Опасните астероиди ще се унищожават с ядрено оръжие

Специалисти от НАСА са разработили специална технология, наречена HAMMER (чук), с която се цели да бъдат унищожавани астероидите в опасна близост до Земята.

Обратно в новината

Коментари - Опасните астероиди ще се унищожават с ядрено оръжие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не стане така, че вместо технологията Hammer (Чук) да ни спаси, да ни удари "Чукът на Бога", роман на А. Кларк! Който не го е чел, да го прочете! Кларк пише: Не е въпросът дали, а кога? Засега все още има време.

Американците мислят за народа си и планетата, а ватенките само как да направят поредния некачествен калашник.

Замислили са се за планетата, така както вълкът се е замислил как да опази агнетата в кошарата! Егати какви наивници все още се срещат!

Аз

Ъхъ... Щели да взривят бомба встрани от астероида, за да го отклонят. При което около 1% от енергията на бомбата ще върши работа. Демек - бомбата трябва да бъде 100 пъти по-мощна от необходимото. Голямо мислене е паднало... И аз така си мисля за разни работи, докат' седя на цукалото... Те, американците, са тъпи, разбира се, но не чак толкоз, колкото тебе, дето вярваш на тези глупости. Тъпа, некфа, пропаганда... Само дето целта не се знае. Най-вероятно - поредното изпростяване на населението, което да си мисли, че холивудският "Армагедон" е наука.

Много малко са астероидите, които биха реагирали на подобно оръжие.

Да се обаждат ако има проблем.

Всъщност, мисля си търсят причина отново да качат ядрени ракети в космоса под претекст на противо астероиден щит!

Каква е ударната сила на атомната бомба в безвъздушното пространство ? Сигурно по-малка отколкото на Земята.

Никаква! Може да начупи астероида, но не и да промени траекторията.

При ядрен взрив в космоса на практика няма да има ударна вълна, но за сметка на това топлинното лъчение от взрива ще изпари част от повърхността на астероида, а изпаряващите се от него газове ще подействат като ракетен двигател, и ще го тласнат в противоположната посока, т.е. ядреният взрив е способен да промени скоростта и съответно орбитата на астероида, и евентуално да го отклони от траекторията му на сблъсък със Земята!

Вероятността да бъдем погубени от Космоса е многократно по-малка от вероятността да направим това със собствени сили и средства.За съжаление нищо не ни пази от алчността на военно-промишления комплекс и слугуващите му политици.

Дотогава санкциите ще са преминали през Студена война в настояща ядрена зима. Тогава Земята ще е в поредният си 20000 годишен сън.

Интересно как това... "Крайната цел е да бъдем готови да защитим живота на Земята " се връзва с постоянните действия, бутащи ни към 3СВ.

Много интересна пресконфенренция на български специалисти, която ни кара да се замислим - оръжия или мирни мисии! link

Изстрелва се сонда до метеорита Копае се дупка в него Поставя се ядрена бомба в дупката Ако астероидът се върти се гърми в подходящ момент Реактивната струя от изпарената и разтопена скала ще създаде нужната тяга

"...Използването на ядрена бойна глава може да включва взривяване на бомба на известно разстояние от астероида с надеждата, че енергията от експлозията ще го накара да промени курса си." Това го казва физик! Уаооо! Ако липсва материална среда за създаване на ударна вълна остава - светлинно и радиационно въздействие. И какво ще направим на метеорита? Ще го караме да се усмихне и ще го снимаме. Дори няма да чуе че сме гръмнали нещо наблизо до него. Ех какви умни физици ще ни спасяват!

Сигурно си от традиционалистите като Жул Верн и разчиташ само на топа да стреля.Познанията му по физика на него са нещо като твоите.Ядрената енергия не се нуждае от някаква среда за да се предава.

Та казваш че 50 кила взрив във вакуум ще избутат астероид 25 000 тона. Да не послъгваш мъъъничко?

ударна вълна си има - когато се отдели енергията наведнъж и атомите се разхвърчават във всички посоки. Енергията на ударната вълна от въздуха от тях идва. То като го погледнеш нищо и никакъв атом ама хвърчи със скоростта на светлината и тежи за няколко хиляди атома(50 кила тритий за 100 мегатона, колкото голяма торба цимент) - зависи от енергията ;)

Абе още ли се намират наивници, които да вярват на тези глупости? Космоса и планетите са концепция, а не реалност. Последното място от което трябва да се информирате са мейнстрийм медиите. Не се оставяйте да ви правят на глупаци и да ви мачкат!

Така е, колега. Аз преди 2 години загубих близък приятел, който вярваше, че земята е обла - падна от ръба на края на земята в бездната...

Това е най-новата съвецка ракета , при която всичко е ТОЧНО !

новата ракета С500 се различава от старата ракета С400 само по това, че си има автономен компресор за надуване! старите ги надуват с компресор монтиран на зил 157 !

....съвеТСка..., а не съвецка аман от НЕГРАМОТНИЦИ в този саит.....

пише се и се изговаря сАвеЦка! Аман от НЕГРАМОТНИЦИ в този саИт... И не е Москва, а мАЦква! Не е Вашингтон, а Фашингтон. Не е САЩ а ФАЩ. Не е НАТО, а сатаНАТО. Не е Европейски съюз, а ЕврГейски съюз. Не е Русия, а паРаССея. Не е Путин, а ПуССин! Аман и още веднъж аман от НЕГРАМОТНИЦИ в този саИт...

отново в главната роля

не се бъркайте! военнокосмическите сили на негова височество ще отстрани проблема!

Специалистите от Холивуд отдавна са разработили тази технология.

Стига с тези разрушителни страсти. Земята е привилигирована планета понеже Бог е създаде да бъде годна за живот. И звездата ни е изключително кротка дори за класа жълти джуджета към който принадлежи. Истинската опасност на Земята е грехът подклаждан от Сатана, а не астероидите, защото ограбва настоящето и бъдещето ни.

че дори когато камъкът ковне Земята, пак ще ги плещиш същите простотии (или тогава ще обърнеш плочата, че това било "Божието наказание"... но каквото и да направиш, действията ти ще са все така неадекватни и безполезни).

че от роскосмос отдавна са турили ракети на спътници по нареждане на Путин

печалбари