ЕС награди българка, създала първия таблет за незрящи

Българката Кристина Цветанова спечели награда на Европейския съюз за изгряващ предприемач заради създаването на първия в света таблет за незрящи.

Обратно в новината

Коментари - ЕС награди българка, създала първия таблет за незрящи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на момчетата които стоят зад нея,тя е само параван

Браво,честито!

Според мен това заслужава първо място. Ако бяха писали, че е за "сляпи бижанци" 100% щеше и да е.

Време е да се измисли пиано за лишени от слух, както и инвалидна количка с квадратни колела. Мъка, мъкаа.

Браво на тази успяла, интелигентна и прекрасна жена! Светът ще я оцени според заслугите й. А ти си тъп като гъз и за съжаление няма големи изгледи да пораснеш... освен само на габарити.

софтуерно недоносче. И все пак, слепите никога няма да видят това, което виждат и най големите простаци. Тази техника може да се развие някога, в необозримото бъдеще, но не и сега.

Благословен да е таланта и!

браво да са живи и здрави!

Aдмирации! Радвам се на успелите българи!

Запазете спокойствие и демонстрирайте самочувствие, дори арогантност, дори вулгарност. Да ти го начукаме, госпожо високоскоростна Европа, в кръвта, в синята европейската. Малки сме, бедни сме и с какви ли не малформации по европейско рождение, но поне горди можем да бъдем. Иначе ще е обикновен човешки позор да сме най-страхливите и в без това толкова страхливия Европейски съюз. Обуздайте първоначалния хленч г-жо Европа, на коя скорост ни оставяш и как ще я караме занапред. На високомерието трябва да се отговори с гордост, на пренебрежието - с презрение, на рафинирания цинизъм с балканска псувня. Ако не го направим, ще си останем човешко месо, работна ръка, пазарна ниша за преоценена стока. И никой няма да ни засвидетелства уважение, след като самите ние нямаме потребност от него. Сами сме приели и ката ден си повтаряме, че сме незначителни, окъсани и увредени, че един живот няма да ни стигне, за да включим на най-висока предавка. Нека други да карат европейския влак това не е пропусната възможност за нас. Но в никакъв случай не трябва да бъде и възможност за ново унижение. На политкоректен език може и да се нарича Европа на две скорости, но на жаргон звучи като от днес ние, самопровъзгласената европейска аристокрация, ще управляваме влака и ще казваме кое как да става по време на пътуването. Всички останали сте НИКОИ и никога не трябва да го забравяте.

Ако има аристократи на континента , то безспорно това сме ние - древните Българи . С пета поред Държава по време , когато на запад са се свирали по пещери и ями . Малка страна сме , щото бяхме орязани брутално от дебилните сили . А прекрасната ни Родина е с най- големите залежи на злато в европа . Също други редки метали и минерали . При нас е и най-голямото находище на аметисти . За водите - минерални и изворни , сме без аналог в света. Плодородна земя и чуден климат. Да сме бедни при това изобилие е просто грях ! Да позволяваме всякаква паплач да ни обира е престъпление ! Време е , хора !

Дано да Ви разберат, и дано да подемат това, за което ги зовете!!!

Браво на Слави Славеев. Дамата само е собственик на фирмата, затова и прибира наградата. Самата тя нищо не е изобретила и се е класирала, защото е състезание за жени. Но като прочетох другите за какво са отличени, чак ме хвана яд. Май и в Европа шуробаджанащината никой не я е отменял. Каква е тая награда за инкубатор? И толкова засукано, че да не се разбере, че е нищо.

Нямам идея кой е авторът и кой е спонсорирал идеята. И двамата заслужават уважение. Това не е сценарий в който мутра субсидира пласъор на наркотици в чалга бар.

Без да омаловажавам това, което са направили като изделие - защото то заслужава адмирации - смея да те уверя, че сценарият е силно подобен, само че е за добро! Един търси спонсори и пари, друг изобретява, трети менажира проекта. Знам как става от собствен опит. Дано нашите да са се сетили да пуснат един патент!

Браво на тази красива и умна българка!

Това устройство с брайловото възпроизвеждане на текста е голяма иновация. Жалко че серадата в България е подходяща само за мошеници и мутри, а талантливите хора са принудени да бягат навън за да може да прогресират.

Дават се пари за баси глупостите. Но, напечатани пари лесно се раздават.

Много ми е интересно да науча, ТИ какво си направил?Хайде сподели моля те ,ако имаш с какво да се похвалиш?:)

"....ново поколение инкубатори и инструменти в областта на креативните технологии, насочени към иновации..." Това си е мениджмънт, не е никаква иновация!

Как не е иновация?! Колко продукта възпроизвеждат текст на брайловата азбука?

Ти май не четеш! Това е цитат от наградената с първо място! Кажи ми, кое в инкубаторите е иновация? За твое сведение така се наричат не само мътилните за бройлери, а по аналогия и проектите за подпомагане на млади предприемачи.

Хем красива, хем умна, ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!

Респект!Браво Кристина!

Силата на партньорството.