Коментари - НАП дава над 1 милион лева за застраховка на служителите си | dnes.dir.bg
назад

НАП дава над 1 милион лева за застраховка на служителите си

Националната агенция по приходите обяви обществена поръчка за застраховане на служителите си за 2018 и 2019 година, става ясно от Регистъра на АОП.

Обратно в новината

Коментари - НАП дава над 1 милион лева за застраховка на служителите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като имаш проблем с НОИ получаваш писмо от НАП, та биха могли да затворят цикъла.../ * с извинение/

....НАП НЕГИ ДАВА тези милион лева.... Дава ми ги НИЕ ОТ КОИТО ДЕРАТ ПО ДЕСЕТ КОЖИ !

Не ги дава нито НАП, нито Бойко Борисов, нито Цветан Цветанов. Тия само взимат, не дават, въпреки, че това повтарят като папагали: дадохме за това, платли сме за онова... нагли крадци! Ние плащаме и заплатите им и застрахователните им премии. 100% от данъкоплатците сме дебили.

Не съм съгласен, от моите данъци. Тях ще лекуват, а ние да доплащаме хиляди за лечение.

Защо в статията пише, че застраховката е с ДДС, тъй като всички застраховки са освободени от облагане с ДДС според българския закон?

не си чел закона. Едно е ОСИГУРОВКА (за което вероятно си мислиш) друго е ЗАСТРАХОВКА.

очевидно съм го чел. Доставка на застрахователни услуги Чл. 47. Освободена доставка е извършването на услуги при условията и по реда на Кодекса за застраховането от: 1. (доп. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) застрахователи и презастрахователи; 2. застрахователни брокери и застрахователни агенти.

отгоре отгоре... Във връзка с чл.21 ал.2 при облагаема застрахователна услуга съгласно чл.82, ал.2, т.3 от ЗДДС когато доставчикът е данъчно задължено лице, което не е установено на територията на страната и доставката е с място на изпълнение на територията на страната и е облагаема, данъкът е изискуем от получателя по доставката при доставка на услуги когато получателят е данъчно задължено лице по чл.3, ал.1, 5 и 6 от ЗДДС, т.е получателят на услугата ще бъде лице платец на данъка ако са изпълнени едновременно следните условия: 1. получателят на услугата е данъчно задължено лице 2. доставчикът на услугата е данъчно задължено лице, което не е установено в страната 3. услугата е с място на изпълнение на територията на страната 4. услугата е предмет на облагаема доставка. Издава се протокол по чл.117 с начислен данък и се отразява в дневниците.

а колко е кръвнината на утепаните от/във санирането?

и с кои пари ще ги застраховат?!? пак с нашите.. ай сиктир вече...като държавни служители осигуровки не плащат , сега и ще ги застраховат -пак на наш гръб.. ама много рискова им стана професията ...

След сутрешната сводка застрахователната премия надали е същата :)

Значи да очакваме фалит на застрахователнто дружество. Ослушвайте се коя компания ще увисне на кукичката и се спасявайте п0 единично.

Този дето го гръмнаха и той е застрахован! Сега ще получи определена сума за лечението си!

че толкова е нормалната застраховка в Германия на калпак за хора на бюро. 57 евро на година. Направо да ходят там да се застраховат. Хем пари ще изплатят наистина до 100 000 евро, хем ако направят такава за 8300 човека може и по-евтино да им излезе дори. Какво ще ми дават пари на наши застрахователи дето хем няма да изплатят нищо, хем ще им искат повече.

1 млн./ 8300 слушители = 120 лв. на калпак.

От чий пари бе изедници, да си ги плащат лично.

Как лично? Нали събират пари за пенсии, здравеопазване и социални помощи за братчедите!!!

След днешните събития не мисля, че много застрахователни компании биха участвали в конкурса, поне не за 1 млн. Те половината ще свършат само за лечението на този шеф и за обещетението му. Пък се очаква тенденцията за отстрел да се повишава.

яко се краде. яко! на дебилните им казват "застраховка" и им пресушават джобовете. "застраховка"= 100% измама. абсолютна гавра с добитъка.

нап започва да застрахова бушончетата....

хах :) това "идва" след простреляният служител... да... агенцията мисли за опасния и изложен на заплахи и стрес, труд на своите служители. Застрахователната компенсация е задължителна!

ТИЯ РЕКЕТЬОРИ , ТОВА ПРАВИ ЛИ ГИ БЕЗСМЪРТНИ ??

По важно е че смъртен няма да ги харчи.