Референдумът ще бъде само с въпрос за електронното гласуване

Парламентът реши да има национален референдум с въпрос за електронно гласуване.

Обратно в новината

Коментари - Референдумът ще бъде само с въпрос за електронното гласуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дистанционното, електронно гласуване дава реална възможност изборните резултати да бъдат манипулирани и дори предварително зададени от няколко гениални хакери с каквито службите на големите геополитически сили без съмнение разполагат.

Отново 240 негодници се подиграха с народа,защото се смятат за богопомазани. Давай Слави с теб сме и ще подкрепим подписка за истински референдум ,защото е време да покажем,че не сме рая за каквито ни смятат а свободомислещи хора.

Може да родят само болни мозъци! Или банда та мошеници от НС + Чехльо Офшорков барабар правителството на Боци!

С ДВЕ РЪЦЕ ЩЕ СЕ ПОДПИША ПОД ПОДПИСКАТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ СЪС СЕДЕМТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ СЕГА ДА ЗНАЯТ НАШИТЕ "УПРАВНИЦИ", ЧЕ ЧЕРВЕНИЯ КАРТОН Е В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА . 240 БРОЯ ПЪЛНИ ЦИРКАДЖИИ, ПРОДАЖНИЦИ,РОДООТСТЪПНИЦИ,ПОДЛЕЦИ,КРАДЦИ,НАГЛИ ЛЪЖЦИ И ......НЯМА ДА МИ СТИГНАТ ЕПИТЕТИТЕ

Истинския въпрос е: Трябва ли енергетиката и банките да са частни. Т.е. да продължават да ни мамят.

Електронно гласуване става само с електронен подпис или нещо такова. А то струва около 65лв. Нали разбирате, че хората които си го купят ще са символичен брой. Така че даже и прието на практика няма да сработи в близките години. А когато сработи ще го отменят. Затова тия фарисеи толкова лесно го приеха.

подмяна на жизнено важният въпрос за Енергото и Топлофикация.

Референдумът би трябвало да е по въпроса дали да свикваме ВНС или не! А ни занимават с глупости, само да не е по същество. ОСТАВКА!

240 наглеци ни плюят в лицето 25 г.! Военно положение и народен съд, това е решението!

Комунистите се уплашиха от задьлжителното гласуване, тогава купените им цигански гласове се неутрализират...... Циганизацията на Бьлгария тече с пьлна сила, най-печеливши от това разбира се са циганските партии БСП и ДПС.......

То разсъжденията ти се плъзгат по повърхността. Вече имаш виновник, няма нужда да мислиш. Жалко че все повече стават такива българи като теб.

Пак се осраха депутатите ни. Каквото им каже ДПС и това и правят, защото явно нямаме кадърни политици... само едни прости мутри. Така и не разбраха, че няма страшно в това да управляваш интелигентни хора- те носят приходи, но ДПС са за тъп и с промити мозъци електорат/ така ги държат в подчинение/, а нашите прости кратуни решиха, че е по-важно да вземеш някой лев от ДПС отколкото да защитиш останалото население. Тъпи, прости и страхливи мутри ни управляват!!!

Гласуването е личен акт - не е приумица извършването му в "тъмна" стаичка. Електронното гласуване трябва да гарантира гласуването да си остане личен акт. Огромна част от хората с право на глас (НЕ САМО цигани) се нуждаят от непосредствена помощ за работа с компютър и - разбира се, за електронното гласуване. Не може и да се мисли за "личен акт" при това положение, т. е. референдумският въпрос е НЕДОСТАТЪЧНО коректен.

Защо слагате минуси? Та как ще се гарантира, че зад гласоподавателя не е застанал някой, който държи да види как ще се гласува, или даже и този някой да помогне за гласуването? Големи шарани сте, с бастун да ви ловят!

Поредният успешен начин да откажат нормалните избиратели да гласуват....

Тия ни правят на балами. Не са подкрепили задължителното гласуване по заповед от Доган явно. Това беше най- истинския въпрос за референдум. Лелеееее как ни хлъзнаха - сега когато хората са отпуск и няма кой да протестира. Значи пак ни прецакаха и сега спокойно ще си топят мазните гъзове по баровските курорти. Айде да ги изселим бе хора.- ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ ИНАЧЕ ТУРЦИТЕ СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ НА НАШАТА ЗЕМЯ

абе ти нормален ли си защо трябва да те задължават със закон да гласуваш като си толкова обезпокоен са съдбата на нацията ще си отидеш сам да гласуваш ако ли пък не ти пука и да те задължат какво ти пречи да пуснеш невалидна бюлетина и пак вотът няма да повлияе на турските орди?

Защото политиците купуват гласове брат, но цял народ- не биха могли да купят. За сегашното статукво- единствения честен изход беше електронното гласуване- до като се оправим

А Сега - да Видим Отговорите на Всички-Ни на ФорсМажорното : - Сте ли ЗА Реално Стартиране на Двустъпковата чрез електронното Мажоритарно гласуване ?

Мда-а-а...Искра Фидосова я няма отдавна, но фидосовщината в Герб си остана... Е, като сте такива тарикати, другари от Герб, и изеб*хте даже вашия си президент, платете този "референдум" от собствения си джоб - а не да се оплаквате, че, видите ли, една трета от герберите ги нямало (както обикновено), пък пултовете били виновни, и изобщо да се опитвате да ни качите на джанката!

Въпросът "Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?" все едно че е формулиран от ББ, известен със слабите си познания по български език и граматика. Чудя се обаче как например грамотният даскал с имена по рождение Лютви Ахмедов Местанов, преименуван на Лютфи Местан, не съзря нещо нередно. Защото даже един учител в началното училище би написал, например: "Подкрепяте ли предложението /или идеята/ част от народните представители да се избират мажоритарно.

Ето как, уважаеми дами и господа, ни продадоха един ненужен референдум. Първо референдума щеше да включва все хубви и патриотични предложения: да има мажоритарен вот, да гласуват всички българи и най-накрая: да се даде шанс на нашите "потомци" в чужбина да участват чрез електронния вот. Накрая обаче: изненадааа! Само решението за електронния вот "мина". Сега искам да ви припомня една ситуация от изборите в САЩ през 2000 година, щата Флорида, когато Буш изненадващо спечели. Всички знаем както последва след това, чак до световната икономическа криза през 2008 г. а последиците от "мироопазващите" акции ги берем и до днес със заливащите ни пришълци от Афганистан и Ирак. Сега си помислете добре дали ще гласувате "ЗА" електронния вот.

Електронното гласуване може да се въведе като опция и без да се харчат пари за референдум! Защо не попитате хората дали да се въведе образователен ценз, ростоянно местожителство на българска територия и писмено вледеене на български език от гласоподавателите?! Защо за шофьорска книжка се иска основно образование, а за право на вот - не? Мажоритарният вот и отзоваване на депутати, които се отцепват от групата и забрана да остават "независими" в парламента са много по-съществени въпроси, по които българските граждани следва да се произнесат на референдум.

Въвеждането на образователен ценз и задължително писмено владеене на български език не необходимо, ако се въведе машинното гласуване в баварски вариант - машина с голям дисплей и няколко падащи менюта. Това моментално ще отсее и неграмотните, и незнаещите български...хеле пък ако се въведе и изискването за задължително средно образование, ужасът (за някои) ще е пълен. Но бъди сигурен, че мазните трътки в НС няма да приемат такова изискване и посмъртно - защото те разчитат най-вече на слабограмотния тъмнозелен електорат, и отпадането на същия този електорат ще направи изборите абсолютно непредсказуеми!

Изборитеса в неделя интересно ми е колко олигарха ще ви накарат да гласувате под строй хахаха при положение, че половината от форума сигурно са безработни и непълнолетни !

АКО ИМА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА МАФИЯ И МАФИОТ ,ТОВА ЗА БЪЛГАРСКИЯ СА ПАРЛАМЕНТ И ДЕПУТАТ . И ЗА КАКВО ВИ ПЛАЩАМЕ ?

Не е даже нужно да се плаща, те сами си го вземат, та и отгоре.

Твърдо НЕ.Прочетете или ако разбирате английски гледайте в ю тобе - интервю с Аарон Русо. всики знаят че БГ си има ЕГН и ЕСГРАОН - търси се начини да не се знае кой гласува и да се нагодят резултатите както те си искат и з акогото искат. Стига сте били роби - събудете се рая

Неграмотните като теб не бива да бъдат допускани да гласуват. Хора, за които държавата троши пари да ги образова, а те не искат да и върнат жеста с един вот - такива хора са неспособни да преценят какво е полезно за тях и какво не.

не грамотния си ти ...

!!!!!!!!!!Всеки народ има правителството, което заслужава. Жозе дьо Местр!!!!!!!!!!!!!!!

Правното основание за предходното ми мнение е: КРБ Чл. 158. Великото Народно събрание:4. решава въпросите за изменение на чл. 5, ал. 2 и 4 и на чл. 57, ал. 1 и 3 от Конституцията ; Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа.

А тия дето от години са в чужбина знаят ли за какво да гласуват и дали ги интересува,или наште идиоти ще се погрижат -чрез измама както става в САЩ

Много добре знаят драга, защото с очите си виждат какво е там навън и чуват отзвука от това какво се случва у нас...

Браво !

Политиците в парламента са п*тки. Само революция е решение за тази измет.

"...2. "Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и националните референдуми?".." Разберете- политиците ИЗЛЪГАХА всички граждани, че този въпрос може да се реши чрез референдум! За да се случи това, трябва да има закон за свикване на ВНС/ Велико Народно събрание/, защото трансформацията на едно лично субективно право в правно задължение става САМО чрез ВНС!

+++...+++...+ !

Ето нещо което и без референдум може да стане.Трябва да стане. Да не се допускат до гласуване лица с двойно гражданство. Не може две майки да имаш,нали.Да се определи какъв е! Двойното гражданство носи някакво предимство-значи трябва да има и компенсация на това предимство.

Аз като имам двойно гражданство и живея 9 месецав годината в бг според теб нямам право да гласувам и имам много преимущества само не се сещам какви точно освен, че ходя да работя в чужбина за да харча парите си в БГ. Точно благодарение на тези които пращат пари в БГ все още съществува тази умряла държава а не на тези където се усигуряват и плащат данъци на минимална работна заплата а изкарват в пъти повече !

дкми

Не трябва да гласуваш, да. Всеки, който не живее постоянно в България не трябва да гласува, защото той не живее тук, и не трябва да има право да определя нищо, което ще се случва тук! Най-добре да си седи където е, да мие чинии и тоалетни, и да обслужва клиентите си в макдоналдс, а не да мисли за гласуване.

Всеки който Има Българско ЕГН - Е Българин/ка !!! ....а Поради ВОНЯТА, която 'наште' Нонстоп оркестрират у Нас : --> Реалното Участие на Глобалната-Ни Диаспора - Е Задължително-и-Неотменимо.

дкми

Приеме ли се дистанционно и електронно гласуване - жална ни майка! И пак, ДПС победи: отпадна задължителното гласуване, което щеше да е край за тях. Ама за сметка на това - имаме електронно. Настана рай за купуваичте на гласове! Рай и за шефовете, които задължават служителите си да гласуват за определени хора. До тук беше тайната на вота... вече манипулацията на резултатите ще бъде повече от елементарна. ТОЙ си купи държава. Дано умре, преди да стане това, което е намислил.

На бабите показваме клавиатурата и им показваме: 1-Иван,2-Драган .... Тя казва :този е моят и може дори сама да натисне.Ако и това не разбира,съжалявам но въобще не трябва да я мъчим да гласува.

дкми

Тук бабите нямат нищо общо. Това се прави с цел контрол и манипулация. Така винаги ще се знае кой за кого е гласувал, както и манипулацията на изборите става лесна като детска игра... може дори да се манипулират в реално време, докато гласуваш да се подмени вота. Не знам какъв софтуер ще ползват, но вероятно ще е американски, а там знаем как стоят нещата.

Нали това ще ликвидира тайната на вота. И кой ще гарантира, че въобще тя е натиснала копчето, а не някой друг? Ти въобще можеш ли да мислиш? Ето заради такива тъпаци тънем в мизерия вече 25 години.

баба ми е на 80 и й е много трудно да отиде до урната да гласува. но аз като неин внук мога да й помогна да гласува от моб. ми телефон.но тя дали въобще ще разбере за кого съм пуснал гласа й ,със сигурност не.а ако шефа донесе лаптоп на работа ,дали ще гласуваме под строй ,или ще ни уволни със бой.престанете да мислите тъпотии, поне малко помислете, ако не си отидете

Чрез вирусната програма Chew Bacca хакерска мрежа е успяла да свали данни за 49000 банкови карти в 11 държави. Експерти на RSA First Watch са констатирали, че от 25 окт.2013 г хакери са откраднали данни за 24 милиона банкови транзакции. Та питам - кой и защо драпа за електронно гласуване?

Е па нема нужда от тоз глупав референдум(Това за елекронното гласуване може и без референдум да се реши само с поправки в закона.

Това решение на Народното (Народно ли?) събрание, си е жива подигравка: 1. Подигравка с Българския народ (уж, суверен)! Защото излезе, че той НЯМА право да се произнесе по първите два въпроса - депутатите си ги запазиха за себе си, т.е. иззеха правото на суверена; 2. Подигравка с Президента. Независимо дали се казва Плевнелиев, или Пеевски. Подигравка с институцията "Президент". Защото обезсмислиха предложението му за темата на Референдума, до най-безсмисления въпрос в него. Той, Плевнелиев и без това го беше окастрил до степен на безсмисленост - депутатите просто го направиха смешен. Резултата: Депутатите показаха на Българския народ, че може МНОГО ДА МУ СЕ ИСКА ДА ИМА ПРОМЯНА, НО ДОКАТО ТЕ СА ТАМ И ФИЛТРИРАТ НЕГОВИТЕ ЖЕЛАНИЯ, ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ. Същото се получи и със съдебната "реформа", и със здравната "рИформа", и... ...И така ще бъде със всяка следваща промяна - макар и нищожна, след като им е неудобна и нежелана. Благодаря, господа депутати! "ВКУПОМ СОГРЕШИХТЕ и ВКУПОМ НЕНУЖНИ СТАНАХТЕ!" - независимо кой-как е гласувал! Никой от вас резлно не иска промяна. Защото вас ще ви няма там. Колкото по-скоро, толкова по добре. Иначе нас ще ни няма.

Ако съм на мястото на Прецедента, хвърлям оставка и заминавам на гръцката си вила. Там ще наема млади африканци за градинари и ще си живея живота. Българите не ме заслужават. Точка! п.п. Роско, как допусна такъв мега провал? То е ясно, че ДС ти скроиха капата, но къде е ЦРУ, къде е Мосад, къде са албанските служби? Питам аз и отговор не чакам.)))))))

Струва ли си да похарчим толкова пари,за да научим отговора?

Добре де, ква ви е драмата с електронно гласуване, на референдума? И изборите ако са по електронен път, ще е най-добре

"Драмата" на електронното гласуване, ли? 1. Масово гласуване за ДПС и от чужбина. 2. Масово гласуване по команда на работещите за олигарсите. 3. Масова подмяна на гласовете всеки би могъл да гласува и от мое име, без да ме уведомява. 4. Над 90% избирателна активност. Имитирана. 5. Следващият парламент ще представлява ГЕРБ и ДПС. Останалите продукти на БКП, включително и БСП, ще подсмърчат на жълтите павета. А президентчето ни го пуснаха за димна завеса.

Това само доказва ,че ГЕРБ и ДПС управляват България

Няма да гласувам.

КомунизъмА пак надделя над клетия БГ м..... народ !

Въпроса се свежда до : Ще ни дадете ли по-голяма възможност за фалшифициране на изборите?

Ами на балотаж ако останат предателите от Атака и ДПС при задължително гласуване кои да избера? Турските предатели или руските?А аз не съм за задължително гласуване...не е приложимо в европейска демокрация.В Русия става..там разстрелват опозицията още преди избори.

Ако на балотаж останат ДПС и АТАКА,ти като виден соросоид,гербераст,реформатор,или патриотар трябва задължително да гласуваш за ДПС. Ислямистите и соросоидите са най-голямата комбина срещу Православния Свят!

При тези несменяеми изроди аз съм против електронното гласуване, защото то много ще ги облекчи. Поне нека се потрудят да влачат чувалите!

Аз имам по-добро предложение. Дано САЩ успеят да подкокоросат тези изроди(които освен,че са изроди,са и изключително прости и тъпи) да обявят война на Русия. Та да си решат въпроса кардинално! И те и гнусните им кланове до девето коляно!

добре си научил "опорните точки"... Браво! 6+ Бегай сега на Врабча, 1 за нови... и за някой лев - няма да стоиш гладен, я!

Багаине, Багаине , еничарине, бегай за рублите, че свършиа

За мен този парламент изчерпа своите възможности (по-скоро невъзможности) Не успяха да прокарат важната съдебна реформа, във формата, който щеше да внесе малко прозрачност и яснота в т.нар ВСС. Това в новата му форма ще си мине като куха реформа, без смисъл и само политиканство. Беше ми останала надежда за референдума, че ще можем да гласуваме за важните въпроси, които са дефинирани, "изненадващо" 2 от тях отпаднаха... това правителство трябва да си ходи !!! ОСТАВКА !

Има по-важни и належащи въпроси за референдум от тези, които ни пробутваше президентчето. Да се намали броят на депутатите. Да се избират само мажоритарно. Да се въведе двегодишен мандат на всички изборни длъжности. Възможност за отзоваване на депутатите по всяко време. Намаляване на субсидиите на партиите. Образователен ценз за избирателите. Може и други "нововъведения".

Каквито и да бъдат резултатите от референдума, далавераджиите пак ще опорочат всичко и ще обърнат нещата в своя полза.

Тоя Радан нещо почна да намирисва... жалко, беше последната ни надежда...

А дали ще може да се гласува с нотариално заверено пълномощно и ... ако е задължително, ще се даде ли възможност за принудително изпълнение чрез ЧСИ, както и възможност да се гласува от банкомат?

Бойко ще иска ново гласуване. Ще стегне герб редиците в парламента. Ще си поиграе малко с реформатори, патриоти и абевейци и накрая с тежката артилерия ДПС ще играе още малко театро. Накрая ще се опита на бял кон да тръгне към президинтството! Сега все пак сме премиерска република!

Боко няма да иска ново гласуване, защото от другия край на БОСТАН-а не искат задължително гласуване и мажоритарен избор. Това, че се обявиха за 100 % мажоритарни кандидатури е блъф - смятат, че народът ще гласува против Предложението на ДПС-то и така ще ги оттърве от мажоритарния вот.

Ще се улесни купуването на гласове. Ще стане честно - гласуваш пред мен - плашам ти. Ура, другари/аркадашлар/господа! Само има едно усложнение - не знаем резултата от референдума.

Гласовете от Европа и Америка не могат да се купят.

А тия дето от години са в чужбина знаят ли за какво да гласуват и дали ги интересува,или наште идиоти ще се погрижат -чрез измама както става в САЩ - ю тобе - интервю с Аарон русо

Знаех си аз, и го предвидих. Ще се прави референдум, но по указанията на Боце. А то ще бъде само губене на време, както при предишния за Белене. Сега има някакъв шанс да мине, ако е заедно с местните избори обаче. Иначе няма да се съберат 50% гласували. А въпросът е безсмислен и манипулативен: 3. "Подкрепяте ли да МОЖЕ да се гласува И ДИСТАНЦИОННО по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" Ако стане закон и се спазва, значи трябва да се осигури система за гласуване извън секциите, как ще стане това още на никой не му е ясно. Обзалагам се, че и след 10 години пак ще се дъвче същата дилема. А за манипулации и откачени програмисти, това е любима тема.

ясно е като САЩ - ю тобе - интервю с Аарон русо