Три предложения за промени в ИК прие правната комисия в НС

Парламентарната правна комисия прие на първо четене три от предложенията за промени в Изборния кодекс, а други девет бяха отхвърлени, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Три предложения за промени в ИК прие правната комисия в НС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак не разбрах - квадратчето ще участва ли на балотажа?!?!

Мдааа, промените са направени така, че да защитят управляващите, които очевидно ще разчитат на турските гласове. Бостана вирее много добре. Мутрата премиер разчита за властта на партии, които ходят на инструктаж при Ердоган. Хора, гласувайте!

Убиват ни соросоиди политически слуги на чужди господари. Тровят ни с ГМО, затриват българското. Внасят талибани, защото бащите ни били менте и от никъде, които талибани утре ще затрият децата ни. Ако се противим, НПО-тата заплашват и съдят. Подменят историята, робството стана владичество, турците османци, а живота под ислямски ярем бил толерантно съжителство. Единствената приятелска и братска страна направиха върл враг. Утре ще узаконят еднополовия разврат. Убиват ни. Подменят стойностното с лъжа, живота с отрова. Срам ме е. Безпомощен съм. Дано дедите ни простят че изпуснахме и загубихме Родината. Българино, събуди се!!!!!! Подкрепете> ВМРО,АТАКА,НФСБ или България УМИРА!!! Дерзайте БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!

Е, пък ти! Я си спомни преди 20-30 г. как родителите и дедите ти (а може и ти самият?) отиваха да гласуват под строй за БеСеПето на А. Луканов, А. Лилов и ген. Семерджиев и/или за СеДеСето на Ф. Димитров и И. Костов (също от ДС) и за цялата пасимина, заедно със създадените от тях силови групировки и олигарси, които сринаха България. Техен целукупен (тоталитарен) наследник днес е ГЕРПъ начело с бащицата, БиБи.

Има един принцип в правото: Едно престъпление не може да е оправдание за друго престъпление. Иначе се връщаме във средновековните тъмни векове и въвеждаме кръвната вендета! Затова не използвай историята, за да оправдаваш настоящи престъпления!

До кога ще ни баламосват с това менте наречено избори?

дайте предложения,идеи за излизане от блатото на неокомунизма ,който ни унищожава !без да си напънем сивите клетки ,можем само да дочакаме бързия край .

лесно е: излизането от блатото е буквално и става по суша(с автомобил), въздух(самолет) или по вода (кораб). Просто всеки трябва да избере, според индивидиалните си предпочитания, най комфортния за себе си начин за излизане от блатото. Не е ли просто?

Докато оправдаваме всички настоящи беззакония и кражби, с комунизма, няма как да се измъкнем! Вече ще станат 30 години откак няма комунизъм. Все едно глупостите правени през 1975 година да са били оправдавани с фашистите от 1945г. Даже комунистите от 1975г. разбираха несъстоятелността на една такава теза и не си позволяваха да говорят такива глупости.

А тези като мен дето не искат президентска институция, а само 1 премиер ,защо да ходят и то задължително на избори ? Изобщо не смятам да гласувам и никой не може на сила да ме накара

как има избори, а няма кодекс? Някой излиза ли по долно бельо на улицата , ако няма връхна дреха?Който иска да гласува за нещо, което не се знае какво е

Гербавите са като мошениците, които играят на "тука има, тука нема". Ту квадратчето се брои, ту квадратчето не се брои! Шайката на управляващите винаги печели, а гласуващите винаги губят! И плащат загубата.

Който иска да не гласува за никого, нека да задраска цялата бюлетина.

Другарят Борисов, пардон, Йосиф Джугашвили: Не е важно как се правят изборите! Важното е, кой брои бюлетините!

БСП и ДПС искат да ни натресат 500 хиляди турски гласа. Няма са за Цачева, вервайте ми.

За това се съгласиха ГЕРБ на измененията, ДПС -Турция да гласуват за ЦЦ.

Значи, ако правилно разбирам, квадратчето ще се ползва по кефа на тиквените гербави. Ще го броят, когато то им върши работа да манипулират изборите, и няма да го броят, когато то им пречи да манипулират изборите!

Не разбираш правилно, помоли някой да ти обясни, преди да мърсиш тука!

Които загуби изборите, ще може да обжалва.

Българинът не е чак толкова тъп, та по тази причина от него крият как ще се "броят" гласувалите против всички. Това, което се пише/коментира тук, е поръчано от някого, а ние сме длъжни да се поддадем на тая агитация...

Я малко си напъни мозъка! Когато изборът е мажоритарен/за президент,за кмет/квадратчето "за никого" ще се брои за ДЕЙСТВИТЕЛЕН ГЛАС! Така се парира възможността да бъде избран напр.президент с много малко гласове. Когато обаче изборите са за парламент то НЯМА да се брой за действителен глас. И това ПОЛЗВА единствено малките партии, като увеличава шанса им за успех, тъй като по-лесно ще прескочат 4% бариера при по-малък брой действителни бюлетини. /Сигурна съм,че пак не си го разбрал, но сега ме мързи да пиша повече/.

До парламентарните избори има време. До тогава може и 2 нови изборни кодекса да се напишат. Да ги оставим засега настрана! Та как ще се избере сега президент с повече гласове като се брои това квадратче? Като просто се разпределят пропорционално. Макар че хората не искат никой от посочените. Значи аз не искам тези, обаче ще го броят че искам всички!? Къде ти е логиката? Това по-скоро е нагласяване на красиви резултати, за да не се вижда че никой не те иска. Според мен трябва ако най много хора са задраскали това квадратче, да се насрочат нови избори и задължително да бъдат издигнати нови кандидати, тъй като вече предложените не са одобрени!

Когото и да изберем за президент, кой знае колко не може да навреди; по-важното е да не се участва в референдума, защото с мажоритарни избори и задължителни референдуми окончателно ще се самоунищожим.

Глупости, само с мажоритарни избори имаме шанс. Политическите партии вече ги видяхме 30 години какво направиха. Страната трябва да се раздели на 120 мажоритарни окръга. Всеки окръг си избира представител. Като не прави това което трябва се събирате и го отзовавате. Мисля че тогава има вероятност нещо да се промени.

Като си видял политическите партии досега, да те осведомя, че мажоритарните кандидати за депутати ще бъдат предложени от същите тези партии, и най-много "мажоритарни" депутати ще вкара ГЕРБ, и същата ПП ще има доста повече депутати отколкото сега.

не разбрахте ли, че мажоритарната система води до едно-най-много дву-партийна система! В БГ това означава ЕДНО- ГЕРБ завинаги! Колко пъти да го обясняват.... Как не разбрахте механизма на мажоритарния избор! На първия тур се явяват всякакви кандидати /естествено с финансови възможности, популярни и т.н./ Но ВИНАГИ ИМА КАНДИДАТ, подкрепян и финансиран от дадена партия-напр.ГЕРБ. Тя финансира кампанията му ИЗЦЯЛО, налага го в медиите и т.н. И най-важното -НЕЙНИТЕ членове,респ.поддържници ГЛАСУВАТ именно за този кандидат! На втория тур кои ще се срещнат-то е ясно-човекът на ГЕРБ и този на БСП / в някои региони-на ДПС/. По този начин в парламента ще влязат ЕДИНСТВЕНО представители на тези 2, евент. 3 партии./ А МОЖЕ И САМО НА ЕДНА/ И НИКОЙ ДРУГ! Това ви е мажоритарната система! Къде виждате тук НЯКАКВА ПРОМЯНА!

турско гаджалски мекерета... искат да отворят повече от 35 секции за гласуване във турско гаджалската кочина... гроб и деформаторските мекерета са ГАДЖАЛИ.... Подкрепете> ВМРО,АТАКА,НФСБ или България УМИРА!!! Дерзайте БРАТЯ БЪЛГАРИ!!!

Пич, Турция не е в ЕС. Прочети какво е гласувано пък после пиши.

гласуват тук. По близо им е, отколкото на тия в ЕС.

А квадратче където можем да нарисуваме един голям пенис за нашите "любимци" ще има ли?

Няма, но предлагам да го нарисуваш по средата на бюлетината! Ще свърши работа! :)

Ще се брои гласувал и ще ви свърши работа.

Не се ядосвайте, а гледайте цирка с биричка в ръка ... както е написал бай Стоян. "Герб" отдавна са подготвили чувалите с гласовете си .... всичко друго е "ала-бала". Уви, жалко за нас, за децата ни, жалко за родината ни. Все пак ... аз ще пусна "не подкрепям никого"!

Проблема не е в квадратчето,а че кандидатите са все със катинарчета-бради.Няма кой да обръсне,бе, фалирах.

Кво праим, ако "не подкрепям никого" стигне до балотаж?

Избираме го, продължавайки да не подкрепяме никого с биричка в ръка!

Ха, интересен въпрос! И още по интересно ще стане , ако спечели балотажа!

Ти още ли не си разбрал, че гласовете "Не подкрепям никого ще си ги разпределят пропорционално"? Ако наистина не подкрепяш никого просто им изпиши една майна на бюлетината, за да я направиш невалидна!

И за къв Бай Хуй е тва квадратче?

Беше си свикнал ЦвЦВ да ни работи по отработената технолотия, амо що им трябваше тоя нов ИК? Сега човека в движение трябва нови трикове да измисля. А какви печатарски разходи са това: нови сметки, нови протоколи... Но той е от най-добрите фокусници и ще се справи.

Абе къв фокусник е тоя мошеник? Купува гласове с народни пари и не му дреме на шлифера!

Ха, ха! Абсолютни тъпанари! За какво беше целия цирк като квадратчето "не подкрепям никого" остава, а за сънародниците ни в щатите са определени само 35 секции? Че само в Ню Йорк те трябва да са поне 1000! Освен това, защо това прословуто квадратче ще важи единствено за президентски и кметски избори, а не и за парламентарните избори? Сигурно някой се страхува, че няма да е до баницата? Ха, ха! Мишоци!!! Трето - не разбрах кои 9 предложения за промяна на ИК са отхвърлени? И последно - как може 20 дни преди изборите да променяте правилата на играта и колко още промени да очакваме до изборите? И най-последно- няма да гласувам на изборите, а единствено на референдума!

Целия цирк е за да си помислят хората, че наистина тези бюлетини няма да се броят, а накрая в последния момент променят закона, за да си ги поделят! Идеята е да метнат, врътнат, изпържат и т.н. избирателите!

Повечето хора в България не харесват, ама никак не харесват ген.Бойко Борисов и неговата еднолична партия ГЕРБ. Но, ГЕРБ винаги с голямо мнозинство печели избори. Ти, да видиш! Май, трябват международни наблюдатели, когато у нас има избори. Но, сериозни, не туристи - трудна работа!

да де, ама дали не трябва тия наблюдатели сами да носят чувалите с бюлетините? А как ще установят кога са изготвени и подписани секционните протоколи?

България се управлява от корумпирани арогантни гамени с нисък интелект.

Аритметиката никой не бива да я отменя! Гласуването с "ПРОТИВ ВСИЧКИ ВИ" е действителен глас, но със знак минус пред него. Т.е. той трябва да се вади! А горките депутати се чудят как и към кого да го добавят или по-точно с какъв фокус да си ги преразпределят тия гласове, както и паричките/субсидиите, които иначе следва да не им се дават. Гласувайки против всички смятам, че поне субсидийки не би следвало да търсите от мое име!

Точно така! Затова ще задраскам бюлетината на ръка и ще им напиша какво мисля ва всичките в нея. Така няма да могат да си присвоят нищо!

в едни бюлетини струва два милиона лева?

рушвета

Тези пари да се платят от гербаджиит, разформаторите и олигофрена симеонов,заради слабия им акъл и липсата на държавно мислене.Ей,докога тези неудачници ще ни правят просяци.

козметичните поправки над два милиона български граждани в чужбина са лишени от правото си да гласуват. Това е нечуван скандал. Най грубо се погазват демократичните ценности на Европейския Съюз. Защо въвеждат задължително гласуване, след като не са в състояние да осигурят възможност на всички да гласуват? Защо не приеха възможността да се гласува чрез писмо, както е в другите страни? Но за това пък въведоха капан от типа на квадратчето "не одобрявам никого"! Българино, не ги слушай какво ти говорят, а ги гледай какво правят!

По света гласуват с писма, защото хората имат култура, а тук като го разрешиш това, знаеш ли колко хора ще са гласувалите под натиск? Според мен от 2,5 млн около 2 млн. ще са тези на които ще им е наредено как да гласуват!

Наблюдател1

Ако някой може да манипулира 2 милиона и половина българи, то той задължително трябва да стане премиер. Навремето хана не е бил най-справедливия а най-силния и най-убедителния. Но ако предаде хората си (тези 2.5 милиона в случая) - бързо/бързо получава камата в сърцето

Няма проблем, връщам се пак към първия си вариант за гласуване. Правя един голям Х на цялата бюлетина и пиша "Никой от тия капути не го искам за президент!" Така няма да имат шанс да използват участието ми в изборите, за да си делнат гла ми по братски гадните политически изроди.

Да отворят нови секции и да дават пари не е проблем Проблем е да махнат безумното "Не подкрепям никого" Не ме разбирайте грешно. Искам да има "Не подкрепям никого" Но бих искал: 1/ При парламентарни избори - ако над 50% са гласували с "Не подкрепям никого" да се насрочват нови парламентарни избори, а тези да се считат за нелегитимиращи избор 2/ При парламентарни избори - в зависимост от процента на "Не подкрепям никого" да се изисква увеличен процент гласували за новото правителство (вариант А) или процента за не подкрепям никого да редуцира броя на депутатите, но да са необходими пак 121 (легитимен избор) за съставяне на правителство. Да, трудно ще е, но да са под половината от представените българи е задължително. Иначе президента да си назначава служебно правителство, и ако трябва то ще управлява 4 години докато им уврат тиквите (тогава ще почнем и за президент да гледаме кого избираме а не магарета и цецки) 3/ При президентски избори ако повече от половината на втори тур са гласували с "Не подкрепям никого", изборът да се счита за неизвършен. Насрочват се нови избори, като старите претенденти НЯМАТ право да се кандидатират на новите избори (те вече са отхвърлени). Ама мечтай си мечтай си някой да приеме такива правила

защо при референдуми не важи "вотът", ако е под 50% и това не важи за "избор" на келеши от ек и еп? Ето ви тебе въпрос, юнкер и бареков!

Наблюдател1

Ако си изберем правилните политици, които преди това са заявили ясно какво ще правят, няма да има нужда от референдуми или те наистина ще са по конкретни теми, а не "Да изгрее ли слънцето и утре от изток" Сигурно от коментарите ми е ясно, че недолюбвам сегашното управление (истината е че аз недолюбвах и предишните), но ако трябва да гледаме честно, единствено РБ и донякъде БСП излязоха с истински предизборни платформи - при първите точка по точка, при вторите малко по-размито какво ще правят тези 4 години на власт. Ако знаем дневния ред на парламента в следващите 4 години, нямаше да има нужда да го пренареждаме с референдуми Въпрос към Тиквата, Плевнелиев и сие - ако бяхте казали в предизборната си кампания, че ще подписвате споразумението с Канада, дали щяхте сега да топлите министерските/президентските кресла, а? А? Или и това е някакъв ефект на "трика Лукарски"?

Много се осра-ме,сега да видим,кой ще ни бърше задниците

"Три предложения за промени в ИК прие правната комисия в НС", а цик отхвърли и трите! :-))))