Дрога за $1 млрд. унищожена при удар на САЩ и Русия

Четири нарколаборатории са унищожени при първата руско-американска операция в Афганистан, като се смята, че наркодилърите са понесли щети за над 1 млрд. долара.

Обратно в новината

Коментари - Дрога за $1 млрд. унищожена при удар на САЩ и Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами значи може и заедно. Някой някъде май сериозно е поумнял най-сетне.

Не лъжи толкова -грозно е! Писаха ,че над 90% от реколтата на опиум в Афганистан тази година е заразена с гъбички и заразява ,и е негодна -така или иначе те не са могли да разчитат на лошата си реколта т.г.А за Афганистан ИМА ОГРОМНИ ПОТОЦИ ПОМОЩИ ЗА ПРОЕКТИ- 55 МЛРДА ОТ 10 Г САМО ОТ САЩ,КАТО И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ И ООН ОТЗЕЛЯТ МНОГО,ТАКА ЧЕ ТЕ СА НА ХРАНИЛКА ОТ ПОМОЩИ И ЗАТОВА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ИСТИНСКИ ТРУД, но и много злоупотребяват -с над 10 млрд ,предназначени за полициа и ред,инфраструктура,са си купили и строили луксозни имоти техни мошеници,а построените за 10 млн бараки за полицията са неизползваеми,според статиите...70% от афганистанците са неграмотни като циганите

Красавецо, малко не си в течение на някои събития. Оценявам детската ти наивност и вяра в доброто, което творят добрите демократи по света, само че трябва да те разочаровам - те нямат нищо общо със ситуация в Афган и изобщо в Средна Азия. Огромната част от милиардите не достигат изобщо до тези държави - потъват си направо в банковите сметки на международните съветници и консултанти в родината им, също както и комисионните на президента им и неговите продажни министри... Местните наистина са неграмотни - това е истинският резултат от многогодишните борби на американски и руски умници и красавци за влияние в тази част на света - мизерия за местното население, стотици хиляди убити и човешки съдби съсипани ... Много са богати планините им и това не дава мира на всички останали, които много знаят, но вече са изсмукали всичките си собствени ресурси и сега искат да смучат още откъдето успеят. Както и да е, това е много дълга история...

"сериозна част от потока на дрогата се насочва кам руся"да ама не. изречението не сваршва до тук.продалжение : "една част остава за ватрешно потребление а друга се изнася в други страни от самите руснаци."оказва се че нямало само "южен поток" имало и "поток на дрогата"половината рушнаци са наркомани другата половина алкохолици - тажно но факт.

тъпак смотан - та твоите любими хаммери режисират този наркопоток. Смотан тъп недодялан американски гъзолизец

Браво, сега появилият се вакум в пазара на дрога ще бъде запълнен от дилърите на ЦРУ и ФСБ.

Браво! Отдавна твърдя, че наркопроизводството в Афганистан има за резултат харечене на ресурси в целия свят, които могат да се използвта за социални нужди. И това е само върхът на айсберга. Мисля, че Афганистан произвежда около 90 процента от опиума в света. Добре е и от политическа гледна точка, защото двете държави могат да си съътрудничат в Афганистан.

Без САЩ няма победа,явно Русия разбра тази истина и се примири с ролята на водоносец.А и със чеченците сама не може да се справи.Помагаш малко на САЩ и получаваш огромна помощ от мощната страна.Добре.

Или обратното? Истината е в съвместните действия на страните, които да преборят джихата.

Наивен глупак

Говориш глупости.Нещо неси наясно кой кой е в случая...........

Много красива снимка!

А запасите им за цял свят за 80 години напред що не са ги вдигнали във въздуха? Дето са по пещерите? Щото това количество ми звучи само като едногодишен урожай от мака в Афган, и то в лоша година като тази ... И не се разбира какво ще правят горките селяни сега, ако не си получат парите за стоката - те нямат други източници на доходи, и американците не им създават поминък, само макът ги храни тия хорица там ...

Ей,много знаещ народ бре...Изобщо била ли си тук в Афганистан та ги знаеш тез неща или си го прочела в Google?

Виктор Иванов беше обявил, че в Русия 90 процента от наркозависимите употребяват афганистански хероин. Разчетно в страната влизат около 7 млрд. дози годишно !!!!!! СЕГА КОГАТО АМЕРИКАНСКИТЕ УМИРОТВОРИТЕЛИ СА В АФГАНИСТАН СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ 750 ТОНА ХЕРОИН !!!!!! Учудващото е, че по времето на управлението на страната от талибаните това количиство е било смешно малко - някакви си десетки тонове. Има ли някой на идея как се прекарват от тази планинска държава 750 тона хероин произведени за една година??? С мулета или с камили или може би с транспортни самолети С-130 Херкулес. А НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е ЗАБЕЛЯЗВАЛ ПОДОБНИ САМОЛЕТИ НА ГРАФ ИГНАТИЕВО ????? Най вероятно те не идват от града на Хамит Карзай - Кандахар. Защо ли пък за този Хамид Карзай се пише, че е туто капо ди капи на наркокартелите в тази истрадала страна. МОЖЕ БИ Е НАЙ ДОБРЕ ДА ДОЙДАТ ТАЛИБАНИТЕ. Те ще решат въпроса с наркотиците така, както нито руския спецназ нито пък американските тулупи биха го решили. Оръжието им е изпитано и срещу него засега няма противодействие. Една книга наречена Коран с принципи различни от тези на смъркащия наркотици и хранещ празни илюзии цивилизован свят.

русия и запада трябва да се държат заедно.нямат какво да делят.така комунизмът ще си отиде, а народите им ще оцелеят.

Таки ти мислиш, понеже си честен човек, макар и малко тъпичък. А САЩ иска просто да граби по целия свят.

Майчице тая дрога не може да я изпуши и китай за 50 години.

Леле 150 млрд. дози... Тия произвеждат наркотик за половината свят.

Mnogo droga mnogo .

те произвеждат над 90% от световното производство. ако някое дете в бг се боде шанса е над 90% гадоста да идва от там... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.