Над 1200 сурвакари дефилираха в Земен под аплодисментите на княгиня Калина (снимки/видео)

Най-малкият участник в празника беше Бояна Петрова - на година и един месец, от сурвакарската група на радомирското село Извор

Обратно в новината

Коментари - Над 1200 сурвакари дефилираха в Земен под аплодисментите на княгиня Калина (снимки/видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле! Дори княгинята си е сложила маска! Направо, изплаши всички караконджули в Земен!

Естетиката на това събитие е потресаваща!!! Изключително отклонение в кич и абсолютно непознаване на културния корен. Може ли такъв батак?! Индиански вождове, някакви чардаци по главите, накичени с какво ли не... Вярно през социализма се загуби връзката с култрното ни минало. Но нямаме ли сили да възстановим, да образоваме хората в естетика някак си?! Това, което виждам по снимки, е изражение на кутурен погром и някаква привнесена цигания. Къде е българското, бе хора?! То е златно, то е ценно - къде е? По какво тръгнахте, невежи?!

Тази особа на какво е "княгиня"? Защото баща и е мелез между германец и италианка , мъжът и е май испанец ,а тя иска да е българка.То от такъв ДНК коктейл най вероятно да се пръкне нещо ,което наричаме "помияр".

Научете разликата между сурвакари и КУКЕРИ !!! Който "журналист" няма представа от български обичаи, по-добре да мълчи. Такава неграмотност по медиите, направо ужас.

Аделина Томова и журналистика? Даже децата знаят какво са сурвакари и кукери.

Сурвакари ли са това?? Я пак!

Гнусни езически обичаи, вероятно измислени от някои от племената, които сме приели, кумани, цигани, не българи.

Коледа, Великден, Еньовден, Гергьовден, Димитровден, Лазаровден и 90% от християнските обичаи и традиции у нас са езически, чествани и почитани стотици, а някои и хиляди години преди въобще християнството да съществува. Ти гнусна езичница ли си или просто си малоумна?

И кълнеш през зъби зад монитора, отвори си търсачката и си провери сама. За разлика от недоучената, неинформираната и невежа като теб, много хора имат обща култура и не бълват безумия, които дори не са си направили труда да проверят сами. Това че истината не те устройва си е лично твой проблем. П.с. залагам 1000лв, че вярваш, че Армагедон е събитие. Не. Местност е. Ако беше прочела Библията щеше да знаеш.

потресаващо... наследници на българоубиеца фардинанд1 ходи на свобода по територията българия... фердинанд 1 е убил и осакатил поне 50 пъти повече българи от василии2... ама това никой не го знае! голяма тайна е!

княгиня калина?... напомянт ми, че и господ и бог ни мразят!

Тази е винаги във фаза Хелоин

Аз обикновено сред група хора съм най-грозната и сега като видях стотици по-грозни от мен не се сдържах и аплодирах, аплодирах ....... После обаче едни хора в хотела ми казаха, че всички ония били с маски. Аз обаче не им вярвам и ще се обадя на татко да го питам. Както всички знаят той никога не лъже!

Това са езически обичаи. Варварски

Какви сурвакари през април? Това е панаирджийска история и езичество

Каква княгиня е тая кукувица? Фалшива аристократка на долнопробно шоу. Гнус!

Изглежда екстравагантна, ексцентрична, но добронамерена и уважаваща българските традиции и култура.

О времена, о нрави; о миг поспри и вересиите си прибери !Кой век сме бе хора!

Каква княгиня е тази, на коя монархия? Баща ѝ никога не е бил коронясван, а след демокрацията писмено се отказа от всякакви бъдещи претенции, за да може да ограби държавно имоти и гори. И се нарече Сакскобурготски, никакъв Симеон II. Защо сега някои медии го титуловат с измислени, несъществуващи титли? Колко струва това? По-скъпо ли е от отразяването на миски с изкуствени джуки, гърди, задник и без никакъв мозък.

Ние сме Парламентарна Република! Стига сте ни навирали някакви боклуци! Саксовете да си върнат ограбеното от българите и да вървят на майната си!

Утре и на Австралийски аборигени с чанове ще се направите и ще сурувакате туристите на Слънчака , ако Ви нареди ГОСПОДАРЯ ! Те отдавана са го казали : " ГЪЗ глава затрива ..." !!!!

дали са прости щото са бедни, или са бедни защото са прости? или си са тъпи по рождение!

Не ги познаваме твойте роднини. Така че само ти си знаеш.

тъпи, моите роднини по великден не си колят прасето и не си играят на кукери! ако го правят е по коледа и василовден!

Понеже тук много се интересуват какви са тези по това време искам да им разясня, че това НПО "Сурва" е главен източвач на парите за култура в България. Та не се чудете, защото може да почнат и по две събития на ден целогодишно да почнат да организират. И всичко това се прави по един нагъл и брутален начин за сметка на държавни, общински и частни културни организации, които с тези пари биха могли да направят наистина нещо стойностно в културата, защото става въпрос за наистина много пари. И заради още 5-6 структури като тази източващи бюджета секторът страда от липса на финанси. А истината е, че пари има, но не попадат където трябва.

Не са виновни НПО"Сурва", а политиците, които им осигуряват тези пари срещу "други" услуги. Колко от тези пари ще с върнат сега, по време на изборите за закупуване на гласове е риторичен въпрос, на който всеки знае отговора.

Толкова по-зле за Вас тогава , щом всеки знае отговора и всеки знае всичко но си траете и се правите че нищо не е станало ( затова НИКОГА няма да станете като Франция , а ще ходите там да работите на полето ангария ), но чака да му дадат 20 лв. да си продаде гласа за да го затрият после !!!

Кой герберски идиот го измисли и защо още им минава номерът? Спрете тези простотии.

КНЯЖЕСТВО Е КНЯГИНЯ ТАЗИ СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНА ПЕРСОНА?????????

Тия селяндури не престанаха ли с дивашките си ритуали.Какви сурвакари,април идва.

Нито имаме цар нито "княгиня", до кога ще ги величаят. Те дадоха България под съд в Хага за да вземат още повече имоти, само това им е целта...

И какви са тия сурвекари преди Великден! Това плашило и Муньо само стресират децата! Саксите нямат място тук!

Не е ли малко късно за сурвакари, кукери и тем подобни?! Месец април е почти. Смешни сте.

Тези са подгряващи за София Прайд - Само докато се стопли !!

Какви сурвакари, не са ли кукери

Ние сме по Китайския календар вече - И сега сме в годината на Индианците !! Не се шегувам - виж снимката !!!

Интересно , когато една държава престане да бъде монархия, монархът и наследниците на монарха, защо упорито продължават да се титуловат с монархическите си титли . Де факто и юридически титлите им би трябвало да са ирелеванти към настоящия момент за държавата. На какво и кого е Княгиня Калина? Хайде там действащите монархии в Европа и по света ОК, но в нашата ситуация е смешно да се представяш като княгина, княз, цар..

Тя нашата " ситуация " не е точно като другите , и щом всеки може да си избира титла ( Цар Киро , Лорд Е. Минетчев , Пашата и т.н. ) , защо да нямаме и княгиня ако ще и на Източен Перник да е - все тая !!

Точно, измислят си разни титли , като "Великотърновски княз" , че кога Велико Търново е било княжество, смехория

Имаме и по-нови модели - ИНДИАНЕЦ кукерче - МНОГО СЕ търси !!

Сега да не излезе , че и Байдън ние оснаовал като държава , защото той и възрастово съвпада ?!

Най-лесно е да критикуваш ! Браво на организаторите и участниците че в тая криза намират средства и много желание да поддържат старите обичаи.... Браво !

Изворски Индиански вожд - Партиен секретар !! Пазете княгинята , да не получи шум на сърцето жената !! Дори и Симеон ( баща и ) НЕ е подозирал на какво е ЦАР !!

И тези приказки за Фанагория са си измишльотини - И ето разбра се че КРАДЛИВАТА КАТЕРИЦА ни е довел от Гранд Канийон !!! Тук сме се смесили с местните демократични племена и това пък обяснява чановете ( за да се чуват по-добре ценностите ) !! Сигурен бях , че рано или късно ще си признаем че сме ИНДИАНЦИ - Това обяснява и защо си продадохме ловните полета за БАНАНИ - ХАУ !!!

В ерата на chat GPT ?

Язък! А аз помислих, че правят римейк на Винету .....

Село Извор - Там кмет не беше ли Лютов - НАШ човек от ГЕРБ бе ?!

Или разчитате че жената не есъвсем наясно ?! Да не излъжете княгинята - Този от снимката дето води празника май празнува нещо в Севрна Дакота ?! Тези бои и пера са при Молитва за дъжд ?!

Княгинята може да УПЛАШИ с визията си по зле е от кукерска маска

Кой какъвто е. Ти може би си еталон да красота? Ха ха

Прилича на хипарско сборище с индианци.

то си е такова:))