Уникална находка от 1876 г. в Троянския манастир

Уникална находка от 1876 година откриха в Троянската света обител по време на разчистване на монашески килии в най-старото - западно крило на манастира.

Обратно в новината

Коментари - Уникална находка от 1876 г. в Троянския манастир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да изчакаме игумена да изтрезнее преди да коментираме.

заповеди Господни втора: не си прави кумири, и ... девета:не лъжесвидетелствай против ...

това съхранение на тленни останки в религията е израз на преклонение пред светци и набедени за такивада н....това в психологията се нарича некрофилия! но дори и от гледна точка на светците те едва ли го приемат да не ги оставят едни егоисти да им разнасят костите и т.н... и не ги оставят да почиват в мир! спрете бе човеци ньедни!!! смирете се!

Така или иначе в Троян е нямало въстание, и един пищов не изгърмява там. З. Стоянов е заловен близо до Троян от верни на падишаха българи и предаден на турците за няколко дребни монети.

Преди обявената дата на възстанието в града влиза редовна многобройна войска. Какво възстание в тази обстановка?!

Трупопоклоници... по какво се различават индианците , които си трупат черепи в пещерите за спомен от предците? Пълна откаченост. Хубаво да погледнат единичт череп да не е на Свети Кукуло като е бил на 20 години, а вторият от на 30....

И още. Изглежда тея не са чистили от 1876г или 140г! Това надминава всекав мързел :-)

Кви работи може да намери човек като реши да си почисти къщата..

А всички признахте Божо за ненадминат по простотиите и фантазиите - коментирайте сега ....! Сега чакаме Рилския да намери устната хармоничка на Васил Кунчев ...

Хапчетата, бре...

Чудят се какво да скалъпят, че посещенията на манастира намаляха покрай мъжките заигравания.

"Находката" е от епохата на социализма!

Тва е положението - по онова време монасите са били революционери. А днес продават ракия и се онождат един друг.

уникална находка, но и доста неудобна. Сега как да обясняваме, че по турско всичко е било наред, а?

Разпространяват се едни митове и легенди за някакво "присъствие"...

Ти как мислиш? Има ли нормален човек който да не го нарича робство или иго. Тия които го наричат ПРИсъствие са ОТСъствали от часовете по история. Много по лесно се живее без да мислиш и доста го правят. За тяхна сметка си е.

според теб 20-те милиони кюди в турция под робство ли са сега?

е тогава са били монаси революционери. сега са обикновени монаси-п-раси в троянския манастир ... нищо добро няма вече

Заглавието също е уникална находка ;)) Втора такава се среща само в музея БЛИЦ. Два черепа, братче. Единия на монах, другия на Господ.

А ти заедно със госпадарят ти Шорош, ще се печете в пъкала, черепчетата ви също не ги чака нищо хубаво!

А вие с твоя господар Путин? И той е евреин междувпрочем?

Г-жо Редактор Надежда Христова, да сте чула нещо за пълен и кратък член?

За редакторите не е простено. Но и почти всички вече не спазват това правило. Може би затова искат и да отпадне. За добре или за зле незнам, но представи си в днешно време Ъ още да е в употреба на края на някои думи или пък така нареченото Ъ-кръстато, което няма как да го изпиша тук поради ограниченията в сайта.

А кой ги е посякъл и защо? Да не би, да не са искали да обменят готварски рецепти с едни маймуняци?

Вярно е, че манастира има много голям принос в онова революционно време. Да ме прости Господ Бог но и в днешно време "приноса" му не е малък особено с гей скандалите и бавното действие на Светия синод по случая. Това доведе и големия отлив на миряни от храмовия празник на тр. св. обител така нар. Голяма Богородица празнуван на 15 август.

Абе и двата черепа са на Джордж Сорос. На единия пише "Тоз, койтохпадне в бой против Русия, той не умира" - и както виждате, Джордж още не е умрял.

Мукавей ,Мукавей , дръж ма фуя и си пей

За миг помислих, че е сливова от реколта 1876.

Не ровете повече по килиите на монасите, че ще излязат чудеса. И на игумена дамаджаната може да излезе и тогава не знам. И тя ще е надписана :)

я господа другарите с минусите да ми подскажат кога в нашата история са надписвани черепи,че аз незнам такова чудо попско=рекламно

другия ненадписан череп е на някой комунист,а бе другари попове,не се излагайте бе,не помня някой в нашата история да е надписвал черепи,има сами един известен череп станал на стакан за вино,на Никофор

Да ти го тура! /нежно ще бъде/

а можеш ли се пита,че ако не можеш,тогава срам за тебе,аман от турачи с 3 мъда увиснали