Напрежение в парламента заради проект за продажба на оборудване за АЕЦ "Белене" на Украйна

От ГЕРБ обвиниха ПП и ДБ в плагиатство, депутати от опозицията атакуваха проекта, а БСП поиска оставката на военния министър Тодор Тагарев

Обратно в новината

Коментари - Напрежение в парламента заради проект за продажба на оборудване за АЕЦ "Белене" на Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

3/4 години изтича годността на материалите на 2 от реакторите и какво ще правим тогава ами ще внасяме ток на доста по скъпи цени тогава ще ни пуснат на свободният пазар да избираме и доставчици някой няма да могат да си платят сметките много продажни политици си избираме прави ми впечатление че почти не се говори за добруване на БЪЛГАРИ и България много жалко

Политическия отпадък които взема неадекватни решения може дасе далжи само на едно че са надрусани нарко зависими. Много приличат по поведение на наркомана зеленски. Българския политически боклук сасипва България. Азеленски украйна

Моето поколение е изправено пред тежка историческа задача. България е потъващ кораб. Вече напуснат от множество моряци. В нашата страна не се произвежда почти нищо, от домати до високи технологии. В момента губим и силния лост на енергийната си независимост. На път са да ни отнемат и относителната финансова такава. Корабът потъва с бързи темпове, а ние изпомпваме водата кой с кофи, кой с шепи, докато предателите вътре пробиват нови и нови дупки.

Само боклуци

Вчера ми попадна един виц, много подходящ за нашата реалност. Извинявам се, че е на руски, мързи ме да го превеждам. - Как вы умудрились так избить депутата, сломать ему руки, ноги, челюсть, засунуть ему в задний проход пачку денег и после этого включить мигалку у него на голове? - Пьяные были. Понимаете, я его спросил когда они перестанут воровать из казны и думать о народе? - А он мне говорит, воровали и будем воровать, а ты ‚ что мне сможешь сделать?... - Ну, я что смог, то и сделал.

Днес България беше изнасилена от про НАТО пионките и укрите!

Май ще го подарят. Едва ли ще го плати някой. Задавам си въпроса защо са им на украинците руските реактори от типа ВВР - 1000 .

Уестингхауз работи с руско гориво. Преди повече от 30 години САЩ закриват всички фирми които могат да обработват уран. Има само няколко държави в света които могат да го правят. Затова и реакторното гориво се връща в Русия за обработка и съхранение. Уестингхауз купува и преподава , не се интересува от по нататъшно съхранение и обработка. Толкова години нямахме проблем с радиацията ,а кой ще отговаря за в бъдеще? Не тези които подписват договори в ущърб на държавата. Коментарит не са за да обиждаме ,а да изкажем мнение не с омраза.

От кога Министър председателя казва на Президента с кой да се среща. Кой кани Зеленски без да се интересува от мнението на народа. Той сам закопа държавата си ,а сега ходи от държава на държава да се моли. Това ли искаме и ние.

Обединение на продажниците е този парламент и правителство. Продаваме и подаряваме всяка руска техника за която сме платили от нашите данъци. Белене има бъдеще иска се кураж да се направи, така както прави Унгария и Турция. На нас американски обещания не ни трябват а работеща икономика каквато имахме до 1990.

Поредният грабеж народе Спиш !!

Продажници на България-ОСТАВКА

Да заемат и да продадат цялата държава въздържат се само защото не знаят дали там ще има парламент.

И ас ни съм спесиалист ама да кажа, тока бие, ма що низнам. Кат гледам сички кументатори ного знаат за, ши я бъде така държави, многу спесиалист ей.

Няма значение колко сме платили за реакторите, а колко са ни излезли до сега, едва ли е по малко от 20 милиарда Евро.?От друга страна цената на парите във времето, от тогава до сега има 120 процента инфлация. За какви смешни стотинки искат да го подаряват, това не е скрап.

Централата за газ в Портовая изгаря всеки ден излишния и не продаден газ на стойност около 10 млн. долара.ха ха ха ха ха вървят във въздуха .. Затова руските тролове квичат.ха.ха Не щеме ний рускои газ , не щеме ний рубли ни руска АЕЦ, а искаме свобода, Искаме украинско евтино зърно и яйца човешки правдини! Напред! Напред! Напред да вървим! България от руско робство да освободим!

Къде ще си го слагат укрите това оборудване, след като на тяхната територия се води война?? Хората загиват на фронта, а зеленият екскурзянт обикаля света!!

Май е време за "народен съд"

С какво ще ни платят тия фалирали усраинци?

А булгаристанцити смешни ,какво произвеждат.

Е нали украинците мразят всичко руско, защо им е това руско оборудване !!! Да не става дума за подаряване :)))

Русофилите са ни превърнали във васали на руските парапитеци срам голем

Виж колко струва тока от Руската АЕЦ Козлодуй и Американската ТЕЦ и тогава приказвай :)))

Оръжие

Нонсенс! Укросвинете са свикнали да влачат без пари!

Тоя целио парламент до стената ...

_stankow

Елементарен финт 1. ще подарим оръжие на Украйна и ще ѝ продадем реакторите 2. вдига се шум, как така ще ѝ продаваме реакторите ? 3. добре, няма да ѝ продадем реакторите, ще ѝ подарим само оръжие ... Всички са доволни, България, разбира се е ощетена.

За какво ни е това оборудване когато новите мощности ще са в Козлодуй и ще са на Уестингаус

На усрайна и уй не даваме, баце :)

Единственият референдум в България бе за АЕЦ Белене и бе "за". Къде е централата, Деляне?

Откога тъпаците решават чрез референдум толкова важен проект.Русия целеше да ни върже и там за горивото.Но реакторите няма да са руски което значи че няма да сме и вързани за руското гориво бай бай руски неандерталци

Бандера ви зове :)

По твоята логика сега Русия ще върже Украйна с реакторите. А ако имат специалисти да ги пуснат без руско участие и гориво, защо не го направят у нас. Те в Чернобил показаха какви са специалисти по подобни експерименти.

Всички вие разбирачи от всичко: Защо не влезете в операционна да оперирате със същия хъс, с който решавате съдбата на ядрени централи, ядрени реактори, сеизмична активност и т.н.... все неща от които нямате никаква представа? Или решавате, че ядрената енергетика е лъжица за всяка уста?

Да оперирам не знам, но знам че ВЕИ без заместващи мощности не става. А най-екологичното е АЕЦ. И, тролове, престанете с тези опорки как хората не разбирали. Те може да не са специалисти в дадена област, но знаят как искат да живеят. Защо махнахме комунизма? За да ни управляват други слуги ли? Не! Точно за да се управлява както хората искат! А това става с референдуми!

За сега Украйна да поеме разходите за подръжка на паметника на съвецките войни в София, защото това е паметник на 3 Украински фронт.

Альоша е украинец тоже

От чифут пари да вземеш :)

Коалицията на предателството в действие! Тези отрепки се чудят вече какви грабежи и предателства да извършат, докато са все още на власт!

По големи отрепки и предатели от русофилите в България няма.

Абе ние продаваме, ама Украйна наистина ли иска тия боклуци?? Те за нас са безполезни, поне да си върнем парите за тях.

Тия гепят всичко, ново, старо, само да е на далавера!

Украйна се готви да построи нова ядрена мощнос на Кримския полуостров. За това искат железата от Белене

Чувам, при бандера сите ще строят :)

Бахти мръсните предатели и даже спорят кой е по голям мръсник и предател и даже не изпитват грам срам от от народа.Важното за тях е на кого ще платят повече пари от САЩ. Ще дойде време да отговаряте за действията си,че разпродадохте всичко до което се докоснете.След като назначихме украински агент за министъняма какво повече може да се очаква повече.Куршум ще е малко. ,

От 4 блока в Акую руснаците ще ни продават ток на 25 ст за киловат час, при дългосрочен договор! За какво да строим?

Щото си глупак! Все едно ли е ти да продаваш ток и на теб да ти продават бе, идиот?

Ако с парите можем да построим половин съвременен блок, защо не!

Само половинио?

Бива навеждане, ама чак толкова.... Опомнете се, идиоти!!!! Вие сте изпратени там от нас, не от украинците или американците. Трябва да защитавате НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ, не чуждите. Опомнете се докато е време.

Е нали французите първо трябваше да се изкажат, дали с това руско оборудване могат да ни построят френска атомна централа?

Как да заработи допълнително някой лев по време на криза и инфлация.От Герб заявили.Ние предлагаме да продадем реакторите и нашия експерт по енергетика да обясни на народа, че тези реактори са много стари и не вършат никаква работа.Затова ще вземем най голямата комисионна.На това от ППДБ остро възразили.Ние сме фасадата на това управление и на нас се пада да вземем най голямата комисионна.От ДПС също възразили.По добре да не се караме ,ами да разделим комисионната на три по равно,щото ни 4ака много работа,да делим после и комисионните от магистрала Хемус и от фабриката за батерии.Накрая вси4ки се съгласили,че това е най правилно и заживели весело и щастливо.

В Белене има оборудване за два блока, единия комплект оборудване да остане за нас, а другия продайте на Украйна за 1 милиард долара. Така ще имаме резервни чарколяци безплатно. Все пак България е единстваната държава в света, която продава реяктори без да ги произвежда!

5 милиарда са откраднати около проекта гьола Белене. . Кой ли ги плаща?

Тока е скъп най вече заради американските ТЕЦ-ове, ВЕИ-та, и чуждите ЕРП-та! Преди година пък се увеличи значително заради "гениалното" решение на Киро и Асен да спрат да купуват руска газ директно от Газпром, а да я купуват чрез посредници!

И с ко ше платят укрите руските реактори,като бюджета им е на командно дишане от юропата,ще помолят Урсула да им даде милиард и нещо да ни купят руското оборудване,Абе вие наред ли сте в парламента.Направо си кажете че им ги харизвате без пари и да пиеме по една студена вода за здравето на Зельо

Нямяш си идея колко пари имат украинците, а и голяма част от икономиката им работи. Бахмут не е цяла Украйна, да не говорим за изнесения бизнес.

lu4ka

Имат, ама не държавата, а мошениците.

Зе щял да посети парламента у да говори ? Коце и Нинова харесват това. И как ще стигне до сградата? С балон? Купихте ли си яйца и домати? На промоция са !

"Одобрено (наредено) от Посолството".

не ни трябва руска атомна бомба... трябва да се отървем от руските боклуци.

Да, трябва ни американска атомна бомба, че по добре аварира, за пример АЕЦ Фукушима, където аварираха и 4-те американски реактора, и още продължават да изхвърлят радиация в Тихия океан!

Тези са готови да продават всичко...най-вече това, което не е тяхно. Но когато човек има на власт крадци, лъжци и разбойници, какво друго да очаква?

Ебах тиа боклуци

В НИКАКЪВ слъчай не трябва да даваме реакторите на укрите, щото руснаците ще искат да го гръмнат ! Те и сега искат да гръмнат запорожието, по данни на укрите !

Глупости чутовни.

Е тъй де.... ние 40 години не можахме да го построим тоя АЕЦ, поне да продадем остарялото оборудване.... и след някоя друга година пак ще правим първа копка

Явно "капитализма" тук не може да построи нищо, а само може да краде и да разграбва!

ЧЕ 34 ГОДИНИ ИЗБИРАМЕ КРАДЛИВИ БОКЛУЦИ ЗА НАШИ РАБОТНИЦИ !! ДАВАМЕ ИМ ЛУДО–ВИСОКИ ЗАПЛАТИ !! И ПАК КРАДАТ !! ОТ ХЛЯБА НА БЕДНИТЕ !! ПРОГРЕСИВНО ОБЛАГАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ !! И ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ !! ЧЕ ТАКА Е В ЦЯЛ СВЯТ ???

Че си бедна и мързелива мърша Сърди се на баща си

Сладурче :))))))

Тия ще продадат и майка си и баща си само и само да налапат краварския.....