Депутатите приеха бюджета за 2015 г.

Народните представители окончателно приеха Бюджет 2015. За по-малко от 24 часа парламентът прие 3 бюджета за следващата година.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите приеха бюджета за 2015 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навсякъде - и начело на държавата, и начело на фирмите стоят некадърници- "произведени в България". Затова сме на това дередже....

Убитаци такива,какво значи,че...ще харчите повече,отколкото изкарвате??? Как става все така??? Как му се казва на това??? Че дайте всичките така да я подкарваме!!! То и без това се е видяло,че всичките след време ще сме в...канала,ами поне да си поживеем!!! Тиквеници такива,приели,че ще харчат повече,отколкото имат и бият за това тъпана?!? Ахмаци такива!!!

към бюджета,16 милиарда внасят бг данъкоплатеците,а само 1/един/милиард т.н.бизнесмени,които ако са около1000бр., колите им струват повече.без привилегирования 10%данък,картинката ще е съвсем друга...

Защо всички работят до 23.12 включително, някои даже на 24 и 25 ще са на работа , хародните хрантутници запразняват още на 22.12?! Колко дни годишен отпуск им се полагат, като се има предвид , че юли и август ВАКАНЦУВАТ

Бюджета как отразява партиините субсидии?

11 лв. на гласувал ! Влезнал, не влезнал в парламента - все тая (до 1%) ... За гласувалия - подстрижка 0 номер!

Колко е часът? Алкохолът е свършил в кафето - нямаме право да правим този фарс, половината зала са леко почерпени. Нека го оставим за утре, колегите ще изтрезнеят, призова ... Ей така се е приемал бюджет 2015 !!!!!! Браво!!! Ако не е бил свършил алкохолът, щаха да изкарат до сутринта !!!!!!!!!!!!!!!!

Оставка!!!!!

Няма значение бюджетът. Важно, че ще фалират още хиляди фирми-цирей на дърти зализани комуняги. Честито !

Сайтът ви е много старомоден, не предлага почти нищо, а новините ви са написани бездарно. Единственото интересно са мненията на начетените хора от, които има какво да се чуе, но вие точно тях триете - е какво остав - боклук. А боклук, никой не иска.

Теб не са та изтрили! Защо ли?

Ясно. И моят посте е изтрит. Останете си с десетте платени мизерници и фалирайте. Не си заслужава човек да се занимава с вас. Нали, занеш, каквото сам си направиш и цяло село не може да ти стори. А защо ли аз да не си направя подобен на вашия сайт. Вече сте безинтересни и изчерпани. Открива се ложа, защо да не се възполззвам. И ще се поуча от грешките ви. Аре ...

След приемането на подобен бюджет, най-логично е да се приме и оставка. Все едно ни казват, че и през 2015 г., ще си бъркат в носа. А за нас остават данъците и таксите, които трябва да платим, в замяна на, което пак няма да получим нищо срещу парите си, просто те ще ги разпределят, разбира се първо за себе си. А колко лесно е да се справим с тия и да заживеем нормално.

За сетен път ни го набутаха на два ката.

1.Касови апарати с GPRS връзка към НАП (няма го никъде в ЕС) 75 млн. лв. източени от фирмите, и 30 млн.лв. за GSM оператори всяка година. Ефектът за НАП е минимален, защото загубите за бюджета идват от източването на ДДС през фирми бушони. 2.Всички вендинг и игрални апарати да имат GPRS устройство за връзка с НАП. Нещо, което го няма никъде в света. Около 12,5 млн.лв. източени от малките фирми. За GSM оператори всяка година още 500 хил.лв. ВАС отмени поправката в закона, обаче сега "няма" Парламент. 3.Данък върху лихвите...най-бедните в Европа и не само там с още една евро придобивка тип "щастливи кокошки". 4.Държавата продължава да генерира нови безобразия, като дава готов бизнес на определени фирми. 5.Няма фирма в България, която да отговаря на всички ежедневно нови безумни изисквания. Поради горните причини в България единствено ще се развиват престъпните групировки (монополи), защото останалите се убиват от законите, ограниченията и регулациите.

За да смятаме по-лесно : ''Има ли ,поне едно нещо ПОЛОЖИТЕЛНО ,в БъГъ''???

Има - все още не са ни закърнели мозъците, но не ги използваме, защото сме стрхливи.

djoglev@

Тъй като съм прочел целия бюджет, не само това което се публикува по-горе , ме смущават няколко неща: 1 Лихвите по държавните дългове са 850 милиона лева, което при 4 % лихва като за закъсала държава е нормална, прави около 21 милиарда лева дългове .Кога се натрупаха и защо? 2 В бюджета няма перо изплащане на държавни дългове.Значи отиваме отново на познатата тема от 1991-1996 година рефинансиране и плащане на лихви. 3 Почти милиард ще влезнат в касата на ЕС.А колко ще получим??? Цифра НЯМА!!! На печелившите честито!

1.Бойко Борисов - комунист, майор от УБО и син на полковник от МВР. 2.Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС. Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3.Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен. 4.Николай Младенов комсомолски секретар , племенник на Пешо Танкиста и син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7.Симеон Дянков комунистическо синче, стипендиант на фондация Людмила... още Живкова. 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП. Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд Чавдар. 10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РъБъ. 11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп. 12.Веднага след президентските избори, Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева, дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко, същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП... 13. Дедо Аню Ангелов Комунистически генерал. Член на БКП от време ОНО и сега забележете бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година, когато БКП се преименува на БСП. А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като Социалисти.

Алооо, а смени касетата за малко !? А от ДПС и бсп /централите /,...какви са ? ТЕ въобще не са от ДС,нали? Затова ли доведоха България за 20г.,до: --Всеки 2-ри неграмотен, --Всеки 3-ти безработен --България на 6-то място в СВЕТА ,и на 1-во в Европа ,по СМЪРТНОСТ. --''Само'' 1820 джамии са построени за 20г.,в Бг с любезното бездействие ,на бсп /съселите/. Бсп подари на ДПС : --ФИНАНСИ --ТЕРИТОРИЯ --ВЛАСТ... И ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПОРЪЧКИ СА СПЕЧЕЛЕНИ ОТ ФИРМИТЕ НА ---ДПС . На същите фирми ПРАВИТЕЛСТВаТА НА ДПС и бсп ,..... ПЛАТИХА ПРЕДВАРИТЕЛНО ,БЕЗ ДА БЪДЕ СВЪРШЕНА И ЕДНА РАБОТА ,ОТ ТЯХ ... Е,...БОЙКО ЛИ Е ВИНОВЕН ?

Да, виновен е Бойко! Така мисля. Финтира РБ и ПФ и игра с ДПС. Директно, грубо постъпи. Уби всяка надежда за нещо различно. За Пореден път ибрикчия.

Въпреки че прочетох в коментарите по-долу, 2 неща ми направиха впечатление в тази статия. 1. ГЕРБ приема бюджета през нощта, а преди обвиняваха Тройната коалиция, че бюджет не се приемал през нощта, тогава работели бандитие. 2. Физическите лица плащат в пъти повече от юридическите и повече от корпоративния данък. Т.е. фирмите и работодателите да не ми се перчат, защото всъщност ние физическите лица издържаме държавата с нашите данъци и акцизи, които плащаме. Трябва повече да се чува думата на гражданските организации, отколкото на работодатели и синдикати! Лошото е, че според този бюджет икономиката ни е в пета глуха. Което си е реално отражение на действителността.

много работят тия бе,е сега булгария се оправи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Видяхме МНОЗИНСТВОТО колко..мисли за Народа си и реши да не се лиши и да се намалят до минимум тия партийни субсидии .Да се насочат в социалната сфера...-здравето на болни дечица...!Много хуманна и социална партия е Герб...Няма ..що...!?

Парламентът излиза в коледна ваканция от 22 декември 2014-а до 10 януари идната година, За справка -сайта ма МОН - Ваканцията започва на 24 декември и завършва на 4 януари. КАкви са тези двойни стандарти?

При затворен за една нощ пункт на Кулата, само в едната посока се събират да чакат между 150-200 тира със стоки.Направете си сметка колко минават за една година и си погледнете приходната част на бюджета.

.. да бе, щото всичките са за БГ и няма транзит..

Депутатите приеха бюджет 2015 през нощта, Крадците и разбойниците предпочитат да се крият в тъмното.

Хората докато си правят коледни партита, те си гласуват бюджетите. Колко полицейско...

ПРЕВРАТАДЖИЯТА ЕВРЕЙ ЛУКАНОВ И ТОЙ СЪБИРАШЕ БАНДИТИТЕ ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ :)))

какво остана от прехода, че 3-4 олигарси имат повече пари от цялата държава, такава държава не може да има, или незабавна национализация или закриване на държавата, а населяващите територията сами ще се погрижат за справедливото разпредеделение на богатството

От числата е ясно, че държавата се издържа от ДДС и Акциз, които се плащат от всички бедни БЪЛГАРИ. Данък печалба е съвсем малка част от приходите. Извод: Печалбите на фирите и монополите се присвояват от собсвениците или се изнасят . Това отнова ще се толерира от мутренско/адвокатското правителство на четворната ламя. Тя прави бедните по-бедни и богатите по-богати. Болен здав носи!

+1 ТОВА Е И МОЯТА МИСЪЛ

Трябва да си абсолютно неадекватен за да не разбереш,че високият акциз на цигарите например, и от там високата им цена, е задължително условие за да могат да се продават контрабандно внесени или произведени цигари.

- приходите от корпоративният данък са 1 551 185,0 хил. лв - от данъците върху доходите на физически лица - 2 754 180,0 хил. лв - от данък върху добавената стойност - 7 741 250,0 хил. лв.; - от акцизи - 4 180 400,0 хил. лв.; ... ДЕМЕК ФИРМИТЕ НА ПЛАНТАТОРИТЕ ПЛАЩАТ ПО-МАЛКО ОТ НАРОДА ВЪВ ПЪТИ ..

След 3/4 век комунизъм+ БеСеПарщина, сал 18 млд. левчуги ? Ма как тъй, нал бе 'народна власт' ?!

Много слепи и невежи арийци има в България! Във всичко от настоящето и бъдещето виждат древните зверове и диващини!!!

българските арийци са българийци, т.е. арийци със съдрани гащи

Все още в Зиарци комунистите крадат!

Жалки Цифри говорещи много за състоянието на държавата, икономиката й която би трябвало да гарантира сигурността на гражданите й. В същото време спестяванията на гражадани и фрими в Банките прогресивно расте - как се случва това при тези ЖАЛКИ бюджетни цифри не е ясно на милите ни политици. След спада на цените на суровия петрол на международните пазари една от петролодобиващите и преработващи световни комапнии намали значително капиталовите разходи (инвестиции, проучване и разработка на нови нефтени и газови полета, подръжка на съществуващи активи) за 2015-а година до цифрата 13,5 милиарда долара.

Не знаех, че 13,5 милиарда е цифра

Дебелия Доктор да се Готви... Къде отклрдна парите на Бедните....

Този и Брат му ми дължат 60 хиляди лева... Отивам в Гигинци, да си взема парите...

Този ни краде парите.. Перник

Дебелака да се готви....

18 млрд. приходи! 9 млрд. евро! Емчи то .....