Десетки убити и ранени при нападение в Китай

Десетки хора са убити и десетки са ранени при терористично нападение в автономния китайски Синдзян-Уйгурски район.

Обратно в новината

Коментари - Десетки убити и ранени при нападение в Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

К'ви "опълченци" бе, Куку? Не те ли е срам да наричаш сепаратистите-терористи дето свалят цивилни самолети и се забавляват да заснемат как обстрелват жилищни сгради, както наричаме българските бойци от Освободителната война 1977-1978?! Тъпа руска черга си ти!

Ами време е да се започне дестабилизацията на най-големия съюзник на Русия. При това по-много позната схема.

Ами време е я! Това е 9-милионен народ под чуждо политическо, културно и стопанско иго! Същото е и в твоята матушка-Руссия. Ако беше българин щеше да ти е ясно, великоруско мекере!

Размирици в Китай? Явно уйгурите са наивни до глупост. Жалко за поредните,хванали са на въдицата на американците "вие почнете,после ние ще помогнем". А да, отсега сигнализирам Амнести Интернешънъл и (In)Human Rights Watch- на тези уйгури ще им бъдат нарушени както правата,така и телесната цялост и консистенция от китайските вътрешни войски,ако продължат в същия дух.

"В последно време Китай се сблъсква с подобни нападения, приписвани на уйгурски ислямисти." Не всички ислямисти са терористи, но всички терористи са. . . ПП. За терорусите ще си премълча, да не обиждам 350-хилядното братушкинско етническо малцинство у нас.

Нубиец, тук не е въпрос на религия а на етническа принадлежност. И едните и другите са от монголоидната раса, с разликата, че уйгурите са тюрки. Конфликти в тази част на "пътя на коприната" винаги е имало. В случая става въпрос не за мирни протести, а за въоръжени нападения над етнически китайци. Явно, за нубиец като теб, това е без значение, главното е, че се толерира от САЩ.

Не е проблемът на кого САЩ са с*али в гащите, а на кого американските пропагандисти са повръщали в главата. Да се сещаш за някого;-)?

Мен ако питаш не по-малко важно е на кого про-руската пропаганда е срала в главата.

Исляма е религия на Статаната.

Гледай в ютуб филмчето "Вехтий завет, завет зверя" .

BaiK

За китайците опасения нямам, те знаят как да пипат и такива номера там не минават.

Я сега да видим кое е правилно и кое неправилно..... Значи правилно е когато комунистически Китай ликвидира ислямистите и неправилно когато Израел ликвидира ислямисти. Правилно е когато комунистически Китай ликвидира сепаратистите от Синцян-Уигурски район и неправилно когато Украйна ликвидира сепаратисти от Югоизточна Украйна!!!...та извода е че всичко което прави Китай и Русия е правилно, а всички други са мръсни и гадни хамериканци....из разсъжденията на червена гнида с едноклетъчно мозъче!!!

Много разсъждаваш. След като свеждаш така нещата, остава САЩ да помогнат на Китай финансово, логистично и с оръжие и военни парагрупировки в битката им със "сепаратистите" уйгури. От цялата каша, която бъркаш, това е извода. Но в случая САЩ е причината за опита да се провокира с оръжие размирици в Китай. Но във случай на мирни организирани искания, освен всичко друго те са и федерален окръг, могат да си проведат референдум и да се отделят от Китай. До сега същото трябваше да стане в Бавария, Каталуния и Шотландия. Там не говорят за сепаратисти, за възстанници изобщо пълно мълчание, освен Испания, която каза, че референдум за отделянето на Каталуния е противозаконен. Защо това право се отрича на Китай?

Поразсъждавай малко и над това кой първи е проявил агресия и причините за това.

BaiK

Има една съществена разлика, ислямистите, сиреч въпросните терористи са В територията на Народна Република Китай, ако Ал Кайда, Хамас или друга организиация беше на територията на Израел или на СьЩ, ок да действат както сметнат за добре и ч*футите, и хамериканците, но те нападат чужди страни, това вече е съвсем друго. Аз не виждам Китай да прави антитерористична операция в Малайзия примено, нали. Но със псевдокапиталист, сиреч дърт седесар на глава не може да се излезе, така че какво ли ти обяснявам. Що е американско или еврейско, златно е. Това ти е логиката.

Ако чуеш коментарите на някой " независим " западен журналист, ще са просто реципрочни на тези тук, израелските и украинските са добри, а китайските са лоши. К'во да се прави, ин ян

Падналия (сваления от украинците Боинг 777 на малайзийските авилинии) и троловете тук се скъсаха да хулят и да правят апокалиптични прогнози как Русия и Путни ще бъдат наказани. Но нещо млъкнаха, а и св. медии също се умълчаха. Започнаха да излизат данни, че всичско е постановка с цел да се притиска Русия и Путин и да се изпълняват разни сценарии, а украинците бяха употребени за тази цел! Ето един инфо клип в ютюб по въпроса: Is Malaysian Air MH17 the MH370 Twin From Israel?

Падналия (сваления от украинците Боинг 777 на малайзийските авилинии) и троловете тук се скъсаха да хулят и да правят апокалиптични прогнози как Русия и Путни ще бъдат наказани. Но нещо млъкнаха, а и св. медии също се умълчаха. Започнаха да излизат данни, че всичско е постановка с цел да се притиска Русия и Путин и да се изпълняват разни сценарии, а украинците бяха употребени за тази цел! Ето един инфо клип в ютюб по въпроса: Is Malaysian Air MH17 the MH370 Twin From Israel?

Твърде едностранчиво разсъждаваш .Нещата изобщо не са толкова прости особено както ги представя зависимата журналистика.Тук не е мястото да ги развивам обстойно за да се увериш ,че е така.Никога не бих оправдал Китай за завладяването на Тибет и особено за това което са сторили червените фанатици на народа и религията там.Но в сегашния случай е съвсем различно особено по начина по който тези,, борци за права" действат.Ако се поинтересуваш и за това което тези ,,освободители на Украйна "вършат с мирното население и то не като последица от самите бойни действия а съвсем преднамерено например в Славянск след оттеглянето на опълченците, колкото и да си пристрастен мисля ,че не би го одобрил.Има достатъчно снимки и разкази на очевидци в нета дори и на български.

прабългарски племена. Северен Китай , Украйна и Поволжието , Македония и Западните покрайнини трябва да се присъединят към България, защото са населени с Българи.

но не, благодаря :)

и няколко села в северна италия ... BVLGARI също е българин )))

... и няколко села в северна Италия , ...BVLGARI също е българин )))

И кои са тези "прабългари" и какви са тези уйгури. Ти монголоид ли си, при цялото ми уважение към монголите. Уйгурите са тюрки по произход и като всички тюрки имат монголоидна външност с характерните за расата черти. Много има да учиш, но едва ли ти е нужно, освен за изцепки с псевдо патриотарство.

Ти си мноооо тъп.Или се правиш на такъв.Какви Българи,какви прабългари ви гонят промитите мозъци.Направи си ДНК тест в неподкупна европейска лаборатория,и ще видиш с кой си най близък по рода.Чаааак тогава слушай и коментирай наследството от уйгури ,кутгури и всички техни производни описани от нагласената история.

В Китай се пипа доста по-твърдо отколкото в загубилата мъжката си сила Европа. Но мисля че Китай няма да е много надежден съюзник на Русия. Хлъзгави са. Повече пресметливи, отколкото принципни. Може би а прави за себе си. Бъдещето ще покаже.

Този старец с китарата е инструктор по кунг фу и трепе преди закуска по една дивизия.

Баш по кунг фу- той едва ли е чувал какво е кунг фу. Обикновените уйгури са си прости и обикновени хорица, като всички останали. Но са лесно манипулируеми от техните ходжи, и като имат някакви проблеми, и не знаят как да си ги решат, най-лесното е да им се втълпи, че джихада ще им ги реши...

ето как чифутизаторите ще обединят руся и китаи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Маймунските номера на "талибаните" няма да минат в Китай! Тям няма да ги "галят с перце"!

Където има мюсолмани има и тероризъм. Това е единствената религия в 21 век, която НЕ ПОНАСЯ НИКОЯ ДРУГА , ОСВЕН СЕБЕ СИ И ИСКА С НАСИЛИЕ ДА НАЛОЖИ ВЯРАТА СИ. Трябва изключително много да внимаваме с нахлуващите в Бълггария мюсолмани-бежанци. Рано, или късно, те ЩЕ СИ ПОКАЖАТ РОГАТА, помнете ми думата!

Жълтите крадливи китайци трябва да освободят поне половината от територията която наричат Китай.Китайските маймуни грабят чужди земи откакто съществуват,та дори и руснаците нападнаха.За радост всички /не/знаем какво се случи с "армията" им.Едно е сигурно:ще предадат Русия когато стане напечено.

Какво разбираш пък ти от Китай бре Гошо? Бил ли си там, познаваш ли китайци изобщо? Относно този конкретен случай ще ти кажа само едно: исляма НЯМА бъдеще в Китай, няма да има бъдеще и в целия свят!

Чул те Господ, Буда(не бб), Аллах или който и да е...

за жалост ислямът е водещ - погледни какво направиха с европа, заприлича на кочина - засега само в южна америка няма много голям процент жители, които изповядват ислямската религия

Третата Св. война.

Защо ли ми звучи наименованието уйгури, някак си прабългарско?

А антиктайският хелзинкски комитет взе ли отношение по случая.

Добре де, защо мюслитата правят едни и същи проблеми с хората от останалите религии навсякъде по света? Не мисля, че е заради отсрещната страна, понеже там са както християни, така и евреи и будисти и индуисти.

Защото обикновено са по-прости, по-фанатични и по-лесно манипулируеми.

Е създаден умишлено такъв , за да сее вражда и разделение между хората. Това е религията на най-примитивната и бездуховна част от човечеството. Вижте само какво културно наследство е оставил за 1400 г. съществуване. Тези басни за ислямска цивилизацияа и пр. само целят да отклоняват вниманието и да се хвърля прах в очите на публиката, за да се използва ислямът за целите на онези, дето дърпат конците в света. Освен няколко големи джамии какво друго виждате като наследство на исляма. Разходете се из Багдад (бивша столица на най-големия халифат Харун ал Рашид и пр.) и единственото нещо, което може да ви впечатли е една позлатена джамия и една друга по-обикновена. Нищо друго от славните години на халифата .И навсякъде другаде из ислямския свят е това. Какво са направили турците? Разрушили са Константинопол и са издигнали няколко джамии и построили на място тна стария дворец нов дворец на султана и харема му. И това е всичко за толкова години империя. Всичките "постижения" в наука , изкуство и архитектура на исляма се дължат на цивилизациите, които са заварили: египетска , гръцка, римска, юдейска, вавилонска, персийска...Построеното в Испания от маврите е дело на архитекти от Дамаск и учени от дамаския университет, които насила са приели исляма и са принудени да слугуват на новия господар...

За Украйна наляха 5млрд., ама за Китай ще им трябват 500.

Всеки си намира майстора,ислямският тероризъм си го търси в целия свят,но в Китай е на правилното място

Може би това е причината да се отглеждат и толерират малцинства в различните държави. Служат за дестабилизация в определени моменти. Внушават им че мнозинството ги ощетява, възпитават се само да искат без да дават от себе си, и им се обяснява кой е дежурният виновен. Нужно е да са слабо грамотни за да са лесни за контрол.

Това се случва с циганите у нас. Когато станат достатъчно(не че сега са малко), чрез тях САЩ ще вземат властта у нас.

" Истинската революционна сила на днешния ден са различните малцинства, "гетата", които живеят вън от общия ред. Цялата патология трябва да бъде утвърдена за норма, а цялата норма за патология". - Х.Маркузе Пусни това в гугъла.

Носете си новите дрехи... Това е началото на края

Китайците ще се оправят с проблема си, но ние и еврогейците няма да можем. Сигурно дори и да започнат да ни колят ще викаме, че имали права.

....на САЩ никак не им харесва да има единен и силен Китай - нещо което е очевидно и е факт. Затова в доклада на департамента ще пише, че има нарушаване на чов.права, подтискане на етнически групи и други подобни.Интересно обаче, кога най -сетне ще се направи доклад за състоянието на малцинствените и етнически групи на територията на САЩ ?!?! алоо, какво става със сиукси, семиноли, дакота и т.нт.??? какво става с резерватите??? да му се доповръща на човек от тоя "световен полицай". Да не бъркат обаче Сирия с ...Китай. Там за един убит китаец, ще заличат по 1000 мюслита. Ако в Китай не управляваше комунистическата партия, а на власт бяха алчни технократи и олигарси-демократи, може само да си представим колко насилие щеше да се отпуши.То ще са цели опиумни армии, местни феодали, граждански войни....справка - Либия, умножена по 1000.но пък ще има..."демокрация". Затова браво на "чайниците", трябва да се пипа здраво и в зародиш!

Съвсем забравихме,че уйгурите са местно население,а чайниците са заграбили земята им,а?

Много си умен бре Гошо! Ами по твоята логика и ние българите сме дошли от Азия, после от Украйна, и начело с хан Аспарух сме заграбили византийски земи, така ли? Да си ходим ли в Украйна тогава? Що не вземеш да изготвиш някаква карта на света, с оригиналните територии на народите и да я представиш в ООН, да се нареди на всички народи да се върнат в първоначалните си територии опреди няколко хиляди години, какво ще кажеш? :)))

Абе Гошко, излагаш се. Китайската цивилизация е съществувала много преди да се обособят тюркските племена, каквито са уйгурите. А и в тези земи са били хуните, но те не са тюрки. Ако ти е интересно прочети кои са хуните и каква е връзката им със скитите и респективно траките.

Хайде още едно майданче. Да пробваме една "китайска пролет". Но май няма да мине.

Какво са 9 млн уйгури на фона на милиард и половина население? За китайците не е проблем да намалят бройката на уйгурите наполовина, дори повече.

в гугъла пише, че уигурите отдавна са ислямизирани,- не девет милиона, а даже и девет човека само да останат от тези уигури, пак за атентати ще мислят

След Бл.Изток,Украйна-Русия, сега Китай - чувства се дългата ръка на чичо Сам и милиардите от САрабия,Катар и Кувейт. През 19в. англичаните се пробаха да пробият и там в района но руснаците ги отрязяха. Този път Китай е д-ва а не колония и то с втората икономика в света и армия от поне 100ина милиона души+атомни оръжия и постоянен член на СС. Скоро ще се счупи стомната,особено ако отпуснат и японците от въжето на чичо Сам.

Да, щом хората от автономията искат, да направят референдум и да се обособят в отделна държава. Те ще преценят всички за и против и ще възникне нова тюркска държава. Уйгурите са тюрки, както и казахите, киргизите, узбеките, туркмените и азерите. Щом като така иска техния народ, така да бъде.

Такава държава не имало и щом се чустват различни от Китайската държава, да я напуснат и да си намерят родина. Ако не могат, да се занимават с междупланетни изледвания и да поемат към най-правилната според исляма обитаема планета.

И държава Украйна не е имало но през 1945 година се създава. Финландия не е имало но през 1918 година се създава. Държави като Казахстан, Узбекистан, Киргистан, Азербейджан, Туркменистан, Чечения, Дегестан също никога не са съществували. Всеки е горд с произхода си и защитава своята общност. Насила съвместно съществуване не става, винаги ще има конфликти и породени от външни сили и от вътрешни противоречия. Дори в България някои граждани на различни градове се мразят помежду си. Народопсихология.

Големи глупости се пишат тука. Хората се променят и това за запазване на границите от преди 50 години ще е винаги повод за конфликти.

И да не забравите другари форумни копейкаджии: Виновни са соросоидалните марсианци от мъглявината Андромеда, пратени от Меркел и Обама. И обучени от масонските илюминати.

Айде, айде. Не се правете на безкористни. Като минимум сте тъпи, а значи се движите не от ум, а от съзряна от вас корист.

И кои сме това ние?

да защитим уйгурите, нашите прадеди

Ако това са твоите деди, то не са моите. Иди си при тях, свий си чалма, хващай броеницата и гледай като дебил. Вероятно последното ще ти се удаде по наследство.

да не си от поречието на Ганг

Винаги там, където има фанатични мюсюлмани има и тероризъм, насилие и зло! Това е долна пасмина, командвана от евреите!

вместо да гледаш какво стaва в сuседна турция обвиняваш пuрвосиgнално евреите,като че ли си ял боj от тях...

А каква е разликата между турците и евреите и има ли такава изобщо. Не се вижда такава.

Глупако, наистина си първосигнален, какво общо имат евреите тук? Освен едно- Израел е едно от главните средства за окончателно съсипване на тази омразна религия ислям!

Пак ислямисти намесени в поредната кървава простотия. Още много толерантност ще трябва да проявят обществата, докато критично количество кратуни уврат и разберат правилния начин за справяне с тази измет.

уса започват да се намесват и в Китай. Поднаия почерк - конфликт на религиозна основа, въоръжени банди, главорези.

навик на уйгурите.

Нека позная отговора на този Ваш толкова труден въпрос - предполагам Бойко Борисов, Костов и... разбира се, американците? Кукундел

Да е тъп колко да е тъп, след като американците си признаха без бой за 5млрд. официално. Отделно Сорос се похвали, че има сериозен принос за сегашната демонокрация там.

Държавният департамент на САЩ публикува ежегодния си доклад за състоянието на религиозните свободи по света през предходната година, който съдържа и отделна секция за България. Според доклада като цяло в страната се спазват религиозните свободи. Отбелязва се обаче, че членове на някои малцинствени религиозни групи изразяват загриженост от липсата на активна намеса на властите за предотвратяване на обществена нетърпимост, и се посочва, че продължава да има сигнали за нетолерантност от страна на службите за сигурност и местните власти. Тъй че режете пушки и купувайте чалми.

Ами да Боко знае това, нали беше на US инструктаж, та той скор ще ви построи във всеки град минаре, сигурен съм...

Държавния департамент на САЩ публикува. Да си публикува, това си е негово право. Ако го предоставят и всеки може да го чете ако иска, но не всеки е длъжен да се съобразява в простотиите написани там.

Охоо....муслитата ще си намерят майстора в лицето на Китай...тея не си поплюват. Ще ги нарежат с бамбукови ножеве и ще ги сготвят с ориз всеки път като надигнат глава....алаха тука нема да помогне :)

Предлагам заедно с пушките да им режат направо и макарите. Така за 70-ина години светът ще се попрочисти от дегенерати...

я, ама китайският социализъм нали беше образцов ?

БАРБАРА СТАРР - СТАРШИ КОРЕСПОНДЕНТ НА СИ-ЕН-ЕН .... БРЕЙКИНГ НЮЗ : ...УКРАЙНА ИЗПОЛЗВА РАКЕТИ СКЪД СРЕЩУ ЦИВИЛНИ В УКРАЙНА

и? Възмутен ли си ? Иначе как да противодейства на Бук-овете които идват от Путлер ?

Скъд представлява серия от балистични ракети с малък обсег, създадени по времето на СССР и широко изнасяна по света.

Кви букове, кви дъбове бе чук. какво общо с това, което става. последователите на хитлер са сащ и лакеите им на запад. Колко странии почерниха сащ, но не хипотетично, а фактически. Обама не е президент, а камуфлажна кукла. Ако трябва да видим истинския президент на сащ, то хитлер в сравнение с него е просто наивен глупак.

Как така ще потъпкват "Народната революция" китайските фашисти? Пекинската хунта избива собствения си народ!!!

тв ада не ти Валцман прасето бе рапон??? тия място няма да си намерят там живи ще ги гризат хан

Че каква е разликата бе? В Чечня Путин убива чеченци на тяхна територия - добър е. В Китай Пекинската хунта убиват хора на тяхната си територия - добра хунта е. В Киев Порошенко се бие срещу нахлуващи от трета страна терористи - лош е! Значи е престъпление да защитаваш държавата си от нашественици и терористи, ако си им симпатизант?

В Китай няма кой да плаща и да носи курабийки и майдан не е възможен по принцип. Както е и редно тези с ножовете се водят престъпници, а не борци за свобода.

Единствената причина да няма Майдан в Китай е, че пред 30 години ги пуснаха да правят капитализъм, иначе до сега от Китайската компартия и кокали нямаше да са останали!

що ли се сещам кво е станало с нападателите....чичо Си е питал Обонго какво да прави и как демокартично а ги съди ..ама оня не му отговорил май...)))) та са ги опукали в бързината...нещастен случай...

Мда, търкането междъ осите БРИКс - ЗАЩ (всичките западни страни + ОАЕ и Израел) се задълбочава по всички възможни направления. Сега разбирам какво е имал на предвид ген. Демпси като преди няколко години в плановете за поверената му армия написа: ще се концентрираме в мала азия с разчет армията ни да може да неутрализира една супер сила и да победи друга.

Ей чугунената глава си е чугунена и няма оправия. Сега ако и затова изкарате виновни САЩ, ви признавам.

Естествено че САЩ са виновни! :D Ама най-виновни са за 45 години комунистическо управление. Вместо да влезат тук още 43-та и да посрещнат мустакатия Саталин на Дунава и да му кажат: "До тук бяхте, ай сега марш в блатата, откъдето се измъкнахте." Те го оставиха да се развява гагата из половин Европа половин век.

БРИКС е едно голямо нищо. Защо ли си го навивате на пръста и си вярвате. Обещавам ви и че след 20 години, пак няма да видите резултати от дейността на БРИКС - и нормално какво да очаквате от "тухли".

шъ неутрализира и шъ победи га цъфнат койтите))))

Хубавата часст от статията е : Полицията успяла да ЛИКВИДИРА десетки от нападателите.

Май трябва да си внесем китайска полиция, за да се справим с циганския терор.

С просто ухо се вижда, че заподозренете лица имат леко удебелени органи, от което нашите Органи доказваха, че те са уй-курци терористи

Китайска противотанкова бригада - 10000 китайци, въоръжени с гаечни ключове...

:)))))))))))) You made my day! Отдавна не съм чел нещо по смислено във форума ...

Да, ама китайският F35 хвръкна, а руско-индийският проект изчезна някъде. Та сега новото правителство на Индия ще купува оригинални такива. Ядец!