Мисия ще търси живот на Марс

НАСА одобри мисия за 438 млн. долара, която ще изследва Марс и ще проучи дали там някога е имало живот.

Обратно в новината

Коментари - Мисия ще търси живот на Марс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както вървят нещата около 2050 г. подобна експедиция ще трябва да се организира и за територията на България. Ще струва по-малко.

абе хане що не се скриеш някъде,само дразниш с тъпите си коментари

Вече имало и желаещи за заселване - естествено руснаци. Предпочитали Марс пред Русия...

Те унищожават живота на земята,на Марс ще го търсят..

Преди пак да пишеш глупости влезни в гугъл и напиши коя е държавата водила най много войни в историята си и ще останеш крайно учуден но нали си тъп русофил пакще кажеш на черното бяло.

ако питате мен (да да знам че не ме питате), по голяма полза би имало да се изследват океаните - поне не трябват години да идеш до тях.

Гледах преди време откъс от съветски фантастичен филм, сниман някъде в края на 20-те години. Показваха марсианското общество и социалните му противоречия. Накрая марсианците вдигнаха пролетарска революция! :)

Е това е,ако не беше тая червена революция сега на марс още да си има живот.

Т.нар. Програма никога не е спирала ; Просто едни пари (за известно време) било трябвало да отидат на едно друго място .(за да осигурят неналичието на отвъдчерноморски налепни зарази, доказано-проникващи изпод ледовете ... не марсиански)

А ние тук още къщи на мафиоти взривяваме ...

Хе хи тези статии ги чета от как уж стъпаха на Луната. Тогава гърмяха че до две три години са на Марс. Пронлема при полет до Марс не са парите. Ако организираме световна телевизионна игра с SMS веднага ще се съберат поне 10 милиарда в каквато си искате валута. Проблема е във ВОДАТА която трябва да мъкне кораба със себе си. За 3 години ориване връщане и престой им е нужен кораб с три пъти по-големи размери от до сега съществуващите ракети носители. По простата причина че никой не иска да пие три години пикнята и потта на другарчето си. Още повече, че екипажа ще е международен!

Умнико, със сегашните летателни апарати пътуването да Марс би отнело около 90-100 дни в едната посока. Откъде ги измисли тия 3 години, не знам. Друг е въпросът, че никой не може да създаде апарат, който ефективно да предпазва човешки екипаж от убийствените космически лъчения както и микрометеорити. Затова само ще отлагат пилотирани мисии докъдето и да било.

Е сега да ти го изчисля по твоята сметка 6 космонавта3 литра вода100 дни3 за отиване,връщане и стоене 100 дни щото няма смисъл да се стои само 5 дена=631003=5,4 тона само за пиене, явно предлагаш през това време да не се къпят или бръснат. Е значи ти си първия кандидат. Обади се на NASA, те това чакат няма желаещи. Теории много.

С 438 милиона ,може да се отиде до Великденските острови.За полет до Марс ,че са необходими милиарди.Само за разработка на нова ракета -носител ,обитаем модул и спускаем апарат, сумата ,ще бъде двуцифрен милиард.

ми тва е долу горе цената на 3 F22, а и защо да не може, не са се пробвали :))) с милиарди и баба знае как се ходи на Марс, чалъма е да се иде за 5 лева или на стоп ;)

Добре де, какво като "е имало" нали сега няма, а тенденциите са и на Земята да няма.

Ти си много умен! Предлагам ти да станеш български тираджия.

Обичам те, хане!

Със 438 милиона $ не може да се прати човек на Марс ! Това е само първата стъпка в тази посока ! Това скоро няма да се случи защото за стъпването на човек на Марс трябва над милиард $ А светът ни навлиза в спиралата на световна Депресия ...

Милиард? за някои икономики това е нищо. А това за депресията - много е просто, който не работи, не трябва да яде. Писането в интернет не е работа. Търговията също не работа. Просто, сега смятай.

Ха,така! И точно заради това животът е изчезнал.

Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака!

Пожарникарят е решил да отиде и до Марс, само и само да го дават по кабеларките!

Най-после да се дават пари за нещо смислено - и пак това са трохи в сравнение с военните бюджети и разходите за политиците ! Проблемът е, че нито една управляваща партия по света няма интерес да образова хората - по-лесно се манипулират неграмотни идиоти, отколкото образовани и интелигентни хора !

И как ще отидат тези льольовци на Марс, след като през януари 2011 си спират совалките, закриха си програмата за Ares-I и Арес-V. Вече ще разчитат само на Роскосмос, при това ако са в добри отношения с Русия и ако имат пари да си плащат билетите :)

Не се влияй от изказванията на НАСА. С какво разполагат - само те знаят :) Проектите за новите ракети бяха нерационални. Похарчени бяха милиони, а резултатите бяха надминати от подобни проекти на частници.

Колко му е на американците да направят в някакво холивудско студио декори на Марс и да покажат на целият свят първите стъпки на тази планета,че и зелени или сини човечета могат да пуснат с новите 3D технологии.И без това за кацането на Луната се носи версията,че е снимано в студио.

Дрън-дрън!!Поживейте в скалите без атмосфера и гигантско налягане и тогава пишете глупости!!

Какво налягаве те гони....там атмосферата е толкова разредена..... Гравитацията е малко по-голяма,но това е друга тема.

Гравитацията на повърхността на Марс е около 2 пъти по-малка, вземи прочети поне малко преди да пишеш.

Е като няма атмосфера от къде идва налягането? Тто или е едното или другото!

при падането ти от Марс ,мозъчето ти се е понатъртило!!!

Какво гигантско налягане те гони бре,ти трябва да си много тъпа марсианка щом не знаеш какво е положението на твоята планета,но явно повече те дразни това че е мисия на американците а не на руснаците червена марсианска кратуно.