Над 140 арестувани в Париж и 11 ранени полицаи, Макрон с обръщение към нацията

Напрежението във Франция расте, след като вчера реформата за постепенно повишаване на пенсионната възраст от 62 на 64 г. беше де факто одобрена след отхвърлянето на двата вота на недоверие

Обратно в новината

Коментари - Над 140 арестувани в Париж и 11 ранени полицаи, Макрон с обръщение към нацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Капиталиста превръща населението в роби ето защо французите дават пример как трябва дасе постъпва с тази измет като ги избиваме ама зверски. Капиталист или фашист сетая пълна мърша

Този не познава собствената си история! Но има шанс да му я припомнят!

Да видим каква е реалността в България в момента. Повечето, да кажем 70-80 % от пенсионерите в БГ, работят поне 2 години след пенсионирането си, т.е. до около 65-67 години. През това време тези хора получават едновременно заплата и пенсия, като месечния доход на един такъв пенсионер е грубо около 2500 лева. Някои си докарват и много повече от тази сума. От заплатите на работещите песнионери НЕ се удържат социални осигуровки, само здравни. Пенсионерите работят наравно с хора в активна възраст (които биват скубани със всякакви осигуровки и данъци), а държавата не може да се възползва от дохода им под формата им на осигуряване. Та ето ви основна причина да се увеличава пенсионната възраст.

Това ли е начина? Нека работещите пенсионери да плащат осигуровки. Нека ако работят да не получават пенсия. Но хората са с различно състояние и професии. Ти искаш да обречеш на работа до смърт една огромна част от хората.

Нещо са ви слаби информаторите. Според BFM и CNEWS.FR 287 души са прибрани тази нощ на топло във Франция, от които 234 души в Париж. https://www.cnews.fr/videos/france/2023-03-21/reforme-des-retraites-287-interpellations-en-france-apres-des Четете бе хора!

Дали някой фрнацузин ще се сети да попита защо правителството дарява стотици милиони зпомощ на Украйна, а сега всички трябва да работят по 2 години повече, защото пенсионната системата нямало да издържи? Аууу, колко съм недемократичен! Лош! Лош! Лош! Чух че Зеленски искал и самолетоносач за самолетите. Нямало къде да кацат. Руснаците набомбили всичко. Да му подарят един. Американците ще го направят. Макрон ще отиде в Киев да го връчи лично. И да се снима. А французите ще бачкат до 70, за да го изплатят.

Ами средна продължителност на живота във Франция е 80,7 години, доста добро постижение, десето място в света, Япония са на първо с 82.6 години. За сведения България е на 87-мо място с незавидните 72,7 години, Русия са много зле, 137-мо място със 65,5 години. На база на това Макрон е прав, иска да спести пари, обаче и хората са прави, смятат, че са работили достатъчно и искат едно 20 години да си поживеят, колкото могат. Сега реално, въпросът е дали наистина Франция може да си го позволи, могат и Макрон е ЛОШ, или не могат и Макрон е длъжен да го направи. Не съм запознат с отговорът на по-горния въпрос, ако някой има данни да каже. А относно арестите и боя по демонстраните, какво да коментираме, демократичен бой и арести . Ако беше Путин, щяха втора заповед за арест да му напишат :-).

Ами тогава да няма пенсионна система...преди как е нямало....всеки да си пести в сметка и когато реши да се пенсионира...да ама не, тогава как ще се крадат пари от работещите....проблемът не е в това колко живеят хората след като се пенсионират, а в това че пари няма.. Ти внясяш за пенсия 35-40г. за да разбереш че корумпирани политици са профукали парите много отдавна... Няма пари а не че хората живеят много...може лесно да пресметнеш колко пари се вземат от теб за пенсия ...свят ще ти се завие...дори след пенсиониране да живееп 20г. тези пари дърбавата няма да ти ги върне...

Надявам се да сте прочел коментарът дето ви оставих :-). За съжаление демократите от ДИР-а го изтриха, явно е имало зърна неудобни истини за политиците в БГ, може и друга нишка да съм засегнал, но ФАКТЪТ е, че ме ИЗТРИХА! Правете си изводите за състоянието на МЕДИИТЕ в България, демокрация ама само ВЪОБРАЖАЕМА и ако сте с НАС. ДИР за пореден път се доказахте като СЛУГИ!!!

Статистиката е хубаво нещо, но я ги питай в какво здраве са тия хора и колко от тях са адекватни. Голяма част са в старчески домове, на които там им викат "mouroires" - места за умиране.

Прав сте статистиката няма ДУША, тя не отчита, че след 64 примерно сте болен и от от нас НИЩО не става, тоест живеем до 90(примерно) ама с мъка. Няма угодия, но все пак човек трябва да работи да контролира хаоса и да мисли за староста си, защото може и да я доживее. По възможност не разчитайте на трети лица или държавата, гаранция ФРАНЦИЯ :-).

Айде при зеленски в бункера.Следва шолц и т.н.Европа не заслужава тези "лидери"!

За да изпреваря дежурните по смяна - сигурен съм, че в Путинова Русия е ужасно зле, но... Демокрацията в действие. Пенсионна реформа прекарана въпреки гласа на народното представителство. Първо за пенсионната реформа. Не знам дали някой все още страда от заблудата, че т.нар. пенсионна и/или социална система е нещо по-различно от държавно регулирана благотворителност. На една част от населението се налагат задължителни вноски, които се управляват от правителството и се преразпределят към други части от населението по индивидуалното усмотрение на същото това правителство без да се взима в предвид приноса на получателите към системата. Дивидент без принос - благотворителност. Кой управлява разпределянето - държавата. И за да се подслади горчивия хап се прилагат сладички мечти за сигурни доходи след време. Уловката е, че цялата система работи като пирамида, т.е. всичко събрано се преразпределя на момента като дивидент на по-старшите участници и независимо колко сте внесли сега вашият бъдещ дивидент зависи само от това колко ще внасят някои други след време. А с намаляваща раждаемост и прираст в т.нар. "цивилизован свят" лесно може да се предвиди какъв ще бъдещият приход на всеки участващ сега. Второ, демокрацията. И когато държавната пирамида е на път да се срути, какво прави държавата? Просто променя правилата в движение като междувременно започва да прескача наред закона и общественото мнение. А ако общественото мнение нещо започне да се бунтува, първо медиите заглушават всяко недоволство, а ако това се окаже недостатъчно, тогава се намесва полицията и армията, и съдилищата и всичко както си му е ред. Посланието на правителството (уж) избрано от народа е кратко и ясно - "Майната ви! Така сме решили и така ще стане!". И сега хейтъри ще кажат, че е фотошоп. Но каква точно е разликата между едно правителство, което еднолично налага своето решение и след това пуска полицията срещу протестиращите и един диктатор, който еднолично налага своето решение и след това пуска полицията срещу протестиращите. А, да, правителството е избрано от народа. Да, добре! А честито! На французите в момента им преподават урок по демокрация! А на нас нагледно ни показват как поне да се опитаме да пазим правата си. Малкото останали. Кой ще си научи урока пръв и по добре? Как мислите? Французите под полицейските палки или българите скрити в мазето зад бидона със зелето?

Не може да живееш до 90г, .да искаш да работиш по-малко и да взимаш огромна пенсия.Хайде, френски мързеливци, няма кой да се блъска вместо вас, негрите и арабите не искат. Запрятайте ръкави и бачкайте не до 64, а до 70г.Тарикати галски!

До протестиращите - викнете Вагнер, те ще се справят със ситуацията

То ние май трябва да ги викнем

Като знам преди две години кой финансира и насъска екстремистите на BLM, почвам да се чудя това социална борба ли е, или финансирани от някого размирици под удобния маскарад на социалната борба?

Много сте загрижили за "горките" французи. Икономическата и демографска истината е, че пенсионната възраст ЩЕ СЕ ВДИГА в цяла Европа! Простичката истина е че след 20 години няма да има кой да плаща пенсиите. В Европа пенсионните системи са солидарни т.е. работещите внасят осигуровки от които се изплащат пенсиите. При нас, заради затъналата икономика и също така демография, вноските не покриват пенсиите и разликата (дефицита) се доплаща от държавния бюджет т.е. от данъците. Това скоро ще стане и във Франция. Франция до преди 10 години имаше раждаемост около 2.1, което е необходимия минимум за възпроизводство на една нация. Към днешна дата този показател е 1.8, за сравнение България е 1.6. Демек населението намалява, което води до простата сметка че няма кой да плаща! Та да скачат и да не скачат - пенсии НЕМА, или вдигат възрастта или взимат като в БГ 100 евро пенсия.

че пари дори и да има, пенсионните фондове ще бъдат обрани първи от елитните свине. Аз затова и се примирявам от 15г с минималните осиуровки, защото отдавна съм си дал сметка накъде вървят нещата.

и аз в Ингилизия съм така, внасям минимума за да направя годините, а наблягам в инвестицонен пенсинен фонд...там поне си виждам колко пари имам и колко ще получа (накуп или изплатени на равни вноски)

2,2 , 2,3 подържат горе долу запазване на съществуващото население!

От Запада. Защо не станахме като тях и като общество,което се бори за правата си? У нас от 55-60 г .възраст за пенсиониране на жени и мъже вече е към 67. Някой да е протестирал? 70 ще стане и пак робското овчедушно племе ще дреме.

зови като един Вапцаров за ревалюция! С лъжи - колко е възрастта бе, тъпанар рузки?

Безмозъчно мекотело си май. Тъпако Вземи прочети повечко!

Скрий се бе гей

Просто се чудя как успя този малоумник отново да спечели ? Явно и там няма значение колко и как се гласува ! резултатът е един и същ.

Важно е кой брои гласовете , а не за кого си гласувал явно ! Шашмите навсякъде са едни и същи важен е резултата !

За първия си мандат Макрон направи сериозна предизборна агитация и две пътувания до Лас Вегас, които пораждат повече въпроси откото отговори за това кой го финансира. Тогава успя да "убеди" за да не кажа излъже младите, които днес безмилостно бие по площадите. За втория мандат най странното е, че не само, че не направи никаква пред изборна агитация, за разлика от конкирентите си - Меланшон, Земур, Марин льо Пен и други, но отказа и традиционните телевизионни дебати с опонентите си! Имаше си много ангажименти извън Франция , в Брюксел......Явно е бил предварително сигурен за изхода на борбата за президентския пост! Между другото има една особеност на изборния процес във Франция - изглежда, че кандидата се "определя" от статистиката на агенциите "оппределящи" рейтинга на кандидатите, защото не е нормално изборния процес да приключва в 20,00 часа и когато започва броенето на гласовете и в същия час 20,00 часа да се обявява "печелившия" кандидат и да се излъчва образа му!? Който не вярва може спокойно да провери в колко часа затварят изборните бюра и в колко часа се обявява спечелилия кадидат!

1789 се случва най важното събитие в световната история. Великата Френска Революция! Тогава подготвяна и спонсорирана от същите тези хора чийто наследници управляващи днешна Франция , се опитват да наложат този несправедлив диктат на Френския народ. Пенсионна реформа!!! От 62 на 64 години. Хората са си с правото да протестират и дано да успеят да съборят този психопат Макрон. Примерът им бъде последван от много други държави.Със стоене вкъщи нищо няма да се постигне. Платения философ на илюминати - Мордохай известен като Карл Маркс ,е написал една велика мисъл “Пролетарии от всички страни съединявайте се”. Така тези размирици в Париж и Франция ще имат успех,когато са подкрепени от много народи.. В противен случай ще оставим Луцифер да си танцува!!!

Виждате ли какво става в Европа евро съюза пропада затъва във собствената си мръсотия и това помогна Америка ето ти сега зависимост и страдание ето ви и наркомани и престъпност.

Лошите крайно десни защитават социални леви права а добрите справедливите слуги на сатанистите бият хората по улиците арестуват ги и ги вкарват в месомелачката

Е нали началниците зад океана много искаха голяма война. Изглежда, че ще я имат в крайна сметка. Не срещу Русия, където Путин ги мори на малки порции. А в Европа и САЩ, срещу собствените си населения. На хората им писна да ги управляват, все едно са овце.

Еми то се разбра че пак Путин е виновен за всичко ха ха ха

Не трябва да се отстъпва на гнусния бабоебец, който служи на глобалистките си господари, но не и на народа си.

Путин , протестиращите и крайно десните на льо пен които се борят за социални права или господарите на Джо и макрон

Западна демокрация, бой, арести, какво мислят хората ама грам няма значение, важно е ЛГБТ и педофилите по министерствата какво мислят, накрая пак Путин е виновен.

Макрон,марионетло нещастна, сбогом на теб и господрите ти.

Бабоебеца си търси боя.

И как така “крайно дясна” партия на Люпен се бори за човешки права и социални блага а “нормалните” леви казионни партии слуги на глобалните господари приемат античовешки антисоциални закони

Не е вярно. Хората, които гласуваха против пенсионната реформа в парламента бяха от всички слоеве, но не им стигнаха 8 гласа за да я отхвърлят! 88/88 депутати от RN 74/74 депутати от LFI 19/61 депутати от LR 31/31 депутати от социалистите 22/22 депутати от еколожистите 22/22 депутати от GDR 18/20 депутати от LIOT 4/5 незаписани депутати

Франсетата не са като нас послушковци и дупедавци.

Обръщам се към "Майора"Защо винаги намесваш Русия?Тук става въпрос за пенсионната реформа във Франция

Перфектният гражданин (според държавата): Почва да работи на 18 Не взима отуски Не взима болнични Не взима помощи за безработни Плаща данъци, осигуровски И умира в деня на пенсионирането.

по темата. Въпросът е фундаментален. Дали ще бачкаш докато пукнеш,или ще имаш възможност за малко спокойствие и осигурени старини. Французите се борят за да имат второто. Дали ще е Макрон,барбарон....и всеки друг гледа да го начука на работещите. САмо дето ние го поемаме,а франсетат се борят и отстояват живота си. Те на 62 Ние вече на 67. И сравнете средна продължителност на живот там и тук. Ама Ганя не обича да се мори, камо ли да се бори и стачкува.

А бе, Миме, що така? Що арестувате французи и няма рев по целия свят, а? Нали е демокрация, т.е. власт на народа!? Или власта е за богатите, а данъците и робството за бедните! С две думи: Да ви еба майката! И вашето време ще дойде и ще висите по уличните стълбове...

Това му беше на Макрон. Силно се съмнявам да изкара мандата. А след него идва Льопен. И края на ЕС. За огромно мое съжаление. Много добра идея с изключително лошо изпълнение. След което, ще ни изядат. Или руснаците, или американците. Или заедно.

така е рентабилно, да се работи до смърт, труповете на мъртвите също могат да бъдат използвани под формата на шунки , кайма и колбаси

Тоя хомосексуален герантофил трябва да му набият публично един огромен кол в задника, като във Време Разделно! Разбира се има опасност да му хареса, но затова ще е добре да е по-големичък, а не като на някой афро-французин, 30 см, ха ха!

Макрон,Лорер,Кокор, се тая брат! От една матрица излизат! Само гланца им за джуки е различен!

Какви сбъркани извратеняци управляват света.

все ми е тая и до 100 години да вдигнат пенсионната възраст, аз вече съм взел дал, младите да му мислят

бабоебецът, който лиже ротшилдови задници, е за бесене

апа тия от софията са още по-откачени от парижът! за да се возя у траспорта у едната ръка требе да имам карта с билетчета, а у другата хронометър!!! щото като ми изтечат минутките идват и ме фащат, свалят ме от рейса, глобяват ме и ме обесват на пърият стъпб като враг на европата, натуту, демокрацията и на общината!!... епа нема да гласувам за тия та ако ще да цъфнат налъмите!!!

Не че съм го пробвал, но мисля, че системата трябва да знае и или ще ти валидара същия билет или ще ти валидира нов... така че може и без хронометър... компютри брат...

Май в съвременния свят пенсионната система е невъзможна. Не виждам как инфлацията да не изяде тези пари. Поне да спираме да плащаме и всеки да се оправя сам

ама ние дето сме плащали да те отгледаме, ще ти резнем зелката

Да се спира от сега и който е пенсионер да взима от бюджета. На хората които още не са се пенсионирали да им дадат парите по партидите и това е. На всеки 10 години като има хипер инфлация от къде да се вземат пари за пенсии?!? Ако ми резнете зелката ще взимате 0лв пенсия - кой ще ви я изкарва?!?

Макрон прилича ли ви на някой? На мен много на Трюдо или на Зеленски.Не им пука за собствения народ или държава.Слуги на глобалния елит превръщи хората в роби по китайски модел и мразещи европеидната раса.

Забрави наш Кирчо, ама нейсе.

им пратим Буци, така ще ги омае, че няма да разберат как ще приемат и до 75 г. да работят до пенсиониране... Че и на ръце ще го носят!

Ти пък,,, на ръце могат да го носят само националния по вдигане на тежести... нормален човек може ли да го повдигне този толуп

_stankow

Така е при демокрацията. Няма съгласие, няма парламент. Каквото е изгодно на Ротшилд, това става ! Той не го е назначавал Макрон за да пази интересите на трудещите се, я !

Твърде добре им беше на французите, за това е тоя шум. Но едно е вярно, така трябва, никой доброволно не пуска кокала.

Реформата не засяга Бабет Макрон. Тя е на 70 години и отдавна е надминала и 62г и 64 г. Има 3 деца от първи брак и 7 внучета. Емануел Макрон няма деца и внуци

Бъркаш нещо за внучетата й. Не са 7, ами са 8 - осмото е Ману. Неслучайно снимките на двамата са със заглавия "Баба и внуче"...

Започва началото на края на еднополюсния модел колкото и да го крият всички продажни медии. Който забрави историята ще страда това е древна истина но на днешните политици не им дреме!

Айде гилотинирайте го този геронтофил соросоиден измикяр и да се приключва. Вашите предци се срамуват от вас. Те досега да са му резнали зелката.

Докато не спрат печатницата за пари и инфлацията, никоя пенсионна система няма да издържи. Но едни алчни търбуси и банки нямат насищане.

Добре, де, като е толкова тегаво и толкова много повече сме им били живеели на тия, да разпускат пенсионната система и всеки сам да е отговорен как ще се издържа на старини - ще спестява, ли, ще инвестира ли, децата му ли ще го гледат - негова си работа. Ама, опа-а-а-а, имало било два проблема: - И да спестяваш, инфлацията ще ти изяде спестяванията докато опреш до тях, пък някоя криза като тук през 96-а, или на Запад каквато се задава сега и си дотам. Кво питате? Не могат ли централните банки да контролират нагона си да бълват пари, ли? Не могат! - С тези вноски сега, реално не трупаме за нашите пенсии, а плащаме текущите пенсии на сегашните пенсионери. Другата дума за такава система е "пирамида".

Макрон е дебил и проатлантическо лайно.

Шило

ЕК няма ли да осъди полицейското насилие?

Ти не разбираш, това е друго!

Шило

А, добре.