Подава се данъчна декларация, ако е сменен работодателят

Всеки, който към 31 декември 2010 г. е имал повече от един работодател, е задължен да подаде декларация за облагане на доходите до 2 май 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Подава се данъчна декларация, ако е сменен работодателят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАПРАВИХА НИ НА МАЙМУНИ ВЕЧЕ-ЗАЩО ТЪРПИМ ВСИЧКО ТОВА ?

Не разбирам, наляха пари за системи, да имат информация за всичко, а се оказва че ние обикновенните данъкоплатци отново ни тормозят да висим по гишета и опашки.Аз не съм съгласна да попълвам декларации при положение, че работодателите ми са внасяли всички необходими документи и са платили данъците и осугуровки.Не разбирам!И като има промяна в закона защо това се коментира в последния момент? Защо няма гласност,защо декларациите са толкова сложни, че трябва счетоводител да ги попълва,защо ....?

Извинявам се,може ли някой да ми каже дали трябваше да подавам декларация,като през 2010г.съм работила до м.май.3 месеца бях на борса и м.септември пак започнах при същия работодател.

Не ги ли срам управляващите да продължават да тормозят и без това изтормозения и стресиран народ. Не спряха да се измислят всевъзможни глупости - тук декларации, там декларации. Призовавам всички сънародници да бойкотират подаването на декларации при смяна на работодател през изминалата година. И не само това - при всеки следващ протест нека припомним на властта, че ако продължава така да стресира хората със скудоумните си прищевки, ще я последва злощастната участ на правителството от 97-ма година.

Тия некадърници от НАП знаят само от обикновения човек да му вземат и последните стотинки. Гербаджийските стойкаджии вместо да създадват нови работни места за този овчи народ,тръгнали да карат безработните да попълват данъчна декларация.Абсолютна Кавалска Държава.

Не съм съгласна........ а ще им ... на тъпотиите :)

поредната простотия, само се чудят с какво да ни затурмозят :) да им се..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за какво уравнение се говори като процента е един 10 %.няма таблица за доходи от ...до.тогава какво да се уравнява? някой не е наясно.спрете с непрекъснатите изненади и стрес.побъркахте ни. изпускате богатите а хващате безработните.срам и безумие. защо не си ходи измисления финансист.не е адекватен за нашта среда!

ГЕРБ, та ГЕРБ бил виновен, другите невинни като младенци! Всичко е нагласено! "Фани единия, удари другия!" Вадят ни един след друг от ръкава си- ту червена жаба, ту борци за права и свободи, ту Софиански, ту цар, ту ламя триглава, ту пожарникарска команда!

Вярно казваш.

Най-бездарното управление след Жан Виденовото. Нещастници, бездарници, безполезни, неграмотни, селяндурски паразити. Прости милиционери!

Радвайте се на ГЕРБ-глупостите и непременно да гласувате пак за тях! През втория мандат ще има декларации всеки месец - да не остане някой да бездейства.

ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ! ТОВА НАРОДА ЗА НИЩО ГО НЯМАТ! Само че при така действащия ЗДДФЛ ако могат да обяснят смисъла на новата ИДИОТЩИНА!!!!

Направиха българина на луда калинка

Хайде пак се почна с бюрократичните БЕЗУМИЯ български... За всяка минимална промяна в статуса трябва да уведомяваме данъчните/осигурителните и квито там измислите служби. И на всичкото отгоре, трябва да припкаме от служба до служба, сякаш те НЯМАТ вързка помежду си.

Ако си сменя тапетите в дневната ,следва ли да подавам данъчна декларация.На маймуни ни направиха ,гиди маскари с маскари.

Моля,написалия тази статия,да цитира от кьде има тази информация-закон,наредба-нещо!Защо тогава се издават служебни бележки при напускане и защо се прави годишно изравняване на ДОД вьв фирмите!!!!!!!!!!!

не разбирам защо е необходимо това упражнение - ако съм назначена в 2 фирми с общ обл.доход 600 лв и съответно данък 60 лв каква ще е разликата от другата ситуация , при която съм на работа в една фирма и обл.ми доход е 600 лв и съответен дод 60 лв- т.е. 10%,каквъв е смисъла на подаване на тази декларация

С тази разпоредба родният законодател официално декларира неадекватността си.

Що за малоумие е това? Нали затова се дават служебни бележки от предишния на следващия? Вместо да мислят как да намалят бюрокрацията, те се чудят каква малоумщина да се измисли за да се затруднят всички. НАП да не би да си свърши работата със незаконно забогателите, та има свободен ресурс за такива измислици?!

Абе пак не си разбрал - идеята е да вършим тяхната работа вместо тях че и да си плащаме за удоволствието. (сърказъм)

Цунами не ни трябва само разни но еднакво некадърни управляващи ни умници! Сумата години ни избиват и ограбват по всички възможни начини!

Баси! По-несправедлива,тъпа, загубена,идиотска... данъчна с-ма няма! Няма правило и от днес за утре, всеки бижи ден измислят как да ни обират! Ами вземи на леля си Кристалинка парите или своите, на Цветелинка, изобщо на банките! Мошеници!!! Хрантутим ги с кръвта си да лапат и с г..а си

Според мен целия коментар е абсолютно грешен... По-скоро става въпрос ако си на два трудови договора (например 8 + 4 часа) а не ако си сменил работодател

Данък за брой вдишвания и издишвания от май миналата година до сега да подавам ли?

Облагаема е само разликата......

Добре, Сандо! Да ти кажа и аз тогава : само ако гащите са наакани, иначе не ;)

Коментарът е доста неточен и в някои части направо грешен. Прочетете ЗДДФЛ.

А ако си сменя гащите довечера трябва ли да подам декларация? Безумци........