Коментари - Напрежение в пленарна зала заради ръчното броене на гласовете от машините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заварявал двойни дъна на бусовете, пренасял чували с бюлетини... сега искат само с флашката и готово !

От новината в дирника не става ясна същността на гласуваните решения. А тук се напредварват да дават коментари. Поправете ме ако бъркам, но решението е да се броят расписките от машините и резульата да влиза в протокола. А електронния отчет да е контролен на броенето. Ако това е така, значи честния електронен вот е гарантиран максимално и може да се отчете първия плюс на това народно събрание.

Реват тези, които са най-облагодетелствани от манипулациите с машините. При ръчното броене на разписките от машините, няма да може да стават толкова лесно манипулациите със софтуеъра на машините, защото ще има КОНТРОЛА на вота. Всеки един човек, който гласува вижда хартиения отрязък и дали пише неговата партия. След това вече няма нито една разумна причина да има разминаване между вота в машината и хартиените отрязъци, АКО изборите са честни.

Бойко Борисов - премиер !

Карадайъ - вицепремиер!

Копелетата от ПП и ДБ отиват на боклука, затова така реагират.

А копелетата от ДПС и БСП отиват във властта, затова са така щастливи.

Това са последните гърчове на соросоидните юпита, дошли на власт с машините на Мадуро.

Честити принтери за 80млн лв. Вместо да се търси начин за верификация на данните от машините(по ел. път), номенклатурчиците решиха да се върнем в миналия век, че пак да подправят протоколи.

Със хартийката Киро и Ристето заедно със измислените си партии си заминават и повече няма да тровят нацията

Така ще стане,в територия пеоибладават простите и бедните като теб.

Всякакви дивотии измислят, само не щат да се сверяват разпечатките от машините с броя на разписка. Сетете се защо.

Така е. От 20 контролно преброени урни разписките се разминават драстично с данните от машините. ЦИК са съучастници в тази измама, защото не изпълняват решението на Конституционния съд.

Има една сцена от игра на тронове ,когато изкарват Церсей гола и всички я замярат с ....мръсотии.Така трябва да изкараме всички депутати,без изключение на жълтите павета,барабар с Тиквата,Доган,Костов и други бивши и настоящи отрепки.Сещам се и как Церсей си реши после проблемите...

_stankow

Цирк по незначителен повод. С цел да се прикрият други, тежки исторически грешки - изпращането на оръжие за Украйна, отказът от руски газ и други подобни.

Малоумен кремълски маргинал, насрал се от страх

Не е само цирк. Борбата е и кой да манипулира изборния резултат.

С риск да се потворя:))) ПП и ДБ имаха възможност и да управляват и да се явят на избори с машини след краткото и и безславно управление. Те загубиха изборите. Парите за машините ги осигури Борисов, РАдев им ги купу, Нинова застана редом с тях, за да управляват. Нинова беше вице на Кирчо и я даваха по телевизора, как управлява. РАдев хвалеше много Кирчо и му даде пътя в политиката. Това са факти. Управляваха, защото имаха мнозинство, защото Киро спечели изборите и защото хората им бяха повярвали. После загубиха доверието на хората и те не им дадоха мнозинство. 60% мнозинство щяха да имат, ако бяха управлявали както трябва, но те се провалиха. Когато пишех тук, че не познават българина, тролове крякаха глупости и не осъзнаваха, че отблъскват обикновения човек с омраза с повтаряне на глупости и някаква революционна напрегнатост на болшевики:))) Българина се интересува основно от джоба си, защото е беден. Кирчо го съдра. Няма значение какви кризи има по света, ковид, война, енергийна - ако не познаваш гайлето на народа си, не можеш да го управляваш. Полумилионерите в Бг не са на мода:))) Не можеш да се пъчиш като Мъск и в същото време да наговориш за няколко месеца толкова невъзможни глупости, че дори и децата да са наясно, че това са обикновени лъжи. Очевадно е, че политиката е място за правене на пари:)))) Ние си го знаем. Но видяхме, че Кирчо нито е демократ, нито е почтен, нито е честен. Нещо повече - има една особеност в него и хората около него, която вбесява обикновения човек - той мрази народа си. Той се счита за нещо свише. Не е. А сега учи урока си. Аз нямам нищо против България да се промени. Имам против да ме лъжат, че това се случва.

Ти как очакваш да управляват хора които цял живот са учени да мразят , а не да обичат ! Това са наследницте на ЗКПЧ-та ! На тях все някой друг им е виновен !

2 поста пиша и дир ме блоква. Ментата е еничар.

Президентът има 15 дни да наложи вето на изборния кодекс. Тези дни започват да текат едва след като го приемат окончателно. При положение, че днес герб получиха мандат, дори и да го задържат максимално до другия петък, все още ще има достатъчно време да се стигне до върнат трети мандат и закриване на НС без то да има възможност втори път да приеме изборния кодекс. Разбира се, тази процедура, ако ще се случва, трябва да е съгласувана с ПП, за да върнат веднага мандата за правителство както и третият мандат да бъде даден на партия, която също веднага ще го върне.

надежди говежди. Но признавам, искам да го видя пак радев с юмручето на площада. Ще бъде епично този път.

_stankow

Юмручето го натресе на Борисов. Вече трета година не се е вясвал в парламента. От време на време се обажда от Банкя. Но кой го слуша ? А Радев кара втори мандат ...

пп-троляците не сте много умни, то е ясно. как се издавате, че пак разчитате на мунчо да ви бърше трибуквието. както разчитахте на него за въвеждането на мадуровките в нощта на Великден през 2021 година.

Еничарите от ДПС и продажниците бивши "комунисти" от ГЕРБ и БСП - те ни редят. Как не ги е срам, тия гъзопродавци! Единственото, което ги интересува е да се наредят на трапезата, да захапят кокала и да лапат, лапат. Ха да се задавят дано!

Е ти да не си веганка, че не искаш кокал?

Лорер най-много го е заболяло за парите. Истински патриот!

ДПС явно са по-големи патриоти. Поне според герберастието.

Аз съм патриот, ама в другия смисъл на думата. И вие сте патриоти и аз съм патриот.. даже и Коцето е патриот! Всички сме патриоти.

Мартин Димитров форевър. И оня с ниското чело правилно им каза за емирата. Ментата обиден и ущипан. Деса е мръсно човече. Тежка й е кармата. В какви лайна е удавена.

трол-трол-трол-тролллл.. нарече повече от половината избрани народни представители патриархат-матриархат -емират. руди гела, троле, дава квалификации! тъп и алчен провинциален мутрафон, провален министър, ренегат и предател, забрави да даде определения за боклуците от дъбъ и продължаваме погрома. лесни определения-боклуци и по-боклуци.

Не ми е ясно защо реват Пипетата за "невалидните" бюлетини. Ако е от машината - няма как да е невалидна! Техните всички избирателни ще са с валидни бюлетини. Невалидни може да са само на противниците им, още по-добре за тях! Ако може всички други да са невалидни - най-добре за тях! Защо реват?

Еьни 100 милиона, дадени за тъпи машини?!? Тия галфини от площада ше се бръкнат ли? Най честно е броенето в африка с цветни топчета във варел. И е най евтино.

И да се мери на кило с ръчен кантар! И да изпаднат 1-2 гласа не е чак такъв проблем.

Нали уж машините са за да не се брои ръчно, иначеза кво са ви... Между другото топчетата могат да се броят автоматично!

Автоматично? охоо, автоматично = манипулирани машини, ти не знаеш ли? Няма машина, чиито код да не изтъргува киро про100то.. в краен случай - Асен.. за него поне знаем, че може със сигурност.

Ебаси борбата за тази баница, в потрес съм. Кога ще свършат нещо полезно тия алчни политици ?

Ще ме видите вече да гласувам на кукуво лято. Бройте си бюлетините на ръка, дращете в протоколите, раздавайте пари на циганите да гласуват. Но БЕЗ мен тия игрички! Аз само ще ви плюя след фалшивите ви "избори" и ще протестирам гръмогласно.

О, чудесно! Един глас по-малко за ДеБилите и ПиПетата.

Кака деса пак е поетеса. Не вярвам, че го казвам, ама мартин Димитров ги срива. Лайняри.

ТО Е ЯСНО И НА МАЛКИТЕ ДЕЦА, ЧЕ ДПС ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ. ХОРА ЖИВЕЕЩИ ПОВЕЧЕ ОТ ТРИ МЕСЕЦА В ЧУЖБИНА СЪЩО НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ. А ЦОНЕВ МЕНТАТА ДА МУ СЕ ДАДЕ ТУРСКО ГРАЖДАНСТВО.

Аз пък предлагам на кирчо-лъжата да му върнат канадското кражданство и да ни освободи от приссъствието си. на 45 г. и никога не съм предполагал че ще защитавам ДПС,но отсреща като е "интелигентният" мошеник,родоотсъпник,лъжец,който се клел в Конституцията продължава да лъже, за по малко от година ни направи НАСИЛА врагове на Русия,откъдето досега сме черпили всякакъви ресурси и най-вече било ни е ИЗГОДНО,за да се обърнем към терористите от сащ да сме им купували техните ресурси,които са от 3 до 5 пъти по скъпи и всичко това ЗАЩО?!?

Не са само ДПС... За почти всички по-големи партии има докуметирани случки с изборни измами и купуване на гласове. А помните ли циганската секция, дето на първите избори миналата година 100% бяха гласували за ДПС, а на вторите избори – 100% за ВМРО?

Простото пак ли изпадна в истерия. В тая Държава няма ли лудници да го осмирят малко тоя психар.

Изхвърлете за косите с шутове отзад умнокрасивите емилита и кончити на ППП и ДБ от българския Парламент ,за да заработи най после нормално! Да ги хрантути Сорос и Черепа с нпо грантове и бело ,а не с отрудена народна пара!

Добре, де, какъв е проблемът да се броят и разписките от машините не мога да разбера? И защо е тоя вой против това. Нямам против и само с машина да се гласува, но накрая на деня - машината пуска протокол, броят се отделно ръчно разписките и двете се сравняват. Ако има разлика - отчита се ръчното броене - нали все пак това са разписки пуснати от машината и после от хората в кутията. Защо ПП и ДБ са толкова против това? Нали затова е тая разписка, за да удостовери реалния ти глас и се печати на момента, когато човек гласува. За мен тоя вой против ръчното броене е реално потвърждение, че в софтуера на машините има нещо, което не искат да излиза наяве.

Хората в целия сват автоматизират всички процеси, за да се избегне човешката грешка, ние се връщаме в 19-ти век, като броим нещо, което е автоматизирано. Евала.

Споко браточка, за такива като тебе ще организираме специално (дистанционно) онлайн гласуване. Ще гласувате във фейсбук.. така или иначе там си живеете.

Абе овце си бяхте и овце си останахте..

овцо слънчаласа, и да блееш е все тази - не искате ръчно броене от машините защото едно число много лесно се сменя в машина отколкото да затриеш разписките в кутията. то е все едно нап като ходи по проверки да не търси хартиена документация - ама я търси, нали?

Имам познати, които са били в изборни комисии, за да броят хартиените бюлетини хората са седели до сутринта в нечовешки условия. Сега ще броят това, което машината вече е преброила, когато човек е уморен прави грешки, отделно може да манипулира, машината не прави грешки, нито манипулира. За мен проблемът е следния, Герб купиха преди години тези машини с надеждата по-лесно да манипулират вота, оказа се, че с машините няма начин и затова сега най-спешният и важен проблем на държавата се оказа премахването им...

Не машината манипулира вота, а човека манипулира машината. Не е важно кой кого манипулира, а кой как одитира. Аз съм против да ме уоравлява партия, която не може да си попълни местата за представители в изборната секция, които трябва да следят за валидността на вота.

Без далаверите с машинките пп и дб са аут.

Резултатите от машините да се броят ръчно, а от хартиените бюлетини да се вкарат в машините.

Дремете ми на уйот сите.

Скапани машини, толкова пречат на мъртъвците да гласуват ...

Мъртвите не гласуват!!!

Я прегледай като хората предпоследните чисто хартиени избори, дето 150 000 се оказа, че са били мъртви в момента, в който са си давали гласовете :)

Да знаеш, че там има комисия, а в нея има хора от всички партии..Пред тях има списък с имана и данни и трябва да те намерят вътре по карта и егн, и тогава гласуваш, хамсалак недоклатен!! Само че пеперудките няма нито хора по места, нито са партия, нито ще имат застъпници....За това рИветИ и щото няма да има 85 745 отишли до машината, ама гласували с "Не подкрепям никого"!!!!

Точно щото съм бил застъпник и съм ги видял всичките тия неща на живо, както и отказа на всички органи да предприемат нещо по темата - за това и го пиша!

Изобщо не си в час.

Никой не ви взема нито машините, нито гласовете?! Вашите дебили ще си гласуват с мадуровките, а другите с хартия и толкова. За Пеперуди и ДъйБъ няма да гласуват хора с хартия освен Ристю, де, така че никой не ви взема от гласовете.

За сметка на това старите измами с мъртъвците отново са на дневен ред. Също и "слуайното" омазване на бюлетините, които ги прави невалидни ... и изобщо - всички стари номера на ДС отново са на линия.

А, и да не забравяме точната дължина на клечката за тия, дето не знаят български, за да прочетат за кого гласуват :)

Сам Кирчо е по-нелеп от теб!

sawo

Брои се само на ръка, която си поискат бюлетина става невалидна. Опитай се поне малко да разбереш какво точно се прави, като ще коментираш нещо, което твърдиш, че разбираш. От машините няма да се вадят разпечатки, нищо няма да се прави с тях, освен да се принтира една хартийка.

Не е далеч времето в което ще ви погнем с камъни.

ОПГ ГРОБ=ДПС=БКП НИКОГА ПОВЕЧЕ ВЪВ ВЛАСТТА!!!!!!!!!!!!!

Нищо. Президентът ще сложи вето. И ще разпусне парламента. И грозната мафиотска коалиция ГЕРБ+ДПС+БСП ще останат с пръст в ........ уста :)

Как да стане, като Радев играе с тях?!

Не играе с тях. Той е с Янев и Български възход. Подготвя си негова партийка, като спре да е президент.

Объркващо е малко))

Ма той умрял ма?!

2122 година-заглавие в ДИР.БГ проекта на Избирателния Кодекс бе внесен отново в пленарна зала за ново гласуване