Всички билети ще се продават само с касови бележки

От 21 юли всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, ще трябва да регистрират и отчитат продажбите си чрез фискален касов апарат.

Обратно в новината

Коментари - Всички билети ще се продават само с касови бележки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С билет или с касов бон като няма контрол здраве му кажи. Скоро бях на Крушунски водопади - не ти дават билет по 2лв за вход и по2 за паркинг.,ако не поискаш, вечер събират билети от кошчетата и ги продават повторно. Наздраве!

Е не всички, има и изключения. Искам да попитам, защо при транспорт остават обикновените билети, това създава голям проблем при отчитането им от близо 5 хиляди мои колеги от нашата агенция, която е към МТСП . Предлагам всички транспортни разходи да се отчитат с фискален бон и се приключи с одисеята, ама такива билети може, а пък с такива не може. До кога дисциплинирания и отговорен, но беден служител ще плаща от джоба си за държавни дела ?!? Що за мотивация е това?

Но са длъжни да издават сметки, фактури или да сключват договори. Който си отчита всички приходи ще си ги отчита с апарат и без апарат. Който кара по тъча все ще намери как.

Изнудвачи! На някой в парламента са му свършили паричките и сега по този начин ще си понатрупа....

Никол, когато не си запознат с последиците от дадено решение, не е нужно да дрънкаш щуротии! Проблемите са много по-големи, мащабни и съществени от колкото може да си представиш !

Преди месец бях Люксенбург - една от най-богатите държави в ЕС, съоснователка на ЕС, европейци "по-праведни" от Папата дето се казва ... Каква беше моята иненада, когато в рамките на няколко дена видях, че касови бележки не издава почти никой ! В централния им МОЛ касови бележки издаваше само "Карфур" ! В заведенията дори след като си поисквахме касова бележка не ни даваха !!! За сметки от по 200-300 евро !!! А бедният и нещастен БГ едноличен търговец е непрекъснато отръскван от неговите освирепели от алчност управляващи - то не беше насилствена регистрация по ДДС, не беше насилствена дерегистрация, не беше фекална (фискална) памет, не бяха антенки, не бяха пререгистрации и годишни отчети... ГРЕБЕЖА И ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ПРОДЪЛЖАВА !!!

Луксембург е изкуствено създаден "остров" за укриване на данъци.

За сметка на това цитираните професии сключват договори (търговски или граждански), издават фактури, разписки, или им се плаща с хонорар-сметки. Така че и тяхната дейност се облага с данъци и, където трябва с осигуровки. Ако издават фактура и плащането е в брой, и те издават фискален бон.

Представям си музеите на В. Левски в Троян, много други подобни музеи в цялата страна изнемогващи от хроничен недоимък и невъзможност за поддръжка, издръжка и опазване на музейното имущество сега с примката на касов апарат, произтичащите от това разходи и времето за възстановяването им. Големите бандити - хазартните босове ОТНОВО са пожалени. На този етап извън законовите рамки остават и търговците с жива плът, наркопласьорите, бандитите, мутрите, мутресите и цялата паплач, сган и утайка на обществото пръкнала се с избухването на демокрацията!!

И колко разходи мислиш струва един касов апарат? Около 200 лв е нов със сервизно обслужване. И всяка година по 70 лв. Да не са хиляди, да му се невиди. Дори и по скъп да или система е ще е еднократно. А тези музеи би трябвало да се подпомагат и от общините и са много малък процент от тези които работят с билети. Нищо кой знае утежняващо няма, ама и ефект няма да има. Който се давал фалшви билети и не е отчитал продажби, така сега просто няма да дава фискално бонове. Който си е бил редовен няма да го бърка тази промяна.

Поредният непремислен ход на управляващите. Преди години Муравей Радев въведе касовите апарати и безалтернативната им употреба от ВСИЧКИ упражняващи търговска дейност. Не бяха пожалени нито вестникопродавачи нито бизнеси с 10 лв дневен стокооборот. Скоро това беше заобиколено (билети = талони, дейностите на адвокати, нотариуси, преводачи, медицински лица и много други) и сега НИКОЙ от изброените не предоставя касов бон, нито е свързан с НАП, нито може да бъде засечена размера на дейността и оттам дължимите данъци. От друга страна увеселителни и др. подобни заведения декларират 10 лв дневен оборот. Тук законодателството би следвало да е адекватно - при подобни случаи се начислява стокартния размер на оборота за цялата година (независимо от сезонността на упражняваната дейност), отнемане на лиценза, солена, много солена глоба и наказателно производство с отнемане на права за упражняване на подобна дейност най-малко за 5 години. При опит дейността да се прехвърли на подставени лица свръх солена глоба, ефективен затвор, отнемане на имуществото и забрана да упражнява подобна дейност за цял живот!!

Защо да продават билети? Не става ли направо услугата да се ползва срещу касов бон?

Защото понякога няма как да издаваш касов бон. И хората на времето добре са го измислили с билети!!!

Да вземем за пример Софийски Градски Транспорт. Там билетчетата бяха прекръстени на талони и така се избегна касовата бележчица. Билета умря - да живее талона!

преди около 15 години имаше подобна истерия с касови апарати за сергийте с турски боклуци и зеленчуци по кварталните пазари.Чудото беше точно 4-5месеца.Набутаха се хората с пари на някой за далаверата и всичко се забрави .Сега ще същото.Глупост след глупост!!!Така ,че Бойко не е виновен ,ясно ли ти е stre.Не се изказвайте неподготвени

Явно е голяма далавера с тези касови апарати, Бойко дойде на власт и пак се почна.

забравих да предложа всеки българин с касов апарат и чип в главата, за да се знае какво яде,пие,сере и с кого се ...

Ако дадеш пари на ръка храниш затлъстял "бизнесмен", който укрива данъци. После хем ревеш за касовите апарати, хем ревеш за ниските пенсии, хем плюеш дебелака, чиито мерцедес ти и себеподобните сте му купили.

Не би било зле! Така поне ще стане ясно реално колко крадливо племе сме и може хората да се осъзнаят и да спрат да крадат!

Вече 20 години предлагам на околовръстното шосе през 100м да бъдат инсталирани касови апарати, ама депутатите само ми шъткат!

Те не искат да си плащат ДОДоход върху двете трети представителни,дето ги взимат депутатите ти ще ги караш данъци за проститутките да си плащат.

И за билетите за ГТранспорт трябва да е задължително защото в някои общини се въртят далавери с билетите.

с по-висок акциз! Там се перат едни пари, но никой не се осмелява да повдигне темата. Знаят колко е оборота от проституция, но не искат да я узаконят, за да се плащат данъци. А за контрабандата на цигари, парфюми? Всички тези пари отиват в партийните касички. А те се опитват с билетите да замажат очите на народа.

Не може-черепа ще ги уволни!

Проституцията не може и не трябва да се узаконява защото освен данъчен тук има и морален проблем! Няма как да има професия проститука!!! Това че обществото толерира тази професия се плаща с много проклетия и немотия за цялата страна!!!

Проституцията може и трябва да се узакони...като смяташ, че е неморална професия...чудесно...не я работи. Законите трябва да се стремят да отговарят на проблемите от реалността. Не може да си заравяме главите в пясъка като щрауси и да си вярваме, че нещо не съществува само защото е забранено....

А адвокатите ще издават ли касов бон ? Или за всички други може, но за тях не .

По принип да, но проблема не е в издаването, а в това за колко са се разбрали да издадат!!!

А талоните за паркиране?И тях ли ще ни ги дават с касови бележки?

И тогава, какъв е смисъла от билета?

Ами билета ти е бон/ или бона билет както искаш! Както е по трамвайте с машинките с жетони! Хем има и дата и час и няма лабаво! Обрача се затяга около ежедневните кражби на българина!!!

А дали ще се спазва, както се спазва в момента издаването на "Фискален бон" в заведенията? Масово не се издава - на всички бележки пише - моля изисквайте ФИСКАЛЕН БОН, но никой не си го иска!! Масово заведенията в София така практикуват - но наказани няма! Оправете си контрола, а после въвеждайте законите

То контрола трябва да идва от хората, а не от някакви службици! Че иначе трябва да се назначи целия народ на служба!!! Българина не може да разбере че е много по-евтино и ефективно да има обшествен контрол а не само да назначава хрантутници на службици уж да контролират нещо!!! И самия бон ще е билет така че няма как да не ти го издадат!!!

за билетите ще се следи, а в заведенията кой следи - всеки си казва не е моя работа и става и си тръгва. трябва хората да си изисват фискалното бонче, но не го правят!!!

По събираемост на данъци сме на 1-во място.Задминали сме и Германия и Франция...и всички останали.Резултата го знаем всички...парите изчезват някъде,а държавата взема милиарди заеми,които пак ние ще плащаме.

Ами направо си отивай в Турция и ни остави нас тук да се мъчим!

Абре нали Гърция е във фалит ,що наште се натягат да пълнят касите със стотинки?Нали България просперира? Или данъците са малко за изхранването на огромната държавна администрация ?

а и за циганките дето продават метли по къщите и за тях трябва да изисквате касов апарат вързан към НАП ,не може да печелят от тия метли,а да не се отчитат на държавата :))

А защо купуваш без бон?

В Европа направиха да плащаш с направо с телефона а наще го карат като египетски писари.

и баба ти как ще плати през тефона ,като знае само зелената слушалка да натиска ....?

че досега не бяха ли задължителни ?!?!? бравос!

да милиардите на Цветан Василев без касова бележка,ама затова са бедните - да се краде от тях- касова бележка,че дишаш ще има скоро- въздуха е на държавата- ще плащаме данъци и за него,както за водата

Дрънкаш глупости колко да не заспиш.

Да пълни глупости! Как може от беден човек да крадеш? И какво ще му откраднеш? Вечно мрънкане!!!

Колко години ходя на зъболекар една касова бележка не съм видял.

А от личния лекар видял ли си?

Да, моята ми издава касови бележки. :-)

На мен и зъболекаря и личния лекар ми издават касови бележки.

НЯМА И ДА ВИДИШ,всяко сядане на стола струва поне 38 лв ,когато почнеш да го лекуваш зъба,но касов бон -немаааааа

а защто не си информирал нап и икономическата полиция ощте едно доказателство че народа нее дисциплиниран на запад така са ги вкарали у пътя защтото се жалват там където трябва а в България виждат човека че краде и си извърта главата на една страна все едно нищто нее видял а после се възмущтаваме да не говорим че крадците са почит у нас всички му се възхиштават на тарикаштината на кръдеца такаче иди и се оплачи там където трябва ане да си равнодушен или си съгласен ти да си плашташ данъците както трябва а други да си богатеят извън закона

Абсолютно вярно! Видял престъпелнието, не направил нищо и после реве по форумите! То така си беше и едно време хората ги налагат пред блока и им взимат апартаментите а целия блок следи и гледа сеир и си трае! И после защо било така защо онака!

За да се оплачеш , че GP-то не издава касова бележка трябва да имаш доказателство, че си го посетил. След като не ти е издадена касова бележка не можеш да докажеш, че си бил на преглед при GP-то. И ето така се въртят нещата...Отделно, че не си мият ръцете преди да започнат прегледа на пациента... Та една здравна реформа е добре да започне именно от потребителската такса, която може да се плаща на каса и касиер срещу издадена касова бележка,както и всички медицински документи, за които пациентите плащат на личния лекар.

Пропуснати са билетите за градския транспорт,за ползуването на обществени тоалетни,талоните за паркинЗите/по Роско/,както и бъдещи такива.Как може такова безобразие? Оставка за НААПиту.

На Дянков не му стигна времето, ама този може и да успее и на вестниците да иска касови бележки. Луд умора няма....

А защо не?

Пътувах с автобус Сл.бряг - Несебър и кондуктора беше с касов апарат . Чрез него продаваше билетите . Значи може .

То почти всичко може на този свят.... дайте да го направим.

искай касови бележки от докторята дето грабят, като за световно,от адвокатите,от прекупвачите по пазарите ( дето не са вложили 1 лев а живеят на гърба на производителя ), от мутренските ресторанти по морето, плажове и услуги. Хванете тези крадливи митничари дето стоят на тази "външна граница" на Европа и цоцат яко всеки който минава - да не говорим за дрогата и цигарите дето пропускат !

Датекс закършихте с продажбите ли

Поредната изгъзица на "умните" икономисти. От техните безумия България е на това положение. Говорят трима специалисти. Астронома казва - Някога всичко бе хаос, прах и мъгла и от това ние създадохме планетите. Инженера казва - да от тези планети, от хаоса ние създадохме земята. Обажда се икономиста - а пропо кой го създаде този хаос!

СИВИЯТ сектор на НАЕМИТЕ на ЖИЛИЩА да излезе от тъмните си дебри!!! София гъмжи от наематели, но нека НАП посочи колко пари влизат от подобна дейност!

Интересно ми е какъв е приносът на НАП за това, че давам апартамент под наем та трябва да им плащам и на тях?

Защо трябва да имат принос? Плащаш данък вършу ПРИХОДИТЕ СИ независимо от какъв източник са. Та въпросът ти е, защо да плащам даъци? А ако не намираш отговорът му, то "проблемът" е малко по сериозен.

а че има разходи по този апартамент като ремонти ,които поглъщат приходите ,това НАп не го касае нали?

Навсякъде е пълно с доносници. Ако подадеш сигнал в НАП за неплащане на данък от наемодател, там има хора, които веднага ще те наклепат.

Съобщение за укриване на данъци е "клепане"?

Безумие на тъпа администразия..... За трамвайно билетче 3х6 см например, ще ми издадат и касова бележка 5х15 за лично ползване... :) За 4 милиарда на Цв Василев - няма касова бележка. БОКЛУЦИ :))))))))))))))))))

Чети, бе, трол.

Какво да чета бе? Подробности за новата тъпотия на шумкарската администвразция ли? Или за касовите бележки на Цветан Василев ? Я мЕтла :)

Дедо, то си пише, че за билетчета за транспорт наретбата е друга. Ама и ти, и тези, дето ти слагат плюсове сте тролове и пишете разбрали-недоразбрали.

И за всеки вид билет по една наредба ли? И за всяка наредба по още един контролен орган? Разрешителните режими и ограниченията на бизнеса са отровни ... а тази тъпотия с касовите бележки е върха ... Тази система е влошен вариант на османската убийствена данъчно-грабителска политика към българите след поражението на турците при Виена.

Това означава че дори и на платените тоалетни трябва да се постави касов апарат. Нека да имат такива апарати и лекарите когато събират за консумативи и другото за което си искат. Също и адвокатите, защото те май най-много ги разбират тези работи. Изобщо, ако някой иска дори стотинка, първо касово бонце.

Сънародници: Дори в криза, в Гърция е много по-добре от България

Северното платно на автомагистрала Марица от Харманли до Любимец е в лошо състояние. Освен че по него вече има много кръпки, на много места асфалтовото покритие е разрушено и се е надигнало опасно.На някои места то е над 20 сантиметра, което създава опасност за бързо движещите се автомобили. На това платно под износващия слой през лятото на 2010 година поставиха текстилна основа, но явно и тя не помага. Тази отсечка от аутобана бе пусната в движение през пролетта на 2010 година след основен ремонт. Девет месеца след това южното платно започна да се руши. Наложиха се спешни ремонти и то бе закърпено.

това че ти си зле , не означава че и аз съм зле !

Еее...Най-после нещо да се направи срещу музейните обирдижии.На 20 юни2015г.група от 15 човека посетихме историческият музей в Брацигово.И бяхме шокирани от билетите,които ни даде уредника Додов/май така се казваше/-билетите бяха стари-от миналия век и поправени,тези от 10ст.на 5ост./в/у1пише 5/,а тези от 20ст.-със запетая след 2 плюс още една нула и става на 2,00лв.Като го попитах какви са тези билети започна оправдателна кавга,че такива са други няма.Поискахме му фактура за цялата сума,а той ни каза,че днес е събота и кочана е заключен и ни написа бележка на ръка-чисто автентична и след като уведомя министърката по туризъм ще си я сложа в рамка...А и поправени като взех да ги броя пак бяха в недостиг.А за музея...ако сте в тъга за баба Цола и сие идете там-ще видите и ленинските награди.А за Петлешков???

и кво сега значи викаш оплака се в министерството и виждаш ли ,сега "музейните обирджии " дето викаш ще трябва да се отчитат за 20 лева хахаха смях ,а банковите обирджии какво ще ги правим?Дето прибраха милиарди?

и какво? музияйния служител е забогатял с вашите 40-50 лв ли? :-) Работата с тези касови апарати е на дребно. Те не могат да хванат тези, които точат ДДС, но се опитват да вханат баба Гица, че не издава касова бележка. :-) Тотално сбъркана работа. :-)

Голяма реформа, а :)

голям смях- чудят се откъде да краднат още пари- та до стотинките от билетчетата опряха нямам нищо против данъцъте ,ама у нас всичко събрано се харчи от политиците и циганите ,е как да плащаш данъци ?

Точно така е.

а контрол ще има ли? или колкото и пушенето на общесвени места се контролира? и каква е ползата ако няма?

....КАТО ГОВОРИМ ЗА КАСОВИ БЕЛЕЖКИ, ЗАЩО НЕ ПОЧНЕТЕ ОТ ББ, И СИЕ - ДА ДЕКЛАРИРАТ И ДА ПИШАТ КАСОВИ ОРДЕРИ ЗА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО!

Добре де, ама кога ще вденете , че нормална икономика в една държава (а още повече в подобие на такава) не се прави САМО с данъци, такси, вноски към бюджета и задължения към НАП! Така няма да оправите държавата, трябва и производство, стимулиране на бизнеса и т.н, което вие много добре знаете,ама или ен искате или не можете да направите. Тая дясна политика, стана данъчна.. Да не говорим, че и без това, само една част от населението захраванват касичките на държавата...

Ромите отново са на печалба.

Дааа,партийните каси са празни ,пък идват и ----избори ,кинти трябват ,КИН-ТИ!

Вчера бях на театър и към билета имаше прикачена касова бележка. Т.е. билетът само показваше пиесата и мястото. Когато ходя на кино, също с билета ми дават касова бележка - не знам що толкова сте ревнали, че щели касови бележки да издават. Има мобилни касови апарати - само трябва да има желание, контрол и високи глоби.

.....КОРУПЦИЯТА И НЕМОТИЯТА ЩЕ "ПОГЪЛНАТ/ИЗЯДАТ" КАСОВИТЕ БЕЛЕЖКИ. ТОВА НЕ Е НОВО....СТАНА ПРЕДИ ГОДИНИ, НО НЕ И НА ЖЕНСКИ ПАЗАР, НАПРИМЕР. НО Е СЪЩО ИСТИНА, ЧЕ ДАЖЕ В ЛОНДОН НА ПАЗАРИТЕ НИКОЙ, АМА НИКОЙ НЕ ИЗДАВА КАСОВИ БЕЛЕЖКИ, НЕКА СИ ГИ ЗАВРАТ....

Нищо не казва новата наредба за каките по околовръсното.

едно време всички мечтаеха за тоалетна в елитен хотел, а ги имаха ченгетата

ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ? КАК СЕ ОСЧЕТОВОДЯВАТ БЕЗ ФИСКАЛНО УСТРОЙСТВО?

Сега шофьорите, дето продават билети, ще трябва и касов апарат да имат?

Няма билети а има карта

ПРОДАВА ЛИ СЕ , ИЛИ НЯКЪДЕ ГИ РАЗДАВАТ КАТО ЛИСТОВКИ?

По какъв начин се отчитат хората работещи по пазарите ,по битаците.На месец имат високи доходи ,а никъде не се плащат данъци.? Дрехите им имат по 200% надценка но никъде не се издават касови бележки по селата и по пазарите в градовете.

За кочана на плажа касова бележка ще има ли?

Ша има бате, и даже ще издава дрънчащ звук на камбанки при осчетоводяване.

Тия от НАП вече се оляха. Остава да си туриме касови апарати и в тоялетните...Държавата издънена от всякъде и се граби от властимащите по всички възможни начини...

ами ще си турите, щом трябва

И биляшките по предназначение, а не у туйлетната.

За всяка продажба - бележка иначе от къде ще грабят властимащите?

Да,в тоалетните също трябва да се издават касови бележки,но десет пъти по-големи,за да могат да се ползват по предназначение