Премахват ненужно подаване на данъчни декларации

Хората, които са останали без работа и са получавали само доходи от заплата, вече няма да са длъжни да подават данъчна декларация. Това предвижда проектът за промени в закона за данъците върху доходите, публикуван на сайта на МФ.

Обратно в новината

Коментари - Премахват ненужно подаване на данъчни декларации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Управляващите май намериха нова цица.

До Илиан:Да,ще трябва да подадете данъчна декларация,защото сте били при повече от един работодател през 2011 г.Това, което казаха по новините, че не сте длъжни да подавате,ако сте били при повече от един работодател влиза в сила от догодина!

НЕ Е ВЯРНО ТОВА, НЯМА ДА ПОДАВАТЕ ДЕКЛАРАЦИЯ, ЗАЩОТО СЕГАШНИЯ ВИ РАБОТОДАТЕЛ ЩЕ НАПРАВИ ИЗРАВНЕНИЕ НА ДОД. ДОРИ И ДА ВЛИЗА ОТ ДОГОДИНА Е ВСЕ ТАЯ. ДАНЪЧНИТЕ РАЗБРАХА ЧЕ СА СГАФИЛИ И НЕ ИСКАТ ВЕЧЕ ДА СЕ ПОПЪЛВАТ И СЕГА...

Алилуйа! Едно малоумие по-малко!

А кой я измисли тая простотия? Май бяха на Бойко хората. Сега се правят на умни - предизборно.

де бе.... то цар Киро не е подавал повече от 10 години, та аз ли ще подавам... А навсякъде по медийте говорят, колко имоти имал и колко пари!!

Моля да ми поясни някой, който е по-наясно. А именно: Работил съм при един работодател, напуснал съм 05 месец и от 08 месец работя при друг работодател. За миналата година при подобно положение подадох данъчна декларация. За тази година трябва ли да подавам?

ДЕКЛАРАЦИЯ СЕ ПОДАВА САМО АКО ИМАТЕ И ДРУГИ ДОХОДИ, ОСВЕН ПО ТРУДОВО ПРАВООТНОШЕНИЕ, Т.Е. АКО ИМАТЕ ХОНОРАР, ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР, ДОХОДИ ОТ НАЕМ, ПЕЧАЛБИ ОТ ЛОТАРИЯ, ОТ ХАЗАРТ И ДР. ПОДОБНИ. НЕ, НЯМА ДА ПОДАВАТЕ ДЕКЛАРАЦИЯ!! СПОКО!

не, ако нямаш да даваш. ако излезе, че си получил с 0,01 лв. повече подаваш...ако обаче работодателя ти е изравнил годишния доход и ти е взел тази стотинка тогава не...

РАБОТОДАТЕЛЯ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗРАВНИ ДОХОДА СЛЕД ДЕКЕМВРИ НАСТОЯЩАТА ГОДИНА, А МЛАДЕЖА ТРЯБВА ДА ИМА ОТ ПРЕДИШНИЯ СИ РАБОТОДАТЕЛ БЕЛЕЖКА, КАКВО Е ПОЛУЧИЛ. НО И ДА НЕ ГО НАПРАВИ, НИКОЙ НЯМА ДА ГО ТЪРСИ....

Не знам само още колко чиновници ще трябва да назначим ,за да могат да пресметнат сбора от касовите бележки на всички нас. Колко време ще трябва да се виси по опашки за да си предадеш КБ и да изчакаш да се изчислят. Колко канцеларии,компютри.... А към коя служба ще бъдат тези изчислители,защото ако са към Данъчните,чичо от Горно Надолнище ще трябва да отиде до "градо". Смятам,че не става! :-(

По всички медии от сутрин до вечер, след като започнат с катастрофите и пожарите веднага идва ред на: прокуратурата погна... НАП погна... КАТ погна... полицията погна... Накрая народът да вземе да ви погне...

като прочетеш заглавието и прочетеш статията честно казано не виждам кое отпада. напротив нови неща се вменяват. тъй, че журналистите преди да пишат да се консултират с някой, който разбира материята.

Декларация 7 за здравно осигуряване на безработни също е напълно излишна. Хората като имат пари си плащат, като нямат не са здравно осигурени и това е. Декларацията не им решава проблема.

Аз пък да ви светна: Преди няколко дена се реши да се раздават безвъзмездно по 20,000 лева на безработен за започване на бизнес с нещо. Днес - безработните да не подават декларации... Не се ли сещате, м? ПРОСТО ГЕРБАДЖИЙТЕ СЕ СТАРАЯТ ДА СИ УЛЕСНЯТ ЖИВОТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ!

И преди, и след... ГЕРБ прави едно и също. БСП слага пенсиите като аргумент за избори. Така е винаги. ГЕРБ слага като аргумент стабилен ръст на икономиката и просперитет на държавата. Ралзиката е колкото между циганин и българин. Циганинът мисли за сега. Българинът мисли сега и за утре, та да подреди нещата. Така го виждат все повече българи. Ако не беше ГЕРБ, сега щяхме да бедстваме като при Виденов, та и по-зле. Виждам, че е трудно, но не е бедствие и се подобрява. Това е истинска политика!

Не тия, а данъци за богатите въведете, както е по белия свят!!!

Данъците трябва да са еднакви за всички. Който се чувства беден да си намери начин да работи за повече пари.

Като например да те рекетира или някое друго подобно бързо забогатяващо занятие, а "умнико"?

Интересно- чия поръчка е този закон- ма Маджо или на Маргина ??? .... """Задължително ще се декларират печалбите от хазартни игри над 5 000 лв., макар че са необлагаеми"""..... Защо ??- За да ги гледа някой корумпиран данъчен инспектор и после чрез разни доносници, декларациите да ги четем по вестниците ли ???

Събрали сме се да играем карти , качили сме и по някоя кинта за да е по интерсна играта , това хазарт ли се води . За тези които ще побързат да ме обидят , след картите ще играем и шах и на него ще сложим някоя кинта .

Стига всяка година са правили нови закони, които да излизат в книги и да се оллагодетелстват от продажбата им. ХОРАТА НЕ СА СЧЕТОВОДИТЕЛИ. Трябва да задължат фирмите да им внасят точно данъка и без това в всяка фирма има счетоводител. А и освен това, ако някой тръгне да търси счетоводител за да му напише данъчната декларация, трябва да даде доста пари.

А за тези които са работили на граждански договор задължението да се подава декларация остава така ли?

Това е голяма простотия... "...Предложението е за облагане с окончателен данък при платеца на дохода (наемателя). Занапред той ще удържа дължимия данък от наема и следва да го преведе в бюджета. ..." И какво сега? Аз ако съм наемател съм длъжен да събирам данъка от наемодателя и да го внасям в хазната. Мен какво ме е брига, че наемодателя може да крие данъци? Ама нали трябва всички да са в кюпа? И сега още една вратичка за санкциониране... Неам думи

Вече освен наема ,ще си плащаш и данъка. Защото хазяина ще каже , че него не го интересува, той си иска наема.

Това до 27 април догодина ли ще важи? И се сменя на 28-ми, после глоби... Писнахте ми!!! Или се научете да управлявате, или се махайте!!!

ДА СЕ ПОДАВА ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ БЕЗРАБОТНИТЕ,КОИТО СА РАБОТИЛИ САМО ПО ТРУДОВ ДОГОВОР СИ БЕШЕ ИСТИНСКА ГЛУПОСТ!Е ЕДНА МАЛКА КРАЧКА НАПРЕД!

А Мургина дали си подава данъчна декларация, или вече се води безработна и е освободена от това задължение. Как обичам да ме правят на балама, ама не по сто пъти на ден. Максимум веднъж седмично, моля....

Що да не подават? Нали са живи? Какво, като са безработни? Значи все отнякъди взимат да ядат до сутринта. Значи трябва да плащат. Иначе ще им се вземе личният зачислен контейнер за ровене. Ама-ха-а, къде се намират? Така де.Тва е дръжава, а не лукога глава. Тунеядци нйедни. Така рече всенародната любофф към електората. А от нас - поздрав на всичките ви родителки.

:))))))

Правилно..И защо не? Всеки трябва да подаде декларация, независимо от това дали е зает или не..Да не говорим, че може да напусне работа и ден, след като е подал.. Когато подадат декларации, безработните ще декларират пред управляващите, че са Безработни и така ще получат своите помощи за безработица. Просто и ясно.

Аз пък си мисля,че е по-правилно САМО БЕЗРАБОТНИТЕ да подават декларация. Щом не ходят на работа поне имат време да висят по опашки. :-) Майтап бе ,Уили!

Е то оставаше и да подават, или да има унижаващи се безработни пред гишетата на НАП, да им се зъбят там уяли се чиновнички... пфу..

Само да поясня - тези уяли се чиновнички получават бруто 475 лв. Все пак полагат работа за тези пари. Има едни други - социално слаби, дето цял живот получават помощи. На Вас оставам да сметнете колко пари получават на месец социално слабите безработни, дето не искат да почнат да работят?

на джоба, ума и духа ще получава такива пари!?! Ще си купя някакъв вариант на "История на България", за да препрочета колко велики сме били и какви л..на сме сега. И милионерите ни бедни. Барем като правиш нещо, стигни докрай. Нещастни селяндури. Но защо допуснахме да повлекат и нас?

Поредната закототворческа изтресотина - като с графиците на отпуските. Ако си плануван за август и се наложи да си вземеш отпуска в март, щото роднина е с получен инсулт и няма кой да го гледа - сори, не може - да не е получавал инсулт март, да е чакал август. Предния закон беше така, че ако не ти разрешат отпуската веднага, пускаш уведомление, че ще излезеш след 14 дни и излизаш и никой копче не може да ти каже. А сега работодателя може да те спре от отпуск по всяко време, дори и само 1 ден да ти трябва за нещо, защото не си по график.

БРАВО НА УМНИТЕ УПРАВНИЦИ. ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА ИМ БЕШЕ НЕОБХОДИМА ЗА ДА ОСЪЗНАЯТ НЕЩО ВИДО ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.

За наемите - голям кретенизъм е да се направи авасово удържане на данъка за плащания наем на общи помещения по блоковете (гаражи , общи магазини в даден вход и т.н.) БЕЗ ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ПОИМЕННОТО ДЕКЛАРИРАНЕ НА ТОЯ ДОХОД ОТ ВСЯКО ЕДНО ЛИЦЕ, СОБСТВЕНИК НА ИМОТ В СГРАДАТА В ПРОЦЕНТ, РАВЕН НА ПРИТЕЖАНИЕ НА ОБЩИТЕ ЧАСТИ НА СГРАДАТА. Давам пример - фирма наема малка стаичка, която е към входа и е собственост на всички. Плаща 50 лв месечен наем (наема я на 01,12,2011 г и за 2011 г има платен един наем за цялата година от 50 лв ). Фирмата трябва да внесе 4,5 лв данък и в в края на годината да обяви как този данък от 4.50 се разпределя между всичките 60 собственика на имоти в сградата (не забравяйте и съпружеската собственост на всеки апартамент в сградата). Респектвивно - всеки един собственик следва да декларира в НАП с годишна декларация доходи от наем в размер на % от 50 лв, равен на % на собственост на общите му части от сградата . НЕЗАБРАВЯЙТЕ , ЧЕ НЕПОДАВАНЕТО НА ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ СЕ НАКАЗВА С ГЛОБА ОТ МИН 500 ЛВ.

Еми мила , то това е целта, да се унижаваме колкото може повече, лев да е ама в хазнЪта да е, а и със сигурност има хора не разбрали кво точно да декларират за този мизерен наем, амаааа глобата със сигурост ще я получат....

Подозирам, че догодина по същото време правителството ще отчете и тези декларации от етажните съсобственици като ГРЕШКА и ще ги отменят. Още колко излагации на фин.министерство ни чакат...

Аз пък си помислих, че средната заплата става 5 000 лева.

Не. Става 5000Евра.

Еха, доживяхмееееееееее

тя отдавна е толкова(поне от 2007),ти ако не си разбрал,проблема си е твой,аз поне не познавам някой,който да работи за по-малко

Ако това не е е поредното доказателство за факта, че ГЕРБ са тотално безсилни да решат проблемите на България - не знам кое е. Искам да попитам - пак ли Станишката е виновен затова, че миналата година се изхарчиха тонове хартия, време и нерви да се подават никому ненужни декларации от безработните, при условие, че има плосък данък. А данъчните вместо да ловят данъчни престъпления още въвеждат и обработват подаваните декларации - за чий? ГЕРБ управлява по следния начин - първо действаме, после мислим, после установяваме, че сме сбъркали, поправяме грешката и за нея обвиняваме тройната коалиция, а ние пак сме в начална позиция и се щураме - и така вече - трета година.

то проблемитена България и господ да слезе неможе да ги реши :)

Това е лъжа. Мога да реша всички проблеми.

Спокойно няма да са толкова големи глобите, то Ковачки за 16 мил. лв ДДС се отърва само с условна.

Абсолютно си права!