Над половин милион каталунци протестираха по улиците в Барселона (снимки и видео)

Присъдите за 9 сепатаристки лидери в Каталуния отключиха улично насилие, каквото Испания не е виждала от десетилетия

Обратно в новината

Коментари - Над половин милион каталунци протестираха по улиците в Барселона (снимки и видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи, може да коментираме Каталуния, но не може да коментираме статията за Йорданчето Фандъкова??? Поне напишете, че е платена, да не се излагате...

Брюкселска Европа демонстрира забележително лицемерие: Шиптърските терористи в Косово имат право на сепаратизъм. Каталунците за подобно нещо са наказани със затвор. А по руснаците в Донбас директо се стреля. Гнус от всякъде, ЕС е вреден!

Косово може но Каталуния не? Двоойният стандарт на Европа за демокрация

Е Каталунците явно са корави орехи и тези присъди бяха голяма простотия. В общи линии "свободата и демокрацията" са много избирателна стока. Работят само според интереса на кукловодите и силните. Когато неизгоден протестира е сепаратист, терорист и злодей неземен. Когато е угоден някой, то той е борец за свобода, демокрация и човешки права. Ако не беше тъжно, щеше вече да е смешно.

ье гризат дръвцето как то навремето баските. Слободищта до къде води , сам да съсипеш живота си! Какво им липсва на тези идиоти ,че са ръгналипо улиците като овце поведени от едно магаре?!?

Не може и това е ! Така е при режим на демонокрация и колониална зависимост от кзанаксови зомбита . И по-добре , че щяхме да я попържаме до сутринта ;))) Каквото имаме да и кажем , ще го сторим на 27 октомври . Със здраве ;)

Само българския скот спи и спи

ЕС се разпада ! Свиквайте ...

Научиха се как се протестира от Хонг Конг. Как обаче едни и същи протести се възприемат по различен начин.Китаи е лош а Мадрид добър.

много работа за ГАЛ.

Мързи ги. Енергия имат само да се оплакват.

Господ никога няма да прости на извергите, които държат Каталуня насилствено в пределите на Испания. Ще гният в Адски мъки всички управляващи Европа.......просто не осъзнават колко е кратък живота....

Няма да спрат порива на гордите каталунци към свободата. Терора на франкисткия режим само засилва решителността им. Цивилизованият свят е с тях и ако трябва, с няколко Калибъра и Кинжала може да защити демокрацията и отрезви мадридските варвари.

бе кретенчета! ДО сега имаха свобода, сега дупе да им е яко! Има ли други идиоти по света,които да живеят добре и да протестират?!? Кажи кои и къде освет тези ?!?

много ги енапекло щом напъват да се цепат и ещизпреварта дори британците в напускането на ЕС. И ще станат , горди , независими и БЕДНИ!

Тази работа с присъди няма да се оправи - каталунците от много години искат да се отделят. Не се вижда колко дълго могат да ги възпират чрез силови способи.

Каталуния иска република, не иска краля и неговото семейство, което ни занимава какви тоалети и по колко пъти на ден ги сменят, кралят е подкрепял Франко.

Мирише ми на чисто руско - американска акция. Едните пускат червени знамена, другите знамена с бялата петолъчка. Така или иначе една силна католическа страна може би ще бъде разделена на малки парченца, защото народът е потънал в самодоволство и алчност, за да ослепее до толкова, че да не вижда, че единството на Испания е по- важно от всички претенции на платени провокатори и предатели..

А нещо за расизъм и дискриминация няма ли да кажете? Защото това си е чиста дискриминация срещу каталунците!

Щом протестират явно не живеят добре.

тия от немане кво да правят правят глупости щото им е скучнен уредения живот .

Свободата им липсва.

Явно не им е толкова уреден живота, щом протестират.

земи излез от селотот си и виж света. ти ли си с по уреден живот от тях?!?

И кво от това? Останалите 5,5 милиона в Барселона НЕ излязоха да протестират!

Ся ако американците не бяха ни забавили Еф-ките щяхме да нанесем въздушни удари по Мадрид заради окупацията и геноцида в Каталуния. И после виновните в Хага, както си му е редът.

Тома което казвам е факт. Щом хората протестират явно живота им не е толкова уреден.

Дръжте се каталунци, испанските окупатори трябва да бъдат смазани.

Съответно Крим - не може, щото там руснаците.. Донбас също не може, щото пак руснаците. Ама иначе за Барса - може.

Точно от такива разсъждения като твоите България е била 500 години под робство.

Испания и съответно каталуния са в ЕС. Тия ако се отцепат,къде на баба си ще идат?!? И с това население колкото България що си мислят,че ще са нпкакъв фактор някъде ?!? А и като гледам 7 милиона си седят вкъщи защото не са съгласни с 500 000,които едва ли са елита на каталунците.

че си кагебе кадър... кух като водоноска и тъп та чак вдлъбнат.

Някой би ли ми обяснил каква е разликата между Крим и Каталуния? Нали се сещате, че точно заради това ЕС пази тишина. Щото иначе отиваме на Espejito. Демек испански Брекзит.

Абе това не е важно, ама как потъкват свободите на Хонг-Конг? Китайците и Путин са виновни! хахахахахахахахаххахахах Няма такава държава и орис като нашата. Ако утре дойдат 80млрд марсианци с технология 1000 години пред нашата имаме само един полезен ход - да ги убедим да направят съюз със Булгаристан.

са стари матадори и не веднъж са укротявали бесни бикове. Ще се оправят и с това вироглаво магаре.

нпма прилика между Крим и Каталуня!!!

Барселона е ПРОТИВ излизане от Испания. Тези протестиращи доидоха от селата на север.

Животът им БЕШЕ уреден. Сами си го съсипаха с толкова простотия. Ще станат Косово на Иберийския полуостров.

И сега за една екскурзия до Одрин цяло село ще гласува за ДПС.

Никога не е имало държава Каталуния. НИКОГА. За каква независимост мрънкат тогава?

Какви са селата на север.

са катопалетата кюрдите..само пречат на нормалните !

И Косово нямаше, ама вече има. И държава Словения е нямало преди разпадането на Югославия, държава Македония, държава Босна и Херцеговина също.

Свободата Санчо, свободата....

Не говорете с четирибуквието си. На референдума от 2017г. 89.93% гласуваха за напускане. Това бяха 1 милион и 200 хиляди души при 40% активност. При независими проучавния между 50-60% от всички запитани са за напускане. Най-малкото има едно трайно разделение в обществото на Каталуния по този въпрос, но както знаем Каталуния и Крим не могат да се отделят, докато Косово може.

Приликата между Крим и Каталуния е, че и двата референдума бяха незаконни и правени с бюлетини печатани на принтер и пускани безразборно и без контрол в урните.

Да де, то няма и език на баските и език на каталунците....от къде ви намират толкова прости?

В интерес на истината геноцида над каталунците умря със смъртта на Франко;)

за Коледа вече няма да са автономна област и няма да имат никакви привилегии повече. Сами настъпват мотиката за кой ли път.

Имало е. Казвала се е Кралство Арагон преди обединението с Кастиля.