Касовите бележки станаха тотален хит заради лотарията на НАП

Рекорден брой касови бележки са регистрирани за лотарията на НАП, седмица преди тегленето на голямата награда - лек автомобил.

Обратно в новината

Коментари - Касовите бележки станаха тотален хит заради лотарията на НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голямата лъжа е ,че....Няма значение колко касови бона си регистрирал-тегленето е по ЕГН , така че...КОЙ не ни е мамил???

Тарикатите от ЕМАГ не дават. НАП къде сте?

"Само от Ямбол, от началото на играта са регистрирани близо 750 хиляди касови бележки на обща стойност почти 9 милиона лева. В Ямбол са раздадени две награди - смарт телефони. " Шанс 1: 375 000 да спечелиш смартфон. Оди попълвай като гламав номера на касови бележки ...

БРЦК

Идеята не е лоша , ама е само наченка. Ако връщат 5% от ДДС-то на физически лица срещу касовите бележки ??? Те тогава гледайте как ще изсветлее целия бизнес!!!

Не става само с касови бележки, българи спрете да работите на сиво... не допускайте някой да кара нов джип за сметка на детската градина на детето ви, нормалните условия в болниците и пенсиите на родителите ви...

Аз пък искам да напна мързелините нападижийки от високите етажи,за дето поощряват доносничеството между хората.

Колата вече е спечелена. Ваньо, как е новата кола, и гледай да не я охлузиш, че като те знам какъв шофьор си, по-добре да не ме возиш, :-). Майтапя се бе момче, айде до довечера.

Опа, объркал съм полетата, това беше за лично съобщение. Моля модератора, изтрийте го. Благодаря за съдействието.

Боже колко хора без работа има на тоя свят!

Като издавам касови бележки, трябва ли ми регистрация по закон за хазарта?

Прочети условията на играта!

Да не би да е някаква мода сега във фейса да се показват касови бележки? Знае ли човек, навъдиха се всякакви откачалки и фрийкове.

ХаХа...

Аз регистрирах около 111 касови бележки още в началото на играта и спях да ги регистрирам, защото според мен си е голяма занимавка. Трябва да ги съхранявам 1 година тези касови бележки. Какво ще стане ако ги изгубя или избледнеят през тази една година, а спечеля някаква награда. ДА.

За бележките не знам, специалистите да кажат, но на теб със сигурност мозъка ти е избледнял.

Наистина избледняват

Направете им ксерокопия. В статията и в условията на играта е обяснено.

И дръжте поне едно копие във фризер, в случай на пожар ще може да го възстановите.

в квартални магазинчета по традиция и от години не издават касови бележки особено ако са на общински съветник от ръководството на партийна централа

Пъла поография!!! Балъците "регистрират" - управляващите ВЗЕМАТ!!!!!!

За касови бележки по 3 стотинки може, а за билети от леФ и Шайсе НЕ МОЖЕ! Тия от софийския градски транспорт дали си плащат данъците, като не издават касов бон? Баничарката, от която купувам банички е покрила с найлон касовия апарат, да не се цапа, ама за още по-сигурно, дори не го ползва.

Дайте някакъв адрес, за да и направим проверка.

хлебарница нилана, двата плод-зеленчука, питиепродавниците и т. н.

Дай си адреса да ти направя проверка. Ако не на теб, на жена ти.

виж дюнержииниците-НИТО ЕДНА БЕЛЕЖКА!!!

Точно самият билет ти е касов бон :)

Пробвай да го регистрираш тогава. Успех!

Регистрирайте, регистрирайте, после ще ви питат как и откъде харчите по 2000 лева месечно със законни приходи от 800 лева...

Примерно един работник който взима 400 лв заплата е регистрирал за един месец касови бележки на стойност 1000 лева ще бъде привикан от данъчните, за да дава обяснения от къде има пари за тези покупки. А той ще им каже, че негови приятели, близки и роднини са му давали също касови бележки. Също така е молил служителите в магазините да му дават оставените касови бележки от други клиенти. И данъчните какво ще му направят? Нищо!

Отначало и аз въвеждах, после се отказах. То времето за въвеждане през цялата година ще ми излезе по-скъпо от това, дето евентуално ще го спечеля.

Ало, не се прави така - бончета, билетчета - чист хазарт. Прави се следното. Всеки си събира касовите бонове. В края на годината по опис и единен формуляр ги предава в НАП, където се проверява дали са реални. И на човекът му се връщат например 25-50 % от ДДС-то. Така ако през цялата година си направил покупки за 5000 лв., а ДДС-то е 1000 лв., за Коледа получаваш 250-500 лв. И КОЕТО Е ПО-ВАЖНО, постъпленията от ДДС ще нараснат главоломно и далеч ще надхвърлят това, което е върнала държавата. Засега от 5 квартални магазинчета в годината ми издадат не повече от 5-6 бележки, и то когато сумата е 10,20 стотинки.

Хубаво е да подавате сигнали в НАП срещу такива "квартални магазинчета", за да бъдат навестявани от мои колеги.

И КАКВО като бъдат "НАВЕСТЯВАНИ" от твои колеги??????????? Подал съм такъв сигнал И.... на петият (5) месец получавам известие от НАП че ще бъде направена проверка !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И аз това от кога го разправям....

... и всички лапнишарани /Честит Никулден на именниците, да им се слави името!/ станаха бирници на НАП абсолютно безплатно, мдаа...

Баси унижението... ама най-забавното е, че най-бедните имат най-много касови бележки! Уж в провинцията плащали малко, а пазаруват най-много!

Ама верно в тази държава много Издислав има! Като си отчета всичките разходи срещу ЕГН-то си НАП дали няма да разбере, че официалните ми приходи са по-малко от това, което съм похарчил и да ми поиска данъци върху разликата.

Беден, мизерен народец , бум на лаФки, касови бонове и генерали президенти.

Онзи дето ще спечели вече трети месец кара колата.

Иаз съм "за"възстановяване на част от ДДС-то на събраните и регистрирани касови бележки!Или някакъв друг вид облекчение!

Защо никога не се говори за възстановяване на ДДС , което плащаме ежедневно върху всичко !? Отделен е въпросът защо е 20% за всички стоки. При тези цени скромен разход от 500 лв. на месец включва 100 лв. ДДС. За една година стават 1200 лв. В същотото време преди Коледа хората се принуждават да сключват договори за кредити в подобен размер. Върху кредитите се начислява лихва и задълженията се увеличават. По тази причина се затягат коланите и на следващата година разходът в добрия случай ще е 400 лв. на месец, ДДС ще 80 и т.н. Една спирала на ниски доходи за хората и намаляващи приходи за хазната. Държавата от кой сценарий има нужда ? Хората да обедняват или да се търси начин чрез данъците да се повиши покупателната им способност и активност на населението. Нисък ДДС и голям оборот, или високи данъци и бедна държава. Сега народа живее на кредит, държавата също. За какви награди от касови бележки става въпрос ?

Това си жив платен блъф.Че винаги има балъци има ама......не чак толкова;-)

Купувам от големите вериги, но не от едноличните спекуланти!

И последно от НАП търговците да издават ли касови бележки или да не ги издават? Защото логиката в случая казва,че ако не го сторят няма да ги проверите,а ако добросъвестно си отчетат продажбите ща ги проверявате! Гениално!

Ама ако спечеля, дали ще ме проверяват от НАП, защото май това не би било здравословно?

Ето как, с няколко телевизора 50 китайски телефона и един автомобил чиито собственик най-вероятно отдавна е ясен, НАП впрегнаха поне милион оскотели от мизерия българи да им изпълняват ролят ана контрольори по търговските обекти безплатно. Колко трябва да си в безизходица, за да събираш като шашав цяла година касови бележки, да ги сортираш ден по ден и месец по месец, че и да ги регистрираш една по една в някакъв си сайт... с надеждата за лъскава дрънкулка смартфон, дето в магазина точно тоя чини няма и 300 кинта.

Поне е безплатно участието.А, иначе ония, триещите се са повече от 50 млн. Кой им е автора?Сигур вече е милиардер.

1 кола за 20 000 лв на 50 000 000 бележки в надеждите на 6 000 000 балъци ! Ще спечели само ЕДИН и той се знае ...останалите ще си останат с касовите бележки ! А, много по-справедливо и ефективно би било ,ако НАП възстановява някакъв процент от ДДС-то на ВСИЧКИ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА !

Преброяване на дивите зайци !

Никулден е, днес се броят шарани.

Хм, "Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от НАП. " Абе нека и те да се награждават, по този начин ще имат стимул да издават касови бележки, че като чуят проверка от НАП и с право се изприщват!!!

Наградата е акт на стойноста на дадената на физ. лице награда.

стойностТа...

Безплатен обяд няма!

Не ми се струва логично търговците издали касов бон да бъдат проверявани. Напротив, те следва да се поощрят, напр. с данъчни облекчения, като по този начин търговци от сивия или черния сектор могат да излезнат. А сега издал си касов бон - печелиш проверка..., но нап си знаят най- добре.

Данъчно облекчение за това, че си изпълнил за дъжение да издадеш бележка?! Това е малко нелогично. А проверката ще е да се гарантира автентичността на бележката, ако не си се досетил. Понеже иначе всеки може да си произведе неограничен брой копия и да печели от това.

А знаеш ли какво значи данъчна проверка за един търговец??? Време,нерви и невъзможност да ВИ издава касови бележки за любимата ВИ лотария щото трябва няколко месеца по време на проверката да си общува с данъчни....ако не си се досетил!

Какво си ти и изобщо мислиш ли? Има ли според теб търговец който ще седне да си чука касови бележки за да участва в това?

От това печелим всички.Всеки като си плаща данъците , народа ще просперира и благоденствието. Бог да дава повече добросъвестни и праведни работодатели и управници

От това печелим всички.Всеки като си плаща данъците , народа ще просперира и благоденствието. Бог да дава повече добросъвестни и праведни работодатели и управници

Вие не се хващайте да бачкате,а само се ровете из боклука за касови бележки за регистриране или чакайте господ да Ви даде благоденствие! Ей че тъпотия!?

В Ямбол играят само данъчните!

Даже се хвалят колко бележки са регистрирали!

Така народът несъзнателно участва в проверката от НАП на обектите...Това каза преди време един данъчен...а пък хората си мислят,че ще спечелят...

Браво!Много хубаво

как ги измисляте тя заглавие бе? станали били тоцален хит касовите бележки.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

булгар, булгар...

"Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от НАП." Това пък поради що? Нали уж имаше връзка в реално време на касовия апарат и НАП? От НАП не са ли чували за анализ на риска и прочие?

бати късмета :))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия вместо да си вършат работата, тръгнали томболи да разиграват... Правителство - тука има - тука няма... Цялата държава стана на лотария...

Е те такъф ЦиРк, епа НеМаа.Малеее....