е това отговорът. От снимката е очевадно, че не е нито 1/3, нито 1/9, а много по-малко. Едва ли някой е сбъркал/манипулирал снимката, за разлика от числата.

Лице на сфера е Пи.D.D=3,14396396=492 652 кв.км Кратера е с диаметър 139 км и лице е ПиRR=3,1469,569,5=15 175 кв.км или площа на кратера е 1/32,5 от площа на Мимас Това е математиката, а 1/9 определено не е математика