Лекарят, оперирал мозъка на дете през крака, взе ”Оскар”

33-годишният рентгенолог от столичната болница "Св. Иван Рилски" д-р Станимир Сираков, който оперира мозъка на дете през крака, взе т.нар. "Медицински Оскар".

Обратно в новината

Коментари - Лекарят, оперирал мозъка на дете през крака, взе ”Оскар” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия автори на малоумни и подвеждащи заглавия сигурно са минали лоботомия! Толкова ли са тъпи или неграмотни да напишат в заглавието "през АРТЕРИЯ на крака"?! Да не коментирам и "оскара", който, както вече е коментирано е награда за филмово изкуство. Как не ви е срам да печелите аудитория и трафик на сайта ви с подобни евтини и недомислени публикации??? Иначе - поздравления за младия лекар и екипа му!

Адмирации за операцията на детето, но в миналото има и неуспешни такива. Аз все още съм жив пример за което. Преди три години влязох на два крака в болницата и същият този лекар постави стенд в главата ми през вената, но в ръцете му стенда се запушил и предизвика исхимичен инсулт след който станах инвалид с 100 % чужда помощ на 46 години.

Аз ли нещо не съм разбрал , или има грешка в статията : '' Рентгенолог оперира мозък '' ?!

Ти какво разбираш под понятието "рентгенолог" ? Фотограф с рентгенова камера ? Не! Не е това! Не и в този случай!

Един голям поклон Докторе! Бьдете жив и здрав. Радвайте бьлгарсия народ свашите успехи!

Един голям поклон Докторе! Бьдете жив и здрав. Радвайте бьлгарсия народ свашите успехи!

И в чужбина не е много лесно, но такива като вас ще постигнат много на всякъде по света. И тук вашите думи са много точни- наистина в други страни нещата вървят, тук, в България е предизвикателството и борбата. Само голям човек, знаещ възможностите си би казал подобно нещо и би застанал зад думите си. Шапка ви свалям. Хора като вас вдъхновяват.

Леко съм потресен, че това в България се води за иновация. В Германия го правят навсякъде, където име интервенционална радиология и се учи като начин за лечение на подобни малформации по време на следването. Мислех, че в Бг не сме чак толкова назад, но ... А заглавието е меко казано абсурдно. Не се оперира мозъкът, а се достигат кръвоносните съдове в мозъка чрез кръвоносните съдове в крака, нещо абсолютно анатомично нормално и основен принцип в интервенционалната радиология и кардиология. Все пак се радвам, че има мотивирани лекари макар и да са единици.

Каква Германия, ти статията прочети ли?? Германия???? Това е дир.бг и това е българска новина!

Ти коментара прочете ли?

Браво на д-р Сираков, дай Боже повече такива всеотдайни хора в изстрадала България.

това вече е новина, браво на лекаря

Браво да е жив и здрав и все така отговорен към пациентите. Такива лекари и болниците, в които работят трябва да се насърчават.

към Редактор Надежда Христова - този доктор явно е и изключителен актьор, по заглавието, което си написала!

Браво! Но, една птичка пролет не прави :-(

БРАВО,шапка му свалям и за иновацията и за спасеното дете.

Браво! Нека българите се доказват всеки ден,че са умни и можещи!На д-р Сираков пожелавам здраве и успехи във всички начинания!!

Браво!!! Браво докторе!!! Най сетне положителна новина в ефира!!! Иначе се пише само за убийства, наркотици, ислямски държави и т.н.

Почитания на талантливия Българин! Поклон ! Аналогията с щломските девалвирали оскари е меко казано нелепа .

Браво. За пореден път се доказа, че в България могат да се раждат и изграждат особенно даровити и гениални хора. А сега по въпроса - на снимката виждам млад човек, горд от постижението си и признанието му, носещ се на крилете на успеха. В статията същият този човек казва, че е оптимист и вярва в България (много политически коректно изказване). Но дали само аз си мисля, че, когато ентусиазмът му се сблъска с корупцията, а интелектът му се сблъска с широбаджанащината, същият този млад човек, вече няма да мисли така. Колко ли време ще му трябва преди и той да се загледа на Запад? Колко ли време ще е е необходимо и той да се откаже? И по-интересното дали ще ни кажат кога и защо това е станало?

Поклон!

Най- голямата награда ще му бъде усмивките на излекуваното дете и родителите му. Дано детето продължи да се възстановява и излекува.

Магьосник ...

Браво на доктора! Но колко кадърни деца имат шанса да попаднат в университетска болница и да бъдат изпратени в чужбина да специализира? знаете ли? Тук е невъзможно да се зачислиш за специализация от бюрокрация и наредби. Да не говорим за родословието на доктора.

Дай боже повече такива новини. Дано некадърните му колеги и други зависливи личности не успеят да му унищожат бъдещето в Б-я.

Лошото е, че тук понеже сме забутана колония, ще гледат да си направят реклама от този доктор вместо да помагат да се развива и той и други като него.

Как да не му се кефиш на това момче, как?! Респект!

По-скоро медицински Аскер.

Дир бг, наградата не е "Медицински Оскар", а "Национална медицинска награда", вие ако се срамувате от името й, както очевидно се срамуват и от пресцентъра на Министерството на здравеопазването, то значи, че не уважавате постижението на д-р Сираков, публично - вие ограбвате националната стойност на тази награда, и се подигравате с нея, опитвайки се да я сравнявате с други неща, несравними. Още повече, че "Оскарите"-те нямат нищо общо с тежки животоспасяващи операции, нещо, което очевидно от пресцентъра на министерството не го знаят. Малко повече самочувствие, моля.

За да има конкурс ,трябва да има и други участници. От вчера четем само за този доктор / да е жив и здрав / ,но кои са другите, с които се е състезавал ,те какво са направили? Или както всички конкурси и обществени поръчки в България - явява се един , допуснатият и го печели.

Пътят е утъпкан, драга редакция! Не е отъпкан. Писна ми от неграмотни.

Ще омрем така...както си върви

Извинявайте, но по новия правопис вече е Отъпкан, правилно е изписано, даже се изненадах.

ПОКЛОН!

И откога е актьор, че да взема Оскар? Ама тъпите журналисти нали трябва да правят сравнение. Медицински оскар, български Бевърли Хилс, български Лувър...

Искаш ли да се "оправи" България? Бъди само положителен поне една седмица. Ако "издържиш", значи си допринесъл за "оправянето". "Тъпите журналисти" не оправя държави...

БРАВО! АДМИРАЦИИ! Хайде сега, след като се накоментираме тук да помислим как да повлияем така, че докторите (и не само те) да започват с мин. (държавно гарантирана) заплата от 3000 лв. Да започнем с внезапното и наочаквано за "врага" спиране на мъмренето :)

Аз мисля, че Президента трябва да го награди с орден "Стара планина". Заслужава си това момче. Евала!!! Господ здраве да му дава!!!!!!!!!

Браво!!! Много здраве и успехи на д-ра!! Има надежда за Бъгарият

Наградите "Оскар" се дават за киноизкуство. Не е коректно да се внушава, че награда връчена в България е международна награда за медицината на САЩ. Ако лекарят си е свършил блестящо работата е неуместно някой да внушава гордост у цялата нация за нещо лично. Така се създават лековерни кретени, които вярват в дядо Мраз и Човекът паяк. Медицина се изучава и специализира, а награда "Оскар" се връчва за филмово изкуство и има свое авторско право с търговска марка за използване!

Браво ! Един достоен българин. Дано успехите му да продължат за радост на пациентите. Поклон !

Дълбок поклон за професионализма на този млад лекар!

Една голяма усмивка за този млад лекар.Поздравления!

Изключително! Браво! Това е единственият начин България да тръгне нагоре! Хора като този Българин! Ако искате нещо да се промени в родината ви, постарайте се да бъдете наполовина като този Човек от снимката. Най- хубаво е, ако постигаме успехите си и градим в България, но и на тези от разстояние пожелавам да не забравят за Родината си и да допринасят с каквото могат, защото кръвта вода не става, а това което прави една държава велика са хората в нея и абсолютно нищо друго.

Ако ББ управлява доживот, тая работа нама да стане..... Въпрос на време е този достоен млад гражданин и специалист да се отврати и откаже от нашата родна действителност....

Айде налей ракийката, и чакай НЯКОЙ от НЯКЪДЕ да дойде да смени всевишния господ ББ, да размаха вълшебната пръчка и да оправи всичките ни проблеми, най- вече твоите, да ни даде по една тлъста заплата и пенсия. Спасителят на бял кон още се чака в главата на българина.

Редактора: "утъпкан" , а не "отъпкан". Пуснете един spell-checker, ако ви липсват първите години в училище

Според онлайн правописният речник на сайта Читанка, "утъпкан" е неправилно изписване на "отъпкан". Освен това, според правилата в българския език, когато действието е насочено към повърхността на обекта се пише О, ако е насочено към вътрешността на обекта е У. Така че правилно е написано от редактора. Този път. :)