Цветанов обвини РБ в некоректност към над 500 хил. граждани

Гласуването на реформаторите по въпроса за мажоритарния вот не е било коректно към гражданите, подкрепили искането за референдума, смята Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов обвини РБ в некоректност към над 500 хил. граждани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е "ПЪЛНОТО БЕЗУМИЕ" на Прослувутия закон за Референдумите. От къде на къде "персонажите" и явленията, които най-често ще бъдат засегнати от ПИТАНИЯТА в РЕФЕРЕНДУМИТЕ - ще определят кой от тях да бъде или да не бъде зададен. ТОВА НАПЪЛНО ОБЕЗМИСЛЯ РЕФЕРЕНДУМИТЕ - ВЪПРОСИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОМЕНЯТ!!!!!!!!!! Те трябва да са такива както са формулирани от 500000-ната подписка заявка з аРеферендум. НИЩО НЯМЯ ДА СЕ ОПРАВИ В ТАЗИ СТРАНА - или хващайте тоягите или терминал-2. За пореден път се ИЗГАВРИХА С ВОЛТА НА НАРОДА! "Свободата Санчо е на върха на бойното копие". "Докато има телета ще има и касапи".

Моля, някой който има възмозност да публикува в нет-а списък с имената на всички в този парламент които са гласували "ПРОТИВ" и "ВЪЗДЪРЖАЛСЕ". Благодаря!

Всички от герб ,които не са подкрепили референдума , имената със снимки ,та като ги срещнем да ги плюваме ,защото това са руските агенти .

Срам и позор за този парламент. И това ако не е доказтелство че ДПС управлява тази държава.... Ще трябва кръв да се лей, иначе няма управия...

Герб започна битката за избирателите на РБ...

боклуци от управляващата коалиция плюс ДПС!!! Използвам случая да попитам за пореден път ЗАЩО абсолютният престъпник Цецо Кумецо не е в затвора, а за пореден път учи другите на морал, без да притежава капчица такъв?

За 1 път съм съгласен със Цецо-Апартамента!

Абе и те играха на тука има, тука нема - особено за задължителния вот пак пристанаха на ДПС;о)

Нещата си идват на мястото. Всички партийки , които преиначават желанието на Народа за референдума - вън от НС. Дано този път хората запомнят за малко повече време истинските си предатели и да не повтарят гласа си за тях. Хора, помнете поне три месеца вчерашния ден!!!

Pesh0

Реформаторите , доказаха нагледно , че са новата партия атака . Новата резервна гума на ДПС .

Нали заради избор на кандидат, Кунева изгоря за европийския парламент. Как ще се съгласят!

Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога измамил .... стадо от вълци във овчи кожи, камък основен за да положи на лъжи святи, а ум човешки да скове навек в окови тежки! Соломон, тоя тиран развратен, отдавна в раят нейде запратен, със свойте притчи между светците, казал е глупост между глупците, и нея светът до днес повтаря - "Бой се от бога, почитай царя!" Свещена глупост! Векове цели разум и совест с нея се борят; борци са в мъки, в неволи мрели, но, кажи, що са могли да сторят! Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша със вяра: мълчи, моли се, кога те бият, ..... Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува! ..... кипи борбата и с стъпки бързи върви към своят свещен конец... Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"

То пък Цветанов една стока....пази Боже!Присмял се хърбел на щърбел , вземи единия удари другия!От десни в управлението избирателя накрая побеснява !Десни , десни - кучета бесни!Време е за голяма метла и яво-либерално управление ...БЪЛГАРИНО , недей спа!

Как се чувствате сега гои. Никакъв мажоритарен избор. Не разбрахте ли че нямате избор. В калтааа.

Реформаторския блок се отнесе коректно към 4,5 милиона пълнолетни българи неподписали искането за референдум по нескопосаните въпроси предвидени в него от недоразумението Плевнелиев. Това едно правилно решение на блока и така трябва да работят и занапред.

КУ-КУ-КУ-КУ-КУ-КУ-КУ-КУ

Хохохоохо;о)))) А защо тогава вдигаха толкова врява при събирането на подписите?! И защо сами се подписаха в същата подписка?;о) ОЛЯХА СЕ РБ - за втори път, след клякането за съдебната реформа!

Гласуваш за Реформаторския блок - получаваш Реформаторски блокаж!

Не мога да разбера защо някои (в т. ч. президентът) упорито твърдят, че мажоритарният избор е избор на личности. Това твърдение е меко казано подвеждащо. Мажоритарният избор е избор измежду по един кандидат от партия в избирателен район. Самите кандидати са определени от ръководствата на партиите. На практика изборът е силно ограничен и предварително цензуриран. Независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, имат дори по-малък шанс отколкото при пропорционален избор, тъй като един кандидат при мажоритарен избор е избран, само ако е пръв по подадени гласове в съответния избирателен район. Това, което е сигурно за мажоритарния избор, е, че той изкривява резултатите в полза на големите и регионално представените партии. От друга страна една пропорционална система със силно изразена преференция дава много по-голяма възможност да се гласува за личности, като при това всяка партия получава представителство, съответстващо на броя на подадените гласове за нея.

Горскио, подобни трактовки на т.н. "преференциялната" пропорционална с-ма са "дъвкани", "дъвкани" много пъти. Не работи - партии пак нагласят свойте хора! Само при мажоритарната система, колкото много недостатъци да има, се изправят деин срещу друг ЛИЧНОСТ срещу ЛИЧНОСТ. Всеки от тях с собствена или партийна платформа! Така е хората могат да "ИЗБИРАТ"!

ЧЕСТИТ РЕФЕРЕНДУРУМ!

Ясно е, че всички разчитат на лумпенизирания си електорат. И всеки се опитва да придърпа още хора към него. Никой от политиците не разчита на основната маса умерени трезвомислещи хора. А точно те не ходят да гласуват. Защото ако отидат, ще стане много интересно. И всички са доволни от статуквото-алчни и страхливи политици от една страна и мързелив и глуповат народ от друга страна.

Вижте как гласува ГЕРБ! Първо за, после против! АКО ИМАТЕ АКЪЛ НЕ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ ДА ИМА ЗА ГЕРБ! Някакви реформи се правят благодарение на РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК, въпреки ГЕРБ и БОСТАН!

РБ = ДПС

Шилo

РБ умря! Лека му пръст!!! ------------- Предадоха малкото демократи в тази измъчена държавица! Анатема!

Орешарски им провалил референдума. Тия нормални ли са?

Къде са момичетата и момчетата от ПРОТЕСТНА МРЕЖА? Къде са окупаторите на СУ? Къде са? Или #кой?

Еми, спряха ни финансирането...

Мануел

Като за нищо не ставате и сте неефективни и наливате вода само в мелницата на конкуренцията

БОРБА В тъги, в неволи, младост минува, кръвта се ядно в жили вълнува, погледът мрачен, умът не види добро ли, зло ли насреща иде... На душа лежат спомени тежки, злобна ги памет често повтаря, в гърди ни любов, ни капка вяра, нито надежда от сън мъртвешки да можеш свестен човек събуди! Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. И на обществен тоя мъчител и поп, и черква с вяра слугуват; нему се кланя дивак учител, и с вестникарин зайдно мъдруват, че страх от бога било начало на сяка мъдрост... Туй е казало стадо от вълци във овчи кожи, камък основен за да положи на лъжи святи, а ум човешки да скове навек в окови тежки! Соломон, тоя тиран развратен, отдавна в раят нейде запратен, със свойте притчи между светците, казал е глупост между глупците, и нея светът до днес повтаря - "Бой се от бога, почитай царя!" Свещена глупост! Векове цели разум и совест с нея се борят; борци са в мъки, в неволи мрели, но, кажи, що са могли да сторят! Светът, привикнал хомот да влачи, тиранство и зло и до днес тачи; тежка желязна ръка целува, лъжливи уста слуша със вяра: мълчи, моли се, кога те бият, кожата да ти одере звярът и кръвта да ти змии изпият, на бога само ти се надявай: "Боже, помилуй - грешен съм азе", думай, моли се и твърдо вярвай - бог не наказва, когото мрази... Тъй върви светът! Лъжа и робство на тая пуста земя царува! И като залог из род в потомство ден и нощ - вечно тук преминува. И в това царство кърваво, грешно, царство на подлост, разврат и сълзи, царство на скърби - зло безконечно! кипи борбата и с стъпки бързи върви към своят свещен конец... Ще викнем ние: "Хляб или свинец!"

Си остава актуален след толкова -години. А родните полит-нефелници така и не могатда осъзнаят какво ги очаква.

ivo10

Да не съм чул повече от депутат думата ДЕМОКРАЦИЯ и демократични ценности.

ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СТЕ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ,КАТО СЕ ДОКОПАТЕ ДО ПАРЛАМЕНТА И СЕ ЗАБРАВЯТЕ. ЗА КАКВО ЛИ НИ Е ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ? ПО ДОБРЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА.

Няма как да се смени политическата и икономическата среда в България с наличните избиратели.:)

Който е очаквал от реаниматорите някаква коректност, е много наивен да не река, прост човек. Трябва да си много тъп, ако не си разбрал, че тяхната основна цел е да се докопат до държавната ясла. И го постигнаха, въпреки очевадната липса на професионализъм и компетентност.

Коректност към кого? А иначе знаем, че за реформаторите гласуват само най - умната част от избирателите.

Ако и сега гласуват за тях, значи са най-глупавата част. То не беше #кой, то не беше голи гърди, то не беше ............. и какво? Въздържал се? Против? Против кого си бе, жалки представителю? Против мен ли? #ОСТАВКА #ОСТАВКА #ОСТАВКА

БОСТАН СЕ КРЕПИ НА ВОТОВЕТЕ НА РОМЛЯНИТЕ И РАЯТА .... ... А ГЯУРИТЕ НЕ ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ ..... ЗАТОВА ГЕРБЕРАСТИТЕ И ЧАЛМИТЕ ГЛАСУВАХА ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ :))))

Реформаторите помирисаха аромата на парите и паднаха в капана на ДПС! На следващите избори са заличени!За съжаление никой няма да им търси сметка а те вече са милионери!

Нито " реформаторите" / те са гола вода,като юристи/,нито гл. прокурор /стар ,изпечен манипулатор/,желаят промяна към нещо по добро за хората.Просто се борят за промяна на позициите си във ВСС,който в едни случаи е тояга, а в други -морков.Реформа може да стане единствено, ако още от утре започне да се прилага закона еднакво спрямо всички и който не го прави- един шут и в частната юридическа практика.Но ,щом опряхме онази кривата да измисля нови органи за борба с корупцията и боко си трае,значи направо сме здали багажа!

За мажоритарно не знам, но наглостта със задължителното гласуване вървете да си я налагате в Сибир или където искате, не тук. Аз не гласувам. Като ми предложат избор, може и да почна. Когато достатъчно много хора проумеят това просто правило ще им се наложи и да ни предложат избор - и сме близко до тая цел, по-близко, откокото много хора си мислят.

goose

Когато достатъчно хора не гласуват на политиците пък хептем няма да им дреме - на тях не им пука с колко от гласовете са избрани, пука им само, че са избрани. И благодарение на такива като теб чакат някой да им даде нещо имагинерно, дето да ги заинтересува, ДПС си развяват коня подкрепени от твоето негласуване и си правят каквото си искат - техния електорат гласува задължително :-)

Напуснах БГ още 92 година. Преди година постоях за малко в страната и не съм възхитен. Нищо не е мръднало, няма развитие, няма икономика. Поне 90-те хората имаха надежда, а сега и това нямат. Безпътицата и бедността са навсякъде в БГ.

Нали отвориха границите и си имаме вече демокрация. Които ни му харесва да не се връща.

ДОЛУ плEVNелиев!!! КОЙ от комсомолец стана капиталист? Роско. КОЙ има офшорни фирми, които внасят данъци в чужбина, а не в България? Роско. КОЙ има вила до Черно море в забранената зона? Роско. КОЙ се среща в потайни места по тъмни доби с шефовете на ЕРП-тата? Роско. КОЙ чете от листче, дадено му от американското посолство? Роско. КОЙ се опълчи първи срещу възвръщането на Крим в Русия? Роско. КОЙ подстрекава за война с Русия? Роско. КОЙ към четирите американските бази у нас: Ново село, Безмер, Граф Игнатиево и Айтос предостави на НАТО и базите Корен и Шабла? Роско. КОЙ превърна България в окупирана територия на янките? Роско. КОЙ единствен от Европа отиде на коронясването на турския фанатик Ердоган, който претендира за български земи? Роско. КОЙ не смее да каже, че сме се освободили от турско робство? Роско. КОЙ дарява народни пари за киевските престъпници, а не дава пари за българските деца? Роско. КОЙ работи срещу интересите на България? Роско. РЕФЕРЕНДУМ ЗА СВАЛЯНЕТО НА плEVNелиев!!!

Всеки който злослови с изкривени лъжливи понятия това в Европа го смятат за Подлост, а автора за Подлец, а ако е срещу държавен глава той е Враг на страна и народ и... или за Северна Корея... Извода е ЛУСТРАЦИЯ по чехски ...

Професоре ,а "Врагa на страна и народ" в кой демократичен лагер да го пратим :))

А с новата цена на тока от 1-ви август какво става, или темата не е особено удобна за управляващата коалиция от мафиоти?

Електронното гласуване ВИНАГИ ще се манипулира в банановите републики в името на победата на демокрацията. Каквото и да ви говорят! Те на госпожа Меркел и слухтяха телефона както загрижен татко прослушва телефона на щерка си тинейджърка, каято се е прибира чат пат надрусана и му обяснява че е изпила половин бира щото била много жадна.

Е кой вид гласуване не е манипулиран в БГ та виеш. По 50 лева на калпак в комисия - нищо пари - и можеш да имаш всякакъв резултат. При електронното парите ще трябва да идат другаде - но и по-лесно могат да се издънят манипулирайки го и да оставят следи без да се усетят.

Много тъпи въпроси за референдум! Нито един няма смисъл. - да питаш хора, които не гласуват, искат ли да гласуват задължително?! - да питаш, дали да има мажоритарен елемент, е все едно да питаш, да остане ли сегашния модел. - да питаш, може ли да се гласува дистанционно, е все едно да питаш, искате ли всички, които искат да гласуват да имат това право.

ГЕРОИТЕ НА ПРЕХОДА КОИ СА? КОИ СА МЕНТОРИТЕ НА ВЛАСТТА? ОТ ИМЕНАТА ИМ ЧОВЕК ГО ВТРИСА! ОТ ТЯХНО ЧУДО ДНЕС СМЕ В ПРОПАСТТА! Гладна зима на Луканов ни подготви много рано за демократично време. Виденов ни тръшна бреме! Костов ни приватизира, сякаш бяхме скара-бира, а не правова държава. Дявол здраве да му дава! После царят ни измами. Без дори да се засрами, грабна царските имоти. А Първанов ни окоти коалиция от трима. Свиреше Станишев прима. Царят в сянка и Сокола търсеха теле под вола. Помним Желев и Стоянов, дабъл Гоцето-Първанов, Филип, Беров, Софиянски. Пропищя народът кански! Виц: "Братя, не купувайте! Търпете и гладувайте!" - от Попов. Е и с Инджова, щрак - картинката готова. Някои от тези хора трябва май да са в затвора. Но, уви, това не става! Мафия ни управлява! Корумпира се страната! Яко яхна ни лъжата! Връхлетя ни като хала Бате Бойко-Генерала! Преходът демократичен, хем трагичен, хем комичен, продължава и не спира. Глупост лесно не умира! Уж строят се магистрали, домове и спортни зали, а пари не се намират. Хора днес от глад умират! С нови кръпки по кожуха бедният народ ще духа да се стопли тази зима. Докога ли ще го има? БОГАТИТЕ ВСЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ, УВИ, ПО-БЕДНИ! БЪЛГАРИЯ ОТ ВЛАСТ СИ ПАТИ! ЗАТУЙ В ЕВРОПА СМЕ ПОСЛЕДНИ!

Последни сме в Европа защото: - Завет на БКП "да превърнем по- литическата власт в икономическа и КРАЖБИ от ДМА... над 100милр - Завет 2".. и Бедност за народа за да има Носталгия по Соца на БКП Изхода бе ЛУСТРАЦИЯ по чехски..

бе неграмотнико!

мишоците от РБ /Костовите изтърсачета/ ги е страх от мажоритарен вот. Май има защо.

и всичко започна с един провален референдум филм 1 началото хвана ли Ви шубето:)

Играят си театъра, но факта си е факт: Дори и най-слабото намекване за пряка демокрация, такава каквато елените са я създали, кара нашите депутати да стягат редиците и дружно да попарват надеждите на народа, че нещо може да зависи от него в тази т.нар демокрация.

доколкото разбирам част от депутатите подкрепят пълния текст за референдума. така че, бъди по-специфичен кои е утрепка!

ГЕРБ и ДПС постоянно си разменят къси пасове, но виновни за всичко са РБ!

РБ обвини Цветанов, че не е на мястото си при бай Ставри.....

Ами дошъл им е акълът на РеБе - най-после осъзнаха, че мажоритарните избори са вредни, защото мажоритарните мандати ще се разпределят между ГЕРБ и ДПС, както през 2009-та.

измекяри ще останат в бг измекяри:)

А Цветанов как ще обясни, че 30 депутати от ГЕРБ не подкрепиха задължителното гласуване?

Цвъки пак лъготи от събраните гласове за т.н. референдум "Близнашки" се оказаха фалшиви и за това нямаше референдум.

Sm3hurk0

Излишно харчене на пари е този референдум ! Тези, които са отлюспили държавата и не ги интересува ( то не че държавата се интересува от гражданите си ) им е все едно дали ще може да се гласува по електронен начин, защото те , така или иначе няма да гласуват ! Един въпрос към всички : С какво ще допринесе този референдум за благосъстоянието на народа ? Според мен с нищо няма да допринесе! Ако беше минал номера със задължителното гласуване, тогава щяха политиците ни да спят по-спокойно и да имат изгода от субсидирането.

ще допринесе с това, че хората ще имат повече смелост да искат референдуми, а това се смята за вредно за "демокрацията" на диктаторите, дори "великата" меркел е против. . факт. те не искат ние, тез, които им плащаме за да тлъстеят, да управляваме, а те искат да си покраднюват на спокойствие и да прокарват законите на концерните и банкерите, на които в действителност служат. до тук ясно?

Ами,тоя Цоцо Цветанов не беше ли осьден на 4 години затвор,и делото вьрнато за преразглеждане , не значи ли че все още е ОСЬДЕН ?

Руската агентура в парламента е против референдума и промени в конституцията , защото не искат живота в България да се подобри.

Ей пропуснал си да си изпиеш розовите хапчета бе!Нещо не си на тая планета май?!

никсън е прав и много точен. Колкото и да се криеш, накрая влизаш в очите на хората. Дори да има "конфиденциално", "строго секретно" и "don`t copy" - пак накрая ще се разбере. никсън е прав!