Затварят половината аптеки от септември?

Половината аптеки нямат регистриран нито един касов апарат с дистанционна връзка със сървърите на НАП само дни преди изтичането на крайния срок - 31 август 2011 г., съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Обратно в новината

Коментари - Затварят половината аптеки от септември? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво хортуваш Гилеспи,правилно!Да се доближим до Европа и аз съм за.Но случайно да си чул в Европа, някой да работи за 200евро на месец? За дневна надница-да но за месец! И сметка от Топлофикация за 120лв.+Енерго-80лв.Е и какво да ядат хората?А можеби дрехи не им трябват?Да плати ч.уроци на дацата си или това не са важни мотиви за укриване на данъци? Но и следи, какво става с финансовите институций в Европа.Стига сме пълнили на Е.банките гушките!

Хубаво хортуваш Гилеспи,правилно!Да се доближим до Европа и аз съм за.Но случайно да си чул в Европа, някой да работи за 200евро на месец? За дневна надница-да но за месец! Но и следи, какво става с финансовите институций в Европа.Стига сме пълнили на Е.банките гушките!

някож да е чул нещо за варзаните с нап бензиностанции...ами не .как ще чуе .то нали ще се види оборта на така наречените големи...ами акциза дали е платен на всички...а?тва гориво освен ддс има акциз...де е тож....тапако дянков...танов...кога ще се чюе за това...оня глупак шефа ви нали беше мнооого горд с вразките на бизнеса с нап...де е сега да коментира ...500 -600 хиляди х500 лв....как е...добре е ...500 000 х 5 лева такса как е ...а добре ...нали ние тапаците ще плащаме...мажка ви тапа ...това ли е начина ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Наредбата е гласувана преди 6 години, дело е на предишните управляващи, Дянков просто наследи крайните срокове. Докато управляваните се чудят как да излъжат управлявщите, управляващите ще се чудят как да ги хванат, играта на котка и мишка винаги е за сметка на мишката.

И като ги затворят-аптеките,къде ще намерят препитание служителите? Още няколко стотин чакащи за помощ безработни.И колко години ще издържим с този вид Икономическа дейност?Нови работни места-къде са? Аз предлагам да разкрием повече психиатрични заведения!!

А кво предлагаш да продължават да крият данъци? Докога? Аз плащам данъците си изрядно, защо и всички останали да не го правят? Имаш ли нео против да се доближиме до ЕС? Има ли страна от ЕС където да не се плащат изрядно данъците (имам предивд от западна европа) ?

След въвеждането на "връзката с НАП", за оборота на всеки един търговски обект ще има информация освен в НАП и в мобилните оператори. Да ни е честит поредния Биг Брадър.

Стига си мрънкал бе, ти за криптиран трафик чул ли си ...?

сварзани с нап ли, що не направят проверка какво правят аптеките по морето ... ако из старната можеш да си купиш лекарство за 6-7 лв , по мотеро няма да го намериш за по-малко от 12-15лв .. някакво пално безумие и печалбарство.... от септември щели да ги затворят , а защо не от август .... през септември няма туристи толкова ... няма да им пука .. а догодина ехееееееее време колкото щеш... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И защо Лукоил може да работи без апаратите, а аптеките не?

Голяма мафия е фармацията - човек без храна и лекарства не може. Ето защо искат този бизнес да го контролират, защото само определени хора ще могат да продават лекарства.

И без това само определени фирми внасят лекардства, аптекарите са търговци на дребно и прибират около 20%. Затова лекарствата в БГ са с пъти по скъпи от същите в Гърция, Румъния та дори и в Германия.

Трябва да се плащат данъци, иначе откъде да напълним бюджета

... и понеже данъците намаляват по известни причини, идват увеличение на разрешителните режими, видовете глоби и техните размери, задължителни проверки на касовите апарати по няколко пъти в годината и т.н. Всичко това са пари за определени фирми и хора, а и държавата трябва да се храни. А къде остана откриването на нови работни места? Иначе аптекарите са си хитреци отвсякъде!

Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и свобода. Това което е особено обидно е, че човешкият ум има свои предели докато човешката глупост е безпределна. Светът е пълен с глупаци, и никой не забелязва своята глупост, даже и не подозира.

Поредната абсолютна глупост на кабинета-сърбите въведоха това преди 3 години и след 1 месец вече се намери как да се крие оборота-даже по лесно отколкото преди...Ама селска тиква лесно не увира...

Dobar dan! И нашите, вместо да разберат, че не само както в Сърбия, това ИЗОБЩО няма нужда да се прави... НЕЕЕЕЕ, пак правят пачка на фирми за апарати и GPRS, както и на операторите. Така де, хубаво си е да вземеш някой лев от всички собственици на фирми, а те - след това дали ще чукат/плащат/отчитат - и какво... Дебили!

Прав си, Уотсън, нашите момчета ще хапнат някой лев за устройствата, държавата, (разбирай нашите хора), ще хапне някой лев от ДДС.... Абе ние навремето платихме милиони долари на Бил Гейтс за легални програми пак заради това ДДС, не помниш ли? И сега така, ама че тези и онези стояли гладни.... кво ти пука, електорат.....

Напълно подкрепям Данков в усилията му да спре криенето на отборота от българските Андрешковци! Нека всички да си искаме фискалните бонове и да спреме лапачите!

Не са Андрешковци , това е организация на Мафията . В Европа един аспирин е 1 стотинка , в България е 1 лев.Олиото е 1.5 лева във Европа , в БГ е 3 лева , Дизела във Виена е 2 лева и цените са в лева , не в евро. Списъка е дълъг.

Питаш ли се защо се крият данъци,Аз мисля много са високи какго и цените

Аз пък ще ти кажа защо захарта е най скъпа в българия . Защото само една ловешка мутра получава квотата да закупува меласа (продукт от захарна тръстика) . Ха сега сети се кой раздава квотите - ами държавата и по специално - едно министерство ? Така, че стига демагогия . Мафия ще има докато държавата я закриля .

Инфото ти е отпреди 10 години... След влизането в ЕС вече безмитно може да внасяме откъдето си искаме и щом като в Гемнаия е по-евтина какво пречи на куп фирми да внасят оттам ? Да не би ловешката мутра да ходи да им чупи главите един по един ? Освен това той е човек на комунистите , а нали Б.Б провежда мощно борба срещу тях :-))) Ти що не си направиш фирма и да внасяш захар отнякъде дето е по-евтина ?

напълно сам съгласен въпреки че на всички е ясно как на края на сезона по морето търговците сядат и си начукват нови обороти на "ФИСКАЛНИТЕ УСТОЙСТВА".

Поредното безобразие на некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

Абе тия траверси от НАП - бъркат цифрите +-30%??? Ясно защо са объркали приходите и разходите!

Хайде връзвайте се по-скоро, че лапачите на вас чакат да направят трипъл дабъл с китайските елки. Освен туй светата троица - Ментел, Глобил и *Бе Така са ви приготвили чудни договори - добре се живее в Бг, тук всеки ден е Българската Коледа - щото сурвакането на нещастниците, дръзнали да се опитат да решат сами съдбата си, върви всеки ден! И другите - не чакайте, ами откривайте фирми, бизнес средата се подобрява непоносимо от ден на ден!

А въвеждането на касовите апарати ще промени ли цените на лекарствата ?

Направих си първата в живота фирма и почнах да развивам бизнес. За два месеца ме удошиха от НАП. Сега съм със цифра ДДС за плащане вноски пенсионни, здравни, и ако ми направят проверка могат да ме глобят за 2-3 неша с по 500 лева от раз. Бахти държавата.

Затворете ги! Съдиите ще ги отворят, както стана с "Лукойл".

Прогнозирам същата "беззъба" реакция на магистратите и безсилие на управляващите пред "върховенството" на закона!!

Все някой трябва да пази държавата от малоумни решения на политиците! Браво на магистратите, върнаха ми вярата, че в тази държава има хора в управлението, които си ползват главата за нещо различно от това, да им крепи шапката!

"Връзката" с НАП, реализирана по БГ начина си е чиста репресия на малкия бизнес. Всички с касови апарати са принудени да платят за добавяне на този GPRS модул или да купят два пъти по-скъп касов апарат. И след това да плащат такса по 5 лв/месец на някой от любимите ви GSM оператори за услугата.

плюс едно за коментара . Само гнуснпите чалгаджийки и около 25 годишните пикли все още вярват на това мутренско-милиционерско правителство.. ех колко наивни хора има в бг , ех ... аман от крисита разни ,и светли - аман от незад...ни женки , които сляпо вярват на мутрата ....

Е тия 5 лева на месец верно ще ги съсипят

На мафиотите рекета се услажда, още повече, че е и полезен за обезсилването на "генералското движение", един кръг от който е "Монтерей". Лошо няма. След фалита на "ФЕД", всичката изградена структура ще е готова за Новата българска постдемократична България.