Наказват двама търговци на лекарства заради липсващите медикаменти

През май предстои откриването на филиал на Спешния център в Приморско, обяви здравният министър

Обратно в новината

Коментари - Наказват двама търговци на лекарства заради липсващите медикаменти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как го налазват с публично мъмрене пред строя ли трябват солени глоби и отнемане на лицензите им да търгуват под всякаква форма с лекарства,ето такива мерки трябват

Детска болница в Бургас?! А педиатри от къде? Или с автобуси от София и Пловдив? Направете болницата в София такава каквато трябва да бъде, а не всяко село с университетски филиал. Лекар и още повече педиатър не се става с две години стаж!

А за цените??????????? Няма как!?

"Затова Министерството на здравеопазването предприема законови промени - да се даде възможност за медикаменти, за които има липса, да могат да бъдат включени за активно наблюдение и да се налага забрана за износ от страната", обясни Меджидиев. Интересно как се изискват законови промени само за да може да се включват медикаменти в списъка за забрана на износа, но от същият този списък с лекота могат да се изваждат медикаменти? Нали именно миналата година стана ясно как в списъка имало над 2000 защитени медикамента докато до момента са едва 80 медикамента!? Като при последното намаляване от 200 бр. се стигнало до това поради ревизия, но без никакви съпътстващи процедури. И като се заяви как трябва да се увеличи списъка се чу приказката "ама това е незаконосъобразно". Тъй че не само мръсни търговци имаме! А нещо за програмата за следене на медикаментите? Нали била толкова зле, че всеки можел да прави каквито си поиска промени по списъка без да бъде засечен за това?

Тези тримата са ОТГОВОРНИ за липсата на лекарства! Но те най-безсрамно утре ще говорят пак на нещастните българи как ще подобрят живота им веднага щом арестуват Боко с чекмеджетата. Държава на абсурдите - срещу пари едни българи предават битието на други българи. НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА АСЕНА АСЕН КИРО! Другото е признание за самоунижението ни.

Отговорни ГРОБОТИКВИ??? Самоунижаваш се с години да им лижеш.

Аз се сещам за една Веска Меджидиева, дето избяга от България в ЮАР със страшно много пари. Тоя министър да не й е брат. М?

родът на Иван Костов, на Венци Мутафчийски, на Стойчо Кацаров - все отбор големи медици и тарикати политици. Факт.

боклуци сте всички,мислите само за собстмените си джобове. как не ви е срам да тръвдите, че сте направили нещо по въпроса след като от 2 месеца хората нямат лекарства. за диабетно болните просто нямаааа. в аптеките казват, че оземпик е забранена дума и ге дават само на приятели и то срещу насрещна престатация.

И ОСТАВИ БЪЛГАРИТЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВА ПОРАДИ ЛИПСА НА ПРОФЕСИАНОЛИЗЪМ ЛИ ИЛИ ЗАРАДИ ЛАФА ЧЕ: ГАРВАН ГАРАНУ ОКО НЕ ВАДИ! А народа кучета го яли.

Още има маскирани...

Тоя маскарад го гледаш над 30 години...и лошото е, че продължаваш да му се радваш.

Не се засягай и не се издавай, нямах предвид конкретно теб ;)

Куче касичка...поредната мърша под прикритие от едно време.

Е, явно си прекалено умен и ме разкри, я кажи някоя нова заучена фраза :)

Лошо Седларов, но поне си го призна...макар все още като на филм :)

Двама ? Сега вече липсата на лекарства изчезва...Смях...

Кои са търговците? Да не е майката на Весо от Варна?

По думите му някои от медикаментите, които се следят, въобще не влизали в позитивния списък и не е било възможно да бъдат проследени.??????........ми тогава ги проследи в негативният списък.

Е къде отиде пазарната икономика - продавачът да решава какво и колко да продава! Върнете държавните аптеки и там зареждайте каквото си решите, а частника го оставете сам да решава за бизнеса си! Ако няма инвентар, ще отидат веднъж-дваж хората и после ще ходят при друг, и този ще не ще, ще зареди инвентар - това ти е пазарната икономика

Браво бе! Значи внасят се в България лекарства на по-ниски цени и разни спекуланти им правят реекспорт, за да ги продадат по-скъпо в чужбина, а за нас няма и това било пазарна икономика и съвсем в реда на нещата, така ли?! Хайде правете като вятъра! Знаете ли какво е да имате болен родител и да обикаляте аптеките из целия град и да не можете да му купите лекарството, от което зависи живота му, защото някой е решил да печели от реекспорт?! Понеже са му недостатъчни печалбите по честен път!

И правилата важат за всички! какво като са частни аптеки?! тогава няма да се ползват от преференциите да внасят определени лекарства на по-ниски цени за нашия пазар и ще плащат пълната им стойност! само тогава могат да правят каквото си искат!

Що не кажете кои са , така или иначе до утре ще се разбере .

За жалост няма да се разбере, или ще е нещо като за 1000лв, както в последните над 30 години. В цяла Европа може и да има недостиг на лекарства, но български /които не са никак малко/ да липсват тотално тук, а да се продават на воля на съвсем други цени по чужбина е...вие ще кажете какво....Всички дългогодишни мърши по веригата естествено си трайкат и просто ехидно подхвърлят поредната "шок бонба" .

Мижи да те лажем! Дори и животоспасяващи лекарства ще изчезнат окончателно, щом не носят достатъчна според играчите в сектора печалба!

Че те затова изчезват сега - правят им реекспорт, за да ги продадат още по-скъпо, а у нас болните да се спасяват както могат!

Марешки?