Коментари - Напрежение в пленарна зала заради ръчното броене на гласовете от машините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2122 година-заглавие в ДИР.БГ проекта на Избирателния Кодекс бе внесен отново в пленарна зала за ново гласуване

Нищо. Президентът ще сложи вето. И ще разпусне парламента. И грозната мафиотска коалиция ГЕРБ+ДПС+БСП ще останат с пръст в ........ уста :)

ОПГ ГРОБ=ДПС=БКП НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЪВ ВЛАСТТА!!!!!!!!!!!!!

Как да стане, като Радев играе с тях?!

Не е далеч времето в което ще ви погнем с камъни.

Не играе с тях. Той е с Янев и Български възход. Подготвя си негова партийка, като спре да е президент.

Никой не ви взема нито машините, нито гласовете?! Вашите дебили ще си гласуват с мадуровките, а другите с хартия и толкова. За Пеперуди и ДъйБъ няма да гласуват хора с хартия освен Ристю, де, така че никой не ви взема от гласовете.

Скапани машини, толкова пречат на мъртъвците да гласуват ...

Объркващо е малко))

Мъртвите не гласуват!!!

За сметка на това старите измами с мъртъвците отново са на дневен ред. Също и "слуайното" омазване на бюлетините, които ги прави невалидни ... и изобщо - всички стари номера на ДС отново са на линия.

Дремете ми на уйот сите.

Я прегледай като хората предпоследните чисто хартиени избори, дето 150 000 се оказа, че са били мъртви в момента, в който са си давали гласовете :)

Резултатите от машините да се броят ръчно, а от хартиените бюлетини да се вкарат в машините.

Без далаверите с машинките пп и дб са аут.

sawo

Брои се само на ръка, която си поискат бюлетина става невалидна. Опитай се поне малко да разбереш какво точно се прави, като ще коментираш нещо, което твърдиш, че разбираш. От машините няма да се вадят разпечатки, нищо няма да се прави с тях, освен да се принтира една хартийка.

Добре, де, какъв е проблемът да се броят и разписките от машините не мога да разбера? И защо е тоя вой против това. Нямам против и само с машина да се гласува, но накрая на деня - машината пуска протокол, броят се отделно ръчно разписките и двете се сравняват. Ако има разлика - отчита се ръчното броене - нали все пак това са разписки пуснати от машината и после от хората в кутията. Защо ПП и ДБ са толкова против това? Нали затова е тая разписка, за да удостовери реалния ти глас и се печати на момента, когато човек гласува. За мен тоя вой против ръчното броене е реално потвърждение, че в софтуера на машините има нещо, което не искат да излиза наяве.

Ма той умрял ма?!

Изхвърлете за косите с шутове отзад умнокрасивите емилита и кончити на ППП и ДБ от българския Парламент ,за да заработи най после нормално! Да ги хрантути Сорос и Черепа с нпо грантове и бело ,а не с отрудена народна пара!

Простото пак ли изпадна в истерия. В тая Държава няма ли лудници да го осмирят малко тоя психар.

ТО Е ЯСНО И НА МАЛКИТЕ ДЕЦА, ЧЕ ДПС ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ. ХОРА ЖИВЕЕЩИ ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ МЕСЕЦА В ЧУЖБИНА СЪЩО НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ. А ЦОНЕВ МЕНТАТА ДА МУ СЕ ДАДЕ ТУРСКО ГРАЖДАНСТВО.

Да знаеш, че там има комисия, а в нея има хора от всички партии..Пред тях има списък с имана и данни и трябва да те намерят вътре по карта и егн, и тогава гласуваш, хамсалак недоклатен!! Само че пеперудките няма нито хора по места, нито са партия, нито ще имат застъпници....За това рИветИ и щото няма да има 85 745 отишли до машината, ама гласували с "Не подкрепям никого"!!!!

А, и да не забравяме точната дължина на клечката за тия, дето не знаят български, за да прочетат за кого гласуват :)

Кака деса пак е поетеса. Не вярвам, че го казвам, ама мартин Димитров ги срива. Лайняри.

Хората в целия сват автоматизират всички процеси, за да се избегне човешката грешка, ние се връщаме в 19-ти век, като броим нещо, което е автоматизирано. Евала.

Точно щото съм бил застъпник и съм ги видял всичките тия неща на живо, както и отказа на всички органи да предприемат нещо по темата - за това и го пиша!

Абе овце си бяхте и овце си останахте..

Сам Кирчо е по-нелеп от теб!

По принцип съм 100% за, технически също е възможно без особени трудности, но и то е голямо НО - обезпечаването на сигурността на такава система против външни прониквания ще е кошмар и може да доведе до обжалвания и дори до касиране на тоя вот. Не е случайно, че никъде по света не е въведено това. Има прекалено голям риск от хакерски атаки, с цел да променят вота или с цел просто да го провалят. Руснаците няма да спят при такава възможност и 100% ще се опитат да повлияят. Обезпечаването на сигурността ще иска активна регистрация и получаване на някакъв вид физически токен за достъп, което пък на практика ще обезсмисли тоя тип гласуване. Като ще ходиш да получаваш токен, направо иди си гласувай.

Ще ме видите вече да гласувам на кукуво лято. Бройте си бюлетините на ръка, дращете в протоколите, раздавайте пари на циганите да гласуват. Но БЕЗ мен тия игрички! Аз само ще ви плюя след фалшивите ви "избори" и ще протестирам гръмогласно.

Ебаси борбата за тази баница, в потрес съм. Кога ще свършат нещо полезно тия алчни политици ?

Еьни 100 милиона, дадени за тъпи машини?!? Тия галфини от площада ше се бръкнат ли? Най честно е броенето в африка с цветни топчета във варел. И е най евтино.

овцо слънчаласа, и да блееш е все тази - не искате ръчно броене от машините защото едно число много лесно се сменя в машина отколкото да затриеш разписките в кутията. то е все едно нап като ходи по проверки да не търси хартиена документация - ама я търси, нали?

Не ми е ясно защо реват Пипетата за "невалидните" бюлетини. Ако е от машината - няма как да е невалидна! Техните всички избирателни ще са с валидни бюлетини. Невалидни може да са само на противниците им, още по-добре за тях! Ако може всички други да са невалидни - най-добре за тях! Защо реват?

Мартин Димитров форевър. И оня с ниското чело правилно им каза за емирата. Ментата обиден и ущипан. Деса е мръсно човече. Тежка й е кармата. В какви лайна е удавена.

Лорер най-много го е заболяло за парите. Истински патриот!

Аз пък предлагам на кирчо-лъжата да му върнат канадското кражданство и да ни освободи от приссъствието си. на 45 г. и никога не съм предполагал че ще защитавам ДПС,но отсреща като е "интелигентният" мошеник,родоотсъпник,лъжец,който се клел в Конституцията продължава да лъже, за по малко от година ни направи НАСИЛА врагове на Русия,откъдето досега сме черпили всякакъви ресурси и най-вече било ни е ИЗГОДНО,за да се обърнем към терористите от сащ да сме им купували техните ресурси,които са от 3 до 5 пъти по скъпи и всичко това ЗАЩО?!?

О, чудесно! Един глас по-малко за ДеБилите и ПиПетата.

Изобщо не си в час.

И да се мери на кило с ръчен кантар! И да изпаднат 1-2 гласа не е чак такъв проблем.

ДПС явно са по-големи патриоти. Поне според герберастието.

Не са само ДПС... За почти всички по-големи партии има докуметирани случки с изборни измами и купуване на гласове. А помните ли циганската секция, дето на първите избори миналата година 100% бяха гласували за ДПС, а на вторите избори – 100% за ВМРО?

Еничарите от ДПС и продажниците бивши "комунисти" от ГЕРБ и БСП - те ни редят. Как не ги е срам, тия гъзопродавци! Единственото, което ги интересува е да се наредят на трапезата, да захапят кокала и да лапат, лапат. Ха да се задавят дано!

Президентът има 15 дни да наложи вето на изборния кодекс. Тези дни започват да текат едва след като го приемат окончателно. При положение, че днес герб получиха мандат, дори и да го задържат максимално до другия петък, все още ще има достатъчно време да се стигне до върнат трети мандат и закриване на НС без то да има възможност втори път да приеме изборния кодекс. Разбира се, тази процедура, ако ще се случва, трябва да е съгласувана с ПП, за да върнат веднага мандата за правителство както и третият мандат да бъде даден на партия, която също веднага ще го върне.

Нали уж машините са за да не се брои ръчно, иначеза кво са ви... Между другото топчетата могат да се броят автоматично!

Имам познати, които са били в изборни комисии, за да броят хартиените бюлетини хората са седели до сутринта в нечовешки условия. Сега ще броят това, което машината вече е преброила, когато човек е уморен прави грешки, отделно може да манипулира, машината не прави грешки, нито манипулира. За мен проблемът е следния, Герб купиха преди години тези машини с надеждата по-лесно да манипулират вота, оказа се, че с машините няма начин и затова сега най-спешният и важен проблем на държавата се оказа премахването им...

Така е, човека е безгрешен за разлика от машината :) Ама нямаш проблем да ползваш банки, където 99% от парите ти се обработват само от машини, нали? :)

Споко браточка, за такива като тебе ще организираме специално (дистанционно) онлайн гласуване. Ще гласувате във фейсбук.. така или иначе там си живеете.

2 поста пиша и дир ме блоква. Ментата е еничар.

надежди говежди. Но признавам, искам да го видя пак радев с юмручето на площада. Ще бъде епично този път.