Масови проверки на НАП и МВР в автокъщи

МВР и НАП започнаха съвместни проверки на автокъщите заради съмнения в укриване на данъци и продажба на откраднати коли.

Обратно в новината

Коментари - Масови проверки на НАП и МВР в автокъщи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До къде я докара Бойкооо на бедните хора хляба да вземеш,после да не се чудите що бягат младите в чужбина,дай и коли да не внасяме еми да работиме за по 300лв ли бе изроди нали знаете че и по този начин колите ще се оскапят на крайния купувач с поне 2000лв,тогава да видиме как се купува примерно голф 4 на 6000лв 99г.от там нататък регистрация,обслужване и тн

Е те всички клиенти на автомобили риват по форумите, ама я да ги видиме като вместо 10хил, си платят таратайката 12, па тогава да ги видиме дали ще риват?! Порочната практика е следствие на това, че ако всичко си е по закон автомобилите ще струват с 20% отгоре и "редовните" ще попаднат в ситуация на нелоялна конкуренция, от там за да имат продажби се пренастройват, като нередовни и резултата е на лице. Държавата трябва да създаде сигурен и надежден механизъм за събиране на средства по облагане на продажбите на автомобилите, защото съществуващата система е несправедлива и неадекватна с действителността, която да бъде съобразена с европейската рамка, защото и от там идват редица разминавания.

Веднъж да минат тези пусти избори, че ще се скапят служителите от КАТ, ДАИ, НАП и "вся остальная сволочь" от работа Толкова ли много поскъпнаха кебапчетата или посредниците съвсем онагляха?

Сетила се Мар'а да се побар'а!

Пак посягат за рекет на дребния търговец и лъжат, че печелел милиони. Баси шибаната рекетьорска сган! Иде ми да се запиша в БСП и да гоня изродите от ГЕРБ, но сърце не ми дава да се пречупя. Все шибани комунисти, където и да се обърнеш!

Няколко пъти съм купувал кола на Горубляне и НИТО ЕДИН ПЪТ не съм получил фактура или какъвто и да е документ на реалната стойност. За чудеса като плащане по банков път да не говорим. Това е възможно само в сферата на теоретичните предположения. Никой не иска да приеме пари по банков път, защото ще лъсне сумата на сделката.

Сега на ред са и магазините предлагащи части втора употреба. Крайно време е тези магазини да бъдат на разрешителен режим както е в САЩ.

Руме руме, малай моме, що ти Бойко не признае, че ние пенцйонерите, сме почти колкото авто- джамбазите?

Със тези африкански заплати, как точно се очаква човек да си купи един куп ламарина на цената на половин апартамент? Лизингите и условията няма да ги обсъждаме, че приличат на останалия "бизнес" в милата ни татковина.

Ще принудят хората да кърпят и карат старите коли още 20г , за нова кола никой простосмъртен с 300-500лв доход на месец не може да си го помисли дори. А лизинг? - не си го и помисляйте дори. Така че каквото и да става ще го отнесат пак бедните и обикновените хора.

Автокъщите са едни от най-големите бандити в укриване на доходи. От моя опит ще дам само един пример Купих Тойота за 20 000 , а ми е прехвърлиха с нотариус за 1440 лв. Купил съм няколко коли в последните 20 г. Средната недекларирана сума е около 5000 лв. Правете сметка. В софия има около милион и нещо коли. Поне милион са купени свтора ръка - с укрити недекларирани в документа цени. 1000000 коли по 5000 лв . 5 милиарда недекларирани доходи. От тях от 500 000 000 до 1 000 000 000 лв не внесени данъци!!! Е кои са бандитите в тази държава???

опааа :) я нап да те издири и тебе по айпито и една хубава проверчица на порядъчния ощетен от автокъщите купувач на коли :)))

Аз пък съм готов да дам показания пред НАП. Преди няколко месеца купих кола от автокъща и схемата беше точно такава - плащаш 8 бона, а получаваш документ за няма и 1000 лева!

Да ги ожалиш МВР и НАП. От време на време им се налага да работят.

Да направят изгодни лизинги и ще караме нови коли. Да не мислите, че ни е кеф да караме таралясници. Другият вариант е държавата да продава много евтино нови коли на българите реципрочно на жилищата и помощите, които се дават на циганите!

Най-честата схема особено при колите под 6-7 години е покупка нето в Германия или Италия и после продажба тук без да се внася ДДС!!!

И кое точно е незаконното в покупката на ударени автомобили и последващият им ремонт?

Веднага ти отговарям - повечето ударени коли са бракувани т.е. вече не са автомобили, а парче желязо!!! Когато решиш от парче желязо да направиш автомобил трябва да имаш съответната квалификация и условия, а след като го направиш да минеш по съответния ред за да можеш да го пуснеш в движение по улиците!!!

пушилка друг ефект от "няма" няма.

...експерти по разпознаване на маниполаци върху рамата... Ахахахахаха

Ами и аз искам да си купя нова кола, очаквам правителството да ми отпусне безвъзмездна помощ от поне 30,000 лв, за да си купя нещо читаво и да влезна в белия списък.

"... Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е фиктивното сключване на договори между купувача физическо лице и собственикът на автомобила в чужбина..." МАЙТАП! Тези ОЩЕ малко и ще открият и топлата вода!

Толкова е простичко! Как човек НИКОГА не напускал България си е купувал кола ту в Италия, ту във Франция...

Годишно продаваните стари автомобили са 250000 , новите десет пъти по-малко !!! Защо ли ?????.