Напливът на българи в Одрин повиши наемите на магазините

Заради голямото пазаруване към турския град прииждат търговци от съседни окръзи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той тъпия Ганьовец все щв пълни гушите на чужди ,Я на Газпром ,я на одринските битаци ,я на гръцките плажове ,е на прост народ не могат да мусе слъчат хубави неща.

Цена на бензина днес 2.10лв. някой злобата да коментира

що е тая злоба за Турция ни мога да разбера..историята си е история ..търговията е друго ..Ок са това е работни и усложливи и стоките са добре

Не съм съвсем наясно с броя на българите русофили, но оттук се вижда, че броят на туркофилите е( дори не поставям българи отпред) е страшно, ужасяващо много. Продажници, които се купуват за ;ам фъстък и первол, както едно време англичани и французи са купували туземците за мъниста. Добре , бе, кажи - да , възползвам се от евтинията, защото съм беден и мога да си губя времето да бия път до мисиркия, за да спестя 5 лв. Що пееш диирамби за турците. те се гаврят с тебе с тозии одрински пазар и с това нашествие. Що ли се е била Русия и са умирали руснаци и опълченци да ви освибождават, като има една пасмина, които са си роби по произход.

първо се научи да пишеш и турците са много гостоприемни и добри търговци

Които може би живеят на 300 км от Турция ще кажа само че злобата им идва в повече всички които ходят до Турция са доволни защото бензина е с 70-80 стотинки по евтин всички хранителни продукти купени от веригите са в пъти от нашите обслужването е много добро цените на много неща са и по евтини а вие злобата ревете и не се оплаквайте от скъпотията в България

Много ми е интересно защо е пълно с гърци по пограничните градове

Прах за пране "Первол"3л в БГ между 15 и 17лв. А в Одрин 3л 6лв. Е къде да пазаруват българите ?

ако е первол, глупако. А може и да е едно и също менте , което произвеждат турците и ни скубят като го продават в БГ 2 х по-скъпо.

Ако някои търговци в БГ не бяха надули изкуствено цените, сега този народ щеще да пазарува от тука ! А цените на повечето стоки в Одрин са пъти по-евтини от БГ !

Бедните българи заляха Одрин :))))))))) Май наистина сме най-големите ревльовци на Балканите

Аз не познавам нито един , който ходи на пазар в Одрин. Така че не съди по тебе и тъпите ти познати

Само където не е от БЪЛГАРИ, а от ТУРЦИ с БЪЛГАРСКИ паспорти.

Турци с български паспорти, които не знаят турски и затова градът е пълен с табели на български, от чието количество кметът изразява притеснение. Нали така?

Не , не е така, Не преиначавай. а тъпите български турци не могат да четат на турски. Те и на български не знаят.

на турски бе чоджъм? Одрин си е български град от време оно.

И на турците разказахме играта...

По османско време пак е било същото , българите са пътували и търгували. Аз не виждам разликата от тогава и сега.

И по ханско време е било така. И по царско /II-рото българско например/ Чак до Дубровник са ходили търговци, който между другото е бил в чертите на България!

Според градоначалника е необходима регулация, като се има предвид, че въпросните табели и плакати с надписи на български не съдържат "и една турска дума". Да ги надписват на турски от обратната страна и готово! И не е лошо да научат един европейски език, нали?

е тва казвач че е ок .не се заяждай:)

какво купуват в тоя Одрин и чак толкова ли е по-евтино. Това ми напомня на швейцарците дето пазаруват в Германия. Поне може ли да си върнеш ддс на границата. Също така какво става с родните търговци, в Швейцария има ограничение на стоките които можеш да вкараш безмитно. Кажете, никога не съм бил в Турция ( и няма да ходя скоро)

отиди давам ти пример 1кг шам фастък е 20 лв а тук минимум 38 лв..праххза пране 10кг тук 25 там 8 лв и така ...прюс товя са супер любезни и усложливи...комшо комшо..добри са обикновените турци

По - добри ли са турците от българите?

Обясни му, че не се ходи за 1 килограм шам фастък, а се купува цял багажник! Разликата е доста осезателна!!! Да не говорим, че приятел трябваше да прави 4 бани в къщата си, за което му искаха към 35 000 лева с труда. Отиде на два пъти с бус, накупи си всичко - включително лепилата /немски, но на 60% от цената в България/, направи си го сам с приятели и му излезе под 22 000... Включително почерпката. Ти кажи има ли сметка?!!!

Турция е в европейския митнически съюз. Мисля че само акцизни стоки подлежат на ограничения. Имам предвид сред онези стоки, които се продават законно и в двете държави.

Да, не е лошо да отидел да видиш малко свят, било то и ориенталски. Нищо, че Одрин си е български от има няма 14 века. Да, можеш да си върнеш ДДС на границата, ако знаеш как. Повечето не го правят, защото им се струват малко парите, второ не са запознати и трето не си искат от търговците фактурата за възстановяване. И въпреки, че цените им хвърчат постоянно нагоре от 1 година насам, преди 4-5 години далаверата беше още по-голяма, все още има хора които ходят и пазаруват като луди. Събота и неделя вечерта на границата е пълен ад, чакаш по 4 часа. Затова започнах през седмицата да ходя, иначе няма смисъл.

А по отношение на родните търговци..... Еми, конкуренция.

аз чаках 6 часа:)

Значи разликата Германия/Швейцария е, че няма ограничения. В Швейцария, место и алкохола са 1 кг/литър по-големи количества са с мито 24 франка върху всеки литър/кило, което обезсмисля далаверата. Цигари- 3 кутии повече с яко мито. Също така има лимит от 300 евро на безмитния внос. Така си пазят родните търговци. Иначе, фермерите им ще фалират. Излиза, че ние за Турция сме като швейцарци. Гордост ме обзема.

да ви задави купеното в Одрин

По османско време пак е било същото , българите са пътували и търгували.

тогава българите са купували суровини и са продавали краен продукт.

продавали са животни, селскостопански и млечни продукти

Оптай да продадеш нещо в Одрин сега

Розово масло ....

пасли сте овцете на кфенлитата ве смешен клоун. търгувал бил..хаха с свинските си цървули ли си търгувал ве... ббаахаха

Без война, за нула време, превзехме Одрин и го направихме отново български! Следващата цел е да стигнем до Истанбул.

Войната е много по-неефективно завоевателно средство от парите. Даже като завладееш нещо с пари, съседите започват и те да се натискат да завладееш и тях - пълно е с нагледни примери, особено от по-новата история.

хаааа се ше завземеш Истанбул 20 милиона:) смехх

От три месеца не пазарувам в БГ магазини. Даже и хляб не си купувам, а си правя от брашно от Турция, купено за 40 ст килото. На 2-3 седмици се вдигаме с приятели, пазаруваме си в Одрин, купонясваме и се прибираме. Ай ше ви се не види - при изкупна цена на млякото 55 ст, във веригите гони 3 лв!?!?! Кой прибира шибаната разлика? Сиренето 20 лв, сухите колбаси 40-50 лв, кашкавал 30 лв - двойно и тройно е по-евтино в Турция! И по-вкусно! Вече и от София да пътуваш, даже и със скъпия бензин, пак е по-евтино! Аре марш - фалирайте!

супер си е търговията там...баклавичка на супер цени

Търсенето на магазини под наем пък е довело до увеличение на цените - обекти, отдавани преди на цена от 15 хиляди лири (8800 евро), сега се дават под наем срещу 50 хиляди лири (2700 евро). Нещо май не е наред.

Не е наред едната нула повече в 8800. В статията пише 880.

Турция, България, Македония, Албания, Гърция - това е една държава, нареечена Велика Османска Империя. Въпрос на няколко години е, всички отново да се обединим!

на 29 октомври 2023

защото договорчето на Ататюрк изтича тогава и е най-удобно за Ердоган

Хубаво да се обедим, ама ние засега сме част от една доста по-голяма империя, наречена ЕС, пък тя нещо не е приритала да включва в себе си и Турция. ЕС до няколко години няма да е изчезнал, а докато това се случи, Турция също няма да я има в сегашния й вид.

Цоциализъма не си е отивал 35 години мимикрия на ДС чрез проекти бизнес планове и мутри-това е България .Как да ни вярват американците и руснаците ? Никой не вярва на такива хамелеони -ебана ни е мамата с тия партии и бизнеси!

Ганя още шава. Спрете му и бензина, само това ще го довърши.

Бензина ганя не го интересува. Всички сме на дизел!

Одрин падна !!!

Да

Изнасяме национален доход и развиваме Турция! Това правим! А там хората усвояват нови производства- дронове и с удоволствие ще ни изпапкат паричките спечелени от тънки заплати от износ на нискотехнологичния неща за Германия.

Информацията ти е стара. Заплатите в България вече са по-високи от турските. Затова има развит шопинг туризъм. Преди 10-ина години беше обратното, но след няколко поредни с 20% инфлация... През 2010 лирата беше левче, сега е 10 ст.

тъпо тролче, преписващо от листче, където са му написали текст с печатни букви! Айде на маслините и турските го на!

3евзек

Ало, хахаха, Боли ли те нещо? Или си от онези, които не ми обръщате внимание? Трол!

Докато в Турция продажбата на ментета не се криминализира, ще е така.

Маркови маратонки и анцузи по 20 лв.

тия найкове дето ги купуваш тук за 90 лв, същите във виетнам са по 10 долара

Дира, оправете си числата. Пак спите !

Юруш на маслините. Граби, народе

Какви Българи са тия дето ходят там ??? И как могат да ходят в тая циганска държава. Предатели !!! Бих затворил границата с тая циганска държава за винаги.

Как 15000 лири са 8800 евро а 50000 лири са 2700 евро Нали има увеличение Проста математика има намаление в евро

Едната 8-ца е в повече.

То товя са българските журналисти

кмета да не се уплаши, че в Одринско харесват българите ? :)

вън българите от Одрин! Вън от Турция ( пардон Мисиркия) . Българи , go home!